noiprox Napisano 22 Wrzesień 2009 Napisano 22 Wrzesień 2009 #129 - no proszę, ratusz w Goerlitz. A w Zgorzelcu też zagościłeś? ;)
maciekG Napisano 22 Wrzesień 2009 Autor Napisano 22 Wrzesień 2009 teraz jak jestesmy w schengen to sie zaciera ta granica...to jest dosc dziwne doswiadczenie jak sie przez ten most pieszy przechodzi i mysli jak to wygladac musialo jeszcze pare lat temu...w kazdym razie zgorzelec byl moim ostatnim przystankiem plenerowania na dolnym slasku i bardzo milo go wspominam..
maciekG Napisano 4 Marzec 2010 Autor Napisano 4 Marzec 2010 (edytowane) walka z brushami.....próbuję zacząć używać czegoś innego niż goły okrąglak :] Edytowane 4 Marzec 2010 przez maciekG
mant-raz Napisano 4 Marzec 2010 Napisano 4 Marzec 2010 Fajne akwarelki, az mnie zacheciles, zeby wygrzebac pedzelki :)
Nata Napisano 4 Marzec 2010 Napisano 4 Marzec 2010 Ooo akwarelka przeswietna, walka brushami tez udana :D No ciekawie ciekawie ...:)
ICE Napisano 4 Marzec 2010 Napisano 4 Marzec 2010 Eksperymenty nigdy nie sa zle, bardzo sympatycznie wszyla ci ta zabawa znowymi pedzlami. Moim zdaniem uzywanie tylko okraglaka to zwykle ograniczanie sie. W pewnym sensie to tak, jakby rysowac wszystko jednym olowkiem, niby mozna, ale do najwygodniejszych i najszybszych sposobow to nie nalezy.
samborek Napisano 4 Marzec 2010 Napisano 4 Marzec 2010 Maciek świetna robota , naprawdę , fajną głębie czuć i wyczucie kolorów widzę świetne masz , jedynie wydaje mi się ze brakuje w tle małych szczególików by tam te ż oko miało sie do czego przykleić swoją drogą brushe własnej roboty ?:P
maciekG Napisano 4 Marzec 2010 Autor Napisano 4 Marzec 2010 hej...dzięki wszystkim..fajnie, że się podoba... mant-raz..no ja tylko czekam aż się cieplej zrobi żeby na miasto ruszyć...:) icecold ja wiem, że to ograniczanie..ale zawsze miałem problem z brushami..w ogóle te fotoszopowe techniki wszystkie jakoś są mi obce... samborek..no z detalami u mnie marnie...może jak trochę się podszkolę w brushach to przyjdzie czas na detale...a co do pędzli to część jest modyfikacją istniejących w fotoszopie już a reszta własna..ale chyba nawet nie ma 10ciu w sumie póki co... pzdr. walka trwa....znowu wyszło nie tak jak miało :]
Coyote Napisano 4 Marzec 2010 Napisano 4 Marzec 2010 co do akwarelek te zczekam z utesknieniem. Mam 16 kartek a4 które az sie rwą zeby isc gdzies na miasto. Szkoda ze nie ma w okolicy ludzi którzy tez malują : skałki fajniejsze lżejsze ten ostatni tak średnio mi leży
maciekG Napisano 3 Maj 2010 Autor Napisano 3 Maj 2010 ..kilka wstępnych konceptów postaci....to ma być niby animowane we flashu później..dlatego takie prostactwa...zresztą pierwszy wyleci bo myślę, że zbyt skomplikowany jest jak na moją zerową znajomość flasha...także uwagi wszelkie mile widziane...( w ogóle orientuje się ktoś czy mogę na to jakieś tekstury we flashu ponanosić ?) pzdr.
olaf Napisano 3 Maj 2010 Napisano 3 Maj 2010 oczywscie ze tak, maskami. Podobnie cieniowanie. To na przykład miałem przygotowane pod animację w wektorze (maskowane cieniowanie, bez tekstur, ale zasada ta sama): grafika1 grafika2 1
maciekG Napisano 3 Maj 2010 Autor Napisano 3 Maj 2010 o dzięki wielkie obczaję....a gradienty do cieniowania takie proste tylko? czy meshe też da rade jak w illu?
olaf Napisano 3 Maj 2010 Napisano 3 Maj 2010 tylko proste gradienty (liniowy i sferyczny, dlatego trzeba maskować), ale masz jeszcze bevel i blur - odpowiednio przygotowane daja efekt jak gradient meshowy, tylko spowalnia animację.widziałem prototypowae gradientowanie dla flasha miazdzace wsyzstko co do tej pory wykonano w kwestii dradientów, ale nie spotkałem tego w zadnym wdrożeniu.
maciekG Napisano 13 Maj 2010 Autor Napisano 13 Maj 2010 próbowałem dodziubać jeszcze tygodniowy speedpaint..ale chyba nie do końca mu to wyszło na dobre :) rady jak zwykle mile widzane..
KhazadThard Napisano 31 Maj 2010 Napisano 31 Maj 2010 wow.... nie wiem czy jest do czego się doczepić... dla mnie bomba
leszek_lenia Napisano 31 Maj 2010 Napisano 31 Maj 2010 a dla mnie nie bomba....za malo anatomii w tej anatomii twarz jest tak samo biala jak bluzka..w ogole ta ilosc bieli mnie przeraza a jednoczesenie odrzuca..to samo w tym speedzie..nie masz wrazenia ze przebielasz troche te malunki? za malo konstrukcji w tych postaciach.
maciekG Napisano 31 Maj 2010 Autor Napisano 31 Maj 2010 nie no...o tym speedzie wyżej to nie ma co gadać w ogóle...spuśćmy zasłonę milczenia na niego :) co do tych statków to pełna zgoda że anatomia jest skopana...długo z nią walczyłem ale w końcu stwierdziłem, że nic nie urzeźbię z niej już sensownego więc sobie dałem spokój.. dzięki za uwagę o bieli bo tego w sumie nie widziałem sam...tzn może poza tym, że trochę jest oświetlona światłem znikąd..ale nie potrafiłem jakoś odseparować inaczej tej postaci od tła.. chyba zdecydowanie za rzadko maluję bo zaczynam mieć problem z podstawowymi rzeczami niestety..z kolorami też się męczę...no nic dzięki.... KhazadThard...dzięki :]
maury Napisano 31 Maj 2010 Napisano 31 Maj 2010 Nie jestem znawcą, ale wiem co mi się podoba i szczerze mówiąc, bieli wcale nie jest za duzo, jasno na dworze to i trzba doswietlic;P Chociaz fakt,że dziwczynka ma dziwnie ulozona szyje (trochę taka jakby za dluga).
KhazadThard Napisano 31 Maj 2010 Napisano 31 Maj 2010 dla mnie nadal bomba;) wrażenie robi, anatomię zawsze można poprawić a pomysł się liczy:) (chodzi mi o statki żeby nie było niejasności)
maciekG Napisano 6 Czerwiec 2010 Autor Napisano 6 Czerwiec 2010 z tą szyją to racja...nawet sobie machnąłem szybką poprawkę w szopie i dużo jej pomogła.. heh..okazało się, że byłem przy kolejnym speedzie dość rozrzutny z warstwami, więc się udało taki śmieszny GIF złożyć (w ogóle dithering :D) no i widzę że przesadziłem koniec z końców z kontrastem :/ ale mi zawsze takie bledziochy wychodzą.. a to ostateczna dla referencji
Łukasz Witkowski Napisano 6 Czerwiec 2010 Napisano 6 Czerwiec 2010 Fajnie widać to gdybanie w trakcie roboty. Barwna ilustracja.
maciekG Napisano 8 Czerwiec 2010 Autor Napisano 8 Czerwiec 2010 kilka prostych teł do animacji....mogą się puste wydawać miejcami...ale to dlatego, że nie będą wchodziły zazwyczaj całościowo w kadr..po zmontowaniu powinno być lepiej (mam nadzieję :) ) pzdr.
Scatmax Napisano 8 Czerwiec 2010 Napisano 8 Czerwiec 2010 Sweeeeeeet!....:D Fajniaste tla kojazy mi sie polska tradycja + mondrian;).Musisz pokazac film...musisz! pzdr. KUba
lordbiernac Napisano 8 Czerwiec 2010 Napisano 8 Czerwiec 2010 Nooo :) Fajoskie tła. A do czego to to? Przyznaj się...
maciekG Napisano 9 Czerwiec 2010 Autor Napisano 9 Czerwiec 2010 dzięki :) nie no to żadne wielkie halo...w szkolę sobie dłubię na jednym przedmiocie... raczej nie pokaźę hehe.. bo to moja pierwsza styczność z flashem będzie a mam turbo mało czasu...a robimiy od zera w jakieś 2 miesiące (storyboard, design postaci, animacja, tła &c)..także to raczej polega na zobaczeniu jak to się robi i minimalnej nauce flasha, więc rezultat pewnie będzie słabiutki... co do ech mondriana to ten dom, który przerabiam to case study house #8 (albo #6 nie pamiętam ?) Charles'a i Ray Eams'ów, stąd też neoplastycyzm i te klimaty.. w ogóle LORDBOOK hahahahahahahahahaha...dopiero przyuważyłem teraz..mistrz :D
ICE Napisano 9 Czerwiec 2010 Napisano 9 Czerwiec 2010 Te dynie wyszly by o wiele lepiej gdybys zaczal z ciemnej masy, jakiegos brazu lub zdesaturowanego fioletu. Tla fajne, aczkolwiek jakies takie wyssane z twoich pieknych kolorow, to celowe?
maciekG Napisano 9 Czerwiec 2010 Autor Napisano 9 Czerwiec 2010 heh..zagiąłeś mnie..nie wiem szczerze mówiąc...ale to chyba kwestia tego że nie chciałem zbyt radosnego klimatu uzyskać....a może to przypadkowa kwestia, że pierwsze tak mi wyszło, a resztę staram się spójnie trzymać... generalnie to jest to dla mnie jedna wielka ćwiczeniówka i wszystko jest nowe..stąd też podknięcia co krok :] pzdr.
maciekG Napisano 28 Sierpień 2010 Autor Napisano 28 Sierpień 2010 parę szkiców dla odkurzenia teczki.. tusz,tusz,akryl
SBT77 Napisano 28 Sierpień 2010 Napisano 28 Sierpień 2010 Uhu... Ten pierwszy rysunek po prostu rewelacyjny.
Nezumi Napisano 28 Sierpień 2010 Napisano 28 Sierpień 2010 Nie tylko odkurzyles ale i pozamiatales ;) Swietne szkice. Czym to?
Urbanboogie Napisano 28 Sierpień 2010 Napisano 28 Sierpień 2010 Zapewne tuszem/tuszem/akrylami :P Mnie tez szczegolnie pierwszy rozwalil! W akrylu swieeetnie oddane materialy, tylko elipsy sie wyraznie pokrzywily
Tasior Napisano 28 Sierpień 2010 Napisano 28 Sierpień 2010 super jest ten drugi tusz..tylko szkoda że budynek się poszerza ku górze ;)
maciekG Napisano 29 Sierpień 2010 Autor Napisano 29 Sierpień 2010 hej..dzięki..fajnie, że się jednak jpodobają..pomimo, że to takie popierdółki szybkie. Nezumi...tak jak Urbanboogie napisał szkice tuszem rysowane za pomocą zastruganej drugiej końcówki ołówka.. Urbanboogie..z tymi elipsami to niestety prawda..tę na filiżance widziałem ale jakoś chęci zabrakło do poprawienia...ta od czajnika jest w cieniu i muszę powiedzieć, że w rzeczywistości jakoś specjalnie jej nie widać bo się zlewa..a no i oczywiście przykrywka dzbanka się nie pokrywa z osią..ale ona to w ogóle jest spartaczona mocno...a materiały to masakra jakaś była...ten dzbanek przemalowywałem chyba ze 3 razy tak zupełnie...nigdy więcej białej porcelany :) Tasior..ten budynek tak miał, że ten narożnik co kondygnację się trochę powiększał..no ale że piony powinny być pionowe, a nie są, to już inna sprawa :] pzdr.
Tonic Napisano 29 Sierpień 2010 Napisano 29 Sierpień 2010 Szkice bardzo dziarskie, martwa natura też syci, ale mi jakoś zabrakło rozpoznawalnych kształtów odbić na czajniku - to by dało kopa realizmowi.
WojtekFus Napisano 29 Sierpień 2010 Napisano 29 Sierpień 2010 Bardzo sprawne szkice budynków :) Świetna martwa, ale też zgodzę się z Toniciem :D
stHEAD Napisano 29 Sierpień 2010 Napisano 29 Sierpień 2010 Albo mi się wydaje albo budyneczki wzięte z akwarelek Zbukvica? Lubię dziada, mistrz akwarelki.
lordbiernac Napisano 29 Sierpień 2010 Napisano 29 Sierpień 2010 Kurde, super to wygląda drogi Maćku:) Też muszę wreszcie te akryle ruszyć, tylko coś czasu brak... I przyznaj się- ten pierwszy budynek to z Torunia? Czy ze Zbukvica? ;)
maciekG Napisano 29 Sierpień 2010 Autor Napisano 29 Sierpień 2010 dzięki, dzięki... Tonic naastępnym razem się zastosuję :] jaki Zbukva?! toć to Toruń obydwa...pierwszy to dwór artusa oczywiście, a drugi to willa fachwerkowa na bydgoskim przedmieściu..oba maźnięte tego lata. biernac ty się nie zasłaniaj czasem, akryle są fajne mówię ci..nie siedzi się przy kompie :] pzdr.
stHEAD Napisano 29 Sierpień 2010 Napisano 29 Sierpień 2010 Przepraszam! Żeby nie było żem buc oskarżyciel niesłuszny - Oglądałem sobie digarta: http://www.digart.pl/praca/5575546/fachwerk.html http://www.digart.pl/praca/4193963/Dwor_Artusa.html No i umysł nakierował mnie na J.Zbukvica automatycznie. Przepraszam serdecznie raz jeszcze! Chociaż kiedy pisałem tamtego posta nie wydało mi się dziwne aby pan Joseph w Toruniu tworzył ;)
maciekG Napisano 30 Sierpień 2010 Autor Napisano 30 Sierpień 2010 stHEAD..spoko przecież :) a prace podejrzewam, że podczas tego samego pleneru powstały...sporo osób się przewinęło. Joel dzięki!
maciekG Napisano 23 Maj 2011 Autor Napisano 23 Maj 2011 pierwsze koty po zimie.. ja wiem, że niechlujnie i że kompozycja i masa nie ta [zwłaszcza ten drugi..uch]..ale to na rozruch:) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
BetiiX Napisano 23 Maj 2011 Napisano 23 Maj 2011 a mi sie ten drugi wlasnie bardzo podoba, szczegolnie krzaczki i drzewa.
maciekG Napisano 15 Sierpień 2011 Autor Napisano 15 Sierpień 2011 próbuję znaleźć jakiś 'nowy' sposób na używanie akwareli..miało być bardziej ilustracyjnie/ z konturem...ale gdzieś to się zagubiło.. może ktoś z was zna jakieś przykłady co bym się mógł zainspirować :)? Uploaded with ImageShack.us
emmilius Napisano 15 Sierpień 2011 Napisano 15 Sierpień 2011 Akwarelki Mullinsa mi się bardzo widzą, w sumie to pierwsza akwarele jakie widziałem że spod spodu przebijał się szkic ołówkiem i wcale to źle nie wyglądało.
Coyote Napisano 15 Sierpień 2011 Napisano 15 Sierpień 2011 emil to często jest akryl albo gwasz rozcieńczony rzadko akwa... ostatni fajny :) co do inspriacji totalny szczeloopad http://www.liuyi.com.cn/gallery.html http://www.twschaller.com/galleries/fineart/index.html http://www.dillmans.com/dcaf/2010/alvaro-castagnet.html http://www.davidtaylorartist.com/Home.html http://ktanabefineart.com/blog http://www.lifineart.com/galleryartists.htm http://www.guanweixing.com/index.html http://jzbukvic.com/
emmilius Napisano 15 Sierpień 2011 Napisano 15 Sierpień 2011 No ten pierwszy co zapodałeś to w ogóle jakiś matrix. U Goodbrusha zasugerowałem się tym że ma po prostu zakładkę watercolor.
Rekomendowane odpowiedzi