Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

bardzo fajne i musze przyznac - bardzo mi sie podoba..

ostatnio cos kleilem nawet z takich rzeczy tylko ze to mniejsze bylo (karaka gdańska z VII wieku bodajze z MM)

Pozdrawiam i zycze szczescia, na pewno sie przyda ;)

• Odpowiedzi 106
  • Wyświetleń 11,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nie no sorki jak męcze:)

ale kto jak kto.. ale Ty sobie na fuszerke nie możesz pozwolić:>

Napisano
  • Autor
Badylek..a w realu takie umiesz?:D

heh w realu to juz nie jest taka prosta sprawa ;)

doladowuje po wredze pomalu.. tak to bedzie wygladac:

15dv5.jpg

aha, i co mnie teraz przeraza, to ze znowu bede musial te koleczki ukladac na burtach ;(

Napisano

nie no nie moge :) specjalnie to robisz :> ? zeskaluj lokalnie każdą z belek, aby je zwęzić .. przerwa między nimi jest za mała

15dv5.jpgIM.0103_zl.jpg

przerwa jest tej samej szerokości co belka.

sorki za czepialstwo.. :) ale model sie super zapowiada, więc wszystko ma być dopięte na ostatni guzik:]

Napisano
  • Autor

dziekuje Aniu :)

hehe krzyhhh, to w sumie zalezy od konwencji, w jakiej jest model robiony. ten z Twojego zdjecia jest robiony z pojedyncza wrega, ja zas robie z podwojna, tak jak np tu:

Stern11.jpg

74gunship.jpg

Warrior%20Photo-2.jpg

a nawet gdybym chcial skalowac, to to tez nie jest takie proste, bo kazda wrega ma inny profil z przodu i z tylu takze to bylo by juz wszystko krzywe. latwiej bylo by zrobic od poczatku... zdaje sobie sprawe, ze wtopilem z tymi wregami troche, z przodu i z tylu powinny byc pod odpowiednimi katami itd, ale skoncze tego statka tak jak jest, a nastepny model bedzie robiony z glowa od samego poczatku :)

Napisano
  • Autor

nooooo :P, po kilku problemach zdrowotnych znow jestem wsrod zywych.

dokonczylem wregi, chyba zmniejsze roznice miedzy odcieniami tego drewna - wyszlo strasznie pstrokate..

teraz czeka mnie ulozenie kilku setek koleczkow, wiec apdejt znow nie bedzie zbyt szybki,,,,

17jp4.jpg

16jx9.jpg

Napisano

Powodzenia. Jak tego nie skończysz to Cie znajdę i zabije :D:D Na razie zajebiście.

Napisano

No i... mowe mi odjęło :D Inside też będzie jak w oryginale? Już nie mogę się doczekać masztów, lin, żagli i innych pierdółek liczonych w setkach :)

Napisano

Ślicznie jest. Trochę szkoda że model admiralicji a nie oryginał ale jak powiedział mój wuj po piątym rozwodzie- nie można mieć wszystkiego. BTW- troszkę dziwnie cięte furty działowe- nie idą za odbojnicami ?

Napisano

Pikny model ale walnołeś się z okienkami na działa :/ idą po prostej a powinny iść wzdłuż tej listwy nad nimi....

Napisano
  • Autor

dziekuje Wam za mile slowka hehe :P

BTW- troszkę dziwnie cięte furty działowe- nie idą za odbojnicami ?

walnołeś się z okienkami na działa :/ idą po prostej a powinny iść wzdłuż tej listwy nad nimi....

furty dzialowe, inaczej ambrazury, sa rozlozone prawidlowo :) niedowiarkom moge zaofiarowac link do pelnej dokumentacji (229 stron):

-->klik

lub bezposrednio rzut boczny:

bokza5.jpg

furty nie szly wzdluz listew poszycia, tylko wzgledem pokladu ;) ale dobrze przynajmniej, ze ktos czyta i w ogole ;)

pozdro!

Napisano
  • Autor

na dziobie beda jeszcze po obu stronach masztu drzwi na ten maly pokladzik.

mam problem tez z rzezba dziobowa ;( nie dosc, ze bedzie mi ciezko technicznie zrobic cos sensownego (organika O.o), to na dodatek nie bardzo wiem co tam w zasadzie zasadzic. Pallas to wg wikipedii jeden z tytanów, jeden z gigantów, syn Pandiona, a takze przydomek Ateny...

biped poszedl sie zlamac na tronie..

18mt8.jpg

19vv5.jpg

Napisano

No dla mnie bomba! ;) Ladnie Ci wychodze te rzezbienia.

1. Poszycie pociagnales meshsmoothem?

2. Poka siatke....;>

Pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

w calym modelu ms jest tylko na tej podkówce łączącej stępke ze stewą dziobową (z przodu na dole : )

siata:

siata1ex1.jpg

siata2uf1.jpg

Napisano

Spasiba! ;]

Napisano

serwus :)

bardzo fajnie to wygląda :) . dotrwaj do końca. powodzenia życze :)

Napisano
  • Autor

dzieki wszystkim :)

ja to mysle dotrwam, ale moj komp, jak mam calosc unhajdniętą i jak renderuje to wrzeszczy "rRatunku!!!!! morduja!!!!!!!!!!!!!!!" :D

takze raczej bedzie sam kadlub, tzw. hull model, bez masztow; cos w takim stylu:

F2846-1.jpg

juz wiem co bedzie nastepnym modelem. male gowienko, wiec da sie zrobic ze wszystkim :)

-->klik

pozdro!

Napisano

Kiedyś będziesz miał nowy komputer to dorobisz żagle bo tak nie będzie wyglądał majestatycznie ale i tak będzie ziomalski:D

Napisano

Sam kadłub, to świetne wyjście, najpiękniejsza część żaglowca imo. :)

Piękny modeling.

Napisano

kadlub piekna rzecz.. ale statek bez zagli ... no coz .. bedziesz musial sobie zrobic szybko update kompa ;P

Napisano
  • Autor

zagle to w zasadzie pikus, ale najwiecej zjadaja liny i sznurki i to cale olinowanie.

w zasadzie nie ma za duzo poly poki co, cos w okolicach 200k, no ale muli, muli...

jak cos, to bede wynajmowal na godziny kompa od klimenta :D:D:D

Napisano

ej no cabrio robisz ?

używaj layerów, attach'uj obiekty... zrób osobno.. zrenderuj osobno dodaj do siebie wszytko w szopie itd.. walcz. dasz rade :>

I nie zwalaj winy na liny, spline renderowane też mogą dobrze wyglądać ... z daleka ;)

btw model wygląda bajer :]

pozdro

Napisano

Zacny model. Finalne elementy popakuj w proxy i zrenderujesz bez problemów.

Powodzenia !

Napisano
  • Autor

noo dobra, pokombinuje :P

tymczasem mala zmiana kolorystyczna i pare detali. czas teraz albo na jakas cudaczna podstawke albo wnetrze burt. albo na to i to :)

6d78f82a57da55c2.jpg

Napisano

Śliczna jest. Niesamowity kosz galionowy- naprawdę super. Coś wręgi dziwnie falują ale to może tylko moje krzywe oko.

Napisano
  • Autor
Śliczna jest. Niesamowity kosz galionowy- naprawdę super. Coś wręgi dziwnie falują ale to może tylko moje krzywe oko.

łoł :) jak narazie bardzo fajnie :)

dzieki ;) wregi faluja, zreszta jak cala reszta. caly ten model jest tragicznie wrecz krzywy, choc na renderach nie widac tego az tak bardzo ;)

zrobilem podstawke. decha na dole ma wlaczone reflections i to chyba spowodowalo te ohydne plamska. moze wie ktos jak to wyeliminowac w brazilu? pliz? :(

21ws7.jpg

Napisano
  • Autor

to sie musialo tak skonczyc...

fałrej zastapil starego dobrego brazila ):

22il4.jpg

p.s.: teksturka na tym malutkim pokladziku bedzie bledsza

Napisano

Brazil może jest fajny ale dobrze że sie przesiadłeś na vray'a bo efekt jest o wiele lepszy. Powodzenia!

Napisano

jak poprzednie rendery były na brazilu to powiem ze mi się bardziej podobały a model wiadomo pierwsza klasa ale pokaż coś nowego:)

a brazil jest super tylko nie dział u mnie;)

Napisano
  • Autor

heh widze zdania sa podzielone :)

a teraz... nie smiejcie sie za mocno, prosze ;) i tak jestem z siebie dumny bo mialem juz nie robic rzezby..

23du3.jpg