Napisano 19 Maj 200717 l Hej. Mój drugi render do kolekcji Archexteriors 3. Architekt: Roshiko Mori Czas pracy: 40 godzin Vray sky+sun, VRayPhysicalCamera duże drzewa modelowane specjalnie pod scenę. mirrory: http://aycu01.webshots.com/image/17000/2001530853245390300_rs.jpg http://xs215.xs.to/xs215/07206/GOTOW1_forum.jpg http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=e1c90f2b34d73398
Napisano 19 Maj 200717 l Lis - wymiatasz!!! :) Wszystko super oprócz trawy i nieba widocznego pod budynkiem.
Napisano 19 Maj 200717 l ładne - tylko ta trawa :D może w tą strone ?- pisz to wywale link http://img526.imageshack.us/img526/2047/liswe6.jpg
Napisano 19 Maj 200717 l wow lis grejt dżob;) najbardziej podoba mi sie budynek. oczywiscie jest kilka drobizagow do ktorych moznaby sie przyczepic( np nie rozumiem po co umiesciles szyby jeszcze dalej nad i pod oknami, praktycznie na scianie), ale sa w sumie bez wiekszego znaczenia w ogolnym odbiorze pracy. wery najs;) pozdr
Napisano 19 Maj 200717 l Pięknie, znowu najwyższa półka, jeśli o roślinność chodzi to po prostu miażdżysz;) Uwagi już znasz, trawa kategorycznie do poprawy i ten hmm... w sumie już trzeci plan. Pozdrawiam
Napisano 19 Maj 200717 l Autor Z trawy jestem zadowolony. jest taka jaką planowałem i chciałem uzyskać. tadzio - budynek robiony z refki. całkowicie zgadza się z oryginałem :) Kawałek nieba w oknie to faktycznie bug. Wyszedł bo szyby są lekko przyciemniane. Ps. mam jeszce drzewa z wymodelowaną korą ale v-ray powoli już tego nie chciał łykać
Napisano 19 Maj 200717 l Wg mnie drzewa troche nienaturalnie wyrastają z ziemi, trawa też troche niezbyt. Ale poza tym Majstersztyk. Gdyby nie te szczegoly to praca jest 10/10
Napisano 19 Maj 200717 l Trawa jest dobra, tylko nieco saturacji przydało by się zdjąć. Ogólnie to jest pro, bardzo przyjemny renderek :)
Napisano 19 Maj 200717 l jak dla mnie trawa jest wspaniała, a wyglada srednio tylko przez perspektywę i cale ujęcie, pozdr
Napisano 19 Maj 200717 l nie wiem jak robiłeś trawe ale wygląda jak zwykłe plane reszta kapitalna gratuluje :)
Napisano 19 Maj 200717 l Fajne, jedno drzewo dziwnie wyrasta z ziemi i troche niebo za jasne ;) Reszta pro
Napisano 20 Maj 200717 l Na pytanie jak zrobils drzewa nadal nie uzyskaliśmy odpowiedzi, musisz powiedzieć bo to probably the best trees in 3D:P Reszta równie dobra.
Napisano 20 Maj 200717 l Ps. mam jeszce drzewa z wymodelowaną korą ale v-ray powoli już tego nie chciał łykać LOL! Masochista!;D A w temacie trawy, to zmniejsz chociaż saturację i zamaskuj jakimiś roślinami miejsce gdzie 'wyrasta' to drzewo i ja już się do niczego nie przyczepię;)
Napisano 20 Maj 200717 l Ps. mam jeszce drzewa z wymodelowaną korą ale v-ray powoli już tego nie chciał łykać No tak... :) Dla mnie bomba, pozdrawiam!
Napisano 20 Maj 200717 l Z trawy jestem zadowolony. jest taka jaką planowałem i chciałem uzyskać. tadzio - budynek robiony z refki. całkowicie zgadza się z oryginałem :) Kawałek nieba w oknie to faktycznie bug. Wyszedł bo szyby są lekko przyciemniane. Ps. mam jeszce drzewa z wymodelowaną korą ale v-ray powoli już tego nie chciał łykać Świetne świetne jeszcze raz świetne!!! Z tom kora to mnie rozwaliłeś – masochista, robisz niesamowitą zieleń, co do trawy ani mi się nie podoba ani też nie jest jakaś nadzwyczajna..A co do oryginału budynku to nigdy nie będzie się zgadzała z oryginałem;) kopia jest kopią, a oryginał oryginałem i nie sadze ze miąłeś dokładne plany tego budynku…daleko mu do oryginału pozdrawiam. świetna robota.
Napisano 20 Maj 200717 l Witam Nie mogę przejść obojętnie koło tej wizki. Jedna z lepszych w ostatnim czasie. Dobra robota. Jedynie co mi nie pasuje to Trawa ale skoro piszesz że o taką ci chodziło no to nie będę się czepiał. Brakuje też jakiegoś detalu pomiędzy trawą a wyrastającym drzewem. Mogłeś dodać jakieś małe krzaczki albo wyciąć trawę i wstawić rozsypaną korę tak jak to zrobiłeś pod krzaczkami z prawej strony. Możesz coś więcej powiedzieć o czasie renderingu oraz o sprzęcie? Chyba szykuję się kolejna dobra płytka ze stajni Ever. :) Pozdro Mario
Napisano 20 Maj 200717 l Autor Łączenie trawy z drzewem faktycznie wygląda sztucznie. Chciałem aby tam było lekkie wzniesienia ale w związku z tym że trawa jest w proxy musiałbym poświęcić trochę czasu żeby to zrealizować. Z krzaczkiem dobry pomysł ale wizka jest już skończona. na przyszłość zapamiętam :) Freedom Fighter -> Swoje tajemnice i techniki też muszę mieć :D ale w 80% drzewko powstało tak samo jak tutaj: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=38060 EDIT: Link do referki: http://www.tmarch.com/projects/residential/house_on_the_gulf_of_mexico_i/2
Napisano 20 Maj 200717 l Lis i znowu muszę napisac że wszystko ładne i takie realistyczne, widzę te domy bardzo często tu w południowej części LA przy zatoce i blisko szuwarów pełno podobnych stoi. Dobra robota! pozdro
Napisano 20 Maj 200717 l Łączenie trawy z drzewem faktycznie wygląda sztucznie. mogles po prostu kamieniami obstawic w kolo;) pozdr
Napisano 20 Maj 200717 l Wyszlo swietnie - tylko tak jak ktos wczesniej zauwazyl - niebo za budynkiem troche przepalone. Pracka robi wrazenie. Pozdrawiam S3b
Napisano 21 Maj 200717 l Tak się zastanawiam czemu miało by służyć takie wyniesienie budynku wgórę. Jest jakieś praktyczne uzasadnienie ? Czy chodzi tylko o sferę wizjonerską.
Napisano 21 Maj 200717 l Bardzo fajnie.Tylko czy wszystkie drzewa są modelowane czy trochę dodawałeś w ps.
Napisano 21 Maj 200717 l znając świra everów na punkcie "maximum 3d without postproduction" jest jasne, że wszystko jest robione w 3d. chyba, że target się zmienił ;) Lis: nieźle ale trawa faktycznie odstaje od reszty. kolorystycznie jest za zielona :) Pozdrawiam
Napisano 21 Maj 200717 l Autor tylko tak jak ktos wczesniej zauwazyl - niebo za budynkiem troche przepalone. Względem referki jest jeszcze za mało przepalone :) Tylko czy wszystkie drzewa są modelowane czy trochę dodawałeś w ps. Tylko nieba jest z obrazka poza nim wszystko 3d i żadnej postprodukcji. klikasz render i dostajesz taki obrazek.
Napisano 21 Maj 200717 l dla mnie to wiesz... dla obrazka jako pracy to utnij go od dołu aż do połowy podpor. wtedy jet idealny. a jesli patrzeć pod względem zlecenia to daje rade;)
Napisano 21 Maj 200717 l Witam!! i widzisz w oryginale trawa lepsza :P a tak btw. to takie exteriry robisz tylko na podstawie tego jednego zdjecia ?
Napisano 22 Maj 200717 l Miłe bardzo, zwłaszcza światło. :) Gdyby tak pobawić się kolorkami jeszcze, to na pewno wyszłoby to obrazkowi na dobre.
Napisano 22 Maj 200717 l hehe a widzisz - cienie są mniej rozmyte i bardziej intensywne. saturacja trawy też spadła i to sporo. gdyby nie te pierdoły to było by ultra extra. no i flarka spomiędzy liści od słońca... można by dodać nawet plane'a z opacity i mapką flarki :) Pozdrawiam
Napisano 22 Maj 200717 l Autor saturacja trawy też spadła No tak ale saturacja na całej refce jest spor niższa niż na renderze. no i flarka spomiędzy liści od słońca Dobry pomysł tylko że frame buffer nie obsługuje efektów atmosferycznych. A FB niestety w tej scenie jest niezbędny. plane z mapką opacity odpada.
Napisano 22 Maj 200717 l czemu odpada? przecież to też 3d :) w końcu klient który dostaje scnkę musi się liczyć, że jesli coś pozmienia dostanie inny efekt (niekoniecznie tak samo dobry). to nie oszustwo tylko symulacja ;)
Napisano 22 Maj 200717 l trawa jak trawa ale mogles przy korzeniach drzewek cos poprawic bo tak "poprostu" wchodza w glebe ;)