damusTo Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 Drobne kompendium tutków w 6 odsłonach dla poczatkujacych cześć 1 W nim wszystko co powinni wiedzieć o wyszukiwaniu/obróbce/zestawianiu Blueprintów przed modelowaniem w 3d Studio Max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekj5 Napisano 18 Listopad 2006 Share Napisano 18 Listopad 2006 Tego właśnie wszędzie szukałem wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lubetyk Napisano 13 Marzec 2007 Share Napisano 13 Marzec 2007 Witam, jestem zupełnie zielony w 3d, poszukuje jakiegos prostego modelu fiata 125p do tego aby sprawdzic klka konfiguracji przerobienia auta przed realnym zabraniem sie do roboty. Miałem do czynienia jedynie z Google SketchUp w ktorym jestem w stanie wykonac zabiegi o ktore mi chodzi. Probowałem sam wymodelowac auto ale przerasta to moje mozliwosci czasowe. Czy jest mozliwosc pobrania gdzies lub dostania od kogos gotowego prostego modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 13 Marzec 2007 Share Napisano 13 Marzec 2007 mialem kiedys ale skasowalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 13 Marzec 2007 Share Napisano 13 Marzec 2007 ktos mial ale nie wiem kto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llaalluuss Napisano 13 Marzec 2007 Share Napisano 13 Marzec 2007 proponuje zaaktualizowac i pousuwac posty w ktorych linki nie dzialaja :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lubetyk Napisano 14 Marzec 2007 Share Napisano 14 Marzec 2007 Wiec nikt nie pomoze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 14 Marzec 2007 Share Napisano 14 Marzec 2007 PONOWNIE ZWRACAM SIE Z APELEM O NIE ZAŚMIECANIE TEGO WATKU - BYŁY WYRAXNE WSKAZÓWKI OD MODA CO TU MOŻE SIE ZNALESC ! Prośba zatem do stosownej instancji o porządki co do malucha sugeruję inny nowy watek. Przejrzyj kto robił na forum maluchy pogadaj z tymi ludźmi może cos zwojujesz popatrz po forach poświęconych symulacjom wyścigowym za add-on samochodami tam będzie coś low poly ale nie śmieci proszę w kompendium bo będę uporczywie to zwalczał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lubetyk Napisano 15 Marzec 2007 Share Napisano 15 Marzec 2007 Nie znalazłem tematu stricte na pytania odnosnie poszukiwan modeli dlatego "zaśmiecam" tutaj. Przejrzałem wszystkie tematy gdzie padło 125p i w 99% sa to tematy nieaktualizowane i jałowe . 125p to nie maluch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yasutoco Napisano 27 Marzec 2007 Share Napisano 27 Marzec 2007 poszukuje bp mitsubishi eclipse z 1999 najlepiej z każdej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najtmyr Napisano 27 Marzec 2007 Share Napisano 27 Marzec 2007 http://www.the-blueprints.com duzo blueprintów, nie tylko samochodów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkibrat00 Napisano 2 Kwiecień 2007 Share Napisano 2 Kwiecień 2007 polecam http://www.the-blueprints.com/index.php?tutorials/3dmax/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość djbercik0 Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 Witam, mam już pewne doświadczenie z 3dsmaxem, ale pierwszy raz biore się za samochód. Może ktoś przesłać mi swoje siatki, żebym zibaczył dokładnie jak to się robi, bo z tutka nie moge zajarzyć :/ nie moge dobrze obrysować samochodu... to prosiłbym o jakieś dokłade siatki, albo dokładnego tutka, ale nie z max3d bo z tąd probowałem i nie wychodzi:/ pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topek Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 Witam, mam już pewne doświadczenie z 3dsmaxem, ale pierwszy raz biore się za samochód. Może ktoś przesłać mi swoje siatki, żebym zibaczył dokładnie jak to się robi, bo z tutka nie moge zajarzyć :/ nie moge dobrze obrysować samochodu... to prosiłbym o jakieś dokłade siatki, albo dokładnego tutka, ale nie z max3d bo z tąd probowałem i nie wychodzi:/ pozdro witam! proponuje przekopac forum, siatek znajdziesz na metry (do wyboru i koloru) linki do tutkow tez sa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 29 Kwiecień 2007 Share Napisano 29 Kwiecień 2007 Jeśli ktoś ma ochote modelować lub teksturować bolidy F1 nie moze pominac tej stronki http://www.fantasyliveries.com/sponsorjkl.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jezyk Napisano 13 Maj 2007 Share Napisano 13 Maj 2007 chciałbym zrobić model samochodu (obojątnie jaki) ale na samym początku trzeba przypisać obraz do boxa lub plane'a tylko że niewiem jak. jak ktos wie to niech napisze (najlepiej na GG 1211648) albo jak ktoś ma to niech da bardzo dokładny opis jak to zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 13 Maj 2007 Share Napisano 13 Maj 2007 jezyk a może by tak przeszukać forum, przejrzeć FAQ, zapoznać się z regulaminem i postować w dobrym dziale http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=21720 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jezyk Napisano 14 Maj 2007 Share Napisano 14 Maj 2007 sorry ale niewiedziałem że to jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 27 Maj 2007 Share Napisano 27 Maj 2007 ktoś widział bluprins takiego samochodu? Alfa Romeo Italdesign Scighera Jak złamałem regulamin to skasujcie to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chais Napisano 22 Czerwiec 2007 Share Napisano 22 Czerwiec 2007 Modelowanie LandRovera : http://evermotion.org/index.php?unfold_exclusive=134&unfold=exclusive Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jezyk Napisano 22 Czerwiec 2007 Share Napisano 22 Czerwiec 2007 czemu nie po polsku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erapu Napisano 15 Lipiec 2007 Share Napisano 15 Lipiec 2007 jezyk... bez urazy, ale tutaj nikt nie ma "obowiazku" tobie pomagac i podawac wszystkiego pod nos... Wiec moze forumluj swoje zapytania nieco inaczej... I jesli chcesz cokolwiek osiagnac to lepiej zacznij sie przyzwyczajac do czytania tutoriali po angielsku, za darmo nic nie ma... ---- i tak a propos' ... The only way is... uncommercial music, underground, hardcore... --- A tutaj wrzucam tutoriala, dla BARDZO poczatkujacych. Generalnie jednak jesli ktos nie ma pojecia od czego zaczac, to warto zrobic cos prostego. Przynajmniej na poczatku takie autko na bank uda sie wykonac :) Nie bedzie co prawda wygladac jak profesjonalny 3d concept, tylko jak z zalaczonego obrazka, ale liczy sie zabawa ;) Tutorial jest do trueSpace'a, ale spokojnie mozna go zaadaptowac do niemal dowolnego programu, w zasadzie potrzebujemy do jego wykonania zaledwie kilku narzedzi, ktore na pewno kazdy sam zdola znalezc ( w skonczonym czasie :) ) w programie na ktorym sie uczy... Pozdrawiam, big up --- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaskier Napisano 27 Sierpień 2007 Share Napisano 27 Sierpień 2007 Witam wszystkich! Mam problem z dobrym przycięciem referek, które pochodzą z tego tutka: http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=43&t=156460&page=1&highlight=car+modeling+tutorial Jak to zrobić aby można było rozpocząć modelowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniotek Napisano 23 Wrzesień 2007 Share Napisano 23 Wrzesień 2007 http://carblueprints.narod.ru/ nie wiem czy bylo... troche printow... PS... ma ktos moze blueprinty chevroleta camaro 2008/9 ? edit: _____ blueprinty i referki camaro 2008/9... milego modelowania http://www.damian14.webd.pl/camaro.rar 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafallos Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 http://www.the-blueprints.com/ - cała masa najróżniejszych blueprintów (nie wiem czy juz bylo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 http://www.the-blueprints.com/ - cała masa najróżniejszych blueprintów (nie wiem czy juz bylo) Tylko jakies 10 razy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keraj37 Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 ale super wątek, aż mi głupi ze założyłem wątke pt. "jak zacząc modelować samochód":) tu jest odpowiedź, tnx! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cofis Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 chciałbym zrobić model samochodu (obojątnie jaki) ale na samym początku trzeba przypisać obraz do boxa lub plane'a tylko że niewiem jak. jak ktos wie to niech napisze (najlepiej na GG 1211648) albo jak ktoś ma to niech da bardzo dokładny opis jak to zrobić umieszczam linka, na pewno się komuś przyda, sam z niego korzystałem http://pl.youtube.com/watch?v=6V7y2opi3x0&feature=related Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord0 Napisano 6 Kwiecień 2008 Share Napisano 6 Kwiecień 2008 chcialbym zrobic model audi a8 ale nie znalazlem zadengo tutoriala w ktorym bylo by wszystko dokladnie opisane. macie moze cos takiego ? (najlepiej po polsku ;P) jakby ktos potrzebowal b.dobre zdjecia samchodow to polecam: http://www.desktopmachine.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 tu troche wyścigówek : http://www.pchteam.com/forums/index.php?board=52.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz3d Napisano 22 Listopad 2008 Share Napisano 22 Listopad 2008 Witam Wlasnie mam zamiar zabrac sie za jakies autko-który z tutoriali polecilibyscie jako najbardziej doslowny i "krok po kroku".Jako ze nie modeluje duzo na vertexach potrzebuje troszke bardziej szczegolowo wyloznego tematu/Typowa lopatologia-zrob to kliknij to z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_SAN Napisano 22 Listopad 2008 Share Napisano 22 Listopad 2008 Poszukaj w necie video-tutoriala Audi A3 Sportback - krok po kroku wszystko pokazne - idealny wstep by póxniej wyrobic sobie jakąs technike :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz3d Napisano 23 Listopad 2008 Share Napisano 23 Listopad 2008 a moglbym prosic linka do jakiegos konkretnego tutka bo szukam tej a-trojki i jakies biedy same znajduje pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SunRider Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 http://www.3d-palace.com/forum/local_links.php?catid=82 Łapaj! Żeby pobrać pliki trzeba się u nich zarejestrować... sam od tego tutka zaczynałem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwadron Napisano 5 Luty 2009 Share Napisano 5 Luty 2009 witam poszukuje: Cadillac Eldorado Fleetwood Fajnie by było jak by był we wszystkich rzutach a nie tylko z boku :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 Poszukuje bp do Passata CC 2009 byle nie z smcars.net bo poki co nie maja proporcionalnych do siebie :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 Poszukuje bp do Passata CC 2009 byle nie z smcars.net bo poki co nie maja proporcionalnych do siebie :( tam masz świetne printy do tego auta więc nie narzekaj i modeluj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 mrkrzysiek: Nie sa swietne, nie zgadzaja się wogle... tylko sa w duzej rozdzielczosci, jedyny plus. Nie wiem ja nie potrafie modelowac jak Left mi sie zgadza a w Top i Front zupelnie nie pasuje chocbym nie wiem co :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 Musisz się przełamać, ja już w ogóle prawie nie modeluje z printów, jest troche trudniej ale też się da ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 One nie mają prawa się nie zgadzać. Są zrobione z modelu 3D. :) Najlepsze printy jakie można dostać. Tyle, że trochę małe. EDIT: Albo nie są z modelu... Ciężka sprawa. Oczywiście nie mówię o tych linearnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 Moze komuś przydadzą się refelki felg okolo 500 http://hotfile.com/dl/5294841/5caeb01/Rims_4CT.rar.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 23 Lipiec 2009 Share Napisano 23 Lipiec 2009 a moglby ktos podrzucic stronke z blueprintami do chopperów:D? byłbym wdzięczny bo chce zaczac a z zrzutami byłoby łatwiej:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Intruder Napisano 24 Lipiec 2009 Share Napisano 24 Lipiec 2009 Sprawdź the-blueprints.com. Mają głównie samochody ale nieco motocykli też widziałem. Może natrafisz na ten, który chcesz modelować. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 24 Lipiec 2009 Share Napisano 24 Lipiec 2009 patrzylem, (moze za malo) ale malo tam chopperow bardziej scigacze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Intruder Napisano 25 Lipiec 2009 Share Napisano 25 Lipiec 2009 pozostaje więc przekopanie się przez google lub odwiedzenie salonów dealerów lub najlepiej importerów auotyzowanych (jak np. Citroen Polska dla marki Citroen) i poproszenie ich o blueprinty w formie elektronicznej lub wzięcie jakiegoś folderu zawierającego blueprint i zeskanowanie go w dobrej rozdzielczości. Sam coś takiego przećwiczyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 26 Lipiec 2009 Share Napisano 26 Lipiec 2009 mieszkam w małym miescie:D wiec z tym bede mial problem hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Intruder Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 spróbuj popytać, a może poprosić o jakiś konkret tutaj na forum www.cg-cars.com. Inna sprawa, że zarejestrowanie się tu i podgladanie i podpytywanie bardzo ci może pomóc także w innych kwestiach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 Nie licz na to że znajdziesz blueprinty motocykli, jedyne wyjście to zdjęcia. Jeśli to nowe modele to wchodzisz na strone producenta i tam zazwyczaj jest 360view, robisz print screeny z każdej strony i z tego łapiesz proporcje a detale robisz oglądając zdjęcia w większej rozdzielczości. Producenci raczej niechętnie dzielą się takimi materiałami, pisałem do kilku a jedynie od citroena dostałem piękne i w dużej rozdzielczości blueprinty nowego c5, zanim można było znaleźć je na popularnych stronach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 7 Październik 2009 Share Napisano 7 Październik 2009 pecet, nawet nie wiesz jak się mylisz. Wystarczy poszukać:) http://www.the-blueprints.com/blueprints/motorcycles/ Miłego modelowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 7 Październik 2009 Share Napisano 7 Październik 2009 xmass > przeczytaj kilka wcześniejszych postów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi