Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 42
  • Wyświetleń 5,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Lis - wymiatasz!!! :)

Wszystko super oprócz trawy i nieba widocznego pod budynkiem.

Napisano

wow lis grejt dżob;)

najbardziej podoba mi sie budynek.

oczywiscie jest kilka drobizagow do ktorych moznaby sie przyczepic( np nie rozumiem po co umiesciles szyby jeszcze dalej nad i pod oknami, praktycznie na scianie), ale sa w sumie bez wiekszego znaczenia w ogolnym odbiorze pracy.

wery najs;)

pozdr

Napisano

Pięknie, znowu najwyższa półka, jeśli o roślinność chodzi to po prostu miażdżysz;) Uwagi już znasz, trawa kategorycznie do poprawy i ten hmm... w sumie już trzeci plan.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Z trawy jestem zadowolony. jest taka jaką planowałem i chciałem uzyskać.

tadzio - budynek robiony z refki. całkowicie zgadza się z oryginałem :)

Kawałek nieba w oknie to faktycznie bug. Wyszedł bo szyby są lekko przyciemniane.

Ps. mam jeszce drzewa z wymodelowaną korą ale v-ray powoli już tego nie chciał łykać

Napisano

Wg mnie drzewa troche nienaturalnie wyrastają z ziemi, trawa też troche niezbyt.

Ale poza tym Majstersztyk. Gdyby nie te szczegoly to praca jest 10/10

Napisano

Trawa jest dobra, tylko nieco saturacji przydało by się zdjąć. Ogólnie to jest pro, bardzo przyjemny renderek :)

Napisano

nie wiem jak robiłeś trawe ale wygląda jak zwykłe plane

reszta kapitalna

gratuluje :)

Napisano

Fajne, jedno drzewo dziwnie wyrasta z ziemi i troche niebo za jasne ;)

Reszta pro

Napisano

Na pytanie jak zrobils drzewa nadal nie uzyskaliśmy odpowiedzi, musisz powiedzieć bo to probably the best trees in 3D:P Reszta równie dobra.

Napisano

Ps. mam jeszce drzewa z wymodelowaną korą ale v-ray powoli już tego nie chciał łykać

LOL! Masochista!;D

A w temacie trawy, to zmniejsz chociaż saturację i zamaskuj jakimiś roślinami miejsce gdzie 'wyrasta' to drzewo i ja już się do niczego nie przyczepię;)

Napisano

No tak... :)

Dla mnie bomba, pozdrawiam!

Napisano
Z trawy jestem zadowolony. jest taka jaką planowałem i chciałem uzyskać.

tadzio - budynek robiony z refki. całkowicie zgadza się z oryginałem :)

Kawałek nieba w oknie to faktycznie bug. Wyszedł bo szyby są lekko przyciemniane.

Świetne świetne jeszcze raz świetne!!!

Z tom kora to mnie rozwaliłeś – masochista, robisz niesamowitą zieleń, co do trawy ani mi się nie podoba ani też nie jest jakaś nadzwyczajna..A co do oryginału budynku to nigdy nie będzie się zgadzała z oryginałem;) kopia jest kopią, a oryginał oryginałem i nie sadze ze miąłeś dokładne plany tego budynku…daleko mu do oryginału pozdrawiam.

świetna robota.

Napisano

Witam

Nie mogę przejść obojętnie koło tej wizki. Jedna z lepszych w ostatnim czasie. Dobra robota. Jedynie co mi nie pasuje to Trawa ale skoro piszesz że o taką ci chodziło no to nie będę się czepiał. Brakuje też jakiegoś detalu pomiędzy trawą a wyrastającym drzewem. Mogłeś dodać jakieś małe krzaczki albo wyciąć trawę i wstawić rozsypaną korę tak jak to zrobiłeś pod krzaczkami z prawej strony. Możesz coś więcej powiedzieć o czasie renderingu oraz o sprzęcie? Chyba szykuję się kolejna dobra płytka ze stajni Ever. :)

Pozdro

Mario

Napisano
  • Autor

Łączenie trawy z drzewem faktycznie wygląda sztucznie.

Chciałem aby tam było lekkie wzniesienia ale w związku z tym że trawa jest w proxy musiałbym poświęcić trochę czasu żeby to zrealizować. Z krzaczkiem dobry pomysł ale wizka jest już skończona. na przyszłość zapamiętam :)

Freedom Fighter -> Swoje tajemnice i techniki też muszę mieć :D ale w 80% drzewko powstało tak samo jak tutaj:

http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=38060

EDIT: Link do referki: http://www.tmarch.com/projects/residential/house_on_the_gulf_of_mexico_i/2

Napisano

Lis i znowu muszę napisac że wszystko ładne i takie realistyczne, widzę te domy bardzo często tu w południowej części LA przy zatoce i blisko szuwarów pełno podobnych stoi. Dobra robota!

pozdro

Napisano

Wyszlo swietnie - tylko tak jak ktos wczesniej zauwazyl - niebo za budynkiem troche przepalone. Pracka robi wrazenie.

Pozdrawiam

S3b

Napisano

Tak się zastanawiam czemu miało by służyć takie wyniesienie budynku wgórę.

Jest jakieś praktyczne uzasadnienie ? Czy chodzi tylko o sferę wizjonerską.

Napisano

Bardzo fajnie.Tylko czy wszystkie drzewa są modelowane czy trochę dodawałeś w ps.

Napisano

znając świra everów na punkcie "maximum 3d without postproduction" jest jasne, że wszystko jest robione w 3d. chyba, że target się zmienił ;)

Lis: nieźle ale trawa faktycznie odstaje od reszty. kolorystycznie jest za zielona :)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

porownaniefs4.jpg

tylko tak jak ktos wczesniej zauwazyl - niebo za budynkiem troche przepalone.

Względem referki jest jeszcze za mało przepalone :)

Tylko czy wszystkie drzewa są modelowane czy trochę dodawałeś w ps.

Tylko nieba jest z obrazka poza nim wszystko 3d i żadnej postprodukcji. klikasz render i dostajesz taki obrazek.

Napisano

dla mnie to wiesz... dla obrazka jako pracy to utnij go od dołu aż do połowy podpor. wtedy jet idealny. a jesli patrzeć pod względem zlecenia to daje rade;)

Napisano

Witam!!

i widzisz w oryginale trawa lepsza :P

a tak btw. to takie exteriry robisz tylko na podstawie tego jednego zdjecia ?

Napisano

Miłe bardzo, zwłaszcza światło. :)

Gdyby tak pobawić się kolorkami jeszcze, to na pewno wyszłoby to obrazkowi na dobre.

Napisano

hehe a widzisz - cienie są mniej rozmyte i bardziej intensywne. saturacja trawy też spadła i to sporo. gdyby nie te pierdoły to było by ultra extra.

no i flarka spomiędzy liści od słońca... można by dodać nawet plane'a z opacity i mapką flarki :)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor
saturacja trawy też spadła

No tak ale saturacja na całej refce jest spor niższa niż na renderze.

no i flarka spomiędzy liści od słońca

Dobry pomysł tylko że frame buffer nie obsługuje efektów atmosferycznych. A FB niestety w tej scenie jest niezbędny. plane z mapką opacity odpada.

Napisano

czemu odpada? przecież to też 3d :) w końcu klient który dostaje scnkę musi się liczyć, że jesli coś pozmienia dostanie inny efekt (niekoniecznie tak samo dobry). to nie oszustwo tylko symulacja ;)

Napisano

trawa jak trawa ale mogles przy korzeniach drzewek cos poprawic bo tak "poprostu" wchodza w glebe ;)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.