Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Hello! Prezentuje nowe autko, tym razem franzuz:) wyklepany w wolnej chwili w przydomowym garazu;) pozdrawiam i czekam na komentarze

citroen1mediumof8.jpg

• Odpowiedzi 83
  • Wyświetleń 19,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

dzieki! hires jest, ale poki co net mi strasznie zamula, takze proby wrzucenia na imageshack czegokolwiek jest niemozliwe:/ postaram sie to nadrobic jutro rano. pzdr

Napisano
  • Autor

wiesz, nad tylnymi swiatlami jeszcze musze popracowac, akurat przy tym ujeciu nie widac ze sa niedopieszczone;) Jak tylko osiagne zadowalajacy efekt to podziele sie i renderem i ustawieniami.

Napisano
  • Autor

Wlasciowosci kamerki: Lens: 127, FOV: 16.

Jutro postaram sie cos jeszcze wyrenderowac, poki co dwa renderki bez materialow:

citroen1ql6.jpg

citroen2jm1.jpg

Napisano

Tia i już nie mam po co robić c6stki. ;)

Świetny model.

Napisano

bardzo ładnie;) niewiem czego, ale czegos mi brakuje w renderze... i tak jest fajnie, jakbyś mógł powiedzieć co nieco o studiu byłbym wdzięczny, pozdrawiam

Napisano

francja elegancja , piekny renderek :) pozdrawiam i gratuluje kolejnego swietnego modelu !.

Napisano

no bardzo ladnie sie prezentuje renderek:) hmm w modelu jedynie mi nie pasuje cos tylna szyba, plaska sie wydaje:)

Napisano

To właśnie auto jakie kupię jak sprzedam swoją C5-ątke :)

Fakt że studio mogło by być ciekawsze.

Jakieś wnętrze pokażesz?

Wogóle to świetna robota!

Gratuluje!

Napisano

bajer;D

ale moze popraw troszke studio zeby swiatlo sie ciekawiej 'ukladalo' na modelu :)

gratuluje!:)

Napisano
  • Autor

hkropinski - studio niezbyt skomplikowane;) uzylem jednego glownego zrodla swiatla (vray light - wiodoczne zreszta na renderkach bez materialow) + 2 swiatla vrayowe 'rzucone' na boxy i odpowiadajace za refleksy.

JohnyCa - wnetrza nie pokaze bo jest zbyt prostackie;)

dorzucam render w wyzszej rozdzialce (niestety nie mialem dzis czasu by popracowac nad innymi ujeciami):

citroen1higheq5.jpg

Napisano

Pochwal się też wyrenderowanym tyłem. :)

Napisano

zmien wysokosc kamery, teraz jest na oko jakos 3-4m nad ziemia przez co samochod lekko zabawkowo wyglada:p utaw na 1,6m i bedzie sweet:P

Napisano

no AA trochą słabo wyszło miejscami ale i tak super jest czekam na inne ujęcia i jak możesz to i siatkę

Napisano

to szare coś między drzwiami i boczną szybą faluje....poza tym render wypaśny....aha jeszcze z przodu, przez grill, widać podłoże i koło :P

Napisano

wykonanie modelu i render super :) szkoda tylko że taki paskudny samochód wybrałeś :P

Napisano
  • Autor

ja wiem czy taki paskudny? napewno oryginalny;) dorzucam takie oto nowe studio, troche mala rozdzialka, jak dopracuje ustawienia rendera to zarzuce wieksza (btw nie wiem dlaczego wychodza mi babole na oponach, gdzie uzylem mapy displacement:/ (takie jakby plamy, mimo ze sampling materialu jest bardzo wysoki)

c6twoel8.jpg

Napisano

łoooo lepiej niz poprzednio

tylko cos jest nie tak z oponami na dalszym planie - w modelu od przodu zobacz na przednią prawą

Napisano
  • Autor

oponki sa jeszcze niedopracowane. Chyba je wyrenderuje na oddzielnej warstwie i dobrze doswietle. Jak myslice Czy to ze Vray'owe swiatlo jest blisko boku autka moze miec wplyw na pojawianie sie plam na oponoach z displacement'em?

Napisano
  hkropinski napisał:
ja pomoge, tylko wyslij scene zeby wiedziec co i jak;)

hehe dobrze pisze :P

a tak na serio mi te bugi nie przeszkadzaja :)

ale jak chcesz je poprawic to dawaj oponke do wip'a, pokazalbys ustawienia opony,dal wiekszy render :) a cos sie poradzi (chyba ) :D

:)

Napisano
  • Autor

juz chyba powoli sie z tym ogarniam... robie od poczatku material i jak na razie nie widze bledow. Cos mozliwe sie pokaszanilo podczas mergowania z poprzedniej sceny.

Napisano

No naprawde super render idealny nie lubie francuskich samochodów ale na tego mozna popatrzec

Napisano

ooo! Piękny model i światło (zarówno w pierwszym poscie jak i na 3ciej stronie).

Super! :D

Napisano

Pierwsza wersja studia pozostawiala troche do zyczenia, ale tym drugim setupem pokazales klase... piekny render.

pozdrawiam.

Seb

Napisano
  • Autor

mialem nadzieje ze juz wczoraj wrzuce high resy, jednak przez przerwy w dostawie pradu nie udalo sie:/

i tak juz od dwoch dni renderuje:/ mam nadzieje ze w koncu sie uda;)

Napisano

Strasznie świeci kompresją... dużo lepiej wyglądał na renderkach bez sepii. Modelik, jak dla mnie, bdb :)

Napisano

niewiem, ale cos mi sie wydaje ze aa siada w niektórych miejscach ale to aa to juz moje zboczenie wiec moze sie myle bo zawsze mam duze problemy z aa reszta ekstra;)

Napisano
  • Autor

miejscami uzylem filtru sharpen w PS, zeby uwydatnic detale... hmm, mozliwe ze troche przegialem:/ Ma ktos moze recepte na dobry AA standardowo ustawiony w Vrayu?

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.