ledyr Napisano 21 Październik 2007 Share Napisano 21 Październik 2007 a po cholerę game artowcowi 5 mln poly?? cywilizacji bakterii w porach na na skórze pod paznokciem i tak nie będzie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 21 Październik 2007 Share Napisano 21 Październik 2007 Kiedyś oglądałem książkę ballistic publishing: character modeling o tworzeniu postaci do gears of war i modele high poly robione do tej gry w zbrushu składały się z wielu milionów poly. Efekt tak szczegółowych modeli z których wypalono mapy displace i normal widać w grze i robią wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tony M. Napisano 21 Październik 2007 Share Napisano 21 Październik 2007 Tomala chyba to widziałeś: http://www.unrealtechnology.com/screens/character_creation1.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 21 Październik 2007 Autor Share Napisano 21 Październik 2007 przerost formy nad trescia ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Październik 2007 Share Napisano 21 Październik 2007 przerost formy nad trescia ;D ale za to jakiej formy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 21 Październik 2007 Share Napisano 21 Październik 2007 Klicuch jak smiesz podnosic glos na moja ukochana gre ! plaskacz jak .. sie nalezy a tak powaznie to ja tez uwazam ze milony poly robia sie standardem w gamearcie i trzeba sie z tym pogodzic, oczywiscie wiadomo ze w wiekszosci przypadkach tego nie widac ale powstaja coraz to nowe silniki, i szczerze powiedziawszy cholera wie jak one dokladnie dzilaja i co rzeczywiscie z tego modelu wyciagaja, jak by tego nie bylo widac to pewnie nikt by czegos takiego nie robil, bo to strata czasu a tu prosze takie epicki nawalaja jednak takie modele wiec cos w tym musi byc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 21 Październik 2007 Share Napisano 21 Październik 2007 Tony.M to to jeszcze nic bo model który pokazałeś nie powstał w sculpterze. Tamte modele z książki miały tyle poly że aż głowa boly (boli). Najlepsze jest to że wszystkie normale były wypalane w maxie. Żeby komputer nie wybuchł przed exportem do maxa optymalizowali siatkę specjalnym programem i jak trzeba było to dzielili modele na części. A wszystko dla normali i ambient occlusion. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Październik 2007 Share Napisano 21 Październik 2007 hmmmmm nie widoczne detale ? http://www.kolbyjukes.com/gallery/main.php/v/personal/Hulk/ btw. skoro nie widoczne sa detale nie potrzeba modelowac w milionach poly to po co uzywac sculpterow ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 21 Październik 2007 Share Napisano 21 Październik 2007 Wiesz, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Pytanie brzmiało, czy Mudbox jest lepszy przy iluś tam milionach od Z3. Podejrzewam że nie chodzi tak płynnie, ale nikt przecież nie każe obracać aż tak wielką ilością poly, można przecież podzielić model na mniejsze części. Jednak Mudbox miażdży swoją prostotą, zwłaszcza w przypadku software'owych matołków takich jak ja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Październik 2007 Share Napisano 21 Październik 2007 Wiesz, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Pytanie brzmiało, czy Mudbox jest lepszy przy iluś tam milionach od Z3. Podejrzewam że nie chodzi tak płynnie, ale nikt przecież nie każe obracać aż tak wielką ilością poly, można przecież podzielić model na mniejsze części. Jednak Mudbox miażdży swoją prostotą, zwłaszcza w przypadku software'owych matołków takich jak ja :) nie no przeciez zbrush jest rowniez proty jak kij :) a jesli chodzi o miliony w mudboxie to ja w nim nie moge praktycznie wogole modelowac jak dam na level 2 to tak sie ciacha ze nie mozna modelowac a w zbrushu do 1,5-2,2 mln dziala dobrze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 21 Październik 2007 Share Napisano 21 Październik 2007 No to już wiem:) A tak a propos mudboxa jeszcze, autodesk zdradził jakieś plany wobec niego? Wie ktoś coś? Sry za offtop.. ----EDIT-- już się dokopałem przypadkiem: http://features.cgsociety.org/story.php?story_id=4291&referer=cgnews Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 e tam, głupoty gadacie, po co w ogóle porównywać zbrusza do mudboxa?? dajcie spokój :D 3500 okolo to jest Brian z ameryki :d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 Ledyr- co to za postać ? Fajna siateczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 to jest taki jeden amerykanin, robie model jego samego na zlecenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 krocze dziwnie rozwiazane... a pozatym calkiem udanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 Moim zdaniem szyja jest za krótka, pachy za bardzo wcięte, ręce przy dość dużym ciele są za chude, plus to co napisał ftorek. Nie widziałem referencji, bo może akurat ten osobnik tak ma :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 Ledyr, o dłoniach pamiętasz? Nadgarstek i przejście nadgarstka w dłoń. Kciuk zobacz jak idzie na tym screenie pierwszym z lewej, łukiem leci jakoś.. Pozatem cool, grzywka jest de best:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 Ledyr--> bardzo fajjnie jedyne co to bym poprawil nogawki na dole tzw zrobil lepsze zalamania :) obnizyl bym mu jeszcze barki aby taki sztywny nie byl :) ale to takie drobnostki zrobisz jak bedziesz uwazal :) gicior jest sam wiesz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 Yo! Po dłuższej przerwie nadszedł czas na kwas.. znaczy na modelowanie czas. Wygrzebałem stare brzydactwa i póki co pracuję dalej nad zakurzonym sculptem. Normal i diff rzutem na taśmę.. I przy okazji, co mogłem ustawić źle przy paleniu normala w maxie, że mi się taka kaszka a'la noise zrobiła na tym rogatym? Możliwe, że się final gather wypalił z mentala? Mogłem zapomnieć wyłączyć. Bo mentalem bakowałem (sample były 4/16, za mało?). Normal z tego dziada po prawej jest natomiast ze zmappera. pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 31 Październik 2007 Autor Share Napisano 31 Październik 2007 no fejsy bardzo ok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 Przyjemne te sculpty. Rzeczywiście pojawiła się jakaś kaszka, nie wypalałeś przypadkiem light mapy na bazę tekstury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 Lewus - fajowy pomysł,wart dopracowania... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 Klicek, floo: thx za aprobatę:) Na pewno będę ciagnął wipa tego diablika w pierwszej kolejności, hans, czyli ten drugi zjeżdża na drugi plan. Ogólnie będzie to szło powoli bo czasu brak jak zwykle.. Kuba, otóż właśnie kaszka jest na normalu. Diffuse to czysty jednolity kolor, podmalowane tylko oczy i usta.. W tym wypadku ta kaszka mi nie przeskadza, daje całkiem przyjeny efekt, jednak nie we wszystkich przypadkach byłaby pożądana. pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 głowy super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ofca Napisano 1 Listopad 2007 Share Napisano 1 Listopad 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 1 Listopad 2007 Share Napisano 1 Listopad 2007 imo spoko jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scottero Napisano 3 Listopad 2007 Share Napisano 3 Listopad 2007 Ogolnie spoko, kiedy teksturka? ;) mua ;* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ofca Napisano 3 Listopad 2007 Share Napisano 3 Listopad 2007 powoli sie robi -> ale ja i tak tego nie umiem :D ktos jakies sugestie ? budynek w klimatach ogolnie ma byc tego no assasin creeda krytyka wymaga i poblagana ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 3 Listopad 2007 Share Napisano 3 Listopad 2007 widzę że nie dokończyłeś mappowania... :P proponuje zrobić demolkę, skoro już kawałka ściany nie ma... zapodaj coś przykładowego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ofca Napisano 3 Listopad 2007 Share Napisano 3 Listopad 2007 mapowanie nie skonczone xD jak zrobie styakjace texe drewna to wtedy domapuje , a demolki nie moge zrobic - jakies tam wytyczne i musze ich sie trzymac thx * Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 3 Listopad 2007 Share Napisano 3 Listopad 2007 elo, Ofca, tak mapując to można jajko znieść :P Zmapuj sobie jedną deseczkę, a potem porozwalaj ją / dotweakuj, pozmieniaj proporcje. Wtedy wszystkie dechy masz już na starcie prawie zmapowane, potem tylko dopasowujesz uvki do tekstury (żeby deski były różne) i wsio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scottero Napisano 4 Listopad 2007 Share Napisano 4 Listopad 2007 Z nudow, a takze z sentymentow bo moje kochane biureczko idzie na smietnik niedlugo: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latarnik Napisano 4 Listopad 2007 Share Napisano 4 Listopad 2007 odgrzebałem ostatnio z nudów sculpta, ktorego zrobilem pod ktoras z gameartowych minibitew i wykorzystalem go do nauczenia sie robienia kilku rzeczy. chyba z wzglednym powodzeniem ;p glowa w sumie ma jakies 1400tris, diffuse, normal, specular Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 4 Listopad 2007 Share Napisano 4 Listopad 2007 Włosy wyszły średnio, nie ma co ukrywać. Mimo to całość wygląda całkiem spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 4 Listopad 2007 Share Napisano 4 Listopad 2007 ale ma krzaczastą brew... :) włosy psują ciekawy efekt... jak poprawisz to będzie gites:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 4 Listopad 2007 Share Napisano 4 Listopad 2007 Latarnik jesteś moim bogiem, świetny łepek ma ten koleś, jak ze starych przygodówek :d cool chyba sobie zapisze na dysku nawet :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 6 Listopad 2007 Share Napisano 6 Listopad 2007 Podwójne kości policzkowe psują cały efekt jednak. Włosy niedoróba jeszcze, pomimo, że jest na nich kolor, wyglądają jednolicie trochę. Ale charakter jest:) I tak trzymać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latarnik Napisano 7 Listopad 2007 Share Napisano 7 Listopad 2007 Kuba_, floo - dzieki panowie, nie wiem czy warto poprawiac wlosy... model byl czysto wprawkowy i ma pewne bledy konstrukcyjne, jak np. brak uszu ;p po prostu lepsze kłaki postaram sie zrobic w innym modelu, mam jeszcze dwie albo trzy glowki tego do trzasniecia ;] ledyr - haaa, no bez przesady. ale miło mi, dzieki. doceniam to co piszesz ;D Lewus - thx. masz zapewne racje, szczegolnie ze to nie mialy byc dwie kosci policzkowe, tylko... hm... napuchniete wory pod oczami? ;p postaralem sie troche opanować te szalejącą normalkę i wrzucam w zwiazku z tym efekt: lepiej jest, czy gorzej - nie bede juz sie grzebal z tym panolkiem, zaczne lepiej cos nowego, tak, zeby bylo jak byc powinno. o. [; salut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scottero Napisano 9 Listopad 2007 Share Napisano 9 Listopad 2007 Chce sie zmiescic w 1500 tri, bo troche drewna jeszcze bedzie na tym domku i teksturki: na sciany 1024, drewno 512 i okna i drzwi tyz 512 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maderrr Napisano 9 Listopad 2007 Share Napisano 9 Listopad 2007 wybaczcie za noobiarskie pytanie ale co to są te tri ? w ogóle przepraszam za offtopa ale jak czytam komentarze to często się z tym spotykam, a co do twarzyczki naprawdę kozacka ... jeszcze takiej na forum nie spotkalem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ofca Napisano 9 Listopad 2007 Share Napisano 9 Listopad 2007 tri? to trojkat, czyli cos z czego jest zbudowany model (w silniku) i podaje sie je bo silniki gier licza wlasnie trojkaty :D! ha! geniusz...xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maderrr Napisano 9 Listopad 2007 Share Napisano 9 Listopad 2007 oo dziękuje za wyjaśnienie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scottero Napisano 10 Listopad 2007 Share Napisano 10 Listopad 2007 To teraz powaliles mnie na kolana, maderr xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 10 Listopad 2007 Share Napisano 10 Listopad 2007 Scottero, daszki tych małych okienek na dużym dachu, nie pamiętam jak one się nazywają, dziwnie wyglądają przez ten skos, powinny mieć daszki raczej równoległe do podłoża. Jeśli już decydujesz się na taki zabieg pasowało by połączyć go z odjechaną perspektywą domku w stylu toon, mianowicie węższy na dole, szerszy na górze. A tu prosta forma budowli i takie armaty na dachu;) pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scottero Napisano 11 Listopad 2007 Share Napisano 11 Listopad 2007 Inaczej juz tego daszku nie zrobie- po prostu dach ma bardzo duzy skos i dlatego te male wchodza tak wysoko i gleboko w wielki dach.. ale dzieki ;) jesli nie macie zadnych innych sugestii, to pozwole sobie zaczac mapowanie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bro Napisano 11 Listopad 2007 Share Napisano 11 Listopad 2007 Scottero - tak naprawde nie ma co komentować - wcisnij Editable patch i dopiero pokaz siatke bo teraz nic nie wiedac. Pozdro A ja wrzuce kilka boxikow jakie robilem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 11 Listopad 2007 Share Napisano 11 Listopad 2007 O_o Najładniejszy box jakiego w zyciu widziałem. Tex jest symetryczna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 11 Listopad 2007 Share Napisano 11 Listopad 2007 bro zawsze musi pozamiatać... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 11 Listopad 2007 Share Napisano 11 Listopad 2007 Super teksturki Bro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tony M. Napisano 11 Listopad 2007 Share Napisano 11 Listopad 2007 Bro - fajne, jaka rozdziałka tekstury?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi