zgred Napisano 10 Grudzień 2007 Napisano 10 Grudzień 2007 Miasteczko z podniszczonymi domami, w ktorym odbywa sie bitwa miedzy robotem a mieszkancami. Obrazek skonczony: Większa wersja: http://members.lycos.co.uk/zgredpiotr/bitwa/final2.jpg 1
Tomala Napisano 10 Grudzień 2007 Napisano 10 Grudzień 2007 Farmer został kiedyś porwany przez kosmitów i wykorzystany... Teraz chce się odpłacić swoim oprawcom a także udowodnić tym wszystkim którzy go wyśmiewali że wcale nie ściemniał. To będzie ten koleś z dnia niepodległości. A tak na poważnie to powodzenia i trzymam kciuki. :)
Destroyer Napisano 10 Grudzień 2007 Napisano 10 Grudzień 2007 albo raczej odwet za porywanie krów które jak powrzechnie wiadomo są paliwem statków kosmicznych czy coś :) całkiem oryginalnie zgred88 ;) powodzenia!
zgred Napisano 10 Grudzień 2007 Autor Napisano 10 Grudzień 2007 heh no pomyslow wam tez nie brakuje :) Dzieki, mam nadzieje ze uda mi sie do konca doprowadzic ta prace..
jaras Napisano 10 Grudzień 2007 Napisano 10 Grudzień 2007 a może by miał ogrodniczki takie porozpinane ze zwisającymi szelkami ? i mógłby je jedną ręką podtrzymywać a drugą mierzyć do ufo z dubeltówki ;) co mogło by sugerować 2 rozwiązania - albo się ubrał w pospiechu i wyszedł przed chatkę zestrzelić ich albo został bezecnie wykorzystany i się chce zemścić :) powodzenia !
mookie Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Ja tam koniecznie dodałbym krowy stojące gdzieś na łące porywane przez UFO, bądź też kulące się ze strachu za plecami farmera.
Leleń Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 kurde, wyobrazam sobie ta prace kolorowa, w caartonowych klimatach, bardzo fajnie :P gratuluje pomyslu, powodzenia.
zgred Napisano 13 Grudzień 2007 Autor Napisano 13 Grudzień 2007 heh no koncept ulegl zmianie, nie chce cartoonowej sceny, chociaz pomysly macie bardzo ciekawe :) Bedzie cos takiego: Budynki chce zeby byly zniszczone, ten statek bedzie wytwarzal swiatlo i wciagal juz jakas dusze :P W oddali bedzie widac nadlatujace inne statki. Tak bym to widzial :P
-hpx- Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 no fajne fajne tylko te chatki mi troche dzikim zachodem zalatują :D Nie napisałeś w jakich czasach to ma się dziać
zgred Napisano 13 Grudzień 2007 Autor Napisano 13 Grudzień 2007 troche dzikim zachodem zalatują Slyszna uwaga, cos wlasnie jakos tak sie bede wzorowal, jak wyjdzie to sie okaze :P
Ania Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 fajnie Czyli jednak nie farmer? ale strzelać będzie? Trochę wygląda jak scena z westernu.
szatanista Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 Śmieszny ten szkielet jest;). Ufo jest za wysoko jak dla mnie :), ale chatki wporzo. Moja propozycja to troszkę lajtu na chatkach jakaś lampa przy ulicy:D (może być zbita:)), drogę zrób bardziej potłuczoną:) i może małe gwiazdeczki dodać by sie przydało :>. Oczywiście nie nalegam, ale dało by to dla obrazka świetlistą jakość i wdzięk oraz dało by troszkę nastroju ;P.
Shalivan Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 mhm mi by tu pasowały klimaty pól z kukurydzą, trzymam kciuki ipozdro :)
Ania Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 o właśnie, to bym też przemyślała, pole z kukurydzą z tymi takimi dziwnymi kołami znakami itp, nad tym ufo, a za krzakiem czai się farmer z dubeltówką
Sebastian Ozga Napisano 14 Grudzień 2007 Napisano 14 Grudzień 2007 Zwykle pierwszy pomysł jest najlepszy, IMO ten też: Farmer-cartoon.
zgred Napisano 20 Grudzień 2007 Autor Napisano 20 Grudzień 2007 Dobra trzeba zapodac jakis update bo wszyscy cos pokazuja a ja nic :P Narazie polowa miasta bo druga polowa bez zmian w porownaniu z pierwszym obrazkiem.
Creator Napisano 20 Grudzień 2007 Napisano 20 Grudzień 2007 nieeee !! mój temat !! :D miałem trochę inny pomysł :) ufo miało spieprzać przed tłumem goniących go farmerów :D ale też mam alternatywę ;) W ogóle mam za dużo pomysłów nie mogę się zdecydować... Powodzenia :)
zgred Napisano 20 Grudzień 2007 Autor Napisano 20 Grudzień 2007 W ogóle mam za dużo pomysłów nie mogę się zdecydować... Na temat porachunkow to mozna wymyslac a wymyslac bez konca :)
Gomez Napisano 21 Grudzień 2007 Napisano 21 Grudzień 2007 Fajnie wyglada, pomysl tez fajny. Pewnie nie zrobiles tego do konca swiadomie ale fajny kadr ci wyszedl. Niebo wyglada jak odwrocony trojkat i czubek tego trojkata skupia uwage bardzo mocno. Poza tym linie perspektywy tez podazaja w tym kierunku. W tym miejscu mogloby wisiec ufo a farmer bylby po lewej stronie pokazany od pasa w gore i troszke zza plecow. Albo kamera nizej i pokazany caly. Powodzenia.
Destroyer Napisano 24 Grudzień 2007 Napisano 24 Grudzień 2007 barzdzo ładnie, fajny klimat troche jeszcze na mało śmieci imo, za czysto, za równo
zgred Napisano 24 Grudzień 2007 Autor Napisano 24 Grudzień 2007 Na smieci przyjdzie czas :) Nie wiem co ja umieszcze na tym chodniku czy ulicy zeby pusto nie bylo. Macie jakies pomysly??
ferni Napisano 24 Grudzień 2007 Napisano 24 Grudzień 2007 mozesz dodac anteny na dachach jaki slup tele miedzy lampami, lampe bym zmienil jest stanowczo za gruba co do swojej wysokosci, chodnik bym lekko poszerzyl, moze jakis 3 kolowy rowerek gdzies stojacy, moze hydrant itp. ogólnie jakos mi proporcje nie leza gazeta jak polowa drzwi okna w róznej wielkosci, daszek na wysokosci piersi, itp sam popatrz to zobaczysz.
zgred Napisano 24 Grudzień 2007 Autor Napisano 24 Grudzień 2007 ogólnie jakos mi proporcje nie leza gazeta jak polowa drzwi okna w róznej wielkosci, daszek na wysokosci piersi, itp sam popatrz to zobaczysz. Nie zgodze sie z toba. Widziales kiedys gazete "Rzeczpospolita"?? Jak ja rozlozysz tak jak lezy tutaj to wlasnie taka duza jest. Co do okien. Czy w kazdym domu sa rowne okna???? "daszek na wysokosci piersi" nie bardzo wiem o co chodzi...
KoMic Napisano 24 Grudzień 2007 Napisano 24 Grudzień 2007 mi tak samo jak ferni'emu nie leza proporcje i ogolnie jakos dziko. walcz, bo jest z czym: ] pozdro
zgred Napisano 26 Grudzień 2007 Autor Napisano 26 Grudzień 2007 Maly upek, taki robot: nie wiem czy dawac jeszce w powietrzu statek rosmiczny nad budynkami..??
Destroyer Napisano 27 Grudzień 2007 Napisano 27 Grudzień 2007 wow nieźle, podoba mi się to maleństwo ;)
Pawelkos Napisano 27 Grudzień 2007 Napisano 27 Grudzień 2007 mi tez sie wydaje ze proporcje troche leza, chocby wspomniana wczesniej gazeta i rower ktroy byl na poprzednich screenach, a tak poza tym to gratuluje pomyslu na prace i czekam na apdejty bo idzie ci bardzo dobrze, powodzenia ;)
zgred Napisano 27 Grudzień 2007 Autor Napisano 27 Grudzień 2007 no niektore okna faktycznie troche za duze byly, juz poprawilem. Tą gazete tez pomniejsze zebyscie sie nie czepiali :P Ciesze sie ze sie podoba :)
odnetniN Napisano 27 Grudzień 2007 Napisano 27 Grudzień 2007 zgodze sie z reszta ,ferni ma racje daszek na wysokosci piersi ;] zaznaczylem o co chodzi ,wydaje mi sie ze drzwi chyba sa za waskie, i chodnik nie za wysoko? no ale to minimalnie najlepiej jakby sie jeszcze ktos wypowiedzial bo proporcje na bank sa posypane w niektorych miejscach , powodzenia;)
zgred Napisano 27 Grudzień 2007 Autor Napisano 27 Grudzień 2007 no z tym to faktycznie przegiolem :P I okna na pierwsszym budynku.. Moze ktos cos jeszcze zaznaczy??
zgred Napisano 30 Grudzień 2007 Autor Napisano 30 Grudzień 2007 2 renderki sceny: Ktory ujecie lepsze?
Intervain Napisano 31 Grudzień 2007 Napisano 31 Grudzień 2007 jesli chodzi o kadr to drugi mi sie tez bardziej podoba - jednak na pierwszym tych kosmitow lepiej odroznic - na drugim sylwetka tego pojazdu zlewa sie z tlem i ginie nieco na tle domkow - gdyby ulica moze byla nieco dluzsza albo kat nachylenia pojazdu mniej rownolegly do linii horyzontu i ramy obrazu?... nie wiem - tak sobie mysle na glos :)
ferni Napisano 2 Styczeń 2008 Napisano 2 Styczeń 2008 ja jestem za drugim, ale zrób jeszcze jeden z powiekszonym robotem na tyle zeby byl trocze pod katem i jedna z nóg weszla na samochód a druga na dach tego mniejszego budynku i dorobiłbym mu z przodu jakies potezne dzialka laserowe. Pozdro
kliment woroszyłow Napisano 2 Styczeń 2008 Napisano 2 Styczeń 2008 mam wrażenie ze rower jest większy od samochodu...wiem ze jest bliżej itd ale chyba jest za duży:)
Gomez Napisano 2 Styczeń 2008 Napisano 2 Styczeń 2008 Zrob jak ferni mowi. kliment - to stuningowana, obnizona syrenka dla tego rower jest wiekszy :)
zgred Napisano 2 Styczeń 2008 Autor Napisano 2 Styczeń 2008 Rower zmniejszylem bo faktycznie jest za duzy. Co do dzialka laserowego u robota, to on ma juz karabiny, na tym malym renderze tego nie widac, ale finalna wersja bedzie miala 1500*840 wiec spokojnie bezdie to mozna zauwazyc.
Destroyer Napisano 2 Styczeń 2008 Napisano 2 Styczeń 2008 coraz ciekawiej taki independence day się robi :)
piksar Napisano 8 Styczeń 2008 Napisano 8 Styczeń 2008 poza asfaltem nieźle wyglada, choć ufo mało straszne, odnóża owszem ale "pysk/łeb" słabo, poszukaj zdjęć z Wojny Światów, ja tam widzieć bym chciał czerwone oczy przymknięte złowrogo czymś w rodzaju przysłony w aparacie
krzysiek_gfx Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 Ale caly czas leza proporcje, teraz masz ludzi wyzszych niz drzwi. Siegaja prawie pierwszego pietra.
odnetniN Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 zgred88 racja ladnie to wyglada ale propocje musisz poprawic :P ze skaluj ludzi te kosze ,latarnie(chyba za niskie swieca komus pzed oknem?)no i nadal niewiem czemu ale chodnik wydaje mi sie za wysoki :P popraw to co uwazasz za sluszne ;) pozdro
zgred Napisano 9 Styczeń 2008 Autor Napisano 9 Styczeń 2008 teraz masz ludzi wyzszych niz drzwi. Siegaja prawie pierwszego pietra. Taka jest perspektywa, tak to wyglada, widok z prawej strony: Lysi bo hair tylko w perspektywie sie renderuje.
MAJKOL3D Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 Pomysł mi się podoba. Złożoność sceny jest w normie, choć nad ufokiem to jeszcze można się popastwić i dać ich więcej. Teraz uwagi, które mogę podsunąć na tym etapie... Przydałoby się zmienić perspektywę bo ta jest mało dynamiczna. Przydałoby się zrobić bardziej nocną scenę, a później jakoś fajnie zagrać światłami ;) To chyba wszystko co mogę zasugerować. Powodzenia życzę oczywiście :cool:
Rekomendowane odpowiedzi