Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

tym razem skromnie, bez zadnych zbednych tekstów - po prostu link do obrazka :)

3dsmax 5

vray 1.42

110k poly

46 minut (athlon 3000+, 1536 ddr ram)

ratuszed7.th.jpg ratuszwiremp5.th.jpg

• Odpowiedzi 30
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

świetne tekstury i modele, widać ogrom włożonej pracy.

render może nieco słabszy,jakoś ten kolor nieba nie pasuje do oświetlenia (kolor dolnej części nieba pasuje, ale to przepalone w górnej części nie, ponieważ wygląda jakby słońce znajdowało się dokładnie tam za jakąś chmurką, a z cieni wynika że ono jest raczej od strony kamery)

samo oświetlenie fajne, klimatyczne.

ogólnie praca bardzo ładna.

Napisano

super, szkoda ze Ci ludzie sie tam znalezli no ale super :) ja jeszcze tak nie umiem

Napisano

Model rewelacyjny (ale to było wiadome już z wipka ;))...

Naprawdę dobra robota. Brawo (!!!)

Choć tak jak Klicek napisał, render pozostawia pewien niedosyt... Szkoda tak pięknego modelu, może pobawisz się jeszcze z porządnym wyrenderzeniem tego dzieła?!

Napisano

wrr, nie wiem o co wam ciagle biega z tym renderem :P

pomeczylem jeszcze troche niebo i kolorki, ale nie bede tez tego poprawial w nieskonczonosc, bo to w koncu finished gallery

ratuszed7.th.jpg

Napisano

A mi się znowu glow podobuje. Ludzi natomiast też bym usunął i zastąpił ich wicią porannej mgły:)

Ewentulanie możesz jakiegoś menela z winem wstawić w dyskretnym miejscu. Tacy rano już się pojawiają na mieście w niedzielny słoneczny i chłodny poranek.

Jest cool!

Napisano

No widzę, że poszedłeś za moją radą i zmniejszyłeś trochę saturację i wymieniłeś niebo. Tamto zdecydowanie zbyt mocno dominowało, teraz jest znacznie lepiej. Glow jednak chyba za mocny. Generalnie jest pro.

Napisano
Tekstura ścian ratuszowych to tragedia:). Myślę że zdołasz poprawić.

a ja mysle ze nie wiesz o czym mowisz..ale spoko moze rzeczywiscie "jakos troche to nie wyteksturowane odpowienido, a tekstura to tragedia"

Radze najpierw sie wziac za siebie i nie dawac wszedzie komentarzy na poziomie jakim sa one teraz..

no chyba ze dla Ciebie odpowiednio wyteksturowane z dobra tex jest to co prezentujesz na forum..

Napisano

Bardzo ładny model

Wrocławski ratusz widziałem tylko nocą więc teraz pierwszy raz mogę zobaczyć w dzień :)

Gratulacje

szwankuje tylko to zdjęcie w tle ale to jest detal:)

Napisano

rewelacyjny model, sam kiedyś chciałem spróbować to zrobic, ale po zastanowieniu doszedłem do wniosku że "za wysokie progi"

- fajny klimat na renderze (takie poranne słońce bardzo mi się podoba - jedyne co mogę zasugerować to lekkie zwiększenie ostrości cieni (troche imo za bardzo rozmyte, ale to moze tylko moje widzimisie :)

- przyłączę się do prośby o nocny render :)

Napisano

WOW! Super detal. Planujesz wymodelować większą częśc miasta? Moze zrobisz wirtualny spacer po starówce? Chętnie bym się przeszedł bo nigdy nie byłem...

Napisano

niebo + oświetlenie odpadają ... model normalnie miażdzy :) mnóstwo czasu napewno zajęło ... render słaby rzecczywiśćie i te ludziki ehh ... zrób coś z tym :)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności