Napisano 22 Wrzesień 200915 l Autor teraz jak jestesmy w schengen to sie zaciera ta granica...to jest dosc dziwne doswiadczenie jak sie przez ten most pieszy przechodzi i mysli jak to wygladac musialo jeszcze pare lat temu...w kazdym razie zgorzelec byl moim ostatnim przystankiem plenerowania na dolnym slasku i bardzo milo go wspominam..
Napisano 4 Marzec 201015 l Autor walka z brushami.....próbuję zacząć używać czegoś innego niż goły okrąglak :] Edytowane 4 Marzec 201015 l przez maciekG
Napisano 4 Marzec 201015 l Ooo akwarelka przeswietna, walka brushami tez udana :D No ciekawie ciekawie ...:)
Napisano 4 Marzec 201015 l Eksperymenty nigdy nie sa zle, bardzo sympatycznie wszyla ci ta zabawa znowymi pedzlami. Moim zdaniem uzywanie tylko okraglaka to zwykle ograniczanie sie. W pewnym sensie to tak, jakby rysowac wszystko jednym olowkiem, niby mozna, ale do najwygodniejszych i najszybszych sposobow to nie nalezy.
Napisano 4 Marzec 201015 l Maciek świetna robota , naprawdę , fajną głębie czuć i wyczucie kolorów widzę świetne masz , jedynie wydaje mi się ze brakuje w tle małych szczególików by tam te ż oko miało sie do czego przykleić swoją drogą brushe własnej roboty ?:P
Napisano 4 Marzec 201015 l Autor hej...dzięki wszystkim..fajnie, że się podoba... mant-raz..no ja tylko czekam aż się cieplej zrobi żeby na miasto ruszyć...:) icecold ja wiem, że to ograniczanie..ale zawsze miałem problem z brushami..w ogóle te fotoszopowe techniki wszystkie jakoś są mi obce... samborek..no z detalami u mnie marnie...może jak trochę się podszkolę w brushach to przyjdzie czas na detale...a co do pędzli to część jest modyfikacją istniejących w fotoszopie już a reszta własna..ale chyba nawet nie ma 10ciu w sumie póki co... pzdr. walka trwa....znowu wyszło nie tak jak miało :]
Napisano 4 Marzec 201015 l co do akwarelek te zczekam z utesknieniem. Mam 16 kartek a4 które az sie rwą zeby isc gdzies na miasto. Szkoda ze nie ma w okolicy ludzi którzy tez malują : skałki fajniejsze lżejsze ten ostatni tak średnio mi leży
Napisano 3 Maj 201014 l Autor ..kilka wstępnych konceptów postaci....to ma być niby animowane we flashu później..dlatego takie prostactwa...zresztą pierwszy wyleci bo myślę, że zbyt skomplikowany jest jak na moją zerową znajomość flasha...także uwagi wszelkie mile widziane...( w ogóle orientuje się ktoś czy mogę na to jakieś tekstury we flashu ponanosić ?) pzdr.
Napisano 3 Maj 201014 l oczywscie ze tak, maskami. Podobnie cieniowanie. To na przykład miałem przygotowane pod animację w wektorze (maskowane cieniowanie, bez tekstur, ale zasada ta sama): grafika1 grafika2
Napisano 3 Maj 201014 l Autor o dzięki wielkie obczaję....a gradienty do cieniowania takie proste tylko? czy meshe też da rade jak w illu?
Napisano 3 Maj 201014 l tylko proste gradienty (liniowy i sferyczny, dlatego trzeba maskować), ale masz jeszcze bevel i blur - odpowiednio przygotowane daja efekt jak gradient meshowy, tylko spowalnia animację.widziałem prototypowae gradientowanie dla flasha miazdzace wsyzstko co do tej pory wykonano w kwestii dradientów, ale nie spotkałem tego w zadnym wdrożeniu.
Napisano 13 Maj 201014 l Autor próbowałem dodziubać jeszcze tygodniowy speedpaint..ale chyba nie do końca mu to wyszło na dobre :) rady jak zwykle mile widzane..
Napisano 31 Maj 201014 l a dla mnie nie bomba....za malo anatomii w tej anatomii twarz jest tak samo biala jak bluzka..w ogole ta ilosc bieli mnie przeraza a jednoczesenie odrzuca..to samo w tym speedzie..nie masz wrazenia ze przebielasz troche te malunki? za malo konstrukcji w tych postaciach.
Napisano 31 Maj 201014 l Autor nie no...o tym speedzie wyżej to nie ma co gadać w ogóle...spuśćmy zasłonę milczenia na niego :) co do tych statków to pełna zgoda że anatomia jest skopana...długo z nią walczyłem ale w końcu stwierdziłem, że nic nie urzeźbię z niej już sensownego więc sobie dałem spokój.. dzięki za uwagę o bieli bo tego w sumie nie widziałem sam...tzn może poza tym, że trochę jest oświetlona światłem znikąd..ale nie potrafiłem jakoś odseparować inaczej tej postaci od tła.. chyba zdecydowanie za rzadko maluję bo zaczynam mieć problem z podstawowymi rzeczami niestety..z kolorami też się męczę...no nic dzięki.... KhazadThard...dzięki :]
Napisano 31 Maj 201014 l Nie jestem znawcą, ale wiem co mi się podoba i szczerze mówiąc, bieli wcale nie jest za duzo, jasno na dworze to i trzba doswietlic;P Chociaz fakt,że dziwczynka ma dziwnie ulozona szyje (trochę taka jakby za dluga).
Napisano 31 Maj 201014 l dla mnie nadal bomba;) wrażenie robi, anatomię zawsze można poprawić a pomysł się liczy:) (chodzi mi o statki żeby nie było niejasności)
Napisano 6 Czerwiec 201014 l Autor z tą szyją to racja...nawet sobie machnąłem szybką poprawkę w szopie i dużo jej pomogła.. heh..okazało się, że byłem przy kolejnym speedzie dość rozrzutny z warstwami, więc się udało taki śmieszny GIF złożyć (w ogóle dithering :D) no i widzę że przesadziłem koniec z końców z kontrastem :/ ale mi zawsze takie bledziochy wychodzą.. a to ostateczna dla referencji
Napisano 8 Czerwiec 201014 l Autor kilka prostych teł do animacji....mogą się puste wydawać miejcami...ale to dlatego, że nie będą wchodziły zazwyczaj całościowo w kadr..po zmontowaniu powinno być lepiej (mam nadzieję :) ) pzdr.
Napisano 8 Czerwiec 201014 l Sweeeeeeet!....:D Fajniaste tla kojazy mi sie polska tradycja + mondrian;).Musisz pokazac film...musisz! pzdr. KUba
Napisano 9 Czerwiec 201014 l Autor dzięki :) nie no to żadne wielkie halo...w szkolę sobie dłubię na jednym przedmiocie... raczej nie pokaźę hehe.. bo to moja pierwsza styczność z flashem będzie a mam turbo mało czasu...a robimiy od zera w jakieś 2 miesiące (storyboard, design postaci, animacja, tła &c)..także to raczej polega na zobaczeniu jak to się robi i minimalnej nauce flasha, więc rezultat pewnie będzie słabiutki... co do ech mondriana to ten dom, który przerabiam to case study house #8 (albo #6 nie pamiętam ?) Charles'a i Ray Eams'ów, stąd też neoplastycyzm i te klimaty.. w ogóle LORDBOOK hahahahahahahahahaha...dopiero przyuważyłem teraz..mistrz :D
Napisano 9 Czerwiec 201014 l Te dynie wyszly by o wiele lepiej gdybys zaczal z ciemnej masy, jakiegos brazu lub zdesaturowanego fioletu. Tla fajne, aczkolwiek jakies takie wyssane z twoich pieknych kolorow, to celowe?
Napisano 9 Czerwiec 201014 l Autor heh..zagiąłeś mnie..nie wiem szczerze mówiąc...ale to chyba kwestia tego że nie chciałem zbyt radosnego klimatu uzyskać....a może to przypadkowa kwestia, że pierwsze tak mi wyszło, a resztę staram się spójnie trzymać... generalnie to jest to dla mnie jedna wielka ćwiczeniówka i wszystko jest nowe..stąd też podknięcia co krok :] pzdr.
Napisano 28 Sierpień 201014 l Zapewne tuszem/tuszem/akrylami :P Mnie tez szczegolnie pierwszy rozwalil! W akrylu swieeetnie oddane materialy, tylko elipsy sie wyraznie pokrzywily
Napisano 28 Sierpień 201014 l super jest ten drugi tusz..tylko szkoda że budynek się poszerza ku górze ;)
Napisano 29 Sierpień 201014 l Autor hej..dzięki..fajnie, że się jednak jpodobają..pomimo, że to takie popierdółki szybkie. Nezumi...tak jak Urbanboogie napisał szkice tuszem rysowane za pomocą zastruganej drugiej końcówki ołówka.. Urbanboogie..z tymi elipsami to niestety prawda..tę na filiżance widziałem ale jakoś chęci zabrakło do poprawienia...ta od czajnika jest w cieniu i muszę powiedzieć, że w rzeczywistości jakoś specjalnie jej nie widać bo się zlewa..a no i oczywiście przykrywka dzbanka się nie pokrywa z osią..ale ona to w ogóle jest spartaczona mocno...a materiały to masakra jakaś była...ten dzbanek przemalowywałem chyba ze 3 razy tak zupełnie...nigdy więcej białej porcelany :) Tasior..ten budynek tak miał, że ten narożnik co kondygnację się trochę powiększał..no ale że piony powinny być pionowe, a nie są, to już inna sprawa :] pzdr.
Napisano 29 Sierpień 201014 l Szkice bardzo dziarskie, martwa natura też syci, ale mi jakoś zabrakło rozpoznawalnych kształtów odbić na czajniku - to by dało kopa realizmowi.
Napisano 29 Sierpień 201014 l Bardzo sprawne szkice budynków :) Świetna martwa, ale też zgodzę się z Toniciem :D
Napisano 29 Sierpień 201014 l Albo mi się wydaje albo budyneczki wzięte z akwarelek Zbukvica? Lubię dziada, mistrz akwarelki.
Napisano 29 Sierpień 201014 l Kurde, super to wygląda drogi Maćku:) Też muszę wreszcie te akryle ruszyć, tylko coś czasu brak... I przyznaj się- ten pierwszy budynek to z Torunia? Czy ze Zbukvica? ;)
Napisano 29 Sierpień 201014 l Autor dzięki, dzięki... Tonic naastępnym razem się zastosuję :] jaki Zbukva?! toć to Toruń obydwa...pierwszy to dwór artusa oczywiście, a drugi to willa fachwerkowa na bydgoskim przedmieściu..oba maźnięte tego lata. biernac ty się nie zasłaniaj czasem, akryle są fajne mówię ci..nie siedzi się przy kompie :] pzdr.
Napisano 29 Sierpień 201014 l Przepraszam! Żeby nie było żem buc oskarżyciel niesłuszny - Oglądałem sobie digarta: http://www.digart.pl/praca/5575546/fachwerk.html http://www.digart.pl/praca/4193963/Dwor_Artusa.html No i umysł nakierował mnie na J.Zbukvica automatycznie. Przepraszam serdecznie raz jeszcze! Chociaż kiedy pisałem tamtego posta nie wydało mi się dziwne aby pan Joseph w Toruniu tworzył ;)
Napisano 30 Sierpień 201014 l Autor stHEAD..spoko przecież :) a prace podejrzewam, że podczas tego samego pleneru powstały...sporo osób się przewinęło. Joel dzięki!
Napisano 23 Maj 201113 l Autor pierwsze koty po zimie.. ja wiem, że niechlujnie i że kompozycja i masa nie ta [zwłaszcza ten drugi..uch]..ale to na rozruch:) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Napisano 15 Sierpień 201113 l Autor próbuję znaleźć jakiś 'nowy' sposób na używanie akwareli..miało być bardziej ilustracyjnie/ z konturem...ale gdzieś to się zagubiło.. może ktoś z was zna jakieś przykłady co bym się mógł zainspirować :)? Uploaded with ImageShack.us
Napisano 15 Sierpień 201113 l Akwarelki Mullinsa mi się bardzo widzą, w sumie to pierwsza akwarele jakie widziałem że spod spodu przebijał się szkic ołówkiem i wcale to źle nie wyglądało.
Napisano 15 Sierpień 201113 l emil to często jest akryl albo gwasz rozcieńczony rzadko akwa... ostatni fajny :) co do inspriacji totalny szczeloopad http://www.liuyi.com.cn/gallery.html http://www.twschaller.com/galleries/fineart/index.html http://www.dillmans.com/dcaf/2010/alvaro-castagnet.html http://www.davidtaylorartist.com/Home.html http://ktanabefineart.com/blog http://www.lifineart.com/galleryartists.htm http://www.guanweixing.com/index.html http://jzbukvic.com/
Napisano 15 Sierpień 201113 l No ten pierwszy co zapodałeś to w ogóle jakiś matrix. U Goodbrusha zasugerowałem się tym że ma po prostu zakładkę watercolor.