Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 83
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

dzieki! hires jest, ale poki co net mi strasznie zamula, takze proby wrzucenia na imageshack czegokolwiek jest niemozliwe:/ postaram sie to nadrobic jutro rano. pzdr

Napisano

wiesz, nad tylnymi swiatlami jeszcze musze popracowac, akurat przy tym ujeciu nie widac ze sa niedopieszczone;) Jak tylko osiagne zadowalajacy efekt to podziele sie i renderem i ustawieniami.

Napisano

To właśnie auto jakie kupię jak sprzedam swoją C5-ątke :)

Fakt że studio mogło by być ciekawsze.

Jakieś wnętrze pokażesz?

Wogóle to świetna robota!

Gratuluje!

Napisano

hkropinski - studio niezbyt skomplikowane;) uzylem jednego glownego zrodla swiatla (vray light - wiodoczne zreszta na renderkach bez materialow) + 2 swiatla vrayowe 'rzucone' na boxy i odpowiadajace za refleksy.

JohnyCa - wnetrza nie pokaze bo jest zbyt prostackie;)

dorzucam render w wyzszej rozdzialce (niestety nie mialem dzis czasu by popracowac nad innymi ujeciami):

citroen1higheq5.jpg

• Like 1
Napisano

to szare coś między drzwiami i boczną szybą faluje....poza tym render wypaśny....aha jeszcze z przodu, przez grill, widać podłoże i koło :P

Napisano

ja wiem czy taki paskudny? napewno oryginalny;) dorzucam takie oto nowe studio, troche mala rozdzialka, jak dopracuje ustawienia rendera to zarzuce wieksza (btw nie wiem dlaczego wychodza mi babole na oponach, gdzie uzylem mapy displacement:/ (takie jakby plamy, mimo ze sampling materialu jest bardzo wysoki)

c6twoel8.jpg

Napisano

oponki sa jeszcze niedopracowane. Chyba je wyrenderuje na oddzielnej warstwie i dobrze doswietle. Jak myslice Czy to ze Vray'owe swiatlo jest blisko boku autka moze miec wplyw na pojawianie sie plam na oponoach z displacement'em?

Napisano
ja pomoge, tylko wyslij scene zeby wiedziec co i jak;)

hehe dobrze pisze :P

a tak na serio mi te bugi nie przeszkadzaja :)

ale jak chcesz je poprawic to dawaj oponke do wip'a, pokazalbys ustawienia opony,dal wiekszy render :) a cos sie poradzi (chyba ) :D

:)

Napisano

juz chyba powoli sie z tym ogarniam... robie od poczatku material i jak na razie nie widze bledow. Cos mozliwe sie pokaszanilo podczas mergowania z poprzedniej sceny.

Napisano

mialem nadzieje ze juz wczoraj wrzuce high resy, jednak przez przerwy w dostawie pradu nie udalo sie:/

i tak juz od dwoch dni renderuje:/ mam nadzieje ze w koncu sie uda;)

Napisano

Strasznie świeci kompresją... dużo lepiej wyglądał na renderkach bez sepii. Modelik, jak dla mnie, bdb :)

Napisano

niewiem, ale cos mi sie wydaje ze aa siada w niektórych miejscach ale to aa to juz moje zboczenie wiec moze sie myle bo zawsze mam duze problemy z aa reszta ekstra;)

Napisano

miejscami uzylem filtru sharpen w PS, zeby uwydatnic detale... hmm, mozliwe ze troche przegialem:/ Ma ktos moze recepte na dobry AA standardowo ustawiony w Vrayu?

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności