Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 161
  • Wyświetleń 30,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Lomatko to niezle przestrzelili z tym konkursem :D Mi tam sie twoja komiksowa kreska bardzo podba - keep it up ;]

Napisano
  • Autor

dziemki dziemki panowie miło że ktoś to docenia bo mnie czasem zwątpienie łapie (w szczególności po obejrzeniu zwycięskiej pracy ;P)

ps.ech powoli tracę cierpliwość do konkursów heh

Napisano

Moze zle zaadresowales prace? ;)

Technicznie to jak dla mnie bez konkurencji byles, ale historia troche sie ciezkawa wydaje. Moze jury leniwe bylo i nie 'rozkminili' fabuly :)

Napisano
  • Autor

leander konkurs polegał na tym że się wybierało jeden z wielu radiowych odcinków zamieszczonych w necie wiec jak gdyby scenar był ich z założenia, więc sami siebie by musieli zdyskfalifikować jeśli im scenariusz nie pasował heheh ... luuuz to była robota poboczna, mam to w pompie trudno :)

dzięki jeszcze raz

Napisano
  • Autor

Konkurs autobiografia wyróżnienie, organizowany przez Gutek Film i Wysokie Obcasy:

Publikowany w ostatnią sobotę:

ow.jpg

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg

ps. jakościowo może pozostawia niedosyt ale co tu dużo gadać nie było czasu na szlify.

psII. inne prace znajdziecie na /motywdrogi/ http://motywdrogi.pl/2008/05/21/konkurs-na-komiks-autobiograficzny/

i coś z innej beczki żeby nie było :)

oo.jpg

poz

Edytowane przez little-ninja

Napisano

Swietne. Gratulacje wyroznienia w wysokich obcasach.

Edytowane przez leander

Napisano

myslalem, ze na szablonie trzecim bedzie koniec, dalej juz niepotrzebnie dogadane. "to typowe u starych ludzi" by wystarczylo na piekne zamkniecie. co nie zmienia faktu, ze massive stuff =)

Napisano

Może wykonanie nie powala, ale na pewno nie przeszkadza. Źle przecież nie jest. Masz wspaniały, prawdziwie komiksowy styl, przypomniały mi się te, które czytałem mając 9 lat... Cudo.

Napisano

Komiks WYMIATA. Krotki, smutny, refleksyjny wymiatacz.

Ratujesz mi zycie, stary. Juz myslalem, ze wspolczesnie spodziewac sie moge tylko historii a la popier****** BigBuckBunny. I sam zamieniam sie w potwora...

Napisano
  • Autor

dzięki wszystkim

nom wykonanie pośpieszne co tu kryć

ps.leander nie edytuj tylko mniem tu się rozwiń ;P

ps.II nie podlizuj się tej leru ;)

Napisano

Dla mnie bomba! Dobry temat i świetne wykonanie.

No i parę fajnych zabiegów "...operacje, szpitale, chirurdzy, łapówki...".

Kiedy jakiś konkretny, duży, gruby album?

Napisano

Ooo!!! Coś się rodzi! Fajno! Zdradzisz troszkę szczegółów. Jak duży? O czym? Kolory czy czarno-biały? Kiedy planujesz zakończyć?

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

dzięki jeszcze raz

Cały czas próbuję z francuzami i jeśli nic do lutego przyszłego roku z tego nie wyjdzie będę pchał w Polsce. Kłopot w tym jest największy że nie mam na koncie żadnych albumów więc trudno się przebić na tym i tak zapchanym rynku, więc liczę na fuksa po prostu :)

Pracuję nad 3 projektami mówię że w bólach bo z czegoś trzeba żyć a każda fucha wybija z klimatu.

1 album 46 plansz założenie seria- odcinkowa w stylu cygana tyle że po polsku :)

2 łan szot na 96 plansz

i 3 ze scenarzystą z fr jesteśmy na etapie bardzo wyjściowym. wrzucam przykładowe plansze b&w

2tw.jpg

poz

Napisano

Ja pierdykam! Dużo się rodzi.

Trzymam kciuki za pomyślne zakończenie wszystkich albumów, bo bardzo chętnie bym poczytał.

Dzięki za informacje, no i oczywiście życzę powodzenia z francuskimi wydawcami.

Napisano
  • Autor

Nie lubię martyrologii, ale weszliśmy z Tomkiem w ten konkurs i wyszło nam jak widać poniżej. załapaliśmy się na antologię, ponoć poziom był wysoki ale to wyjdzie w praniu

pozdrówka

ps.więcej info znajdziecie tutaj

1w.jpg

2w.jpg

3w.jpg

4w.jpg

5w.jpg

6w.jpg

7w.jpg

8w.jpg

9w.jpg

Edytowane przez little-ninja

Napisano

Świetne wykonanie,sam pomysł z wciągnięciem wydarzeń z Powstanie w realia współczesnej Warszawy bardzo ciekawy.

Napisano

Genialna koncepcja i wykonanie. W sumie fajnie ze obeszlo sie bez jakiejs glupkawej fabulki z bohaterami jak to zwykle bywa w tego typu komiksach. Gratuluje dobrej roboty:)

Napisano

napiszę krótko: R E W E L A C J A

Dawno, żaden komiks mi tak nie podszedł, świetne rysunki i kapitalny pomysł. Jak dla mnie bardzo duży ładunek emocji ma w sobie ta pracka.

Gratuluję i pozdrawiam

Napisano

Czy ja tam widze wulgaryzmy na scianach? Ze wzgledu na regulamin forum zastanawiam sie jak to teraz wykropkowac ;)

Jakos ostatnio musze ze trzy razy wczytac sie w Twoj komiks, zeby go w pelni zrozumiec/poczuc. Tutaj jeszcze sprawe utrudniaja takie waskie kadry. Ale mysle, ze warto sie wczytac, ma to swoj glebszy nastroj. Troche to o poezje zahacza, a ja do poezji jak do jeża. Ale jak juz podejme wysilek i sie wczytam w jakis wiersz to zwykle odlot.

No a wracajac do wulgaryzmow, gdzies miedzy kadrami buduje sie pewien suspens, kwestia otwarta - czy Anka zadzwoni czy nie? :)

Edytowane przez leander

Napisano

W sumie wszytko doskonałe, kreska styl pomysły. Musisz tylko więcej biustów rysować i od razu szeroka widownia się znajdzie ;) Bardzo dobre, mi się podoba!

Napisano
  • Autor

Vrocker,breja, misiekhc, len_art, DonJakub, CzAk1: dzięki wielkie ludziska trochę się nad tym nasiedziałem więc dobrze jest usłyszeć coś miłego, git :)

kolegaalek: no taka była koncepcja od początku, żeby nie było jak zwykle, ale jak słusznie leander zauważył trochę to patetyczno poetyzujące wyszło i nie trafiło z grubej rury heh ...tak czy siak dzięki, dzięki kolego ;)

leander: co tu mówić, strzeliłeś w dychę w to trzeba się wpatrzyć to nie praca na strzała i jeb, co nie znaczy że po wpatrzeniu nadal się załapie :D

Co do wulgaryzmów, cholera jak chcesz mogę zrobić cenzurę hehe, a Anka..hmm no cóż, wszystkie postaci oraz zbieżność imion przypadkowa ;)

Bacry: jeee słuszna uwaga :) no właśnie myślę że koniec z tymi pompatycznymi koncepcjami(konkursy są mało opłacalne heh), jak dobrze pójdzie to pod koniec września wyjdzie albumik: 3 rysowników, 3 style, historie normalniejsze, mam na myśli z przejrzystą narracją, moja 17 stronicówka to lata 20 w stanach, czas prohibicji i te sprawy, więc postaram się tam jakieś biuściste baby wrzucić :)

pozdrówka

Napisano
  • Autor

po długiej przerwie postanowiłem się przypomnieć czymś tam ciekawszym

plakat na pyrkon w poznaniu pod koniec marca

pozdrówka

koncept:

m.JPG

w tuszu:

bw.JPG

finały na bilbord i na cityliajty:

CLk.jpg

BBk.jpg

fotka Piotra Derkacza

przyst.jpg

Napisano

czarno-biały tusz prezentuje się najsmakowiciej :) Plakaty też fajne, jakoś lepiej mi się patrzy na horyzontalną wersję.

Napisano
czarno-biały tusz prezentuje się najsmakowiciej :)

hmm, nope... kolor - choć surowy - dodaje jakości....