Simple_man Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 Tak jak obiecałem, praca skończona. Cały obrazek rendrował się trochę długo, bo dokładnie 1:30:42. Ale dotrwałem do końca i teraz prezentuję wam swoje najnowszedziecko. Mam nadzieję, ze podoba się wam tak samo jak podoba się mi, czyli bardzo :) Pozdro. Acha tutaj znajduję się highres (2000*1500). Drugi pikczer Dobra chveti usunąłem tę czerń z rogu. Niech będzie po twojemu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 Model super, materiały niezłe a co najważniejsze - wreszcie dobry render. Zawsze model tracił na renderach , teraz jest całkiem przyjemnie, AA trochę szwankuje. Jeśli chodzi o studio to czerń i biel jest mało atrakcyjna ale jak już jest to imo za dużo czerni w rogu. :) Pozdrawiam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 Piekne.Ląduje u mnie na tapecie;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karny Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 witam troche ciemno np. przy przednim kole, wg mnie to tlo jednak znaczaco psuje odbior. ogolnie pozytywnie. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Osterman Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 Śledziłem twoją pracę w WIPie. Efekt końcowy jest świetny.Jedyne co mi się nie podoba to studio.PozdrOoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 W HighRes wygląda świetnie! Podoba mi się też szkiełko w lampie :) Może zrobisz jeszcze jakieś inne ujęcia, czuję jakiś taki niedosyt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 AA rzeczywiscie szwankuje ale model bardzo ladny.lakier mogłby być nieco bardziej wyrazisty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 19 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2007 oki. I. Gdzie szwankuje AA? II. Co to znaczy bardziej wyrzisty lakier :/ III.Właśnie szykuję rendry na ciemniejszym grafitowym tle, chyba wygląda to lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 Słaby AntiAliasing widac np. na obreczach kol (pixelki) Lakier jest malo metaliczny, nieco za ciemny , bez wyrazu :) HDR by pomoglo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 AA coś nie robi, a tak to ładnie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 modelik prezentuje sie bardzo dobrze , jakbys jeszcze powalczyl z materialem oponek + porobil kilka renderow z innych ujec byloby git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 19 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2007 Własnie walczę z tym badziewiem, ale taka ilośc chromu zabija mojego kompa. Po za tym wspomniane AA to wynik nadania w PS warstwy highpass na hardlight, Tak się robi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 widac to tez na baku (obwodka) proponuje z warstwy high pass wygumowac za ostre elementy i po sprawie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 Dla mnie super;) Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 19 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2007 Witka. Wprowadziłem dość znaczące zmiany w renderku i ustawieniach materiałów, a render ze zmianami dałem w pierwszym poście.ale to już koniec zmian bo się z tego wip zrobi. Jak znajdę czas (jutro) to zrobię rendry innych ujęć. Pozdro i dzięki za komenty. OUT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 20 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2007 Dodałem nowy renderek, będzie ich więcej ale wieczorkiem dopiero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 nowy render dużo ładniejsze ma kolory lakier wygląda na żywszy model ładny jak zawsze fajna praca gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 Wowik dla mnie super. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 bardzo fajny model ! z materialow najbardziej podoba mi sie lakier :) Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stic3110 Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 praca ładna jako concept :) bo wg mnie motorek nie nadawałby się do jazdy po ulicach. Po pierwsze kierowca pojazdu straciłby słuch ze względu na (prawie) brak wydechu. Po dugie kierowca siedziałby na tym jak na krześle a nie jak na Chopperze poza tym dla mnie bomba :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2007 Dzięki za komentarze no i za front page. A teraz jeśli idze o unkcjonalności tego modelu, o której wspomniał stic3110. Zmartwię cię może ale ten motocykl jest w produkcji seryjnej. Mało tego powstał nowy model, który ma jeszcze mniej wydechu. Zresztą całosc można zobaczyć na stronie http://www.orangecountychoppers.com. Pozdrwiam, i jeszcze raz dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 motorek super, ale mam 2 uwagi: tylna zębatka ma zęby proste a nie wycięte półkoliście jak to jest w zębatkach łańcuchowych. Dźwignia hamulca nożnego i jej machanizm wystaje za bardzo do dołu, jak się trafi jakiś wybój czy studzienke to będzie po nim. Ogólnie bardzo mi się podoba sam sprzęt jak i renderki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 ten glow na przewodach to ps? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafer Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Bardzo ładny model... jako początkujący modelarz zaduzo powiedzieć nie moge moim zdaniem 10/10 :) ...ale jako srednio zaawansowany motocyklista do się doczepie... przedni chamulec jest w prawej ręce, a sprzęgło w lewej :P No chyba ze te motory tak mają.... choć wątpie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Ładne :) Nie bardzo jest się do czego przyczepić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichaUeQ1 Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Fajnie wyszło ale ja amator w grafice jestem więc moje zdanie jest warte tyle co zeszłoroczny śnieg. Pierwsze co mi sie rzuciło w oczy to przewody. Dziwię się że są na zewnątrz. Aż z ciekawości spojrzałem na stronę OCC czy jest tak w oryginale i rzeczywiście. Moim zdaniem przewody powinny być pochowane w rurkach szkieletu motocykla, tak aby nie było ich widać, bo zwyczajowo szpecą trochę pojazd. ale to tylko moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 piekna robota! PS gratulacje za FrontPage Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 swietnie sie prezentuje w szczegolnosci duza wersja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 wypasik wypasik, kawal dobrej roboty :D pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Zajedwabiście, daj się przejechać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seblen11 Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 swietne panie Adamie... niczym z oCc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Czemu taka niska ocena?? Ode mnie 5*;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Swietny motorek ja tez daje 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2007 Dzięki wszystkim za ciepłe słowa. A teraz jako niespodziewanka jeszcze jeden renderek, nie wiem czy lepszy, czy gorszy ale jest. Po za tym "tradycyjnie" już highres`owa wersja. Pozdawiam i narka!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Gorszy, plastikowy taki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stic3110 Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Oooo to zwracam honor :) nie widziałem że jest w produkcji. Wracając do budowy... Czy nie bał byś sie że poparzysz nogi jadąc na takiej bestii? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2007 To jest bestia jedno osobowa a w miejscu, w którym przypadają nogi jest taka mała czarna osłona termiczna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonus Napisano 22 Sierpień 2007 Share Napisano 22 Sierpień 2007 Jak dla mnie bajka. Z chęcią bym taki kupil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 22 Sierpień 2007 Share Napisano 22 Sierpień 2007 Za małe Indirect Ilumination - widać, że o renderek, a model jest całkiem dobry, więc chyba warto jeszcze trochę pomajstrować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 22 Sierpień 2007 Share Napisano 22 Sierpień 2007 Simple_man gratki za fronta! mi się bardzo podoba, ale warto zwrócić uwagę na to co napisali wczesniej, nie będę powtarzać! świetny czoperek! ;ozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g:j:r Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 rewelacja, junior i senior byliby dumni;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutomash Napisano 25 Sierpień 2007 Share Napisano 25 Sierpień 2007 bardzo fajna praca, prawdziwa profesja, nie wiem czemu ale wydaje mi sie ze opony na bym motorze sa prawie łyse, ale i tak zazdroszcze warsztatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pancerniq Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 Pięknie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keraj37 Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 piękna maszyna i robota! Widze, że masz podobny gust co do jednośladów. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 Pięknie!!! eee... no... nie ma to jak odkopać wątek z konkretnego powodu:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 Jezu pancerniq przestań odkobywać te wątki wreszcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D4D4L Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 ehhh Ci spamerzy xD a co do rendera to pikne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi