SoAd Napisano 12 Grudzień 2007 Share Napisano 12 Grudzień 2007 Witam wszystkich. Scena ma przedstawiać snajpera w takim liściastym ubranku, co zapomniałem jak się nazywa, skupionego na celowaniu, który, hmm z oprawcy staje się ofiarą. Myślę, ze ten ultra wypasiony koncept conieco wyjaśni. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 12 Grudzień 2007 Share Napisano 12 Grudzień 2007 chodził mi taki po glowie więc bede lookał. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 12 Grudzień 2007 Share Napisano 12 Grudzień 2007 powodzenia w bitwie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 12 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2007 Zacząłem walczyć ze snajperką, chyba juz widać podobieństwo :P lufa i celownik na pałe zeby było widać proporcje. Chyba nie muszę mówić co to za broń co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 12 Grudzień 2007 Share Napisano 12 Grudzień 2007 nie wiem czemu, ale troche mi przypomina AWP z counter strike'a... tak wiem jestem camperem :P nie jestem ekspertem od broni, ale teraz imho wygląda nieźle. Pogrubiłbym tylko lunetę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 12 Grudzień 2007 Share Napisano 12 Grudzień 2007 Fajny karabinek, sam pomysł bardzo życiowy:P Powodzenia w bitwie. PS. popieram maczuge, pogrub lunete, albo dodaj noktowizor ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 12 Grudzień 2007 Share Napisano 12 Grudzień 2007 Wrzuć siateczkę przy następnym upie jak na razie wygląda bardzo dobrze. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 12 Grudzień 2007 Share Napisano 12 Grudzień 2007 całkiem fajna snajperka Chyba nie muszę mówić co to za broń co? mi możesz powiedzieć :P jak coś nie jest beretą albo nie ma napisu na boku to jest dla mnie za trudne :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 13 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2007 Hej powoli ide do przodu. Broń to AWM (Arctic Warfare Magnum) Różni się od AWP w zasadzie kilkoma szczególikami, takze maczuga Trafił. Zabrałem się za lunetę, i trochę poprawiłem body. Plus siateczka specjalnie dla Tomali :). Oczywiści jak zwykle ohydna :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skateforlife Napisano 13 Grudzień 2007 Share Napisano 13 Grudzień 2007 Super ,szczegolnie ze to moj ulubiony Gun :D.Powodzenia masz to wygrac xD heh przypomina mi sie CS yo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 13 Grudzień 2007 Share Napisano 13 Grudzień 2007 no ta snajperka to fajnie wyszla, ciekaw jestem jak sobie poradzisz z tym ubrankiem snajpera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-hpx- Napisano 13 Grudzień 2007 Share Napisano 13 Grudzień 2007 Miałem podobny pomysł ale jeszcze za cienki na to jestem :) Powodzenia :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 13 Grudzień 2007 Share Napisano 13 Grudzień 2007 Super snajperka! Dzięki za siatkę ciekawiło mnie właśnie jak narobiłeś tych otworów że tak fajnie wyszły. Trzymam kciuki i czekam na kolejne up'y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2007 Skateforlife - ok nie ma sprawy :P Adek_CG - Tez się o to martwię, mam zamiar się pobawić ivy generatorem ;) -hpx- - ee tam dajesz dajesz! Tomala - Dzięki! Kolejny up, kurde kilka godzin roboty, a trzeba się przyjzeć zeby znalezc roznice, eh, ale tak to juz jest ze szczególikami. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 Aż by się chciało wziąć do ręki, nie żeby kogoś ustrzelić tylko fajna broń i super modelik. PS ta osłona spustu jest w rzeczywistości taka szeroka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 14 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2007 Ups nie jest. Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirk Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 SoAd, modeluj, modeluj:) Trzymam kciuki i kibicuję:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 wow :D mniam mniam :D keep goin !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 A ja sie moge dowiedziec czy i jakim sposobem te dziurki na srubki robione? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 pewnie poly modeling ,tutek był na naszym forum gdzieś :P [tesalette ,charmfer środkowego verta bodajże ? ] chętnie się dowiem innego sposobu :P pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 14 Grudzień 2007 Share Napisano 14 Grudzień 2007 teraz modelik jest jeszcze bardziej miodzio :) some good shit here ;) cheers! -edit- o i pokaż siatkę tego upgrejdowanego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2007 Heja. WIdzę, że dziurki cieszą się dużym powodzeniem ;P Jeśli model jest z meshsmoothem to modeluje je ręcznie tzn cut+extrude+chamfer, często robie sobie cylindra, dookoła którego ustawiam vertexy. Te mniejsze dziurki(w modelach bez ms'a) wycinam booleanem. Skończyłem modelować karabin wrzucam render siatki +render 4fun z tex z referki. Pozdro i dzięki za komentsy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 fajnie idzie powodzenia w dalszej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 hehe, gnacik robi wrazenie, tylko ze to jest najprostrza czesc twojej sceny, pozdrawiam i czekam na postac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 śliczny model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 popapraniec :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 a w dziób chcesz za tego booleana na spherze na lunecie? xD a tak serio to niezły model, keep up the good work. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 15 Grudzień 2007 Share Napisano 15 Grudzień 2007 Strzelba ładna, czekam na postać. Nie wiem na ile chcesz się trzymać konceptu, ale nie podoba mi się kadr, dałabym więcej powietrza w kierunku w którym strzela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poczotek Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 model jest poprostu zaje fajny brak słów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2007 Dzięki wszystkim! Aż dziw bierze że człowiek się może cieszyć z komentarzy typu 'popapraniec' :D Ujęcie będę kombinował jak już będę miał główne części sceny wymodelowane. Z organiką juz u mnie tak pięknie nie jest :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 wohaa, niezly detal (bron) wohaa, co to za wglebienie obok oka, i co on taki szczuply :P wohaa, powodzenia, dobrze idzie, pzdr :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 no snajperka robi wrazenie, nad ta glowa jescze popracuj, zwroc uwage na proporcje, nos to jakies 1/3 twarzy, u ciebie wydaje sie byc odrobine za dlugi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 Twarz całkiem fajna chociaż może trochę za wysoka. U góry nosa zrób wgłębienie tak tuż pod linią brwi. Między brwiami a górnymi powiekami zrobiła się jakaś fałda której nie powinno tam być i dodatkowo sprzyja jej topologia siatki. Usta trochę za proste, podbródek zbyt kanciaty. Ogólnie już teraz wygląda fajnie ale spróbuj poprawić siatkę w niektórych miejscach. PS ogólny kształt twarzy trochę przypomina G-Mana z Twojego avatara tylko nos za długi i mina pogodniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2007 Dzięki za rady, myślę, że jest już lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 lepiej nie oznacza dobrze...pracuj dalej snajperka cooooooool Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2007 Nielocie - a co konkretnie, bo kto jak kto ale ty powinieneś widzieć :p. Co się najbardziej w patrzałki rzuca, bo ja i organika to ten tego , no, ekhem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morfeusz Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 Czesc, pozwolilem sobie zaznaczyc najbardziej wrzucajace sie w oczy bledy na poprzednim renderze.Mam nadzieje ze bedzie pomocne.Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 szczerze ? ciezko cos konkretnego powiedziec gdyz trzebaby zaznaczyc cala glowe gdyz cala glowa sie rzuca w oczy, np.: -kaciki ust,krztalt ust,okolice ust -kacki oczu,krztalt oczu,okolice oczu czyli wroki pod oczami,luki brwiowe powieki itp itd. -broda,krztalt brody i zuchwy -policzki,kosci policzkowe -krztalt glowy -nos moze byc choc mozna by go jeszcze troche pomeczyc aby nadac mu fajny krztalt -brak charakteru glowy -siatka tez w niektorych miejscach nie fajna :) jak pisalem wczesniej cala glowa nie do wymiany ale teraz poswiec kilka godzin (wiecej niz na zrobienie glowy) na przesuwaniu vertexow aby poprawic bledy nadac glowei charakteru i odpowiednie krztalty :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 snajperka super wypas! a snajper sam wiesz :) zresztą w organice też dupa straszna jestem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 18 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2007 Walcze dalej z tym kolesiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 18 Grudzień 2007 Share Napisano 18 Grudzień 2007 Jest dużo lepiej ale jeszcze trochę do poprawienia zostało. Tak na pierwszy rzut oka to nie podoba mi się broda i uszy są za nisko reszta to szczegóły: -fałdy pod okiem biegnące od nosa są za ostre tak samo linia brwi troszkę z ostra im bliżej nosa -zmarszczki między brwiami jakieś nie teges poza tym siatka jest tam trochę przekombinowana Popracuj trochę nad siateczką może podpatrz jakieś siatki głów to przyjdzie Ci do głowy jakieś inne rozwiązanie niektórych problemów. Ot tak chociażby pierwszy lepszy przykład: Powodzenia, będzie super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 22 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2007 Glowa celuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 no no, widzę że praca wre... główka fajnie wygląda... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 hitman ? :D niezly klimacik - moze zamiast snipera gosc w garniaku ? :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 bardzo fajnie wyglądana renderze nawet mimo tego płaskiego ucha :) ZiBi_PL hitman może nie przejśc przez prawa autorskie, tak jak w innych wątkach już było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-hpx- Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 heh też mi ta głowa wygląda na hitmana :D a co do praw autorskich to zawsze to może być hitmun xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 23 Grudzień 2007 Share Napisano 23 Grudzień 2007 mimo iż model głowy nie za bardzo to po dodaniu go do sceny wygląda super, czekam na więcej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 23 Grudzień 2007 Share Napisano 23 Grudzień 2007 na tym renderku ma chyba inaczej usta niż na obrazku w załączniku ? IMO - lepiej jakby miał zaciśnięte. Domyslam się że dojdzie jeszcze jakiś hełm, zielsko i barwy ochronne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 23 Grudzień 2007 Share Napisano 23 Grudzień 2007 dałabym mu czapkę i nauszniki (żeby ukryć uszy i żeby huk mu uszu nie uszkodził) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 23 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2007 Heja dzięki za komenty. Hitmana raczej nie będę robił. muszę się jeszcze zastanowić nad koncepcją, bo ghillie suit to jest przeginka ;P Może wrzuce go realia iracko-bagdadzkie. hmmm jestem otwarty na sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi