ultek Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 bardzo fajne i musze przyznac - bardzo mi sie podoba.. ostatnio cos kleilem nawet z takich rzeczy tylko ze to mniejsze bylo (karaka gdańska z VII wieku bodajze z MM) Pozdrawiam i zycze szczescia, na pewno sie przyda ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 ładnie idzie ładnie, już czekam na dalsze postępy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 TO jest jednak dobry pomysl z tym nadawaniem materialow od razu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 nie no sorki jak męcze:) ale kto jak kto.. ale Ty sobie na fuszerke nie możesz pozwolić:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 12 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2007 Badylek..a w realu takie umiesz?:D heh w realu to juz nie jest taka prosta sprawa ;) doladowuje po wredze pomalu.. tak to bedzie wygladac: aha, i co mnie teraz przeraza, to ze znowu bede musial te koleczki ukladac na burtach ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 no i teraz jest pieknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 bardzo ładne, nie ma się czego czepić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 nie no nie moge :) specjalnie to robisz :> ? zeskaluj lokalnie każdą z belek, aby je zwęzić .. przerwa między nimi jest za mała przerwa jest tej samej szerokości co belka. sorki za czepialstwo.. :) ale model sie super zapowiada, więc wszystko ma być dopięte na ostatni guzik:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 krzyhhhh dobrze prawi..nie znałem referek i myślałem ze tak ma byc ale patrząc na zdjecie istotnie masz badylu za "grube" te wręgi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 13 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2007 dziekuje Aniu :) hehe krzyhhh, to w sumie zalezy od konwencji, w jakiej jest model robiony. ten z Twojego zdjecia jest robiony z pojedyncza wrega, ja zas robie z podwojna, tak jak np tu: a nawet gdybym chcial skalowac, to to tez nie jest takie proste, bo kazda wrega ma inny profil z przodu i z tylu takze to bylo by juz wszystko krzywe. latwiej bylo by zrobic od poczatku... zdaje sobie sprawe, ze wtopilem z tymi wregami troche, z przodu i z tylu powinny byc pod odpowiednimi katami itd, ale skoncze tego statka tak jak jest, a nastepny model bedzie robiony z glowa od samego poczatku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 niech Ci będzie ... poddaje sie ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 13 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2007 nooooooo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 23 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2007 nooooo :P, po kilku problemach zdrowotnych znow jestem wsrod zywych. dokonczylem wregi, chyba zmniejsze roznice miedzy odcieniami tego drewna - wyszlo strasznie pstrokate.. teraz czeka mnie ulozenie kilku setek koleczkow, wiec apdejt znow nie bedzie zbyt szybki,,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 wyczasanie to wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukos86 Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 Powodzenia. Jak tego nie skończysz to Cie znajdę i zabije :D:D Na razie zajebiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavreel Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 No i... mowe mi odjęło :D Inside też będzie jak w oryginale? Już nie mogę się doczekać masztów, lin, żagli i innych pierdółek liczonych w setkach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 24 Czerwiec 2007 Share Napisano 24 Czerwiec 2007 Ślicznie jest. Trochę szkoda że model admiralicji a nie oryginał ale jak powiedział mój wuj po piątym rozwodzie- nie można mieć wszystkiego. BTW- troszkę dziwnie cięte furty działowe- nie idą za odbojnicami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D4D4L Napisano 24 Czerwiec 2007 Share Napisano 24 Czerwiec 2007 Pikny model ale walnołeś się z okienkami na działa :/ idą po prostej a powinny iść wzdłuż tej listwy nad nimi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanderalek Napisano 24 Czerwiec 2007 Share Napisano 24 Czerwiec 2007 naprawde zaj******* to wyglada ;) Czekam na finał ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 24 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2007 dziekuje Wam za mile slowka hehe :P BTW- troszkę dziwnie cięte furty działowe- nie idą za odbojnicami ? walnołeś się z okienkami na działa :/ idą po prostej a powinny iść wzdłuż tej listwy nad nimi.... furty dzialowe, inaczej ambrazury, sa rozlozone prawidlowo :) niedowiarkom moge zaofiarowac link do pelnej dokumentacji (229 stron): -->klik lub bezposrednio rzut boczny: furty nie szly wzdluz listew poszycia, tylko wzgledem pokladu ;) ale dobrze przynajmniej, ze ktos czyta i w ogole ;) pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 24 Czerwiec 2007 Share Napisano 24 Czerwiec 2007 jest fajnie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 28 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2007 na dziobie beda jeszcze po obu stronach masztu drzwi na ten maly pokladzik. mam problem tez z rzezba dziobowa ;( nie dosc, ze bedzie mi ciezko technicznie zrobic cos sensownego (organika O.o), to na dodatek nie bardzo wiem co tam w zasadzie zasadzic. Pallas to wg wikipedii jeden z tytanów, jeden z gigantów, syn Pandiona, a takze przydomek Ateny... biped poszedl sie zlamac na tronie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 28 Czerwiec 2007 Share Napisano 28 Czerwiec 2007 No dla mnie bomba! ;) Ladnie Ci wychodze te rzezbienia. 1. Poszycie pociagnales meshsmoothem? 2. Poka siatke....;> Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 28 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2007 w calym modelu ms jest tylko na tej podkówce łączącej stępke ze stewą dziobową (z przodu na dole : ) siata: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 28 Czerwiec 2007 Share Napisano 28 Czerwiec 2007 Spasiba! ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 28 Czerwiec 2007 Share Napisano 28 Czerwiec 2007 Robi wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 28 Czerwiec 2007 Share Napisano 28 Czerwiec 2007 super to wygląda, bardzo mi sie podoba już nie mogę się doczekać dalszych postępów w pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 28 Czerwiec 2007 Share Napisano 28 Czerwiec 2007 No to to jest naprawdę mocna sprawa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 29 Czerwiec 2007 Share Napisano 29 Czerwiec 2007 miszczostfoo:D nadajesz sie do celi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 29 Czerwiec 2007 Share Napisano 29 Czerwiec 2007 godne :D nie ma co ... dajesz dalej czekam na up a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 29 Czerwiec 2007 Share Napisano 29 Czerwiec 2007 serwus :) bardzo fajnie to wygląda :) . dotrwaj do końca. powodzenia życze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 30 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2007 dzieki wszystkim :) ja to mysle dotrwam, ale moj komp, jak mam calosc unhajdniętą i jak renderuje to wrzeszczy "rRatunku!!!!! morduja!!!!!!!!!!!!!!!" :D takze raczej bedzie sam kadlub, tzw. hull model, bez masztow; cos w takim stylu: juz wiem co bedzie nastepnym modelem. male gowienko, wiec da sie zrobic ze wszystkim :) -->klik pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 Kiedyś będziesz miał nowy komputer to dorobisz żagle bo tak nie będzie wyglądał majestatycznie ale i tak będzie ziomalski:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 jest bardzo fajnie.Piękne detale;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 Sam kadłub, to świetne wyjście, najpiękniejsza część żaglowca imo. :) Piękny modeling. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 kadlub piekna rzecz.. ale statek bez zagli ... no coz .. bedziesz musial sobie zrobic szybko update kompa ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 hide'uj co sie da i modeluj dalej, zagle musza byc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 powywalasz cczego nie widac i dasz rade to wyrenderowac z masztami... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 ile on ma poly ? skoro ms'a nie uzywasz to duzo nie powinno byc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 30 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2007 zagle to w zasadzie pikus, ale najwiecej zjadaja liny i sznurki i to cale olinowanie. w zasadzie nie ma za duzo poly poki co, cos w okolicach 200k, no ale muli, muli... jak cos, to bede wynajmowal na godziny kompa od klimenta :D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 ej no cabrio robisz ? używaj layerów, attach'uj obiekty... zrób osobno.. zrenderuj osobno dodaj do siebie wszytko w szopie itd.. walcz. dasz rade :> I nie zwalaj winy na liny, spline renderowane też mogą dobrze wyglądać ... z daleka ;) btw model wygląda bajer :] pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentat Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 Zacny model. Finalne elementy popakuj w proxy i zrenderujesz bez problemów. Powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 1 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2007 noo dobra, pokombinuje :P tymczasem mala zmiana kolorystyczna i pare detali. czas teraz albo na jakas cudaczna podstawke albo wnetrze burt. albo na to i to :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 Śliczna jest. Niesamowity kosz galionowy- naprawdę super. Coś wręgi dziwnie falują ale to może tylko moje krzywe oko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 łoł :) jak narazie bardzo fajnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 2 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2007 Śliczna jest. Niesamowity kosz galionowy- naprawdę super. Coś wręgi dziwnie falują ale to może tylko moje krzywe oko. łoł :) jak narazie bardzo fajnie :) dzieki ;) wregi faluja, zreszta jak cala reszta. caly ten model jest tragicznie wrecz krzywy, choc na renderach nie widac tego az tak bardzo ;) zrobilem podstawke. decha na dole ma wlaczone reflections i to chyba spowodowalo te ohydne plamska. moze wie ktos jak to wyeliminowac w brazilu? pliz? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 3 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2007 to sie musialo tak skonczyc... fałrej zastapil starego dobrego brazila ): p.s.: teksturka na tym malutkim pokladziku bedzie bledsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 Brazil może jest fajny ale dobrze że sie przesiadłeś na vray'a bo efekt jest o wiele lepszy. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 jak poprzednie rendery były na brazilu to powiem ze mi się bardziej podobały a model wiadomo pierwsza klasa ale pokaż coś nowego:) a brazil jest super tylko nie dział u mnie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 3 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2007 heh widze zdania sa podzielone :) a teraz... nie smiejcie sie za mocno, prosze ;) i tak jestem z siebie dumny bo mialem juz nie robic rzezby.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi