Lis Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 Hej. Mój drugi render do kolekcji Archexteriors 3. Architekt: Roshiko Mori Czas pracy: 40 godzin Vray sky+sun, VRayPhysicalCamera duże drzewa modelowane specjalnie pod scenę. mirrory: http://aycu01.webshots.com/image/17000/2001530853245390300_rs.jpg http://xs215.xs.to/xs215/07206/GOTOW1_forum.jpg http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=e1c90f2b34d73398 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 Lis - wymiatasz!!! :) Wszystko super oprócz trawy i nieba widocznego pod budynkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 Super :) + to co patry powiedział. Jak robisz te roślinki? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 ooo...everom sie gust poprawił ;) całkiem ładne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 ładne - tylko ta trawa :D może w tą strone ?- pisz to wywale link http://img526.imageshack.us/img526/2047/liswe6.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 super!! zgadzam sie z hindusem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 wow lis grejt dżob;) najbardziej podoba mi sie budynek. oczywiscie jest kilka drobizagow do ktorych moznaby sie przyczepic( np nie rozumiem po co umiesciles szyby jeszcze dalej nad i pod oknami, praktycznie na scianie), ale sa w sumie bez wiekszego znaczenia w ogolnym odbiorze pracy. wery najs;) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 Pięknie, znowu najwyższa półka, jeśli o roślinność chodzi to po prostu miażdżysz;) Uwagi już znasz, trawa kategorycznie do poprawy i ten hmm... w sumie już trzeci plan. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BarlogPL Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 Super robota ; D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurekk Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 Koniecznie popraw trawe !!! ... reszta jest niesamowita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 19 Maj 2007 Autor Share Napisano 19 Maj 2007 Z trawy jestem zadowolony. jest taka jaką planowałem i chciałem uzyskać. tadzio - budynek robiony z refki. całkowicie zgadza się z oryginałem :) Kawałek nieba w oknie to faktycznie bug. Wyszedł bo szyby są lekko przyciemniane. Ps. mam jeszce drzewa z wymodelowaną korą ale v-ray powoli już tego nie chciał łykać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 amazing ... nic dodac nic ujac ... preesjonalna praca ... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predator747 Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 Wg mnie drzewa troche nienaturalnie wyrastają z ziemi, trawa też troche niezbyt. Ale poza tym Majstersztyk. Gdyby nie te szczegoly to praca jest 10/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 Trawa jest dobra, tylko nieco saturacji przydało by się zdjąć. Ogólnie to jest pro, bardzo przyjemny renderek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 bardzo realistycznie to wyglada:) jak sie nie patrzy na trawe:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 jak dla mnie trawa jest wspaniała, a wyglada srednio tylko przez perspektywę i cale ujęcie, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 nie wiem jak robiłeś trawe ale wygląda jak zwykłe plane reszta kapitalna gratuluje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość michlord Napisano 19 Maj 2007 Share Napisano 19 Maj 2007 Fajne, jedno drzewo dziwnie wyrasta z ziemi i troche niebo za jasne ;) Reszta pro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 Na pytanie jak zrobils drzewa nadal nie uzyskaliśmy odpowiedzi, musisz powiedzieć bo to probably the best trees in 3D:P Reszta równie dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 Bardzo dobrze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 Ps. mam jeszce drzewa z wymodelowaną korą ale v-ray powoli już tego nie chciał łykać LOL! Masochista!;D A w temacie trawy, to zmniejsz chociaż saturację i zamaskuj jakimiś roślinami miejsce gdzie 'wyrasta' to drzewo i ja już się do niczego nie przyczepię;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 Ps. mam jeszce drzewa z wymodelowaną korą ale v-ray powoli już tego nie chciał łykać No tak... :) Dla mnie bomba, pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 kawał dobrej roboty - ale trawa zbyt idealna - imo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 Z trawy jestem zadowolony. jest taka jaką planowałem i chciałem uzyskać. tadzio - budynek robiony z refki. całkowicie zgadza się z oryginałem :) Kawałek nieba w oknie to faktycznie bug. Wyszedł bo szyby są lekko przyciemniane. Ps. mam jeszce drzewa z wymodelowaną korą ale v-ray powoli już tego nie chciał łykać Świetne świetne jeszcze raz świetne!!! Z tom kora to mnie rozwaliłeś – masochista, robisz niesamowitą zieleń, co do trawy ani mi się nie podoba ani też nie jest jakaś nadzwyczajna..A co do oryginału budynku to nigdy nie będzie się zgadzała z oryginałem;) kopia jest kopią, a oryginał oryginałem i nie sadze ze miąłeś dokładne plany tego budynku…daleko mu do oryginału pozdrawiam. świetna robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 Witam Nie mogę przejść obojętnie koło tej wizki. Jedna z lepszych w ostatnim czasie. Dobra robota. Jedynie co mi nie pasuje to Trawa ale skoro piszesz że o taką ci chodziło no to nie będę się czepiał. Brakuje też jakiegoś detalu pomiędzy trawą a wyrastającym drzewem. Mogłeś dodać jakieś małe krzaczki albo wyciąć trawę i wstawić rozsypaną korę tak jak to zrobiłeś pod krzaczkami z prawej strony. Możesz coś więcej powiedzieć o czasie renderingu oraz o sprzęcie? Chyba szykuję się kolejna dobra płytka ze stajni Ever. :) Pozdro Mario Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 Piękne...nic dodać nic ująć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 20 Maj 2007 Autor Share Napisano 20 Maj 2007 Łączenie trawy z drzewem faktycznie wygląda sztucznie. Chciałem aby tam było lekkie wzniesienia ale w związku z tym że trawa jest w proxy musiałbym poświęcić trochę czasu żeby to zrealizować. Z krzaczkiem dobry pomysł ale wizka jest już skończona. na przyszłość zapamiętam :) Freedom Fighter -> Swoje tajemnice i techniki też muszę mieć :D ale w 80% drzewko powstało tak samo jak tutaj: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=38060 EDIT: Link do referki: http://www.tmarch.com/projects/residential/house_on_the_gulf_of_mexico_i/2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 Lis i znowu muszę napisac że wszystko ładne i takie realistyczne, widzę te domy bardzo często tu w południowej części LA przy zatoce i blisko szuwarów pełno podobnych stoi. Dobra robota! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 Łączenie trawy z drzewem faktycznie wygląda sztucznie. mogles po prostu kamieniami obstawic w kolo;) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 20 Maj 2007 Share Napisano 20 Maj 2007 Wyszlo swietnie - tylko tak jak ktos wczesniej zauwazyl - niebo za budynkiem troche przepalone. Pracka robi wrazenie. Pozdrawiam S3b Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjh Napisano 21 Maj 2007 Share Napisano 21 Maj 2007 Tak się zastanawiam czemu miało by służyć takie wyniesienie budynku wgórę. Jest jakieś praktyczne uzasadnienie ? Czy chodzi tylko o sferę wizjonerską. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 21 Maj 2007 Share Napisano 21 Maj 2007 Bardzo fajnie.Tylko czy wszystkie drzewa są modelowane czy trochę dodawałeś w ps. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 21 Maj 2007 Share Napisano 21 Maj 2007 znając świra everów na punkcie "maximum 3d without postproduction" jest jasne, że wszystko jest robione w 3d. chyba, że target się zmienił ;) Lis: nieźle ale trawa faktycznie odstaje od reszty. kolorystycznie jest za zielona :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 21 Maj 2007 Autor Share Napisano 21 Maj 2007 tylko tak jak ktos wczesniej zauwazyl - niebo za budynkiem troche przepalone. Względem referki jest jeszcze za mało przepalone :) Tylko czy wszystkie drzewa są modelowane czy trochę dodawałeś w ps. Tylko nieba jest z obrazka poza nim wszystko 3d i żadnej postprodukcji. klikasz render i dostajesz taki obrazek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 21 Maj 2007 Share Napisano 21 Maj 2007 dla mnie to wiesz... dla obrazka jako pracy to utnij go od dołu aż do połowy podpor. wtedy jet idealny. a jesli patrzeć pod względem zlecenia to daje rade;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Maj 2007 Share Napisano 21 Maj 2007 Witam!! i widzisz w oryginale trawa lepsza :P a tak btw. to takie exteriry robisz tylko na podstawie tego jednego zdjecia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 22 Maj 2007 Share Napisano 22 Maj 2007 Miłe bardzo, zwłaszcza światło. :) Gdyby tak pobawić się kolorkami jeszcze, to na pewno wyszłoby to obrazkowi na dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 22 Maj 2007 Share Napisano 22 Maj 2007 hehe a widzisz - cienie są mniej rozmyte i bardziej intensywne. saturacja trawy też spadła i to sporo. gdyby nie te pierdoły to było by ultra extra. no i flarka spomiędzy liści od słońca... można by dodać nawet plane'a z opacity i mapką flarki :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 22 Maj 2007 Autor Share Napisano 22 Maj 2007 saturacja trawy też spadła No tak ale saturacja na całej refce jest spor niższa niż na renderze. no i flarka spomiędzy liści od słońca Dobry pomysł tylko że frame buffer nie obsługuje efektów atmosferycznych. A FB niestety w tej scenie jest niezbędny. plane z mapką opacity odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 22 Maj 2007 Share Napisano 22 Maj 2007 czemu odpada? przecież to też 3d :) w końcu klient który dostaje scnkę musi się liczyć, że jesli coś pozmienia dostanie inny efekt (niekoniecznie tak samo dobry). to nie oszustwo tylko symulacja ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 22 Maj 2007 Share Napisano 22 Maj 2007 trawa jak trawa ale mogles przy korzeniach drzewek cos poprawic bo tak "poprostu" wchodza w glebe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 eh mimo tych wszystkich uwag to i tak ładny render. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 25 Maj 2007 Share Napisano 25 Maj 2007 chciałem się przyłączyć do grona tych , którym się ta wizka bardzo podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi