Napisano 6 Styczeń 200718 l Witam wszystkich :) w końca udało mi się dobrnąć do końca. Już troche znienawidziłem ten budynek, czasem szlag mnie trafia, jak jestem na mieście i koło niego przejezdzam, czasami żałowałem ze sie w ogole za niego zabrałem, ale teraz jestem szczęsliwy. Wielkie dzięki wszystkim którzy śledzili wątek w WIpie oraz specjalne podziękowania dla Krzyhhha za uwagi i pomoc przy postprodukcji. Jeśli chodzi o sam budynek to znajduje się przy ul. Wiśniowej (jakby ktoś chciał go z bliska zobaczyć) i ma ponad 60 m wysokości.
Napisano 6 Styczeń 200718 l znasz moje zdanie ;) ale powiem jedno.. nie jeden powie z pełnym przekonaniem, że to fotografia. gratuluję:]
Napisano 6 Styczeń 200718 l Czy tam nie zrobili teraz jakiejs restauracji? Bardzo mnie sie podobuje;) Gratz.
Napisano 6 Styczeń 200718 l Super. Bardzo ładnie. Nie wiem czy miałeś taki zamiar, by tak to wyglądało, ale trochę dziwnie wygląda ten bump.
Napisano 6 Styczeń 200718 l Ładna praca :) IMO obraz powinien mieć większa ostrość ;> (pisałem ! Cathlum roll..albo jakis inny filtr AA :D) praca bardzo mi się podoba :) pozdrawiam :P
Napisano 6 Styczeń 200718 l Na początku myślałem, że załączyłeś referke, a zapomniałeś o renderze, na prawdę złudne ;p. Wygląda zupełnie jak fotografia. Mistrzowska praca ;). Chciałbym tylko wiedzieć czym renderowałeś, na jakich parametrach i jaka długo ;). Więcej takich prac. Pozdrawiam
Napisano 6 Styczeń 200718 l Autor Błazi - renderer v-ray 1.42. Rendertime 8 minut w rozdzialce 1200x1600, swiatlo to GI od environmentu i jeden directional. Komp to 64bit Athlon3000+, 512ddram.
Napisano 6 Styczeń 200718 l nie jeden powie z pełnym przekonaniem, że to fotografia. gratuluję:] a nie mówiłem xD
Napisano 6 Styczeń 200718 l o skończył :) co prawda nie tak to sobie wyobrażałem ale jest naprawdę spoko. kiedy wersja nocna? :]
Napisano 6 Styczeń 200718 l też umiem fotki strzelać :P niezłe. Jak by było mniej szumu to jeszcze lepiej :)
Napisano 6 Styczeń 200718 l ee, czyżby to wszystko było jedną bryłą? o_O. Naprawde utwierdzasz mnie coraz bardziej w swoim geniuszu... A dużo w photoshopie później przerabiał? Nie wygląda to na render 8minutowy ;p
Napisano 6 Styczeń 200718 l Świetne! Chciałem się już pytac czy zdjecie terenu sam cykales, a tu proszę laweczki i drzewa to modele ;) Jeszcze raz, bardzo ładnie!
Napisano 6 Styczeń 200718 l Witam!! powiem szczerze ze myslalem ze render (efekt koncowy) bedzie duuzo gorszy :) a tu mile zaskoczenie :) naprawde dobra robota pozdro i powodzenia
Napisano 7 Styczeń 200718 l witam weza swietna zwlaszcza gora, ogulnie pracka super ,ale moim zdaniem ocene calosci troche psuje,otoczene jest slabe ,zabardzo skupiles sie na budynku..pozdro
Napisano 7 Styczeń 200718 l Od kiedy to na FINISHED WORKS 3D zamieszcza sie fotki :))) Hehe^^ Nie no, sliczne... Powinszować :)
Napisano 7 Styczeń 200718 l Autor tweety - no niestety prawie zawsze tak jest, ze im dluzej sie na cos czeka, to tym wieksze ma sie oczekiwania do danej rzeczy i potem zwykle przychodzi male rozczarowanie: "a myslalem ze bedzie lepiej". ale skoro piszesz ze jest spoko, to sie ciesze :) wersji nocnej nie przewiduje :> Błazi - w PSie było bardzo duzo roznych korekt, dodałem rozne poswiaty, szum, winiety, poprawiłem kolory etc. Sam budynek to oczywiscie nie jest jedna bryła. Nawet elementy z piaskowca są osobnymi obiektami, aby łatwiej było mapować tekstury (nie korzystalem z unwrapa, tylko zazwyczaj uzywałem kombinacje Mesh select + UVW mapping planar/cylindrical - tak było najprosciej). DraB - ławeczki sam modelowałem, przy wiezy są bardzo podobne, tylko inaczej rozmieszczone. Modele drzew mam z maxa 8.0 (a scenke robiłem w maxie 5.0). Panorama w tle - znaleziona jakoś przez google.
Napisano 7 Styczeń 200718 l Fajne Foto:] A na poważnie to rewelacja!...Swoją drogą to we Wrocku takie fajne budyneczki są?! 8)
Napisano 8 Styczeń 200718 l uciąłeś kadr trochę za blisko podstawy wieży, przydało by się nieco więcej gruntu. Poza tym bardzo fajnie. Pozdrawiam
Napisano 8 Styczeń 200718 l wersji nocnej nie przewiduje :> łee... a już myślałem, że cie pochwale na najbliższym meetingu... ;D
Napisano 8 Styczeń 200718 l swietna fota :D powiedz jakie to uczucie miec wipa wreszcie z bani? i to takiego kolosa!
Napisano 9 Styczeń 200718 l lubie brod brakuje mi go i takich zaciekow zielonkawych... git pracka napewno dalbym sie nabrac
Napisano 9 Styczeń 200718 l rewela:) - nie wiem czy taki był zamiar ale dla mnie ta praca ma klimat starej pocztówki
Napisano 9 Styczeń 200718 l Autor hipocotam - tak, to było zamierzone, aby wyglądało troche na starą fotke sprzed lat. dlatego tez zrobiłem nieco inne otoczenie, bez duzych ulic, nowoczesnych latarni itp. anJek - wspaniałe uczucie :) tyle ze teraz bedą wieksze wymagania jesli zabiore sie za cos nowego, ale to w sumie raczej dobrze. trumna - tu pewnie zarzucisz mi niesciłosc, ale jesli chodzi o textury i ogoly wyglad, to wzorowałem sie na stanie dzisiejszym (a cały budynek był poddany mocnej renowacji jakies max. 2 lata temu). ale z drugiej strony, skoro to była stylizacja na stara fotografie, to moge powiedziec, ze kiedys ten budynek był nowy i jeszcze nie zdazył sie zabrudzic ;)
Napisano 10 Styczeń 200718 l No fajnie ale nie podobają mi się te szyby w dużych oknach, niewiem nie widziałem jak to wygląda naprawdę. Pozdro
Napisano 12 Styczeń 200718 l hm....zdjecie ...hm...to moze nie;-p bylam we Wroclawiu i jednak potrafie odroznic...ale projekt piekny!:-)dobrze oddaje rezczywistosc,detale ....najladniej wieza wyglada noca...wtedy ,podswietlona..okalana mrokiem jest cudna!pokusisz sie o wersje at night?;-)
Napisano 13 Styczeń 200718 l super ! Efekt jak ze starej widokówki ! :D Mam dokładnie to samo wrażenie.. piękne. Gratuluję!
Napisano 16 Styczeń 200718 l model i postprodukcja idealne, więc efekt nie może być inny :] świetnie to wyszło
Napisano 18 Styczeń 200718 l mkk3a... Że się jeszcze wtrącę... Postepy widać w każdej twojej kolejnej pracy... Ale wszystkie twoje prace łączy jedno. Mianowicie szum... Mniejszy, czy wiekszy, ale zawsze jest lekki szum. Nie grzeszysz z ustawieniach Vraya... Wysil się i zostaw kompa na 20 a nie 10h :)))
Napisano 18 Styczeń 200718 l jak na takiego typu pracę szum jak najbardziej wskazany. stylistyka starego zdjęcia w pełni to usprawiedliwia. to nie jest vizka gdzie wszystko ma być pięknie i ładnie oświetlone, gładkie ściany i wysoko samplowane materiały. tutaj liczy się efekt końcowy który wyszedł jak widać całkiem nieźle. Pozdrawiam
Napisano 18 Styczeń 200718 l Wreszcie ją skończyłeś brawo ^^ całyczas śledziłęm twój wątek ^^ wielki + :D