Napisano 30 Maj 200717 l Ahoj. Wrzucam właśnie ukończoną scenę mojego autorstwa przeznaczoną do Archexteriors 3. Płytka z całą kolekcją jest już na ukończeniu. Screna przedstawia japoński zamek, znajdujący się w mieście Himeji. Jedna z najstarszych istniejących do dziś budowli średniowiecznej Japonii. Cas pracy : 56 godzin. Soft: 3ds max8 + Vray 1.5 Obrazek bez postprodukcji. tak jak wyszedł z vraya. Mirrory: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=bd1e94bf8755dc08 http://xs215.xs.to/xs215/07223/08_na_forum.jpg
Napisano 30 Maj 200717 l japońska architektura też ładna, pokażesz wiecej ujęć? dach mógłby być ciemniejszy a tak to super:) ujecie w ogóle jest takie jakby robił zdjecie jakiś mały paparazzi ktory chciałby zobaczyć co jest w środku a nie mógł
Napisano 30 Maj 200717 l jakoś nie podchodzi mi ten dof. no i faktycznie, dach mógłby się wyróżniać, no ale rozumiem, że taka referka była.
Napisano 30 Maj 200717 l jakoś ten materiał wygląda jak standardowy szary........ale i tak bardzo ładnie. może pokaż referke edit: pooglądałem kilka referek i dach powinien byćzdecydowanie ciemniejszy. i coś ten mur z kamienia jest nie taki jak powinien Pomysł na wykorzystanie poprzednich exteriorów jeszcze jakoś mogłem wymyśleć, ale jak można wykorzystać średniowieczny zamek, z takim kadrem, to nie mam pojęcia :P
Napisano 30 Maj 200717 l model budynku rewelacja! -przydały by sie textury. -z tym murem to pocisnąłeś Oo -okna jak by zabite dechami ;) pozdro
Napisano 30 Maj 200717 l ładne, tylko czemu bez tekstur? i ten murek z przodu mi się nie podoba, mógłby być przynajmniej ciut nierówny u góry, teraz takie obcięte kamienie.
Napisano 30 Maj 200717 l Budynek bardzo fajny :) jak robiłeś wygięcia dachu? path deformem? czy inną techniką?
Napisano 30 Maj 200717 l Twoj mur jest gorszy bo jest za równy, no i brakuje ciemnych elementów na dachach dlatego to wszystko wyglada tak jak by nie maiło materiałów.
Napisano 30 Maj 200717 l bardzo ładny model, ale fakt przez tą biel budynku dziwnie to wyszło ale i tak szacunek
Napisano 30 Maj 200717 l widze ze w pracy nie dają ci odetchnąć? ciśniesz prace, model budynku pierwsza klasa, o reszcie juz napisali pozdro
Napisano 30 Maj 200717 l Świetnie wygląda ten zamek:), tylko ten mur mógłby być taki nie wiem... popękany albo coś, bo tkai prosty to trochę psuje cały efekt ;)
Napisano 31 Maj 200717 l Zamek świetny, mur do wymiany. Pozmieniaj trochę texturkę (np. w Ps), bo jest zbyt popularna, żeby na nią nie zwrócić uwagi.
Napisano 4 Czerwiec 200717 l Jak zwykkle poziom pokazujesz. Faktycznie dom na plach zdecydowanie lepszy, ale inna rzecz mnie nockoutuje. Twój czas pracy ;| - szybko Ci to idzie.
Napisano 5 Czerwiec 200717 l bys napisla jak robiles dach dachowki :] oczywiscie jak nie tjaemnica :D pozdrowionka
Napisano 5 Czerwiec 200717 l Autor Najpierw zrobiłem wielki płat powierzchni dachowej, Zmapowałem itp itd. Dalej dokładnie w środku tej powierzchni stworzyłem Path 4x4 czy ile mi tam było w danym momencie potrzebne. Na dachówki nałożyłem modyfikator skin wrap path. Poukładałem dach, przyciąłem modyfikatorem slice. Później jeszcze jakieś drobne poprawki. Ogólnie sporo pracy z tym było.
Napisano 5 Czerwiec 200717 l Lis: ile to ma poly ? ten dach pewnie nie źle tego natrzaskał ;) ale warte efektu końcowego ofkors pozdro
Napisano 6 Czerwiec 200717 l lis... trzeba ci przyznac ze potrafisz odwzorowac referke ... mniam ... rewelacyjnie jak zwykle ... pozdrawiam
Napisano 9 Czerwiec 200717 l Aj tam czepiacie sie;D Mi sie bardzo podoba tylko ta roślina (wiśnia or wtf?) jest rozmazana aż za bardzo. Wiem ze mialo to dać wrazenie perspektywy ale wygląda troche sztucznie. Ogólnie budynek mi się podoba:) gratki
Napisano 9 Czerwiec 200717 l nie jestem na tym forum dlugo i nie orientuje sie jeszcze za bardzo w prawach ktorymi sie rzadzi, ale jestem ciekaw czy zrobiles to dla evermotion? skoro tak to czy ladnie tak umieszczac tu zawodowo wykonana prace? :P:P:P Znalazlem ten palacyk i pare innych renderow, ktore sa na tym forum na stronce: http://www.trinity3d.com/store/Archexteriors-Vol-3-VRay-Architectural-Exteriors-p-1250.html
Napisano 9 Czerwiec 200717 l Privateer- niby dlaczego ma nie być wolno pokazywać prac zrobionych na zlecenie ? What's the fooking difference ? Czy jak ktoś bierze kasę to jakoś inaczej modeluje ?
Napisano 9 Czerwiec 200717 l Autor Privateer, RK, nielot007 -> 3 ostatnie przedstawione prze zemnie prace były przeznaczone do archexteriors3. Całkowitą pracę nad nimi prowadziłem w studio Evermotion w normalnych godzinach pracy. Jest coś takiego jak prawa autorskie i prawa majątkowe. Prawa majątkowe posiada moje studio. To studio zarabia na tym produkcie. Lecz prawa autorskie są niezbywalnymi prawami chronionymi przez prawo i konstytucję. 100% pracy widocznej na pokazanych prze zemnie renderach jest mojego autorstwa tak więc jestem autorem tych prac i mogę się nimi chwalić wszem i wobec do woli. Druga sprawa to fakt że uzyskałem od przełożonych pozwolenie na publiczne pokazywanie sowich prac.
Napisano 9 Czerwiec 200717 l Szacunek dla Ciebie ze wziales sie za Himeji, ale render wyglada jak zwykly render clay :/ {jak zauwazyl czarny} - moze troche podkrecilbys levele, albo przybrudzil teksa na dachowkach?
Napisano 10 Czerwiec 200717 l Lis- o ile rozumiem to dokładnie to samo próbowaliśmy z nielotem007 powiedzieć.