Napisano 4 Lipiec 200717 l Witam. Świeżutka scena do AE5. czas pracy to 40 godzin. Zamieszczam 2 wersje ponieważ zdania są podzielone ktora lepsza :) Mi osobiście do gustu przypadła pierwsza. Wersja podobna do Mentatowej: I oryginał, prosto z maxa:
Napisano 4 Lipiec 200717 l master mam wrazenie ze to nie szum tylko faktura betonu:P podoba mi sie, fajna trawa. pozdr
Napisano 4 Lipiec 200717 l Mi bardziej podoba się druga wersja, bo jest bardziej naturalna chociaż na obu otoczenie za bardzo oddziałuje na tynk. Trochę za ciemno na parterze pod stropem jest. Pokombinowałbym jeszcze z architekturą bo ta poręcz z rurek na schodach jest za nisko oraz chodnik nie zawija się na schody tylko kończy się obok.
Napisano 4 Lipiec 200717 l Ja pier.. wypas > Jak zrobiłeś tą trawkę?czym oświetlałeś, jakie ustawienia? 2 wersja lepsza LIS -jesteś moim bogiem...
Napisano 4 Lipiec 200717 l Ogólnie bardzo pozytywnie. Jeżeli chodzi o wersje, to żadna z nich mi nie podchodzi ;)... widziałbym to raczej tak Pozdrawiam i czekam na kolejne :)
Napisano 4 Lipiec 200717 l dla mnie wersja druga. wszystko pieknie, tylko nie podoba mi sie balustrada na schodach, zrobilbym cos raczej z kwasóweczki...
Napisano 4 Lipiec 200717 l oj pięknie kurde, pięknie.... ;) dla mnie wesja 2 chyba bardziej przemawia
Napisano 4 Lipiec 200717 l Jedynka ma lepsze zieloności, a dwójka architekturę. Zmiksować jedno i drugie i będzie fajowo. :)
Napisano 4 Lipiec 200717 l Autor Tores, klikus1984 -> Nie jestem architektem. Mój render to tylko odwzorowanie domu Hansa Scharouna. TRAWA -> Vray fur
Napisano 4 Lipiec 200717 l Jak zwykle wymiatasz:) Mi się pierwsza bardziej podoba ma lepszy klimat. Pozdro Szymon
Napisano 5 Lipiec 200717 l Autor Cieszę się że wam się podoba :) Yaro16 -> Oświetlam Vray sun + Sky + Fizyczna kamera. Metoda nie daje może zbyt dużej kontroli nad światłem ale jest szybka i daje dobre efekty. Śilniki renderujące to jak zawsze w Ever QMC + LC. Ale IRR + LC Też dałoby radę. Jakichś konkretnych ustawień podac nie mogę bo to jakby nie było sens płyt AE.
Napisano 5 Lipiec 200717 l Teraz super. Ucięcie kadru powoduje to, że uwaga widza jest skupiona na budynku i wzrok nie krąży po całym obrazku.
Napisano 6 Lipiec 200717 l Lisie swietnia scena, ale bardziej podchodzi mi 2 wersja, a tak ogolnie to piekna trawa :)
Napisano 6 Lipiec 200717 l nie wiem dlaczego wszyscy sie zachwycaja trawą, ale ja tez!! :D ogolnie 1sza wersja, przez kolory...
Napisano 6 Lipiec 200717 l wizka jest super, dużo balkonów i tarasów tak jak lubię, jest gdzie kawkie wypić :) taki domek raczej na wybrzeże aby widoki podziwiać