Kolsga Napisano 22 Sierpień 2012 Share Napisano 22 Sierpień 2012 Dzięki takashmen. Ah nie, co do face jamu, to sobie taki wymyszliłam by wyćwiczyć twarze i narzucić tempo ;) Staram się dobić do setki, już nie daleko ćwierć mety hehe. No ale może być, że na jakimś forum coś takiego istnieje, wcale nie zdziwiłabym się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takashmen Napisano 22 Sierpień 2012 Share Napisano 22 Sierpień 2012 to może być dobry pomysł! niestety mi póki co brakuje wiedzy z dzedziny anatomi, mimiki itd. żeby twarze trzaskać.. tak czy inaczej tak trzymaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-hpx- Napisano 22 Sierpień 2012 Share Napisano 22 Sierpień 2012 (edytowane) Taka tam pustynia, dawno nie bazgrałem Edytowane 22 Sierpień 2012 przez -hpx- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 22 Sierpień 2012 Share Napisano 22 Sierpień 2012 -hpx-, całość bardzo mi się podoba, tylko za bardzo rzuca się w oczy małe opacity pędzla - imho więczej pociągnięć konkretnym kolorem Kolsga, super rzeczy tworzysz, nie tylko w SP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-hpx- Napisano 22 Sierpień 2012 Share Napisano 22 Sierpień 2012 słuszna uwaga polka dot, troche dla ułatwienia mieszam sobie kolory w ten sposób, zmniejszając właśnie opacity, postaram się to zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petreo Napisano 23 Sierpień 2012 Share Napisano 23 Sierpień 2012 -hpx-, Pamiętaj też o planach. U ciebie wydmy na drugim, trzecim planie są nawet bardziej kontrastowe niż na pierwszym! To co dalej "zazwyczaj" jest mniej kontrastowe, niż to co jest blisko. Dużo by dało dodanie czegoś do rysunku. Albo jakaś karawana zmagająca się z pustynnym wiatrem na pierwszym planie albo, jak nie czujesz się na siłach to chociaż kontur wielbłądów gdzieś daleko na horyzoncie. Nie olewaj nieba. Ono też ma swoją głębię i kolory. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petreo Napisano 23 Sierpień 2012 Share Napisano 23 Sierpień 2012 Kolsga, bardzo podoba mi się twój sposób rysowania. Poszczególne elementy są super (np. nos). Ale zebrane razem nie zawsze są one na swoim miejscu (ja też mam z tym problem). Tym razem głowa wydaje mi się zbyt pociągła. Twarz bardziej bym doświetlił i pogłębił cienie, to moim zdaniem poprawiłoby czytelność odbioru. Rysujesz ze zdjęć? pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-hpx- Napisano 23 Sierpień 2012 Share Napisano 23 Sierpień 2012 petreo - dzięki za rady, wybrałem troche cienką fotę i jak zacząłem szybko mazać to zupełnie na te plany nie zwróciłem uwagi, poprawie się :D A tu coś co zacząłem wczoraj, zupełnie nie wiem jak sobie poradzić z dachem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petreo Napisano 23 Sierpień 2012 Share Napisano 23 Sierpień 2012 Podoba mi się, że kombinujesz z cieniami na elewacji i dachu. Szkoda, że roślinki całe są ulepione brushami z listkami. Ja tego nie kupuję. Kompozycja byłaby na pewno ciekawsza, gdyby istniał trzeci plan. Po prawej stronie od domku w oddali jezioro, góry czy coś. Dachu nie ma, więc ciężko coś doradzić. Najpierw coś narysuj. Gont, albo pionowe deski będą pasować najbardziej i są w miarę łatwe do narysowania. Podpatrz jak jest na innych pracach. Samemu z głowy ciężko jest. (Nie używaj ctrl jak rysujesz). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomzar Napisano 23 Sierpień 2012 Share Napisano 23 Sierpień 2012 z tego co pamiętam, jak tu się jeszcze moderatorzy kręcili ;p, to posty musiały zawierać obrazek. nie to że się czepiam czy coś, tak tylko zauważyłem że się zrobiło bardziej liberalnie hehe. -hxp- domek przedni, Fajnie z tymi brushami kombinujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-hpx- Napisano 24 Sierpień 2012 Share Napisano 24 Sierpień 2012 Znowu ja tym razem starałem się: Nie używać niskich wartości opacity, a także namalować większość zwykłymi brushami. Morze troche kuleje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petreo Napisano 27 Sierpień 2012 Share Napisano 27 Sierpień 2012 Liście palmy są bardzo fajne. Dobrze, że ciemniejszymi kolorami wydobywasz te jaśniejsze. Wygląda jak potargana przez wiatr morski palma. (szkoda, że korzeń w lewym dolnym rogu nie ma już kontrastu mimo, że jest najbliżej nas). Według mnie poświata z zachodzącego słońca powinna rozlewać się na całym niebie, a nie tylko za palmami. Choć bardzo fajnie kombinujesz, bo słońce wydobywa krzaki. Co do kompozycji... przysłoń sobie dłonią prawą część pracy. Obrazek i to co w nim przekazujesz zawiera dokładnie tyle samo treści. Przysłoń sobie teraz lewą część obrazka. Pozostaje nudne morze. Albo utnij pracę w połowie, albo wyjedź z całą plażą mocno w prawo i narysuj tam jakiś ludzi spacerujących albo kraba jakiegoś... Pamiętaj, że ty tworzysz kompozycję. Możesz narysować lepiej niż jest na zdjęciu z którego rysujesz. pzdr. może wrzucaj swoje prace do działu "teczki" albo gdzieś, bo niektórym przeszkadza, że są tu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 27 Sierpień 2012 Share Napisano 27 Sierpień 2012 (edytowane) Nie ma pisania bez malowania! Staramy się tu wstawiać posty z obrazkami :cool: Nikomu nie przeszkadzają tutaj prace z teczki, tylko gadanina ;) Selfu świetnie działasz z tym brushami ! Teraz dopiero odczytałem - dziękuję no i wzajemne Kölsga :p A wip leci dalej.. Edytowane 27 Sierpień 2012 przez Dann.G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-hpx- Napisano 27 Sierpień 2012 Share Napisano 27 Sierpień 2012 Dobra to... Wrzucam speeda sprzed roku i przenoszę się do teczki coby nie robić tutaj zamieszania :D Dzięki za rady Petreo, bardzo mi to pomaga, wiem gdzie szukać miejsc do poprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 29 Sierpień 2012 Share Napisano 29 Sierpień 2012 Nigdy nie robiłem takich chyba..:cool: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 29 Sierpień 2012 Share Napisano 29 Sierpień 2012 Ostatnie dają radę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petreo Napisano 1 Wrzesień 2012 Share Napisano 1 Wrzesień 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mallow Napisano 3 Wrzesień 2012 Share Napisano 3 Wrzesień 2012 Kilka minut z Photoshopem. Zagłówek łóżka. Malowane z natury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomzar Napisano 5 Wrzesień 2012 Share Napisano 5 Wrzesień 2012 Mój facebook cover ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sidre Napisano 5 Wrzesień 2012 Share Napisano 5 Wrzesień 2012 siemano ja tu pierszy raz chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomzar Napisano 12 Wrzesień 2012 Share Napisano 12 Wrzesień 2012 Na szybciora w przerwie od pracy http://img809.imageshack.us/img809/217/flyaway.jpg' alt='flyaway.jpg'> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takashmen Napisano 27 Wrzesień 2012 Share Napisano 27 Wrzesień 2012 świtetny ten facebook cover tozmar odemnie szybki Mullins, chciałem sie wbić w B&W przed pracą nad filmem Seven Samurai nie mogłem do końca dopasowac brusha niestety około 1,5h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 3 Październik 2012 Share Napisano 3 Październik 2012 2 H Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 7 Październik 2012 Share Napisano 7 Październik 2012 tomzar - fajny ten samolocik ostatni, przypomina mi film którego nie pamiętam o jakimś wynalazcy z farmy który chciał polecieć w kosmos. ode mnie 15[wita]min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 8 Październik 2012 Share Napisano 8 Październik 2012 nie liczylem ale cos ponad godz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 21 Październik 2012 Share Napisano 21 Październik 2012 Dawno mnie tu nie było. Spóźniony tsp i jakiś land. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 1 Styczeń 2013 Share Napisano 1 Styczeń 2013 Mam nadzieję coraz więcej czasu poświęcać ilustracji w nowym roku :cool: Wszystkiego dobrego Wam życzę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakóbM Napisano 11 Lipiec 2013 Share Napisano 11 Lipiec 2013 Dawno tu nie zaglądałem ;/ A prac kozackich dużo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 19 Lipiec 2013 Share Napisano 19 Lipiec 2013 Świetne rzeczy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 11 Sierpień 2013 Share Napisano 11 Sierpień 2013 Nieśmiało pokazuję wdzięki. To znaczy progress pokazuję. Proszę radzić i nie bić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 12 Sierpień 2013 Share Napisano 12 Sierpień 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 14 Sierpień 2013 Share Napisano 14 Sierpień 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 16 Wrzesień 2013 Share Napisano 16 Wrzesień 2013 40 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 13 Październik 2013 Share Napisano 13 Październik 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 13 Październik 2013 Share Napisano 13 Październik 2013 jakie to dobre *-* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 14 Październik 2013 Share Napisano 14 Październik 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 15 Grudzień 2013 Share Napisano 15 Grudzień 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wygibanygi Napisano 29 Grudzień 2013 Share Napisano 29 Grudzień 2013 snagit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 14 Styczeń 2014 Share Napisano 14 Styczeń 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 18 Styczeń 2014 Share Napisano 18 Styczeń 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kramon Napisano 18 Styczeń 2014 Share Napisano 18 Styczeń 2014 Jak masz to w vectorze to mogę zapłacić :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 20 Styczeń 2014 Share Napisano 20 Styczeń 2014 niestety nie mam tego wektorowo, a z drugiej strony nie na sprzedaż, bo grę z tego ulepię może ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 25 Styczeń 2014 Share Napisano 25 Styczeń 2014 Wielka ucieczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 31 Styczeń 2014 Share Napisano 31 Styczeń 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 31 Styczeń 2014 Share Napisano 31 Styczeń 2014 trochę rupieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartLight Napisano 1 Luty 2014 Share Napisano 1 Luty 2014 Kalberos, Twoje ostatnie trzy speedy najbardziej przypadły mi do gustu. WWWoj- ciekawe pomysły, wielka ucieczka - tak to własnie czasami wyglada, ucieczka w malowanie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 7 Luty 2014 Share Napisano 7 Luty 2014 o dzięki za rekomendacje :) OneHuman: thnx Dalej główkuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 8 Luty 2014 Share Napisano 8 Luty 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zerocool-wolomin Napisano 14 Luty 2014 Share Napisano 14 Luty 2014 Walentynkowo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 17 Luty 2014 Share Napisano 17 Luty 2014 hosting imagenes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi