Destroyer Napisano 2 Luty 2021 Share Napisano 2 Luty 2021 @michalo tu nie chodzi o to czy to coś złego czy nie ale o to że takie postacie często są wciskane bardzo na siłę - cała osobowość postaci, czarny, gej, azjata, rudy, żyd, najlepiej wszystko na raz a budowanie ciekawej postaci, jej historii to tam uj, ważne że jest progresynie 🙂 Np w Thorze Heimdall strażnik przejścia do asgardu w mitologii skandynawskiej był określany jako najbardziej biały - filmowcy czyli co? czarna skóra tak? 🙂 Postać w sumie bardzo charakterna wyszła, taki złodupiec z mordy ale nie ma nawet szczątkowego poszanowania materiału źródłowego. Achilles czy bodajże Lancelot też przeszli blackwashing. Jak wałęsa byłby Afrykańczykiem a Luther King szwedem z długimi blond włosami 🙂 Albo silne kobiety w filmach - jesteś wybrana, wszystko umisz pani najlepiej, tak jak w starwarsach, termiatorze czy podobno w reboocie ghosbustersów. Problemem nawet nie jest to, że postać historyczna/ mitologiczna/ zwyczajowo była czarna czy biała, kobietą czy mężczyzną tylko, że często jak już zrobią taką podmianę to jest to zrobione nieudolnie, aktorzy źle dobrani, nie pasują do roli albo sobie nie radzą, całość słabo poprowadzona a są tacy żeby byli i to ma wystarczyć bijcie brawa a jak nie to jesteście homofobami ,rasistami czy czym tam jeszcze. Bo taka podmiana ma wystarczyć bo jest odważna, darmowa reklama i rozgłos i ma się samo tym "skandalem" sprzedać a sztuka filmowa to srał ją pies 🙂 A potem się robi wojna płci, rasy, orientacji i wzajemnych oskarżeń bo oczywiście dlaczego by nie, mamy za dużo wolnego czasu i czymś się trzeba zająć a czym jak nie wykłócaniem się z przypadkową osobą w internecie, życie jest za krótkie żeby tego nie robić 🙂 https://wegotthiscovered.com/movies/elizabeth-banks-faces-backlash-charlies-angels-interview/ 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 2 Luty 2021 Share Napisano 2 Luty 2021 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 4 Luty 2021 Share Napisano 4 Luty 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 4 Luty 2021 Share Napisano 4 Luty 2021 well well well, what do we have here 🙂 aVlm0L1b_700wv_0.mp4 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 4 Luty 2021 Share Napisano 4 Luty 2021 ej a to nie jest tak ze adsy Ci sie podlaczaja pod to co przegladasz w necie? 😄 ja takich fajnych jak ty nie mam 😄 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 4 Luty 2021 Share Napisano 4 Luty 2021 Haha możliwe 😄 Wystarczy że człowiek raz klinie jakąś głupotę z ciekawości i już potem miesiącami się za nim ciągnie np silikonowy pojemniczek do parzenia herbaty w kształcie wypróżniającej się pupy, kliknąłem żeby się pośmiać i komuś wysłać, obejrzałem kilka dodatkowych aukcji z dziwnymi rzeczami w polecanych i potem wszędzie mnie to prześladowało. Np teraz mnie ciekawi co to jest ten foliowy woreczek w drugim obrazku ale się boję kliknąć😛 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 4 Luty 2021 Share Napisano 4 Luty 2021 no dokladnie 😄 ostatnio kumpel mi podeslal jakies gowno o hackerach, teraz wszystkie reklamy to kursy hackerskie :)))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 4 Luty 2021 Share Napisano 4 Luty 2021 (edytowane) Jest nawet lepiej, raz z dziewczyną gadałem i wspomniałem, że kolega próbuje się leczyć pijawkami, ona że to obrzydliwe i w ogóle ale w zasadzie 3 zdania zamieniliśmy, potem z 15min później wchodzi na instagrama a tam reklamy terapii pijawkami w Krakowie i już ostatnie wolne miejsca zostały 😄 Edytowane 4 Luty 2021 przez Destroyer 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 8 Luty 2021 Share Napisano 8 Luty 2021 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 10 Luty 2021 Share Napisano 10 Luty 2021 (edytowane) A Chińczykom zaniżają pkt. na Harwardzie bo jak Azjata to trzeba odjąća jak czarny to dodać by były parytety.https://www.theatlantic.com/education/archive/2018/06/harvard-admissions-personality/563198/ Je**ć poprawność polityczną elft jest śniady. Czemu bo książkę napisał biały człowiek i tam elf był biały. Dodam ze w ostatniej ksiazce ktorej czytalem elfy wybito co do nogi więc może nie warto narzekać. Edytowane 10 Luty 2021 przez Sebazx6r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 10 Luty 2021 Share Napisano 10 Luty 2021 Chyba też na Harwadzie były czarne czy kolorowe dni gdzie biali studenci czy nauczyciele na ten czas musieli opuścić kampus, to jest odwrotna segregacja która sami czarni na siebie narzucają 🙂 Ale co mi do tego, ja prosty człowiek jestem i tak niewiele zmienia głosy rozsądku, również podnoszone przez czarnoskórych, są zagłuszane przez krzyki stada 🙂 smutne 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 12 Luty 2021 Share Napisano 12 Luty 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 12 Luty 2021 Share Napisano 12 Luty 2021 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 14 Luty 2021 Share Napisano 14 Luty 2021 https://streamable.com/fzau7t# 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 14 Luty 2021 Share Napisano 14 Luty 2021 https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aYoK4O0_460svav1.mp4 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 14 Luty 2021 Share Napisano 14 Luty 2021 Doskonałe! 🙂 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 15 Luty 2021 Share Napisano 15 Luty 2021 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 19 Luty 2021 Share Napisano 19 Luty 2021 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 19 Luty 2021 Share Napisano 19 Luty 2021 z muzyka wszystko lepiej dziala 😄 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 22 Luty 2021 Share Napisano 22 Luty 2021 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 26 Luty 2021 Share Napisano 26 Luty 2021 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 1 Marzec 2021 Share Napisano 1 Marzec 2021 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 1 Marzec 2021 Share Napisano 1 Marzec 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 2 Marzec 2021 Share Napisano 2 Marzec 2021 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 3 Marzec 2021 Share Napisano 3 Marzec 2021 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 4 Marzec 2021 Share Napisano 4 Marzec 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 4 Marzec 2021 Share Napisano 4 Marzec 2021 1 6 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 15 Marzec 2021 Share Napisano 15 Marzec 2021 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 15 Marzec 2021 Share Napisano 15 Marzec 2021 Stare, ale jare 🙂 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 16 Marzec 2021 Share Napisano 16 Marzec 2021 Coś do poczytania przy kawie:Technologiczny zawód. Obiecywali nam latające deskorolki, dostaliśmy tylko nowego iPhone’a - Forsal.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 17 Marzec 2021 Share Napisano 17 Marzec 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 17 Marzec 2021 Share Napisano 17 Marzec 2021 https://streamable.com/7tfeil 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 17 Marzec 2021 Share Napisano 17 Marzec 2021 KLICEK przypomniałeś mi o 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 18 Marzec 2021 Share Napisano 18 Marzec 2021 1 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 19 Marzec 2021 Share Napisano 19 Marzec 2021 to ja 🙂 and this gonna hurt like a mother fucker 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 20 Marzec 2021 Share Napisano 20 Marzec 2021 (edytowane) Edytowane 21 Marzec 2021 przez Destroyer 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 22 Marzec 2021 Share Napisano 22 Marzec 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 22 Marzec 2021 Share Napisano 22 Marzec 2021 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 25 Marzec 2021 Share Napisano 25 Marzec 2021 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 25 Marzec 2021 Share Napisano 25 Marzec 2021 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 26 Marzec 2021 Share Napisano 26 Marzec 2021 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 28 Marzec 2021 Share Napisano 28 Marzec 2021 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 28 Marzec 2021 Share Napisano 28 Marzec 2021 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 28 Marzec 2021 Share Napisano 28 Marzec 2021 xDDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 30 Marzec 2021 Share Napisano 30 Marzec 2021 https://streamable.com/9kaq07 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 30 Marzec 2021 Share Napisano 30 Marzec 2021 44 minutes ago, KLICEK said: https://streamable.com/9kaq07 Nie moge przestac ogladac tego 😄 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex3d Napisano 30 Marzec 2021 Share Napisano 30 Marzec 2021 @Destroyermocne, popłakałem się ze śmiechu 🙂 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 30 Marzec 2021 Share Napisano 30 Marzec 2021 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 31 Marzec 2021 Share Napisano 31 Marzec 2021 co ten gonciarz co tu sie odjaniepawla 😄 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 2 Kwiecień 2021 Share Napisano 2 Kwiecień 2021 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi