vision3d Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Hello! Prezentuje nowe autko, tym razem franzuz:) wyklepany w wolnej chwili w przydomowym garazu;) pozdrawiam i czekam na komentarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 niezły render, masz może hiresa? bombastik fantastik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 17 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2007 dzieki! hires jest, ale poki co net mi strasznie zamula, takze proby wrzucenia na imageshack czegokolwiek jest niemozliwe:/ postaram sie to nadrobic jutro rano. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 kozacko jak zawsze, najbardziej mi sie podobaja zawsze opony nie wiem dlaczego :D jakies zobczenie, kozak na maxa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 poezja...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 hej vision :) fajny render wyszedl, moglbys zdradzic setup materialu tylnych swiatel ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 17 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2007 wiesz, nad tylnymi swiatlami jeszcze musze popracowac, akurat przy tym ujeciu nie widac ze sa niedopieszczone;) Jak tylko osiagne zadowalajacy efekt to podziele sie i renderem i ustawieniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 bardzo się podoba :) edit. jaki FOV w ustawieniach kamery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 17 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2007 Wlasciowosci kamerki: Lens: 127, FOV: 16. Jutro postaram sie cos jeszcze wyrenderowac, poki co dwa renderki bez materialow: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 super nic więcej nie napiszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Tia i już nie mam po co robić c6stki. ;) Świetny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 bardzo ładnie;) niewiem czego, ale czegos mi brakuje w renderze... i tak jest fajnie, jakbyś mógł powiedzieć co nieco o studiu byłbym wdzięczny, pozdrawiam ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 francja elegancja , piekny renderek :) pozdrawiam i gratuluje kolejnego swietnego modelu !. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 no bardzo ladnie sie prezentuje renderek:) hmm w modelu jedynie mi nie pasuje cos tylna szyba, plaska sie wydaje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 swietne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 To właśnie auto jakie kupię jak sprzedam swoją C5-ątke :) Fakt że studio mogło by być ciekawsze. Jakieś wnętrze pokażesz? Wogóle to świetna robota! Gratuluje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3dwisdom Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 bajer;D ale moze popraw troszke studio zeby swiatlo sie ciekawiej 'ukladalo' na modelu :) gratuluje!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 świetnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 Pełna profeska po prostu brak słów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 18 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2007 hkropinski - studio niezbyt skomplikowane;) uzylem jednego glownego zrodla swiatla (vray light - wiodoczne zreszta na renderkach bez materialow) + 2 swiatla vrayowe 'rzucone' na boxy i odpowiadajace za refleksy. JohnyCa - wnetrza nie pokaze bo jest zbyt prostackie;) dorzucam render w wyzszej rozdzialce (niestety nie mialem dzis czasu by popracowac nad innymi ujeciami): 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 miło że sie podzieliłeś kulisami;) ode mnie masz reputacje, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 18 Sierpień 2007 Share Napisano 18 Sierpień 2007 Pochwal się też wyrenderowanym tyłem. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 zmien wysokosc kamery, teraz jest na oko jakos 3-4m nad ziemia przez co samochod lekko zabawkowo wyglada:p utaw na 1,6m i bedzie sweet:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 no AA trochą słabo wyszło miejscami ale i tak super jest czekam na inne ujęcia i jak możesz to i siatkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 to szare coś między drzwiami i boczną szybą faluje....poza tym render wypaśny....aha jeszcze z przodu, przez grill, widać podłoże i koło :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 wykonanie modelu i render super :) szkoda tylko że taki paskudny samochód wybrałeś :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 Wypas ! nic dodac nic ujac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 20 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2007 ja wiem czy taki paskudny? napewno oryginalny;) dorzucam takie oto nowe studio, troche mala rozdzialka, jak dopracuje ustawienia rendera to zarzuce wieksza (btw nie wiem dlaczego wychodza mi babole na oponach, gdzie uzylem mapy displacement:/ (takie jakby plamy, mimo ze sampling materialu jest bardzo wysoki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 łoooo lepiej niz poprzednio tylko cos jest nie tak z oponami na dalszym planie - w modelu od przodu zobacz na przednią prawą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 20 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2007 oponki sa jeszcze niedopracowane. Chyba je wyrenderuje na oddzielnej warstwie i dobrze doswietle. Jak myslice Czy to ze Vray'owe swiatlo jest blisko boku autka moze miec wplyw na pojawianie sie plam na oponoach z displacement'em? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 raczej to nie powinno przeszkadzać, prędzej to moze byc wina samplingu rendera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 20 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2007 zaloze do tego oddzielny watek moze ktos pomoze;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 zajebi*** !! teraz zaluje ze dalem 4* :( a i samochod moje marzenie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 20 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2007 wybacze, jesli pomozesz pozbyc sie bugow z opon;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 ja pomoge, tylko wyslij scene zeby wiedziec co i jak;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 ja pomoge, tylko wyslij scene zeby wiedziec co i jak;) hehe dobrze pisze :P a tak na serio mi te bugi nie przeszkadzaja :) ale jak chcesz je poprawic to dawaj oponke do wip'a, pokazalbys ustawienia opony,dal wiekszy render :) a cos sie poradzi (chyba ) :D :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 a sprobuj zrobic wielki render samego kola, moze bedzie widac co sie kaszani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 20 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2007 juz chyba powoli sie z tym ogarniam... robie od poczatku material i jak na razie nie widze bledow. Cos mozliwe sie pokaszanilo podczas mergowania z poprzedniej sceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 nowy render bardzo fajny, dobrze, że już po problemie, to teraz czekam na duży render Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 No naprawde super render idealny nie lubie francuskich samochodów ale na tego mozna popatrzec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. MtS Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 ooo! Piękny model i światło (zarówno w pierwszym poscie jak i na 3ciej stronie). Super! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 Pierwsza wersja studia pozostawiala troche do zyczenia, ale tym drugim setupem pokazales klase... piekny render. pozdrawiam. Seb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 23 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2007 mialem nadzieje ze juz wczoraj wrzuce high resy, jednak przez przerwy w dostawie pradu nie udalo sie:/ i tak juz od dwoch dni renderuje:/ mam nadzieje ze w koncu sie uda;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 29 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2007 no i w koncu sie udalo;) niedlugo wrzuce render tylu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Sierpień 2007 Share Napisano 29 Sierpień 2007 ehhhhhh swietny render :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 29 Sierpień 2007 Share Napisano 29 Sierpień 2007 Strasznie świeci kompresją... dużo lepiej wyglądał na renderkach bez sepii. Modelik, jak dla mnie, bdb :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 29 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2007 wersja bez sepii;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 29 Sierpień 2007 Share Napisano 29 Sierpień 2007 niewiem, ale cos mi sie wydaje ze aa siada w niektórych miejscach ale to aa to juz moje zboczenie wiec moze sie myle bo zawsze mam duze problemy z aa reszta ekstra;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 29 Sierpień 2007 Share Napisano 29 Sierpień 2007 świetny render, ale kamerka mogła by być trochę wyżej jednak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 29 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2007 miejscami uzylem filtru sharpen w PS, zeby uwydatnic detale... hmm, mozliwe ze troche przegialem:/ Ma ktos moze recepte na dobry AA standardowo ustawiony w Vrayu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi