rowr Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 i co nie rezygnujesz. zawsze pozostanie ci papierek wtej we wrocku jest od cholery lekcji rysunku i fotografi i to jest fajne +animacja w maxie ale nie wiem czy to tylko tak ladnie w reklamie nie wygladalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dobosz Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 zostal mi jeszcze tylko rok wiec skoncze ta szkole dla papierka:) ale szkoda kasy OJ szkoda:( bo uwierzylem facetowi ktory wymyslal takie bzdury ze bedziemy uczyc sie w maksie itd i bedzie super post produkcja itd a w rzeczywistosci nie ma nic:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 18 Lipiec 2004 Share Napisano 18 Lipiec 2004 Tam przynajmiej niezle studio fotograficzne maja i pracuja na pc i mac z tego co widzialem w ich pracowniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RenholdeR Napisano 20 Lipiec 2004 Share Napisano 20 Lipiec 2004 bylem tam osobiscie bo tez jestem zainteresowany, cudow tam nie uswiadczysz ale nie jest wcale zle, kilkanascie komp. mac, pc, pracownia foto (nie nazwalbym tego studiem foto.:) pracownia malarstwa. fotografie ktore tam mieli jak na moj gust stoja na wysokim poziomie, kilku kolesi z ich szkoly wygrywa jakies tam wieksze konkursy, duzo zdjec idzie do wiekszych gazet. ogolnie to ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 20 Lipiec 2004 Share Napisano 20 Lipiec 2004 sorki za studio pospiech byl ogolnie tez jakies takie pozytywne wrazenie na mnie zrobili choc rewelacji sie nie spodziewam mimo to raczej zagoszcze tam chocby dla papierka :D p.s. te emotikony po nocach mi sie snia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 20 Lipiec 2004 Share Napisano 20 Lipiec 2004 heh , rzeczywiście galeria tam się nie prezentuje rewelacyjnie :/ ale spróbować warto , może to tylko 'galeriowicze' nie umią :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 chveti wlasnie galerie na stronie internetowej skopali na max w samej szkole na scianach wisza znacznie lepsze pracki nie wiem czemu ich nie dali no ale coz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RenholdeR Napisano 21 Lipiec 2004 Share Napisano 21 Lipiec 2004 tez sie zdziwilem, i tez sie chyba skusze:-) jak bedzie zle to na drugim roku zamienie sobie na zaoczne i zaczne na jakis wyzszych dziennych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xman16 Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 W której z wyższych uczelni można zdobyć wiedzę potrzebną do wykonywania zawodu grafika komputerowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 o wątek bardzo na czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 ja tak sobie raczej myslalem nad watkiem: kto jakie szkoly ukonczyl i czy dalo mu to cos ;). [oczywiscie chodzi o rysunek, 3d, DTP i inne graficzne aspekty]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scor Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 heh... ta rzecz mnie doluje :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 byla juz masa takich watkow :-) co rok wlasciwie powstaje jakis. Ja studiuje na Politechnice Łódzkiej, wydział FTIMS kierunek Informatyka i jak dobrze pojdzie to od semestru letniego na grafice komputerowej jako specjalnosci, wiec na razie nie jestem w stanie wam powiedziec czy ten kierunek sie nadaje :) ale jestem dobrej mysli. Tylko najpierw trzeba bylo przejsc przez 2,5 roku matmy, fizy, programowania itepe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scor Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 o ja powodzenia Ci zycze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MareG Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 Policealnie / zaocznie uczą np. tu: http://www.novum.edu.pl/kierunki.phtml raczej bez programow 3D. Zamieszczam link, bo konczylem jeden z kierunkow dawno temu:) Wtedy to byla jedyna szkola z takim kierunkiem. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 dobrze ze jest ten topic. Bo tez szukam jakies szkoly w ktorej beded mogl "uczyc sie" grafiki. na razie to sprawdzielm 2 : > http://www.kupiecka.pl/?c=gph&d=0001 > http://www.szkolareklamy.edu.pl Tylko czemu mi sie wydaje ze bedzie sie ciezko tam dostac ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 Ludzie, poczytajcie stare watki, albo lepiej od razu dajcie sobie spokoj z tymi szkolami, bo niczego madrego tam sie nie nauczycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
THE MANYSH TRAFO Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 racja! chociaz nie dokonca ............................................. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 drUG 1) w starych topicach moglo nie byc mowy o uczelniach/szkolach ktore powstaly dopiero teraz lub niedawno 2) jasna sprawa ze sie tam nic nie nauczymy dlatego uzylem "":P 3) mozesz dac linka do calego Twojego avatara? (lub do www kogos kto to zrobil) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xman16 Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 właśnie o takie coś mi chodziło linki do konkretnych adresów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xman16 Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 A ta szkoła reklamy to dawno była założona? Najlepiej jak by to była jakaś znana uczelnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xman16 Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 Z tego co widze w polsce niema dobrej szkoły dla grafika komputerowego :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 grafikiem komputerowym nazywa siebie kazdy *** ktory ma karte graficzna. co robisz? co chcialbys robic? komp to tylko narzedzie. interesujesz sie drukiem czy netem, ilustracje a moze animacje, moze gry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 Ja też muszę zacząć myśleć nad kierunkiem studiów, bo w tym roku zdaję maturę i nie wiem co dalej :( a nie chcę znów uczyć się czegoś co mnie nie interesuje. Moje pytanie: gdzie w Polsce na wyższej uczelni można nauczyć się czegoś ciekawego, z zakresu tworzenia grafiki w Max`ie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinionist Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 Pionier: http://www.bjork.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dobosz Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 Londyn, Los Angeles, NY, tam napewno bo sprawdzalem! i to profesjonalnie ale nie sadze zeby duzo osob bylo stac na te studia. mnie nawet nie stac na myslenie o tej szkole:) a co mowic pujscie tam:( pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 ale ja pytałem o szkoły w Polsce :( ; studia dzienne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 szczerze? nie ma, wiem ze jest na asp we wroclawiu grafika komputerowa, ale zeby sie dostac trzeba zdac rysunek , pokazac kilka szkicow i kilka obrazow, malowanych recznie + jakies potrfolio zwiazane z kierunkiem, a wszedzie indziej grafika komputerowa jest traktowana od strony programowania.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 odkopywqanka Ktos byl z userow dzisiaj na rozpoczeciu roku w tej szkole ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 Nie odp. na pytanie rowr'a tylko napisze swoje zdanie na temat szkół - Ja tam jestem zdania, że dobrze jest iść na ASP :P nie mówie o kierunku typy ceramika, szkło, czy malarstwo, ale np. architektura wnętrz czy wzornictwo, mimo, że nie uczą tam progr. graficznych - ale może to i lepiej ;) Przynajmniej watsztat będziesz miał dobry a z miłości do grafiki komputerowej sam się ich nauczysz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 tylko do asp CHYBA nie wystarczy 2 przedmioty szkolne umiec ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xman16 Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 grafikiem komputerowym nazywa siebie kazdy *** ktory ma karte graficzna. co robisz? co chcialbys robic? komp to tylko narzedzie. interesujesz sie drukiem czy netem, ilustracje a moze animacje, moze gry? Interesuję się animacją ,również lubie tworzyć modele postaci, broni itp.Robiłem niedawno w gmax'a modele broni(3sztuki) dla kumpla który pisał grę fpp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xman16 Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 grafikiem komputerowym nazywa siebie kazdy *** ktory ma karte graficzna. co robisz? co chcialbys robic? komp to tylko narzedzie. interesujesz sie drukiem czy netem, ilustracje a moze animacje, moze gry? Lubie tworzyć animacje.Niedawno tworzyłem modele broni dla kumpla który tworzy grę fpp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 uncle: mam nadzieje ze sie mylisz ;p bo z tego co patrzylem program moich studiow to programowania jest akurat najmniej. Zreszta mozna sobie zobaczyc http://www.ftims.p.lodz.pl/html_files/plany/informatyka6_10gk.html oczywiscie jest to tylko specjalizacja, wiec zagadnienia z czystej informatyki caly czas sie przewijaja, ale mam nadzieje ze jakos wytrzymam ;p bede twardy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 Ja poszedłem w kierunku plastycznym (ogólnie). Rysunek, malarstwo itp. Grafiki komputerowej to ja się sam nauczę i papierka na to nie potrzebuję (przynajmniej tak mi się wydaje). Myślę że dobre portfolio i jakieś doświadczenie zawodowe w zupełności wystarczy. Po ukończeniu średniej postanowiłem że kończę z durną nauką na pałę, dla samego świska którym i tak będę mógł się podetrzeć. Uczę się dla siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAsputin Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 uncle: mam nadzieje ze sie mylisz ;p bo z tego co patrzylem program moich studiow to programowania jest akurat najmniej. Zreszta mozna sobie zobaczyc http://www.ftims.p.lodz.pl/html_files/plany/informatyka6_10gk.html oczywiscie jest to tylko specjalizacja, wiec zagadnienia z czystej informatyki caly czas sie przewijaja, ale mam nadzieje ze jakos wytrzymam ;p bede twardy :D Tam jest sporo programowania, tylko bardziej specjalistycznego z tego co widze :) Nie chcialbym Cie martwic ale wiekszasc przedmiotow ktore tam masz moze w ogole nie miec nic wspolnego z grafika w takim sensie w jakim ty jestes zainteresowany. Ja tam bym proponowal studia na jakims ASP, informatyka zdecydowanie nie uczy grafiki w podejsciu artystycznym. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 Rasputin, nie powiedzialbym, zdaje mi sie ze zasugerowales sie przedmiotami fakultatywnymi, ktore pochodza z innych specjalizacji. Zreszta, jak do tej pory studiuje i nie mam nic przeciw programowaniu :) zawsze to lepiej moc sobie samemu jakis plugin napisac heh, czy tez silniczek, jezeli nie ma gotowca za friko np. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 moim zdaniem isc na jakies studia poboczne a grafiki uczyc sie samemu bo tego co cie naucza w tej szkole to moglbys sam przerobic w 6 miesiecy w domku. Najlepszym rozwiazaniem jest studiowanie na Asp, ale zwykla informatyka tez jest dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 Ja chcę iśc na studia, ale tylko na takie, które będą mnie interesować, bo mam już dość uczenia się rzeczy, mało ciekawych. A jak wygląda z sytuacja z architekturą ? Czy można tam się dostać bez egzaminu z rysunku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 @ greg - nie i nie chodzi o taki zwykly rysunek tylko o specyficzny architektoniczny. przejdz sie na wydzial w uczelni ktorej chialbys studiowac architekture i popytaj sie o kursy rysunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 W moim mieście nie ma uczelni architektonicznej :( Kto z forumowiczów uczy się na wydziale architektonicznym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 @ greg - ja studiowalem na dwoch ;) bez wycieczki i kursow sie nie obejdzie. zazwyczaj na kazdym wydziale sa organizowane kursy w weekendy. nie sa tanie ale studia na archi tez sa drogie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 czego się nauczyłeś na tych studiach i na jakim oprogramowaniu działaliście ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 o mamo przeciez juz ludzie powiedzieli nie raz ze soft to pryszcz. softu i tak zawsze uczysz sie w domu. w ogole na studiach WSZYSTKIEGO uczysz sie sam w domu. na uczelni przychodzisz tylko po zestaw zadan domowych, korekty, zaliczenia i egzaminy. na archutekturze w zaleznosci od uczelni ucza autocada, archicada, allplana, 3dsmax. w warszawie sa zajecia fakultatywne z nowych mediow - animacja i film. ale to co najwazniejsze, studia na architekturze po za sama architektura zmuszaja bardzo efektywnie do wlasnego rozwijania umiejetnosci rysunkowych, malarskich i graficznych. jesli nie zalapiesz sie po studiach na budowe to zawsze mozesz pozniej pracowac w reklamie czy innych pokrewnych dziedzinach. jesli ktos naiwnie mysli ze na normalnej uczeli nauczylby sie obslugi softu to takie studia musialyby trwac ze 20 lat ;). uczys sie musisz sam. dzis w jednej robicie bedzie max a zaraz do innej bedziesz musial sie przestawic na maya. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 AMEN Szeryfie, AMEN :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 Hmm kto wie czy ja sie tam nie znajde. Moze i nie sa to zajecia na wysokim poziomie ale wole nudzic sie przy maxie niz sluchac jakiegos nudnego wykladu. Pracowie sa, sprzet jest wiec chyba nie jest zle?. No i jak pojdzie jeszcze pare osob z forum to powinno byc fajnie. A na czesne moze przez ten rok uzbieram :) - przynajmniej zeby miec na pare miesiecy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 hehe Pionier ze Słupska :) nic blizej nie masz no i sie pytam ponownie ktos tam dzis byl bo mam sprawe :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 Pionier: przy Maxie bedziesz spedzal jakies 2-4 godziny w tygodniu, reszta to masa innych zajec. Osobiscie uwazam, ze wypad do takiej szkoly, z tak daleka jest zlym posunieciem. Szkoda kasy, tym bardziej, ze dochodza inne koszty - wynajem mieszkania/pokoju/stancji i utrzymanie. Wiem co mowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 nie wiem jak dla innych, ale dla mnie bardzo cenne wskazowki ;)... ja bym jeszcze sie popytal czy ktos na jakas szkole filmowa poszedl i jak to mniej wiecej wygladalo[jakies egzaminy etc]... jeszcze poszukam, za rada senseja, w starszych watkach... tymczasem jakby ktos mial czas to goraco zachecam do podzielenia sie wrazeniami :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 hm ale na pomorzu chyba czegos takiego nie ma chociaz... cos tam jest niby u mnie w miescie ale. : / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi