Napisano 5 Październik 200717 l witam tym razem skromnie, bez zadnych zbednych tekstów - po prostu link do obrazka :) 3dsmax 5 vray 1.42 110k poly 46 minut (athlon 3000+, 1536 ddr ram)
Napisano 5 Październik 200717 l phi, nawet mi sie nie chce oceniać ------------------------- rewelacyjny detal, super że skończyłeś, troszkę może za mocno przejarane
Napisano 5 Październik 200717 l - teksturka "podlogi" mi nie leży - DOF po lewej za duży - jakos tak zbyt bajkowo A poza tym to super :)
Napisano 5 Październik 200717 l świetne tekstury i modele, widać ogrom włożonej pracy. render może nieco słabszy,jakoś ten kolor nieba nie pasuje do oświetlenia (kolor dolnej części nieba pasuje, ale to przepalone w górnej części nie, ponieważ wygląda jakby słońce znajdowało się dokładnie tam za jakąś chmurką, a z cieni wynika że ono jest raczej od strony kamery) samo oświetlenie fajne, klimatyczne. ogólnie praca bardzo ładna.
Napisano 5 Październik 200717 l super, szkoda ze Ci ludzie sie tam znalezli no ale super :) ja jeszcze tak nie umiem
Napisano 5 Październik 200717 l Model rewelacyjny (ale to było wiadome już z wipka ;))... Naprawdę dobra robota. Brawo (!!!) Choć tak jak Klicek napisał, render pozostawia pewien niedosyt... Szkoda tak pięknego modelu, może pobawisz się jeszcze z porządnym wyrenderzeniem tego dzieła?!
Napisano 5 Październik 200717 l dokładnie... jeszcze raz... wywalić te ludki;) można z tego wyciągnąć duuuuzo więcej;)
Napisano 5 Październik 200717 l wspaniala robota, jestem pelen podziwu wkoncu ktos zrobil wroclawski ratusz pozdrowienia dla wszystkich z wrocka
Napisano 6 Październik 200717 l To samo co poprzednicy, model super ale render faktycznie pozostawia ten lekki niedosyt. Ale i tak super praca.
Napisano 6 Październik 200717 l jej faktycznie ci ludzie kiepscy. Ale generalnie bardzo ładnie, oprócz tego że oświetlenie jest kiepskie.
Napisano 6 Październik 200717 l Świetnie :), mi się bardzo podoba... fajnie, że dałeś render bez tekstur :D. Przyłączam się do apelu o wywalenie ludzi XD.
Napisano 6 Październik 200717 l no modele i textury super szkoda że render odstaje, ale i tak brawa za pracę
Napisano 6 Październik 200717 l model wiadomo ze super, tex tez ale render kiepski :/ ja bym to jeszcze pomeczyl bo szkoda calej pracy jaka wlozyles w modeling i texturing.
Napisano 6 Październik 200717 l Autor wrr, nie wiem o co wam ciagle biega z tym renderem :P pomeczylem jeszcze troche niebo i kolorki, ale nie bede tez tego poprawial w nieskonczonosc, bo to w koncu finished gallery
Napisano 6 Październik 200717 l no już lepiej. ale chyba troche przesadzasz z tym glowem. i ludzie won :D
Napisano 6 Październik 200717 l A mi się znowu glow podobuje. Ludzi natomiast też bym usunął i zastąpił ich wicią porannej mgły:) Ewentulanie możesz jakiegoś menela z winem wstawić w dyskretnym miejscu. Tacy rano już się pojawiają na mieście w niedzielny słoneczny i chłodny poranek. Jest cool!
Napisano 6 Październik 200717 l No widzę, że poszedłeś za moją radą i zmniejszyłeś trochę saturację i wymieniłeś niebo. Tamto zdecydowanie zbyt mocno dominowało, teraz jest znacznie lepiej. Glow jednak chyba za mocny. Generalnie jest pro.
Napisano 17 Listopad 200717 l Trochę jakoś nie wyteksturowane odpowiednio. Polecam na wykończenia drewien jakiś bump + noise. Ale ogółem spoko. ;)
Napisano 20 Listopad 200717 l Tekstura ścian ratuszowych to tragedia:). Myślę że zdołasz poprawić. a ja mysle ze nie wiesz o czym mowisz..ale spoko moze rzeczywiscie "jakos troche to nie wyteksturowane odpowienido, a tekstura to tragedia" Radze najpierw sie wziac za siebie i nie dawac wszedzie komentarzy na poziomie jakim sa one teraz.. no chyba ze dla Ciebie odpowiednio wyteksturowane z dobra tex jest to co prezentujesz na forum..
Napisano 22 Listopad 200717 l Bardzo ładny model Wrocławski ratusz widziałem tylko nocą więc teraz pierwszy raz mogę zobaczyć w dzień :) Gratulacje szwankuje tylko to zdjęcie w tle ale to jest detal:)
Napisano 23 Listopad 200717 l rewelacyjny model, sam kiedyś chciałem spróbować to zrobic, ale po zastanowieniu doszedłem do wniosku że "za wysokie progi" - fajny klimat na renderze (takie poranne słońce bardzo mi się podoba - jedyne co mogę zasugerować to lekkie zwiększenie ostrości cieni (troche imo za bardzo rozmyte, ale to moze tylko moje widzimisie :) - przyłączę się do prośby o nocny render :)
Napisano 23 Listopad 200717 l WOW! Super detal. Planujesz wymodelować większą częśc miasta? Moze zrobisz wirtualny spacer po starówce? Chętnie bym się przeszedł bo nigdy nie byłem...
Napisano 24 Listopad 200717 l niebo + oświetlenie odpadają ... model normalnie miażdzy :) mnóstwo czasu napewno zajęło ... render słaby rzecczywiśćie i te ludziki ehh ... zrób coś z tym :)