mkk3a Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 Witam wszystkich :) w końca udało mi się dobrnąć do końca. Już troche znienawidziłem ten budynek, czasem szlag mnie trafia, jak jestem na mieście i koło niego przejezdzam, czasami żałowałem ze sie w ogole za niego zabrałem, ale teraz jestem szczęsliwy. Wielkie dzięki wszystkim którzy śledzili wątek w WIpie oraz specjalne podziękowania dla Krzyhhha za uwagi i pomoc przy postprodukcji. Jeśli chodzi o sam budynek to znajduje się przy ul. Wiśniowej (jakby ktoś chciał go z bliska zobaczyć) i ma ponad 60 m wysokości.
krzyhhh Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 znasz moje zdanie ;) ale powiem jedno.. nie jeden powie z pełnym przekonaniem, że to fotografia. gratuluję:]
Pavulon 13 Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 dla mnie bomba ;) bardzo mi sie podoba..kawał dobrej roboty..pozdro
SSn4k3 Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 Czy tam nie zrobili teraz jakiejs restauracji? Bardzo mnie sie podobuje;) Gratz.
piotrek Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 Super. Bardzo ładnie. Nie wiem czy miałeś taki zamiar, by tak to wyglądało, ale trochę dziwnie wygląda ten bump.
ironteeth Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 Ładna praca :) IMO obraz powinien mieć większa ostrość ;> (pisałem ! Cathlum roll..albo jakis inny filtr AA :D) praca bardzo mi się podoba :) pozdrawiam :P
javor Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 wow! tak dobrego finalnego renderku się nie spodziewałem :D
Błazi Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 Na początku myślałem, że załączyłeś referke, a zapomniałeś o renderze, na prawdę złudne ;p. Wygląda zupełnie jak fotografia. Mistrzowska praca ;). Chciałbym tylko wiedzieć czym renderowałeś, na jakich parametrach i jaka długo ;). Więcej takich prac. Pozdrawiam
mkk3a Napisano 6 Styczeń 2007 Autor Napisano 6 Styczeń 2007 Błazi - renderer v-ray 1.42. Rendertime 8 minut w rozdzialce 1200x1600, swiatlo to GI od environmentu i jeden directional. Komp to 64bit Athlon3000+, 512ddram.
hkropinski Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 ej mkk3a daj siatke bo mi mama nie wierzy ze to 3d:D pozdr wspaniałe:D
krzyhhh Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 nie jeden powie z pełnym przekonaniem, że to fotografia. gratuluję:] a nie mówiłem xD
tweety Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 o skończył :) co prawda nie tak to sobie wyobrażałem ale jest naprawdę spoko. kiedy wersja nocna? :]
maczuga Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 też umiem fotki strzelać :P niezłe. Jak by było mniej szumu to jeszcze lepiej :)
Błazi Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 ee, czyżby to wszystko było jedną bryłą? o_O. Naprawde utwierdzasz mnie coraz bardziej w swoim geniuszu... A dużo w photoshopie później przerabiał? Nie wygląda to na render 8minutowy ;p
DraB Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 Świetne! Chciałem się już pytac czy zdjecie terenu sam cykales, a tu proszę laweczki i drzewa to modele ;) Jeszcze raz, bardzo ładnie!
Błazi Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 trzeba przyznac ze aweczki psuja troche efekt, ale niewiele ;p
Orangegraphics Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 jestem na tak;] serio podoba mi sięjako całość;)
nielot007 Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 Witam!! powiem szczerze ze myslalem ze render (efekt koncowy) bedzie duuzo gorszy :) a tu mile zaskoczenie :) naprawde dobra robota pozdro i powodzenia
Eden-3d Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 witam weza swietna zwlaszcza gora, ogulnie pracka super ,ale moim zdaniem ocene calosci troche psuje,otoczene jest slabe ,zabardzo skupiles sie na budynku..pozdro
yooshi Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 Od kiedy to na FINISHED WORKS 3D zamieszcza sie fotki :))) Hehe^^ Nie no, sliczne... Powinszować :)
mentaller Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 gdyby nie tak ostre kanty, to pomyślałbym ze to fotka ;]
mkk3a Napisano 7 Styczeń 2007 Autor Napisano 7 Styczeń 2007 tweety - no niestety prawie zawsze tak jest, ze im dluzej sie na cos czeka, to tym wieksze ma sie oczekiwania do danej rzeczy i potem zwykle przychodzi male rozczarowanie: "a myslalem ze bedzie lepiej". ale skoro piszesz ze jest spoko, to sie ciesze :) wersji nocnej nie przewiduje :> Błazi - w PSie było bardzo duzo roznych korekt, dodałem rozne poswiaty, szum, winiety, poprawiłem kolory etc. Sam budynek to oczywiscie nie jest jedna bryła. Nawet elementy z piaskowca są osobnymi obiektami, aby łatwiej było mapować tekstury (nie korzystalem z unwrapa, tylko zazwyczaj uzywałem kombinacje Mesh select + UVW mapping planar/cylindrical - tak było najprosciej). DraB - ławeczki sam modelowałem, przy wiezy są bardzo podobne, tylko inaczej rozmieszczone. Modele drzew mam z maxa 8.0 (a scenke robiłem w maxie 5.0). Panorama w tle - znaleziona jakoś przez google.
CzAk1 Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 Fajne Foto:] A na poważnie to rewelacja!...Swoją drogą to we Wrocku takie fajne budyneczki są?! 8)
rudylew Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 super!!!!!!! super@!!!! wwwaoooowwWWW!!! Gratulacje..
Vorek Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 uciąłeś kadr trochę za blisko podstawy wieży, przydało by się nieco więcej gruntu. Poza tym bardzo fajnie. Pozdrawiam
tweety Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 wersji nocnej nie przewiduje :> łee... a już myślałem, że cie pochwale na najbliższym meetingu... ;D
piksar Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 rewelacja ale fajnie by było gdyby stała w realu w takim otoczeniu
anJek Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 swietna fota :D powiedz jakie to uczucie miec wipa wreszcie z bani? i to takiego kolosa!
trumna Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 lubie brod brakuje mi go i takich zaciekow zielonkawych... git pracka napewno dalbym sie nabrac
hipocotam Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 rewela:) - nie wiem czy taki był zamiar ale dla mnie ta praca ma klimat starej pocztówki
mkk3a Napisano 9 Styczeń 2007 Autor Napisano 9 Styczeń 2007 hipocotam - tak, to było zamierzone, aby wyglądało troche na starą fotke sprzed lat. dlatego tez zrobiłem nieco inne otoczenie, bez duzych ulic, nowoczesnych latarni itp. anJek - wspaniałe uczucie :) tyle ze teraz bedą wieksze wymagania jesli zabiore sie za cos nowego, ale to w sumie raczej dobrze. trumna - tu pewnie zarzucisz mi niesciłosc, ale jesli chodzi o textury i ogoly wyglad, to wzorowałem sie na stanie dzisiejszym (a cały budynek był poddany mocnej renowacji jakies max. 2 lata temu). ale z drugiej strony, skoro to była stylizacja na stara fotografie, to moge powiedziec, ze kiedys ten budynek był nowy i jeszcze nie zdazył sie zabrudzic ;)
bloo1010 Napisano 10 Styczeń 2007 Napisano 10 Styczeń 2007 No fajnie ale nie podobają mi się te szyby w dużych oknach, niewiem nie widziałem jak to wygląda naprawdę. Pozdro
Faye Napisano 12 Styczeń 2007 Napisano 12 Styczeń 2007 hm....zdjecie ...hm...to moze nie;-p bylam we Wroclawiu i jednak potrafie odroznic...ale projekt piekny!:-)dobrze oddaje rezczywistosc,detale ....najladniej wieza wyglada noca...wtedy ,podswietlona..okalana mrokiem jest cudna!pokusisz sie o wersje at night?;-)
Belus Napisano 13 Styczeń 2007 Napisano 13 Styczeń 2007 super ! Efekt jak ze starej widokówki ! :D Mam dokładnie to samo wrażenie.. piękne. Gratuluję!
muody Napisano 16 Styczeń 2007 Napisano 16 Styczeń 2007 model i postprodukcja idealne, więc efekt nie może być inny :] świetnie to wyszło
yooshi Napisano 18 Styczeń 2007 Napisano 18 Styczeń 2007 mkk3a... Że się jeszcze wtrącę... Postepy widać w każdej twojej kolejnej pracy... Ale wszystkie twoje prace łączy jedno. Mianowicie szum... Mniejszy, czy wiekszy, ale zawsze jest lekki szum. Nie grzeszysz z ustawieniach Vraya... Wysil się i zostaw kompa na 20 a nie 10h :)))
tweety Napisano 18 Styczeń 2007 Napisano 18 Styczeń 2007 jak na takiego typu pracę szum jak najbardziej wskazany. stylistyka starego zdjęcia w pełni to usprawiedliwia. to nie jest vizka gdzie wszystko ma być pięknie i ładnie oświetlone, gładkie ściany i wysoko samplowane materiały. tutaj liczy się efekt końcowy który wyszedł jak widać całkiem nieźle. Pozdrawiam
..::Krzysiek M::.. Napisano 18 Styczeń 2007 Napisano 18 Styczeń 2007 Wreszcie ją skończyłeś brawo ^^ całyczas śledziłęm twój wątek ^^ wielki + :D
Rekomendowane odpowiedzi