polka dot Napisano 28 Lipiec 2017 Share Napisano 28 Lipiec 2017 : / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 28 Lipiec 2017 Share Napisano 28 Lipiec 2017 Jeszcze rok czy dwa i będzie już totalny kosmos w tv. Już jest fake'owy trend, a ta technologia pozwoli na wszystko ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 28 Lipiec 2017 Share Napisano 28 Lipiec 2017 juz teraz jezeli ktos ma tv w domu powinien powaznie kwestionowac swoja inteligencje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 28 Lipiec 2017 Share Napisano 28 Lipiec 2017 Myślę, że większość ma tv ;) jednak mało kto ogląda, przynajmniej w naszym młodym i młodszym wieku ;) Zresztą mówiąc "TV" , miałem na myśli media ogólnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 28 Lipiec 2017 Share Napisano 28 Lipiec 2017 Myślę, że większość ma tv Sądzę, że mozna spojrzec na swiat w okolo i widac pewne korelacje co do osiagniec i potencjalu 'wiekszosci' ;) Anyway przez TV chodzilo mi o konsumcje plytkich i nastawionych na emocjonalne reakcje przekazow. Kazdy emocjonalny przekaz blokuje analityczne myslenie przez kortyzol. Im wiecej tego, tym bardziej karłowaty intelekt. To nie moje zdanie ale biologia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 28 Lipiec 2017 Share Napisano 28 Lipiec 2017 analityczne myślenie blokuje intuicję. im więcej tego, tym bardziej egotyczne, survivalowe zachowania oparte na strachu przed utratą tego co moje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 10 Sierpień 2017 Share Napisano 10 Sierpień 2017 Adam ruins art galleries. Hehehe, mozna zmienic nisze na dowolną inna, wina, samochody etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 11 Sierpień 2017 Share Napisano 11 Sierpień 2017 ok 5:40 zaczyna się przytoczone badanie. Wiedziałem o impakcie ale nie miałem pojęcia, że zmiana jest trwała, a nie tylko chwilowa: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 11 Sierpień 2017 Share Napisano 11 Sierpień 2017 dzięki olaf, super mateirał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelB Napisano 11 Sierpień 2017 Share Napisano 11 Sierpień 2017 Ciekawy materiał. W kontekście tematu poruszanego przez panów na nagraniu, zabawna była końcówka gdzie gość namawiał do zalogowania się na jego stronie za pośrednictwem social mediów, aby uzyskać natychmiastowy dostęp do nowych materiałów. Ciekawe czy wysłuchawszy mowy dotyczącej zgubnych skutków picia alkoholu, zaprosiłby słuchaczy na piwo do baru. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 14 Sierpień 2017 Share Napisano 14 Sierpień 2017 niezle wylapane Pawel, faktycznie zabawnie to wyszło z tym fragmentem. Anyway, chciałem pogratulować temu, kto skryptowal wyszukiwarke Wikipedii: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 18 Sierpień 2017 Share Napisano 18 Sierpień 2017 nie zaglebiam sie w rynek gier, ale jakies polskie SF dostało 9/10 na gamespot: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 18 Sierpień 2017 Share Napisano 18 Sierpień 2017 Gdzieś tam przewinął mi się tytuł tej gry przed oczami, ale zupełnie nie zwrócił mojej uwagi, a tu proszę, wygląda całkiem interesująco, fajnie, że o tym napisałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 22 Sierpień 2017 Share Napisano 22 Sierpień 2017 Super wiedomość. Dobrze płatnej pracy dla grafików jest coraz więcej... buahaha zartowałem :D : grafika z najpopularniejszymi wakatami w IT: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 27 Sierpień 2017 Share Napisano 27 Sierpień 2017 dobra, to bardziej z kategorii ciekawe. I nie promuje zadnej agendy, to wykład z oxford union, mozecie rzucic okiem na inne (m.in. tu Marc Cuban pierwszy raz wspomniał, że chyba wystartuje na prezydeta w 2020). Rozmawiałem z moim nauczycielem o socjalizmie i wspomniałem o rewolucji na Haiti. Wiedziałem, że Polacy tam byli wysłani przez Napoleona, więc spodziewałem się wstydliwego fragmentu historii, jak to polskie wojska dziesiątkują niewolników, ale sami posłuchajcie: Tu jest coś co kompletnie zbiło mnie z tropu. Historia kontynentu afrykańskiego jakiej nie mamy w książkach: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 28 Sierpień 2017 Share Napisano 28 Sierpień 2017 Słyszałem już o Haiti wcześniej. Podobno dużo ludzi jeszcze o tym pamięta, ma polskie korzenie i nawet uważa się za Polaków. Chlubny rozdział w naszej historii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 28 Sierpień 2017 Share Napisano 28 Sierpień 2017 Biorąc pod uwagę jak bardzo nam to skomplikowało relacje z Francją, to raczej można nazwać głupotą. Ale głupotą do tego stopnia, że staje się cnotą ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 31 Sierpień 2017 Share Napisano 31 Sierpień 2017 szort promujący blade runnera. pewnie w prescreenach byly niskie noty od millenialsow wiec zdecydowali sie wprowadzic w temat. Jezeli tak jest, to kto wie, moze film sam w sobie sie nie broni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperNo Napisano 9 Wrzesień 2017 Share Napisano 9 Wrzesień 2017 Też nie mogę doczekać się nowego Blade Runnera. Poprzedni ma już z 30 lat. Na pewno będą będą lepsze efekty ale boję się, że klimat będzie o wile gorszy. W poprzednim na prawdę czuło się tą atmosferę. Wiadomo Ridlay Scott :) Teraz może być po prostu kicz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 10 Wrzesień 2017 Share Napisano 10 Wrzesień 2017 wlasny zmontowany filmik, podlozylem tylko muzyczke i troche zedytowalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 11 Wrzesień 2017 Share Napisano 11 Wrzesień 2017 Fajnie to wyszło - budzi napięcie i emocje. Z kąd pochodzą oryginalne zdjęcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 15 Wrzesień 2017 Share Napisano 15 Wrzesień 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rod Napisano 17 Wrzesień 2017 Share Napisano 17 Wrzesień 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 21 Wrzesień 2017 Share Napisano 21 Wrzesień 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 21 Wrzesień 2017 Share Napisano 21 Wrzesień 2017 Ofiara photoshopa. Alicia "Żyrafa" Vikander Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 23 Wrzesień 2017 Share Napisano 23 Wrzesień 2017 swietna wersja main theme do jednej z najlepszych gier ever Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 23 Wrzesień 2017 Share Napisano 23 Wrzesień 2017 Hej, chlopaki chca zrewolucjonizowac rynek fotografii produktowej - mebli. Ciekawe czy im ktos juz powiedzial, ze tak sie nie pracuje od jakiegos czasu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 23 Wrzesień 2017 Share Napisano 23 Wrzesień 2017 nie obejrzałęm całego obejrzałem tylko jak tam wyrenderował to jedno krzesło rozumiem że jest baza modeli krzeseł i innych mebli i baza materiałów.. ale moje pytanie brzmi ke? W sensie.. dla kogo to jest niby? po 1 jeśli jesteś firmą która klepie mebel :D potrzebuje model 3D tego mebla. zazwyczaj maja z cada. No i materiały też mają własne.. to ma sens jeśli można by było importować z cada.. i a baza materiałów zawierała by wszystkie tkaniny etc od 50 najpopularniejszych producentów tkanin. i była cyklicznie aktualizowana... etc... no ale jest już key shot xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 24 Wrzesień 2017 Share Napisano 24 Wrzesień 2017 masz odpowiedz w dalszej czesci. Niemniej bardzo lubie ogladac techcrunch. To jak Silicon Valley jest odseparowana od swiata realnego widac najlepiej wlasnie tam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelB Napisano 26 Wrzesień 2017 Share Napisano 26 Wrzesień 2017 Znów z wykopu linki ukraść mi przyszło. Kojarzycie kolorowe animacje z lat 70-80-tych, szalone czołówki itp? Jest pewien pan nazywający się Dave Sieg, który ma u siebie działającą maszynę analogową, służącą do generowanie grafiki na potrzeby TV w latach 80-tych. Tutaj próbka tego co to cudo potrafiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 26 Wrzesień 2017 Share Napisano 26 Wrzesień 2017 hint: komuptery Accon (obecnie ARM) z lat 80tych do obróbki video nadal są w uzyciu w niektorych miejscach świata. Były uzywane jako cyfrowa wersja tego powyzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 18 Październik 2017 Share Napisano 18 Październik 2017 z przyjemnoscia ogladałem analize pracy kamery u Finchera- nie bylem tego swiadom, mistrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 19 Październik 2017 Share Napisano 19 Październik 2017 (edytowane) super materiał, ale wydaje mi się, że jest też inny element - nawet w stillach ujęć perfekcyjnie kieruje uwagą ALBO jej odwróceniem. w wielu ujęciach zauważyłem jakiś rozpraszający akcent, który nie mógł znaleźć się tam przypadkowo - przechodzeń mijający bohaterów machnie gazetą w ciemnym korytarzu, lub kiedy ktoś wstaje z ławki, w tle przejeżdża rower. na tyle małe rzeczy, że nie odwracają uwagi od bohatera, ale na tyle mistrzowsko skontrastowane w kompozycji tonalnej, by wywołać podświadome skupienie. myślę, że celowo stawia takie dysonanse w kompozycji, bo zostawić ją otwartą - z odrobiną napięcia. jak w muzyce, nuta spoza skali trzyma Cię w zainteresowaniu. a będąc obecni, z wyostrzonymi zmysłami odbieramy znacznie więcej nie tylko percepcji, ale też znaczeń - serial STAJE się ciekawszy. Edytowane 19 Październik 2017 przez polka dot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 6 Listopad 2017 Share Napisano 6 Listopad 2017 niezle, poza 1sza czescia, 2ga o modyfikacji obrazu z gry tez ciekawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 7 Listopad 2017 Share Napisano 7 Listopad 2017 nowa era Fake News nadchodzi, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 9 Listopad 2017 Share Napisano 9 Listopad 2017 Coś ciekawego dla wszystkich fanów anatomii. Ja raczej myślałem o łucznikach jak o szczupakach a tu proszę: [video=youtube_share;DSTvLAhLpgQ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 13 Listopad 2017 Share Napisano 13 Listopad 2017 To rozwiąże wszystkie wasze problemy - ponoć prawdziwe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxymilianMax Napisano 25 Listopad 2017 Share Napisano 25 Listopad 2017 hehehe http://www.youtube.com/watch?v=7Ubn4RqfeWY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 8 Grudzień 2017 Share Napisano 8 Grudzień 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 19 Styczeń 2018 Share Napisano 19 Styczeń 2018 brakuje dowodu rzeczowego w postaci zdjęcia? Już niedługo: 'let me google that for you' https://www.theverge.com/tldr/2018/1/18/16907456/google-photos-automatic-panorama-stitch-software-fail-reddit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 6 Luty 2018 Share Napisano 6 Luty 2018 naparzanka pierwsza klasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 23 Luty 2018 Share Napisano 23 Luty 2018 poka sowe w wykonaniu evermotion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 23 Luty 2018 Share Napisano 23 Luty 2018 Eee tylko 3mb Sketchfab sie nie embeduje na stronach? Już wiem czemu nikt, spoza branży, nie traktuje grafików poważnie i ich pracy - "I was playing around with", "trochę się pobawiłem w photoshope i wyszło mi takie coś", "podłubałem trochę.." etc... Takie teksty są notoryczne. Podpis pod pracą, którą gość robił tydzień po nocach, nie dosypiał a wcześniej uczył się i ćwiczył latami - "pobawiłem się" NO kuFA :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 18 Marzec 2018 Share Napisano 18 Marzec 2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 23 Marzec 2018 Share Napisano 23 Marzec 2018 Real-Time CGI Character ‘Siren’ in Unreal Engine by Vicon and Epic Games Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 23 Marzec 2018 Share Napisano 23 Marzec 2018 robi wrażenie poza detalami niestety. Jeszcze zbyt gumowe. Ale to jest lepsze :D https://www.youtube.com/watch?v=TFl1N2R-1mc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 24 Marzec 2018 Share Napisano 24 Marzec 2018 Podobno autonomiczny samochód zabił ostatnio babkę na rowerze. A więc skynet zaczyna powoli realizować swoje plany ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 24 Marzec 2018 Share Napisano 24 Marzec 2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imperator Napisano 2 Kwiecień 2018 Share Napisano 2 Kwiecień 2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 2 Kwiecień 2018 Share Napisano 2 Kwiecień 2018 Szkoda, że plusowanie wciąż nie działa, bo bym parę rozdał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi