Napisano 28 Sierpień 200816 l mi brakuje w Ipodzie mms i nic tego nie zmieni (żadne wifi, żadne e-maila) czasami potrzebuje wysłać coś mms i to jest najszybsze.
Napisano 28 Sierpień 200816 l Czasem jak slucham krytyki wydawaloby sie zwyklych ludzi odnosnie iphona, to moze sie wydawac, ze jednak nie sa zwykli tylko kazdy jest prezesem duzej miedzynarodowej firmy. A jaka to roznica kto krytykuje, kazdy ma prawo bo wkoncu telefon jest dla ludzi. Mnie bardziej bawi i smieszy jak jeden z drugim kupi iphona, wychwala go pod niebiosa i nie dochodzi do niego nic procz moj iphone jest najlepszy, najladniejszy. Sam mam Iphona od prawie roku, widze duzo plusow ale i rowniez sporo minusow, i nie krytykuje ludzi za krytyke bo kazdy do niej ma prawo... To tylko telefon :) A co do MMS`ow w iphonie to: http://appleblog.pl/mmsy-w-iphone-swirlymms Pozdrawiam :)
Napisano 28 Sierpień 200816 l hcpiter - nie zrozumiales mnie. Chodzi mi o komentarze w ktorych mozna uslyszec ze to telefon do niczego bo nie ma edycji arkuszy kalkulacyjnych, nie da sie pisac tekstow w wordzie, nie ma power pointa, aparat ma mala rozdzielczosc (tak jakby te ktore maja duza dawaly rzeczywiscie lepsze zdjecia) itp itd. No wlasnie to tylko telefon i brakuje mu darmowej aplikacji do mmsow i soft do gps. Wlasciwie pisze o iphonie 3g, chociaz sam od jakiegos czasu mam 2g i nie narzekam ani troche. Wszystko czego rzeczywiscie potrzebuje mam. Pewnie ze mozna wcisnac w telefon wiecej, tylko czy to rzeczywiscie potrzebne? Tylko nie mowcie zebym sobie wyobrazil sytuacje w ktorej gubie sie w lesie, nie mam zasiegu a moje zycie zalezy od wyslania mmsa z podaniem wygladu topografii terenu, zbadanej na podstawie wygladu miejsca w ktorym sie znajduje w google maps.
Napisano 28 Sierpień 200816 l aa no wlasnie teraz to zmienia postac rzeczy :D JEstem tego samego zdania :) pozdro !:)
Napisano 28 Sierpień 200816 l BiX - apple nie ma w PL salonów firmowych. Chyba mówisz o ispocie, cortlandzie albo isource.
Napisano 28 Sierpień 200816 l hhehe nie wiem ja z apple mam mało wspolnego.. chodziło tylko o to, że wybrał bym to co mówisz niż zakup w play :) W centrum SILESIA City Center jest :P Jak ktoś z tąd (czyli okolice kc) to wie hehe moze i ispot :) sorry za błąd ;)
Napisano 19 Październik 200816 l witam, jest ktos moze juz szczesliwym posiadaczem SANSUNG'a i8510 (INNOV8) szczegolnie zalezaloby mi na opinii kogos kto wczesniej uzwal NOKII z symbianem. Myslalem o N96 ale i8510 jest bardzo kuszacy :) pozdrawiam
Napisano 20 Październik 200816 l Autor t0m3k -> N96 jakoś wydaje się być słabo zrobiony. Taka plastikowa zabaweczka. Ale motyw z rozsuwaniem telefonu w obie strony (tzn. góra i dół) jest fajny ;) Symbian to fantastyczny system! Polecam! Masa aplikacji, nie czujesz się skrępowany tym co masz już w telefonie i nie tylko aplikacje javy są dostępne jako dodatki. Szkoda, że w zasadzie jedynym wyborem od Nokii jeśli chodzi o telefon z ekranem dotykowym jest 5800. Za to SE P1i... ekran dotykowy, symbian (UIQ3), wszystko czego dusza pragnie jest w telefonie, działa przy tym szybko i sprawnie. Odtwarzacz mp3 dobre wykonanie itd itd itd itd.
Napisano 20 Październik 200816 l Za to SE P1i... ekran dotykowy, symbian (UIQ3), wszystko czego dusza pragnie jest w telefonie, działa przy tym szybko i sprawnie. Odtwarzacz mp3 dobre wykonanie itd itd itd itd. Szkoda tylko ze uruchamia sie dlugo jak vista...ale pozatym bardzo pozytyny telefon...chyba jedyny SE ktory mi sie podoba
Napisano 20 Październik 200816 l nowe telefony Nokia z serii E (nie wiem czy rowniez pozostale) łamią mit o wolnym symbianie. Moja E71 śmiga az milo i uruchamia się jak Win 95 :p
Napisano 20 Październik 200816 l SE P1 odpada poniewaz brak w nim wbudowanego GPS'a. co do symbiana to wiem, ze to swietny system bo odkad sie z nim zetknalem zawsze kupuje telefony z symbianem i zawsze byly to NOKIE (pomijajac pierwszy ktorym byl SIEMENS SX1) dlatego pytam czy ktos moze porownac implementacje SAMSUNG'a (i8510 ma symbiana), jak im to wyszlo i jak jest z kompatybilnoscia. no i ten aparat w i8510, wiem ze ilosc megapix nie tak znaczacego wplywu na jakosc jak optyka i dobre ustawienie aparatu ale TUTAJ mozna oejrzec swietne zdjecia (jak na telefon), odwzorowanie kolorow moim zdaniem jest rewelacyjne, do tego trzeba dodac wykrywanie twarzy, usmiechu, mrugniec i cyfrowa stabilizacja obrazu :)
Napisano 11 Listopad 200816 l a co powiecie o Nokii e51? Warta wydania 500-600zł? Zależy mi bardzo na telefonie z wifi, a ten też jest ładny.
Napisano 21 Grudzień 200816 l jasli ktos ma playa to polecam HTC touch HD sprawilem sobie pod choinke i caly czas sie jaram :D
Napisano 21 Grudzień 200816 l zależy do czego chcesz go używać. moj tata ma i jak sie bawiłem to przyjemy. Dobrze chodzi, nie trzeszczy.
Napisano 3 Styczeń 200916 l jak ocenicie telefon NOKIA 6300 ??? z góry dzięki za informacje... Moim zdaniem bardzo solidny i mocny telefon (metalowa obudowa) - mój brat ma właśnie ten model. Aparat 2mpix więc jakie takie zdjęcie jeszcze można nim wykonać, ale bez przesady. Całkiem dobrze natomiast sprawdza się do przeglądania internetu z pomocą Mini Opery. :) A jeśli dokupisz kartę pamięci (max 2gb) może posłużyć jako odtwarzacz muzyki z zestawem słuchawkowym.
Napisano 3 Styczeń 200916 l trosiek głównie tel. do dzwonienia... jednak zależy mi na solidnym modelu noki, ponieważ moja nokia 6600 już jest lekko przestarzała, to czas na zmianę... BARMAN2005 thx. za odp. rep+
Napisano 4 Styczeń 200916 l mam nokie e66 w plus...z sieci nie jestem zadowolony ale z telefonu bardzo, polecam:) nie znam sie na technikaliach ale niczego mu nie brakuje jak dla mnie (uzywam do dzwonienia i netu+email, gps tez ma ale tego nie testowalem jeszcze) no i wyglada super:)
Napisano 3 Luty 200916 l co do 6300 to słyszałem wiele opinii na temat baterii, która jest słaba i często nie daje rady. Ja zdecydowałbym się na nokię E51 ze względu na wielkie możliwości i dość mocną baterię, bo dla mnie to głównie to ma znaczenie. Dobrymi opiniami cieszą się nokie 5220 i 5310 z serii XPressmusic- tu również bateria jest dość dobra, a poza tym dźwięk idealny. Zdecydowanie odpuścił bym sobie nokię 6500, ponieważ wiele osób pisało na różnych forach o bardzo słabej baterii wytrzymującej niespełna 2 dni
Napisano 3 Luty 200916 l a jakie sa fajne i przydatne aplikacje na sumbiana, bo stalem sie szczesliwym posiadaczem n95
Napisano 3 Luty 200916 l Opera mini (ew. sky fire (odtwarza flasha w oknie strony - dobra przegladarka się zapowiada ale narazie tylko beta jest), palringo (klient gg itp.), aplikacja gmail do poczty (nie wiem czy działa z poza gmailowymi mailami) - przydaje się, jak opadną nam ręce do walki z domyślnym klientem symbiana, google maps - chyba nazwa mówi sama za siebie (nie polecam ufać za bardzo usłudze wyznaczania połączeń komunikacją miejską bo mamy to w białymstoku i się ostatnio na tym nieźle przejechałem :/). Ja mam te aplikacje na swojej nokii e51 (którą szczerze polecam!) i jest gitez. Nie za mało - rssy w operze są także luksus. Poza tym możesz pokusić się o taką aplikację mail for exchange, żeby mieć kalendarz w np gmailu synchronizowany over the air :) Jeszcze spójrz na to http://n95blog.com/25-must-have-applicatons-for-your-nokia-n95/ i na http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=symbian+must+have
Napisano 4 Luty 200916 l mam garmina, ale cos nie moge dojsc jak uruchomic sam gps. za stary jestem na takie gadzety :/
Napisano 16 Luty 200916 l może ktoś się wypowiedzieć na temat Motoroli V8? Jak trzyma bateria i ogólne informacje o jej użytkowaniu?
Napisano 6 Kwiecień 200915 l Hej Ostatnio całkiem wypadłem z obiegu jeśli chodzi o komórki :) i liczę na wsze porady, ale do rzeczy chciałbym sobie kupić phona za jakieś 3 stówki + co w nim chciałbym mieć: aparat - jakiś nie tak całkiem do niczego czyt. dobry ostatecznie zadowalający :) nawigacja - ostatecznie samo przeglądanie mapki jak dużej foty czy coś takiego bez gps-u też mnie urządza :) szybkość- żeby nie miał lagów/ opóźnień i nie był padaką :P Jakby się jeszcze dało to mógłby fajnie wyglądać :D Poza tym wszsytko mi jedno, nie jestem przywiązany do żadnej marki, może być nawet angielskie menu, o i różowe obudowy w serduszka i jednorożce odpadają :D Jakieś propozycje? Przeglądałem allegro i nie wiem może Nokia 6600 (ale chyba już nie jest taka świeża :/) lub N70, 80? Polecicie coś?
Napisano 6 Kwiecień 200915 l E51? Półtora roku użytkowanie i tylko dwie zwiechy Blackberry te sprawy rozumisz...
Napisano 7 Kwiecień 200915 l też mam E51 - od 12 grudnia 2008 roku. Parę zawiech, ale raczej z mojej winy. Ogólnie bardzo dobrze wykonany telefon i bardzo szybki. do tego hsdpa i wifi.
Napisano 8 Kwiecień 200915 l Dzięki za odpowiedzi ! Dwa razy E51 :) kosztuje trochę więcej niż planowałem wydać ale może jakoś przejdzie:/ A jak działa w nim GPS? Pamiętam, że ładnych parę lat temu miałem Motorolę A 925 jak dopiero się pojawiła i żeby złapała połączenie GPS trzeba było ją zostawić samą w szczerym polu z daleka od wszystkiego :) Ktoś jeszcze coś poleci?
Napisano 8 Kwiecień 200915 l GPS nokii po bt za 150 zł na allegro ;) LD-4W albo 3W ew. wybacz nie doczytałem, że potrzebujesz nawigacji :)
Napisano 8 Kwiecień 200915 l A jeszcze stówka i masz E63. Niby droższy, ale to już niemal Blackberry, szpan, te sprawy. ;)
Napisano 8 Kwiecień 200915 l ma niby a-gps ale to wiesz - lipne jest. zeby w pełni korzystać z gps to musisz mieć nadajnik dokupiony na bt. RA - wg. mnie ta farba co jest dookoła będzie się bardzo szybko zdzierać. Jakoś niesolidnie to wygląda...
Napisano 8 Kwiecień 200915 l a no to lipa :/ dzieki trosiek za wyjaśnienie, a-gps czyli pewnie podobnie by działało jak w tej padace jaką kiedyś miałem :) no to zmiana koncepcji: jakiś całkiem fajny telefon z niezłym apartatem do 400zł Przeglądam alegro i sporo telefonów fajnie wygląda na pikczerach ale jak będą działały ? nawet podróbka iphona sie znalazła :) a PHONE :P
Napisano 8 Kwiecień 200915 l jeśli kryteria są inne tzn. nie potrzebujesz gps-u to na pewno Sony ericsson K800i albo Nokia N73 (troszkę duża...).
Napisano 12 Kwiecień 200915 l Kto używał Wayfinder Nawigator? Polecacie? Ps:) Jak w Sony Ericsson neta se.. Wszystko jest w tytule;) http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=58395
Napisano 17 Kwiecień 200915 l No właśnie nie tylko.. O ile telefony mają w sobie ful gadzetów zupełnie niepotrzebnych to takim gadżetem z pewnością nie jest gps np..
Napisano 1 Maj 200915 l Wczoraj przyjechał do mnie GPS Nokii - model LD-4W. W opakowaniu miałem - odbiornik, ładowarkę samochodową (ładuje też zwykłe telefony nokii, ale te z tym małym wejściem na ładowarkę), klips na pasek, przyssawkę, karabińczyk no i oczywiście instrukcję obsługi. Wszystko ładnie zapakowane. Po wyjęciu odbiornika z folii zauważamy, że mamy do czynienia z naprawdę ładnym urządzeniem, którego nie wstydzimy się przykleić do szyby w samochodzie. Ładowanie - z plotek słyszałem, że 15 min ładowania starcza na 6h pracy. Na razie mogę chyba potwierdzić - ładowało się parę minut i działa już jakiś czas. Z przodu mamy 3 diody - czerwoną od baterii (miga jak jest odbiornik włączony lub się ładuje), niebieską od aktywności bluetooth i zieloną potwierdzającą łączność z satelitami GPS. Dokładność jak na razie miałem przeważnie od 6 do 9m. Łączenie z telefonem jest proste i zależy od programu jakiego używamy. W mojej nokii e51 mam symbiana s60 3rd, dlatego zainstalowałem Garmina, który jest chwalony przez użytkowników. Mapy działają fajnie. Jest jeden mankament (nie wiem czy to jest też w innych urządzeniach) - jeśli stoimy, to w trybie perspektywy widok cały czas nam się kręci. Nie wiem szczerze mówiąc od czego to zależy (od softu, od odbiornika...) - widoczność dla satelit była idealna - przyklejony do szyby i bezchmurne niebo (dzieje się to nawet jak trzymamy go w ręce poza samochodem). Co do dokładności map na razie nie mogę się za dużo wypowiadać bo niewiele używałem :) ale z tego co widzę to przynajmniej Białystok jest dokładnie odwzorowany. O programie i jego interfejsie to myślę, że jest ok. Ma wszystko czego potrzeba - różne punkty zaznaczone na mapie, komputer podróży i inne duperele. Krótko mówiąc - jestem zadowolony :) Jeśli macie jakieś pytania to pytajcie - postaram się odpowiedzieć. aha - zapłaciłem 159 zł na allegro. edit: problem rozwiązany. oto rozwiązanie: W przypadku zewnętrznych odbiorników GPS często występuje ten problem. Aby poprawić pozycję GPS należy w aplikacji przejść do "Ustawienia" -> "System" -> "Zewnętrzny GPS" i wybrać "Wyłącz". Następnie zaznaczyć opcję "Użyj dołączonego GPS" (mimo że GPS jest na bluetooth) i wybrać włącz. Aplikacja nie znajdzie wbudowanego GPSa i przełączy się automatycznie na wyszukiwanie Bluetooth GPS. W ten sposób znalezione urządzenie GPS będzie wskazywało poprawną pozycję. symbianos.pl Edytowane 1 Maj 200915 l przez trosiek
Napisano 5 Maj 200915 l Witam, mam oferte 3110 classic za 250zl Cenowo okazja. A jak z telefonem? Miał ktoś? Proszę o jakieś opinie. pozdro;]
Napisano 5 Maj 200915 l tob01, zależy do czego wykorzystujesz telefon. Swego czasu bawiłem się tą nokią i powiem, że telefonik jest szybki, nie sprawia problemów, ale ogólnie rewelacji się nie spodziewaj. Trochę słaby jak na dzisiejsze czasy wyświetlacz, aparat też bez fajerwerków. Na +, że możesz go podłączyć i na usb, przez bluetooth i 'starą' IRDę. Ogólnie sprawia dobre wrażenie. Pozdr
Napisano 5 Maj 200915 l wczesniej miałem n70 która niestety padła od tak sobie... Przyzwyczaiłem się trosze do symbiana i w miarę dobrego aparatu. Teraz mam 3410, więc sms i dzwonienie, wkurza tylko pojemność skrzynki... Nie chce w sumie jakiegoś wybajerzonego bo juz mi nie potrzebny tak dobry aparat, który dotychczas służył do robienia zdjęć sprawdzianów i notatek :D w tej cenie mam tego 1GB karte, więc kusi mnie to, chyba, że coś polecicie innego koło 200zł... :>
Napisano 5 Maj 200915 l Przesiadka na 3110 nie będzie żadną rewelacją, więc polecam się wstrzymać i dozbierać ewentualnie trochę kasy choćby na Nokię 6300, o E51 nie wspomnę:) Pozdr
Napisano 6 Maj 200915 l Ja jeszcze z takim pytankiem wyskocze z innej beczki. Otóż mam telefon przywieziony z Włoch, gdzie był zakupiony. No i gdy się na niego dzwoni, tu normalnie sygnał jest, ale jak się z tego telefonu odbierze to od razu połączenie jest zrywane. Zadzwonić z tego telefonu nie idzie w ogóle. Zasięg jest no i wykrywa, że to plus. W dodatku jak dochodzą połączenia to simlocka nie ma. Wie ktoś jak to rozwiązać? nokia 7110 supernova help me edit: ok, już wiem, chodzi o karte. Bo nawet z drugiego telefonu polączenia są "wykluczone" Oznacza to, że ważnosć konta minęła? Karta do wyrzucenia? Proszę o jakąś odpowiedź ;| ok juz po problemie ;] pozdrawiam ;] Edytowane 6 Maj 200915 l przez tob01
Napisano 23 Maj 200915 l witam. Musze kupic sobie jakis telefon w abonamencie/mixie w jakiejkolwiek sieci, jednak jestem uprzedzony juz do plusa i orange. Pierwsze co sprawdziłem to mix w playu i spoko wydaje mi sie mix 30zł/mies. + nokia e51 za 199zł na 30 miesiecy( 39gr/min poza siec 18gr/sms). Czy to dobra oferta? czy możecie polecic jakas inna? warunek to wlasnie wydatek miesieczny ~30zl. Nie mam pojecia o ofertach i cenach poniewaz do tej pory mialem na karte stara motorole mpx200 i w zasadzie bardzo zadko jej uzywalem.
Napisano 23 Maj 200915 l Przemyśl tą ofertę też pod innym kątem. Praktycznie każdy większy operator zawyża ceny połączeń do Play'a, tak więc jeśli masz dużo znajomych w innych sieciach niż Play i nie zamierzają oni zmienić operatora, to Ty będziesz miał tanio, znajomi już nie:) Ale 200zł i nokia e51 kusi, nie powiem:) Pozdr
Napisano 23 Maj 200915 l KLIK - play nie ma dobrych pakietów internetowych. a teraz telefon bez dobrego pakietu internetowego to półtelefon (a szczególnie najnowsze multimedialne). Myślę, że nie ma co się uprzedzać do innych operatorów i warto zapoznać się z ofertami wszystkich. Może akurat trafi się na coś ciekawego.
Napisano 23 Maj 200915 l Na internecie innym niz wifi wogóle mi nie zalezy, wazne zeby było tanio. Problem w tym, ze tak jak pisze Touch niewielu znajomych ma playa i poprostu oni beda mieli drogo, z tym ze telefon potrzebny mi raczej do kontaktów związanych z pracą. Plus i Orange jakos mi nie pasuja z powodu dziwnych rachunków za polaczenia które nie mialy miejsca - Plus potem oddawal mi to w roznych pakietach ale za kazdym razem musialem dobrze sprawdzac rachunki - moze teraz jet inaczej, to bylo 4 lata temu. Rzeczywiscie moze poszukam wiecej. Dzieki!.