Destroyer Napisano 4 Marzec 2007 Share Napisano 4 Marzec 2007 ja idę ambitnie ;P mam zamiar zrobić małego puchatego kotka na dłoni problemem może być sierść ale powalcze i jak nie wyjdzie to zrobię mrówkę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 4 Marzec 2007 Share Napisano 4 Marzec 2007 heh, rzeczywiście ambitnie :) Powodzenia życzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 4 Marzec 2007 Share Napisano 4 Marzec 2007 Kolejny temat, który się kojarzy (chyba, że ja jestem jakiś nie tego) ^^ Życzę powodzenia, bo zapowiada się ciekawie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 4 Marzec 2007 Autor Share Napisano 4 Marzec 2007 Kolejny temat, który się kojarzy (chyba, że ja jestem jakiś nie tego) ^^ taki był plan aby zwiększyć oglądalność wątku :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..::Krzysiek M::.. Napisano 4 Marzec 2007 Share Napisano 4 Marzec 2007 Heyah !! Najpierw nasienie teraz pussy xD Życzę powodzenia temat bardzo fajny :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 4 Marzec 2007 Share Napisano 4 Marzec 2007 ahaha kolejny temat z podstepem :D az trzeba wkleic to : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 4 Marzec 2007 Autor Share Napisano 4 Marzec 2007 ciężko mi idzie, to moje kolejne(nieudane) podejście do organiki brat jak zobaczył to co zrobiłem powiedział " poddaj się już :D i zrób żuczka gnojarza :D " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 4 Marzec 2007 Share Napisano 4 Marzec 2007 Klicek... czemu wkleiłes ten obrazek... on mnie zawsze rozklada jak go widze :D fikolek, powodzenia z kicią :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Intervain Napisano 4 Marzec 2007 Share Napisano 4 Marzec 2007 ciężko mi idzie, to moje kolejne(nieudane) podejście do organiki brat jak zobaczył to co zrobiłem powiedział " poddaj się już :D i zrób żuczka gnojarza :D " hahaha to mnie wyjatkowo rozbawilo! Kopnij brata w lydke i go nie sluchaj! Ja czekam na kotka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 4 Marzec 2007 Share Napisano 4 Marzec 2007 Klicek co Ty masz z tymi kotami? ;) Hehe... a temat dobry, z podtesktem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 4 Marzec 2007 Share Napisano 4 Marzec 2007 pokaż to co dotąd zrobiłeś nam zamiast bratu, my cię skuteczniej zjemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 4 Marzec 2007 Share Napisano 4 Marzec 2007 jaki temat... ale niestety jestem rozczarowany xD Życze powodzenia;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 4 Marzec 2007 Share Napisano 4 Marzec 2007 temat ok ale wywal kota z konceptu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 4 Marzec 2007 Share Napisano 4 Marzec 2007 Jak kot będzie w połowie chociaż tak słodki jak ten z obrazka, to już będzie świetnie ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 4 Marzec 2007 Share Napisano 4 Marzec 2007 Nom, musisz nas tym kotem naprawde za serce złapać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 4 Marzec 2007 Autor Share Napisano 4 Marzec 2007 temat ok ale wywal kota z konceptu :P niezła myśl ;) to by rozwiązało wiele problemów :D Nom, musisz nas tym kotem naprawde za serce złapać:) jak na razie to widze że innego nie dam rady zrobić, będzie taki skrzywdzony że tylko największy brutal się nie zlituje :) zrobiłem nowego jest już lepiej nadal jest skatowany jak w wietnamskim barze ale już się tak bardzo go nie wstydze :D na początek siateczka bo wygląda lepiej :P no i wygładzony model :) ma ktoś może namiary na dobre blueprinty kotów? :D może jak dam włoski to będzie lepiej wyglądał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Intervain Napisano 4 Marzec 2007 Share Napisano 4 Marzec 2007 przede wszystkim, czy on ma byc cartoony czy realistyczny? Teraz jest bardziej w pierwszej kategorii :) Oczy mi sie przede wszystkim rzucily w oczy LOL - kocie oczy nie sa okragle lecz maja ksztalt lezki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 4 Marzec 2007 Share Napisano 4 Marzec 2007 Surowy model lepszy niż ten wygładzony, moim skromnym zdaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 4 Marzec 2007 Share Napisano 4 Marzec 2007 [...]będzie taki skrzywdzony że tylko największy brutal się nie zlituje :) No to chłopie będziesz musiał przebić słynnego shrekowego kota!:cool::D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..::Krzysiek M::.. Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 Heyah narazie ten kotek jest podobny do kotka który klicek wrzucił na początku :D Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 pussy? no ok jedni lubia pieski, inni kotki a jeszcze inni "pussy" ;-) (zreszta nic w tym dziwnego ;-) pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 takie coś mam na dysku, może się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 5 Marzec 2007 Autor Share Napisano 5 Marzec 2007 Intervain zaczołem robić realistycznego ale wyszedł jak wyszedł ;) jeszcze spróbuje go pomęczyć albo będzie cartoonowy ewentualnie zmienie tamat na "inwazje małych zmutowanych kotków" :D wzorowałem się na plakacie kota ze Shreka no to raliastyczny nie mógł wyjść :) dzięki Ania za blueprint przyda się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 5 Marzec 2007 Autor Share Napisano 5 Marzec 2007 pozmieniałem trochę sitkę głowy i poprawiłem kształt oka z którego jestm już prawie zadowolony dolna część i uszy jeszcze do poprawy no i przdałoby się jeszcze trochę w nosie podłubać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 6 Marzec 2007 Autor Share Napisano 6 Marzec 2007 poprawiłem ucho i pogrzebałem troche na dole ale niewiele się zmeniło ;) na razie kończe z głową i zabieram się za ciało bo tak to nigdy go nie skończe pod pewnymi kątami wygląda całkiem znośnie ale z przodu jest jakiś mankament, nie moge dojść jaki :D jak mi się uda to skończyć tak żeby miało ręce i nogo to sam będe zaskoczony ;D już mi się nie chce :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 6 Marzec 2007 Share Napisano 6 Marzec 2007 ladny modelik, taki porcelanowy:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 6 Marzec 2007 Share Napisano 6 Marzec 2007 IMO lepsza była wcześniejsza główka. Pracuj przede wszystkim nad oczami i futerkiem!! One nadadzą kotu uroku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 6 Marzec 2007 Share Napisano 6 Marzec 2007 ahaha kolejny temat z podstepem :D az trzeba wkleic to : EAT, ATE, EATEN!!! Kto robił opis do tej foty? A pomysł jest słodziutki. Pozdrów referkę od mojego psiaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..::Krzysiek M::.. Napisano 6 Marzec 2007 Share Napisano 6 Marzec 2007 Witam Mraaau !! Słodki ten modelik ^^ Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 6 Marzec 2007 Share Napisano 6 Marzec 2007 Shogun nie wiem nie sprawdzam wszystkiego co znajde na necie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
retardedanimal Napisano 6 Marzec 2007 Share Napisano 6 Marzec 2007 EAT, ATE, EATEN!!! Kto robił opis do tej foty? A pomysł jest słodziutki. Pozdrów referkę od mojego psiaka. W internecie od pewnego czasu krążą takie obrazki z kotami, z opisami z błędami w 100% celowymi! Bez tych błędów nie byłoby "uroku". Jak się nie znasz to nie gadaj. :P Co do modelu, kot nie wygląda teraz na młodego, raczej na starszego. Małe kotki mają chyba jednak trochę bardziej okrągłe oczy niż dorosłe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 6 Marzec 2007 Share Napisano 6 Marzec 2007 Jak z "czarodziejki z księżyca":D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Marzec 2007 Share Napisano 6 Marzec 2007 :D super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 7 Marzec 2007 Share Napisano 7 Marzec 2007 szyja nie powinna być taka wąska, kocia głowa jest dużo mniej wyraźnie oddzielona od tułowia niż głowa ludzka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 7 Marzec 2007 Share Napisano 7 Marzec 2007 to co Ania napisala, a ja dodam, ze i tak ladnie Ci idzie :) pozdrawiam i życze powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 7 Marzec 2007 Autor Share Napisano 7 Marzec 2007 dzięki Ania za uwage coś z tym zrobie ;) i tak ladnie Ci idzie :) jak na moje doświadczenia z organiką to jakoś idzie ale zawsze mogłoby iść lepiej np. tak jak Klickowi :P w końcu zrobiłem całe ciało :) choć kotek mógłby być z niego niezadowolony :D męczyłem się trochę z łapami aż w końcu zrobiłem "sklejone" tj. bez oddzielnych paluszków :) nadal wygląda trochę dziwnie ale z tym co robiłem na początku nie ma porównania, tylna noga wygląda jak od kozicy ale jeszcze nad nią popracuje, no i tylną częścią mam problem ale ciężko znaleźć dobre zdjęcia tych okolic :D zresztą i tak nie będzie stał tyłem do kamery więc długo tam nie zabawie :D chyba trzeba trochę grubsze nogi zrobić, ale nie jestem pewien, małe kotki mają większą głowę w stosunku do reszty ciała ale chyba przekombinowałem :) i siateczkaa ;) jak ktoś ma sugestje co zrobić żeby lepiej wyglądał to jestem otwarty na sugestie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Proto Napisano 7 Marzec 2007 Share Napisano 7 Marzec 2007 Troszke chyba zbyt plaskie lapy (konkretnie poduszki). Poza troche taka jak u wycofanego samca ;). No i jakos bardziej uda by mozna wyroznic. Poza tym super- kocieta chyba sa takie krotsze wlasnie ;). Zreszta jak to juz chyba ktos wspomnial, najwazniejsze jest futro i oczy jak u Banderasa/Malajkata w Shrecku 2 :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 7 Marzec 2007 Autor Share Napisano 7 Marzec 2007 dzięki Proto za podpowiedzi, świeżym okiem widać więcej niż ciągle dłubiąc i poprawiając to i tamto, jutro a właściwie dzisiaj popracuje nad kształtem tego kitańca :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 tylnie pięty powinien mieć w górze chiba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 IMO proporcje jak z kota filemona :D Za duża głowa/ za małe ciałko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 Wiecej kociej swobody! Więcej kocistości! Wiem że to surowy model, ale wygląda bardzo surowo. Cóż, hair tak czy siak swoje zrobi. Dawaj dawaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 8 Marzec 2007 Autor Share Napisano 8 Marzec 2007 Master Kiełbaster thx, poprawiłem satanicus1991 właśnie takiego Filemona mam zamiar zrobić :D Lewus może wrzuce do muda i trosze kostek dodam Dawaj dawaj! Daje daje nie przestaje :D poprawiłem ogon, tył, grzbiet, troche zmniejszyłem wysunięcie pyszczka i jak wygląda każdy widzi :) może go jeszcze wrzuce do mudboxa i troche podziubdziam :) może coś z tego wyjdzie, jak na razie to w mudzie dużo nie siedziałem i jeden model mi w nim całkiem nieźle wyszedł, troche przypadkiem :P a jak szukałem refek znalazłem coś takiego super byłoby zrobic choć w połowie tak fajniutkiego kotka :) ale pewnie niewele z tego wyjdzie :( mam dwie interesujące ;) koncepcje jak rozbudować mój temat żeby coś więcej się działo kotek z kurczaczkiem :D Blonde chick with cute pussy albo bardziej ambitnie Pussy Wagon :) nie mogę się zdecydować :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 Jak dla mnie to ten na dłoni jest cool:D:D:D Chyba powinien mieć łepek bardziej elipsoidalny z widoku od frontu, znaczy w poziomie rozciągniety... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 tjw kot na dłoni mnie zmiazdzył :) zakochałem sie :D co do modelu:) to powinienes popracowac nad proporcjami mowie Ci ze model bedzie sie wszystkim podobał jak propsy beda w 80% ok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 swietnie wyglada !! :) jesli chodzi o koncept/referke ja bym probowal zrobic tego na dloni http://img265.imageshack.us/img265/8584/32662308pz4.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 8 Marzec 2007 Autor Share Napisano 8 Marzec 2007 myślałem nad kotkiem na dłoni ale będe musiał stanąć na głowie żeby był taki słodziutki :) ale skoro tak się podoba to nie ma bata będe go robił!! albo raczej postaram się :) i z nogami nie będzie dużego problemu bo jest skulony w kulkę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
retardedanimal Napisano 9 Marzec 2007 Share Napisano 9 Marzec 2007 szyja nie powinna być taka wąska, kocia głowa jest dużo mniej wyraźnie oddzielona od tułowia niż głowa ludzka. Pamiętajmy tylko, że koty mają futro a więc jeśli do modelu ma być dodany jakiś modyfikator w stylu hair&fur albo inny shader to szyja modelu powinna być raczej wąska, jak u kota bez włosów. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 10 Marzec 2007 Share Napisano 10 Marzec 2007 Hm, tak po zastanowieniu... Moim zdaniem nad modelem kota za długo męczyć się nie trzeba, tylko dobrze zmapować haira i uczesać:D:D:D Jest coś takiego jak mapowanie długości sierści przecież, a stylizacja sierści i tak Cię nie ominie.. Jedziesz z tym filemonem:D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 10 Marzec 2007 Autor Share Napisano 10 Marzec 2007 Jedziesz z tym filemonem dzięki Lewus że mnie poganiasz bo z leniem trzeba ostro :D poprawiłem troche proporcje jak Klicek radził, zmniejszyłem głowe, wrzuciłem do muda troszke poprawiłem ogólny kształt, widać kostki i już nie ma nadwagi :) no i w uchu troche dłubnołem, ale za to z małego filemona zmienił się w starego Bonifacego :D zaczołem robić nową sitkę, ale chyba trochę przedobrzyłem i za gęstą siatkę robiłem i wymiękłem w połowie :( w niektórych mejscach nie jest gładko bo za mało polygonów jest i komp nie chciał więcej pociągnąć :) jakbym sitkę przerobił byłoby ok a tak to jest jak jest tak czy siak (chyba) dzisiaj zaczynam robić tego pieszczocha na dłoni, spróbuje twojego sposobu, najpierw do muda potem sitka i może znowu do muda żeby pyszczek dobrze wyglądał reszte sierścią spróbuje wykończyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 10 Marzec 2007 Share Napisano 10 Marzec 2007 Realistik cot! Ale chyba psa zobaczył albo... takie ma galy/oczodoły. Jakbyś go tak przykucnął z tyłu trochę to poza jednoznaczna by była:D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi