piksar Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 Witam Jednak maszyneria. Należy wymodelować pojazd kołowy/gąsiennicowy z Pierwszej lub Drugiej Wojny Światowej. Może to być czołg, tankietka, haubica, armata, działo p/lot. i co Wam przyjdzie do głowy - pod warunkiem że porusza się (jest ciągnięte) to ziemi. Prosze o dołączenie referki tego co robicie, bedzie łatwiej oceniać. Regulamin : - Czas modelowania 4h - Referka+Screen z viewportu + siatka na jednym obrazku, pomoże to później zebrać prace - Wrzucamy jeden obrazek o długości 800, wysokość dowolna ! Prace które nie będą przestrzegać tego zostaną od razu usunięte! Nagrody : - Front Page - Wybór następnego tematu speedu3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 Ambitnie! W 3h zrobić pojazd bojowy to nie jest proste. No ale niby temat mi bardzo podchodzi więc zobaczymy co sie uda zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 fajny temat. szkoda ze wyjezdzam akurat na tydzien i nie bede mial dojscia do maxa ;-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 To będzie wyzwanie ;) Fajny temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 Regulamin : - Czas modelowania 3h 3h to mało. bardzo mało. nie żebym kierował to do kogoś konkretnego, ale przewiduję ostre naciągnie czasu. ja swoją tankietke robie już ponad pół roku więc 3 godziny to wydaje mi się mało :) według mnie speedy powinny polegać na tym że jest temat i tydzień na wykonanie modelu a nie ileś godzin. bo to mocno można naciągnąć. poza tym powinna być udostępniona scena z oświetleniem aby każdy render był taki sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masater Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 poza tym powinna być udostępniona scena z oświetleniem aby każdy render był taki sam. Jak przygotujesz sceny do 3d studio maxa, houdini, Mayi, XSI, lightwave, cinema4d, blendera, wingsa, modo, k3d, ... (kilkaset nazw później) etc gdyż nie wystarczy jakiś prosty obj czy 3ds do przechowania tego, gdyż rózne pakiety róznią się pod względem choćby rodzajów świateł czy też parametrów kamery, to myślę, że można takie coś zastosować ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 z Pierwszej lub Drugiej Wojny Światowej. Błagam wykreślmy to zdanie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 Właściwie to rzeczywiście, czemu nie rozszerzyć tematu do maszyn współczesnych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 cos nam powolutku zaczyna sie zmieniac pojecie "Speed" :) ja wiem ze polacy sa ambitni ale bezprzesady :D jak tak dalej pojdzie to w sesji 10-15 bedziemy mieli temat typu "polskie miasto" ;) powinniscie dawac tematy takie na szybkie modelwoanie nie wazne co ale aby bylo szybko bo rozszerza nam sie to do prac a nie speedow jak pisal wyzej niektorzy czalgi robia miesiacami :D (ja sam swojego robilem tydzien ale po pare h dziennie) sam nie wezme za duzo czasu na modelowanie choc chcialem :D ps. mozna by zrobic co w stylu speedowaych na 3dtotal 1h i jakies proste modelwoanie albo max 2h ale cos trudniejszego ale nie za bardzo :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 nielot - no właśnie też na to liczyłem kiedy powstawał ten pomysł. Myślałem, że to beda speedy ala 3DT, takie 1h, gdzie głownie bedzie sie liczył pomysl :) Przecie, nikt nie wymodeluje tu czołgu w 3 h :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 Albo faktycznie dac termin składania prac a nie czas modelowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 niiieee;pp od tego są bitwy. wiecie, ja bym ustawiłstały czas pracy na każdy 3d speed modelling na 1h. szybko, sprawnie i może być ciekawiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 Troszke głupio wyszło :\ niech ktos zmieni to z pierwszej/drugiej wojny swiatowej nie doczytalem tego i juz mam godzinke pracy za sobą, w kazdym razie daje to co mam jak sie temat zmieni to dokoncze :) edit do postu nizej: usune tego posta gdy sie temat zmieni :) tak przynajmniej jakis ślad po mnie zostanie przy niezmienionym temacie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 hej a ja nie bardzo rozumiem idee wrzucania prac jak w wipie... wg powinno to odbywac sie na zasadzie wrzucenia ostatecznej pracki, noł ofens ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavulon 13 Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 mimo wszystko uwazam ze kwestia tematu speed3d-5 to juz sprawa zamknieta..wybor tematu przysluguje przciez zwyciescy poprzedniego speeda..wiec conajmniej nie wypada dopraszac sie o jego zmiane..hmm no i przeciez udzial nie jest obowiazkowy...:P...powodzenia,ja poki co szukam czegos fajnego :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 dokladnie, nic juz nie zmieniajcie. pewien czolowy czolgista i pancerniak, z tego co mi wiadomo, wlasnie tworzy jakies cudo i bardzo by sie wku... ee wnerwil jakby sie okazalo, ze nic z tego :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 Błagam nie, bo jak to jest ten o ktorym myslę to po zawodach :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 mmmm... fajny temat :) pomyślimy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 Temat bardzo fajny, ja juz skonczylem modelowac. czekam teraz na jakas decyzje odnosnie tematow i renderow. Jak tylko cos postanowice, umieszcze swoja prace. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 8 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2007 Temat bardzo fajny, ja juz skonczylem modelowac. czekam teraz na jakas decyzje odnosnie tematow i renderow. Jak tylko cos postanowice, umieszcze swoja prace. pozdrawiam. A chciałem zaproponowac wydłużenie czasu do 4 godzin. Co do wyboru tematu przepraszam że nie uszcześliwiłem wszystkich, ale nie miałem lepszego pomysłu, pytałem - prawie nikt nie podpowiedział. W planach miałem postać z polskiej kreskówki (na maksymalnie 2h) ale pisaliście, że nie chcecie organiki. Zmieniam czas na 4 godziny - etyr11 przepraszam - domodeluj jeszcze coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 pikSar daj miniaturke ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 To mój pierwszy i ostatni tank :) Czas max . Na podstawie tego obrazka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 8 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2007 To mój pierwszy i ostatni tank :) Zeet - teraz to ty skopałeś leżącego, widzę nie ma żartów - model śliczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 No to moja kolej. Widze, ze mozna renderowac. Jesli sie myle to prosze usunac post, to zmienie rendery na obrazki z viewportu. zeet- piekna pobota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 8 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2007 etyr - super model scena też fajna - jak chcesz to zamieść link do pustej sceny - weźmiemy ją jako bazową (jeśli jest w maxie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 Dzięki pikSar i etyr11 etyr11- no i armatka ustrzeliła mój czołg kurde ,dobra robota :) i jeszcze pikSar wyskoczy z jakąś maszyną i znowu będzie po zabawie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 Dzieki chlopaki. "scena też fajna - jak chcesz to zamieść link do pustej sceny - weźmiemy ją jako bazową (jeśli jest w maxie)" link do sceny w zalaczniku- scena w ms paint;) Czekam z niecierpliwoscia na Twoja prace pikSar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aust Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 Nooooooo pikSar temat jak podemnie robiony! Wreszcie coś w moim klimacie :D trza startować!!! Zaraz zabieram się do roboty! pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zonk Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 Witam, jak narazie etyr moj faworyt aczkolwiek pracka zeet'a tez niczego sobie;] PS: scenka nie chce mi sie zaladowac ale to pewnie wina tego ze nie mam v-raya zainstalowanego... PS2: etyr moglbys pokazac refki na ktorych sie wzorowales? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 po co wam scena jak w regulaminie jest wyraznie napisane " Scrin z wpiuportu" ? nie latwiej zrobic scrina ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavulon 13 Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 ..to jest jakis regulamin czy go nie ma??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 Bardzo ladnie panowie :) Ja się biorę za to :) Rezerwacja :) http://pl.wikipedia.org/wiki/Haubica_155_m_wz._1917_Schneider Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 Fajny temat...ciężki lecz ambitny...dobry:) Może by mi się w koncu udało wystartować 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 8 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2007 dobra tyle odemnie: z modelu nie jestem zadowolony tak jakbym sobie tego życzył, daje go do WIPa aby skonczyc, szkoda go Dzisiaj nic nie wykombinuje upload robie na modemie- ale jazda !! Co do detalli, opon, podwozia - niestety czasu zabrakło AAAA i zwiazek z poniższa referką jest dość luźny, bo to bodajże angielska wersja, blueprint miałem inny, a zamek i podajnik naboi jest od podobnej wersji polskiej Bofors 40mm (szukajac w necie referek zawsze mozna sie czegos dowiedziec ciekawego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 nie no pikSar ładnie ładnie, chociaż opony to troche pokpiłeś :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavulon 13 Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 modeliki poki co naprawde bardzo ladne...no a ja zabieram sie powoli za >>..milej pracki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 Witam!! super wam to wychodzi :) tez mysalem zeby cos zrobic bo tylko marudze :D postaram sie ;) pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 Grzech nie wystartowac jak taki temacik Piksar dałes:D ruskij awtomobil D-8...ale speed to jednak nie dla mnie. Serce mi sie kraje kiedy musze po łebkach detalizowac..dlatego uwazam ze poległem-mase rzeczy nie zdążyłem zrobić, sami ocenicie. 4 h z zegarem szachowym...rozumiem ze rendering sie nie liczy. Pozdrawiam! Kliment. Ponizej referki i moje speedowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 9 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2007 Właśnie wiedziałem że kogoś tu brakuje I po konkursie (hihi) model wspaniały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aust Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 Model jest po prostu bardzo ładny a wspaniały to jest render, można było jednak zostać przy siatce i screenie z viewportu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 w pierwszym poscie rozpoczynajacym speeda jest regulamin jezeli ktos do tej pory sie nie zorientowal ~~ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 Motyla noga. Prace sa na prawde rewelacyjne. Co gorsza z modelu na model idzie wam coraz lepiej. Już drżę na samą myśl, co pokażą inni. Wszystkim uczestnikom życzę powodzenia. kliment woroszyłow- mógłbyś udostępnić twój plik ze sceną, tak jak ja to zrobilem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Death Metal Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 hehehe, a ja myślałem, żeby się w to włączyć, ale widzę, że tylko bym obniżał poziom - jeszcze nie czas. Gratki chłopaki, pełen podziwu jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 No i musiał popsuć zabawę x_x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 Death Metal- a czemu masz sie nie wlaczac. Jesli podoba ci sie temat, a modelowanie sprawi ci przyjemnosc to oczywiscie, ze sie dolacz. Moim zdaniem nie chodziu tutaj o wygrana, tylko o sprawdzenie siebie na tle innych, dobra zabawe i niewatpliwie nauke szybkiego modelingu. Przeciez nikt cie nie zmiesza z blotem za to, ze ci model nie wyszedl. Najwyzej nie wygrasz, ale jak juz pisalem tu nie o to chodzi moim zdaniem. Takze szukaj referek i dajesz chopie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 Chyba się dołącze. Na razie sobie wybieram jakiegoś SdKfzta ładnego ;). Mam nadzieje że nie liczycie czasu szukania bluprintów i ich obróbki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 Chyba się dołącze. Na razie sobie wybieram jakiegoś SdKfzta ładnego ;). Mam nadzieje że nie liczycie czasu szukania bluprintów i ich obróbki :P Pamietaj aby wliczyc też czas, który spedziles na przegladaniu tego wątka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 Kliment chylę czoła. Tyle mam do powiedzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 jak dla mnie Etyr ciągle wygrywa :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 a ja dalej robie ale tak mi sie nie chce :D:D narazie rowno etyr i kliment :) zdecyduje (narazie) kto wygra ten ktory pierwszy da screena z viewportu :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi