Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Tak jak obiecałem, praca skończona. Cały obrazek rendrował się trochę długo, bo dokładnie 1:30:42. Ale dotrwałem do końca i teraz prezentuję wam swoje najnowszedziecko. Mam nadzieję, ze podoba się wam tak samo jak podoba się mi, czyli bardzo :)

Pozdro.

Acha tutaj znajduję się highres (2000*1500).

Drugi pikczer

Dobra chveti usunąłem tę czerń z rogu. Niech będzie po twojemu :)

• Odpowiedzi 46
  • Wyświetleń 10,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Model super, materiały niezłe a co najważniejsze - wreszcie dobry render.

Zawsze model tracił na renderach , teraz jest całkiem przyjemnie, AA trochę szwankuje.

Jeśli chodzi o studio to czerń i biel jest mało atrakcyjna ale jak już jest to imo za dużo czerni w rogu. :)

Pozdrawiam.

Napisano

witam

troche ciemno np. przy przednim kole, wg mnie to tlo jednak znaczaco psuje odbior. ogolnie pozytywnie.

pozdr.

Napisano

Śledziłem twoją pracę w WIPie. Efekt końcowy jest świetny.Jedyne co mi się nie podoba to studio.PozdrOoo

Napisano

W HighRes wygląda świetnie!

Podoba mi się też szkiełko w lampie :)

Może zrobisz jeszcze jakieś inne ujęcia, czuję jakiś taki niedosyt.

Napisano

AA rzeczywiscie szwankuje ale model bardzo ladny.lakier mogłby być nieco bardziej wyrazisty.

Napisano
  • Autor

oki.

I. Gdzie szwankuje AA?

II. Co to znaczy bardziej wyrzisty lakier :/

III.Właśnie szykuję rendry na ciemniejszym grafitowym tle, chyba wygląda to lepiej.

Napisano

Słaby AntiAliasing widac np. na obreczach kol (pixelki)

Lakier jest malo metaliczny, nieco za ciemny , bez wyrazu :) HDR by pomoglo.

Napisano

modelik prezentuje sie bardzo dobrze , jakbys jeszcze powalczyl z materialem oponek + porobil kilka renderow z innych ujec byloby git.

Napisano
  • Autor

Własnie walczę z tym badziewiem, ale taka ilośc chromu zabija mojego kompa. Po za tym wspomniane AA to wynik nadania w PS warstwy highpass na hardlight, Tak się robi .

Napisano

widac to tez na baku (obwodka) proponuje z warstwy high pass wygumowac za ostre elementy i po sprawie :)

Napisano
  • Autor

Witka.

Wprowadziłem dość znaczące zmiany w renderku i ustawieniach materiałów, a render ze zmianami dałem w pierwszym poście.ale to już koniec zmian bo się z tego wip zrobi.

Jak znajdę czas (jutro) to zrobię rendry innych ujęć.

Pozdro i dzięki za komenty.

OUT.

Napisano

nowy render dużo ładniejsze ma kolory lakier wygląda na żywszy model ładny jak zawsze fajna praca gratulacje

Napisano

bardzo fajny model ! z materialow najbardziej podoba mi sie lakier :)

Pozdrawiam !

Napisano

praca ładna jako concept :) bo wg mnie motorek nie nadawałby się do jazdy po ulicach. Po pierwsze kierowca pojazdu straciłby słuch ze względu na (prawie) brak wydechu. Po dugie kierowca siedziałby na tym jak na krześle a nie jak na Chopperze

poza tym dla mnie bomba :D

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarze no i za front page. A teraz jeśli idze o unkcjonalności tego modelu, o której wspomniał stic3110. Zmartwię cię może ale ten motocykl jest w produkcji seryjnej. Mało tego powstał nowy model, który ma jeszcze mniej wydechu. Zresztą całosc można zobaczyć na stronie http://www.orangecountychoppers.com.

Pozdrwiam, i jeszcze raz dzięki.

Napisano

motorek super, ale mam 2 uwagi: tylna zębatka ma zęby proste a nie wycięte półkoliście jak to jest w zębatkach łańcuchowych. Dźwignia hamulca nożnego i jej machanizm wystaje za bardzo do dołu, jak się trafi jakiś wybój czy studzienke to będzie po nim. Ogólnie bardzo mi się podoba sam sprzęt jak i renderki.

Napisano

Bardzo ładny model... jako początkujący modelarz zaduzo powiedzieć nie moge moim zdaniem 10/10 :)

...ale jako srednio zaawansowany motocyklista do się doczepie... przedni chamulec jest w prawej ręce, a sprzęgło w lewej :P No chyba ze te motory tak mają.... choć wątpie :P

Napisano

Ładne :) Nie bardzo jest się do czego przyczepić :)

Napisano

Fajnie wyszło ale ja amator w grafice jestem więc moje zdanie jest warte tyle co zeszłoroczny śnieg. Pierwsze co mi sie rzuciło w oczy to przewody. Dziwię się że są na zewnątrz. Aż z ciekawości spojrzałem na stronę OCC czy jest tak w oryginale i rzeczywiście. Moim zdaniem przewody powinny być pochowane w rurkach szkieletu motocykla, tak aby nie było ich widać, bo zwyczajowo szpecą trochę pojazd. ale to tylko moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać.

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za ciepłe słowa. A teraz jako niespodziewanka jeszcze jeden renderek, nie wiem czy lepszy, czy gorszy ale jest.

Po za tym "tradycyjnie" już highres`owa wersja.

Pozdawiam i narka!!!

Napisano

Oooo to zwracam honor :) nie widziałem że jest w produkcji. Wracając do budowy... Czy nie bał byś sie że poparzysz nogi jadąc na takiej bestii? :D

Napisano
  • Autor

To jest bestia jedno osobowa a w miejscu, w którym przypadają nogi jest taka mała czarna osłona termiczna :)

Napisano

Za małe Indirect Ilumination - widać, że o renderek, a model jest całkiem dobry, więc chyba warto jeszcze trochę pomajstrować :)

Napisano

Simple_man gratki za fronta! mi się bardzo podoba, ale warto zwrócić uwagę na to co napisali wczesniej, nie będę powtarzać!

świetny czoperek!

;ozdro

Napisano

bardzo fajna praca, prawdziwa profesja, nie wiem czemu ale wydaje mi sie ze opony na bym motorze sa prawie łyse, ale i tak zazdroszcze warsztatu

Napisano

piękna maszyna i robota! Widze, że masz podobny gust co do jednośladów.

Pozdrawiam!

Napisano
Pięknie!!!

eee... no... nie ma to jak odkopać wątek z konkretnego powodu:D

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.