chveti Napisano 28 Sierpień 2006 Napisano 28 Sierpień 2006 Hymm...pierwsze 20 minut się nudziłem , później akcja się rozwijała i w miarę upływu czasu było spoko.kręcone kamerą stylizowaną na amatorską (lekko chaotyczny ruch) , najlepsze były dźwięki strzelanin , bronie były tak dobrze nagrane że jak koleś strzelał z 'grubej tuby' to w kinie mi się oczy zamykały jak przy huku gdy się trzaska młotkiem.Dla mnie jeszcze lepszych dźwięków broni w żadnym filmie nie było, w domu nie będzie takiego efektu chyba że masz drogi sprzęt surround ;] Momenty cichej akcji (skradanie) też na szczęście nie były takie jak w innych filmach, a mianowicie nie było zagłuszone rockową muzą ale wogóle bez niej , tylko oddechy postaci , dźwięki nocy takie jak psy...szelest liści. później takie dramatyczne zakończenie :) Ogólnie gdyby nie początek to by mi się całkiem podobał, oczywiście są gusta i guściki. :)
Gordy Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 Film dobry i mi się podobał. Generalnie lubie filmy Manna począwszy od Łowcy. Jest to pierwszy film od czasu Tigerland z Colinem Farrelem który jest dobry. W końcu. Jednak jedną rzecz trzeba powiedzieć, Colin na twardziela się nie nadaje, nie z tymi krowimi oczyma.
Baldack Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 "Historia Przemocy" poczatek i srodek filmu naprawde super ale potem robi sie amerykanisko czyli bron hitman itd:/ szkoda film chyba mial ambicje ale cos poszlo nie tak;( "Snajper W Waszyngtonie - 23 Dni Grozy" fajny film oparty na faktach i co najwazniejsze naprawde fajny:)
Gordy Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 Lucky Number Slevin. Ciekawy filmik, podobał mi się. Nie wiem tylko skąd pomysł że to komedia.
imprecis Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 o_O Miami Vice - dobry film ? Dla mnie to najgorszy film ostatnich lat. Słaba fabuła, słaby Farrell, muzyka kompletnie nie pasująca do 90% filmu, słaba praca kamery i wreszcie słaby montaż. Technicznie naprawde b.słabo jak na kino amerykańskie. Jedyny plus to za fajne zastrzelenie łysego. Zabójczy numer - dla mnie w przeciwienstwie do MV najlepszy film tego roku. Gorąco polecam ;)
Baldack Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 Memento (2000) ŁAŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁ naprawde super:D najgorsze jest to ze za pierwszym razem chce sie obejrzec to jeszcze raz i jeszcze raz;/ kurde naprawde koniec filmu na poczatku, skrodek filmu na koncu itd...swietny,
erwin Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 Mialem ten film w gazecie, zgadzam sie, swietny chociaz czasem troche pokrecone to wszystko bylo :P
misiekhc Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 Lake House - przewidywalny jak **** ale przyjemny w gruncie rzeczy 5/10 Superman - 3/10 max i chyba tylko za efekty miejscami, nie dosc ze zenadka to jeszcze nuuuda Lucky Number Slevin - hehe jakies 3-4 miesiace temu wam tu polecalem ostro ten film juz:) memento pokrecone? ,... to najpierw zapoznaj sie z lynchem a potem jescze raz wrzuc memento... ..kiedys wlasnie slyszalem ze 21 gram mocno zakrecone, przeceiz tam tylko montaz pomyslowo zrobiony a historia gdize jest zakrecona? mylicie zakrecone przedstawienie filmu z zakreconymi historiami... Elephant - nie polecam nikomu, chyba, ze ktos ma problem ze snem... a teraz ide wrzucic Lot nad kukulczym gniazdem w koncu, pozdro...
Baldack Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 Memento ziomek sorry wlasnie nawet fabula nie jest normalna tak naprawde nie wiadomo czy Lenny czy Sammi to nie jedna i ta sama osoba wedlug mnie nie!. nie wiadomo czy Lenny nie zabil przypadkiem zony przez insuline, czy Sammy mial zone(przypuszczalnie NIE!) film nie jest taki prosty jak ci sie wydaje;)...obejrzyj jeszcze raz w wersji chronologicznej(sam musisz ja spreparowac:P)...pozdro;/
max_1989 Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 Brick [cegła] - właśnie obejrzałem, i musze powiedziec ze bardzo ciekawy film przy wlasciwe braku efektow specjalnych :) 9/10 Wedding.Crashers - super komedia :) warto obejrzec 9/10 RV - równie fajna komedia rodzinna :) 9/10
ledyr Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 The Jacket - w sumie to mam już troche dośc filmów o podrózy w czasie ale za to dwócg fajnych aktorów było a film taki sobie 6.5/10 lot nad kukułczym gniazdem - fajny film, aktorzy fajnie grają i mozna zobaczyc "mlodego" de vito :D pozatym dostał te 5 oscarów w końcu :d poolecam 8,5/10 bo w sumie film jest jakis dziwny ale to pewnie przez to ze jest juz dosc stary... nie dlugo bede ogladał psychoze hitchcocka ciekaw jestem jak to bedzie wygladało :D
Destroyer Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 Anapolis całkiem fajny przyjemnie mi sie oglądało Moroki pamięci i ten to dopiero zryty chyba ktoś zgubił scenariusz i złorzył go na bierząco z pamięci nie mogłem ścierpieć do końca ;( i jeszce po nim miałem koszmar nie mogłem wyjść z pokoju z kompem :) zrozumiałem że to sen i zaczołem sie budzić i budziłem sie ze 6 razy aż obudziłem sie naprawde a nie w śnie ;) zryty jestem ;))
Leleń Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 Road Runner 23odcinki - polecam :D Silent Hill - 50raz, tak sobie mysle ze nawet star wars z muza silenta by byl hitem ;o (no dobra z sw to troche przegiecie, ale taki gdzie jest nemo np.)
Destroyer Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 436 mieszkańców - Population 436 fajny klimat,ciekawe zakończenie Agent XXL 2 - Big Momma's House 2 pierwszej części nie oglądałem ale ta podobała mi sie bardzo, można sie pośmiać ;) System 2.0 nudny można przewidzieć na kilometr co sie stanie
CzAk1 Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 Posejdon: takie przyzwoite kino...walka bohaterów ze śmiercią...może być. Jak ktoś nie wie co jeszcze by tu sobie obejżec to może to być właśnie Posejdon.
Destroyer Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 Alibi - The Alibi ciekawy troche skomplikowany nie wszystko można przewidzieć nie nudziłem sie podczas oglądania polecam Tajemnica przeszłości - The Legend Of Lucy Keyes kiepski bez pomysłu, nic ciekawego ;(( Zastępca - Second in Command z Jane Clodem Vandamem prawdziwa nędza zmarnowany czas na oglądanie tego szitu;( nie polecam nikomu Jazda na maxa - Going the distance nawet niezłe komedia 7,5/10
Knysha Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 United 93 - dosyc ciekawy Sentinel - spodziewalem sie czegos lepszego :| -- czesto ziewalem podczas ogladania
thud Napisano 2 Wrzesień 2006 Napisano 2 Wrzesień 2006 Stay alive - yyy..ani straszne ani ciekawe :/, pomysl do bani wg mnie...taka proba zrobienia horroru na sile, bleh..mi sie nie podobal, strasznie prymitywny. Takie moje zdanie :)
Destroyer Napisano 2 Wrzesień 2006 Napisano 2 Wrzesień 2006 Wyspa - Island dużo ciekawych pomysłów cały czas coś sie dzieje nie można sie nudzić polecam Kumple - Buddy - przeciętny film o miłości nic niezwykłego Historia przemocy - A History of Violence całkiem fajny, początek troche śmieszny potem juz nie, nie nudziłm sie
Matti Napisano 2 Wrzesień 2006 Napisano 2 Wrzesień 2006 A mnie ostatnio dziewczyna wyciagnela na maraton filmow tanecznych(a co:)) W sklad maratonu wchodzily: Step up(premiera)- calkiem zjadliwe w klimatach hip-hop;) Dirty dancig 2- mi sie podobalo, dosc ciekawe. No i ten boski Patric Swayze:] Zatancz ze mna- slaby, nudny i wogole lipny. Zaczal sie o 3.00 i strasznie mnie zmeczyl. Omijac szerokim lukiem.
Gordy Napisano 2 Wrzesień 2006 Napisano 2 Wrzesień 2006 Matti, ty pantoflarzu. Jak mogłeś? Świat się wali!
hkropinski Napisano 2 Wrzesień 2006 Napisano 2 Wrzesień 2006 wzgorza mają oczy ( hill have eyes ) -> fajowy horror, tak troche "z życia wzięte":D:D polecam 9/10 klik, i robisz co chcesz ( click ) -> w porzadku, czasami zabawne;) 8/10
weinert Napisano 2 Wrzesień 2006 Napisano 2 Wrzesień 2006 klik, i robisz co chcesz ( click ) -> w porzadku, czasami zabawne;) 8/10 łohoho chyba przesadziles troche z ta oceną :p
Matti Napisano 2 Wrzesień 2006 Napisano 2 Wrzesień 2006 hehe Gordy. Nie mialem wyboru:) Jako ze sama tanczy uparla sie zeby tam isc:)
Destroyer Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 El Padrino długa (2h) średniej jakości historia bosa narkotykowego Poznaj moich rodziców - Meet the Fockers pare ciekawych pomysłów ale w sumie nic specjalnego Hooligans dobry film pokazujący m.in. jak popaprani sa kibole (ale to wiedziałem juz wcześniej ;) )choć nie tylko coś głębszego też jest ;) Ty i ja i wszyscy, których znamy - Me and You and Everyone We Know - troche dziwne klimaty momenami nudne
the_fgdf Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 Miasto Gniewu - kino najwyższej światowej klasy - może gra niektórych aktorów troche "płaska" scenariusz troche serialowy ale ten film ma MAGIE która naprawde działą na widza. Dawno się z taką nie spotkałem
Baldack Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 a ja dzisiaj obejrzalem Troje :) mi sie podbalo mimo sporej niescislosc:P no i "TERMINATOR 2: Dzień Sądu" no dla mnie to nadal jest super film mimo ze go widzialem 5-6 razy ciezko powiedziec:D
Destroyer Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 Szansa na sukces - Raise Your Voice takich filmów było wiele troche ratuje Hilary Duff ale i tak przeciętne Lot 93 - Flight 93 troche mnie na początku nie wciągnęło gra aktorów i może scenariusz trochę drętwy ale pod koniec mnie wzięło aż prawie się wzruszyłem ;P tylko czemu w tej dziurze po samolocie nie było samoloty teleportowli się do innego wymiaru czy jak ? ;))
hkropinski Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Stay ( Zostań ) - taki tam psychologiczny z elementami kryminalnymi, poczatek nudny, koniec malo dynamiczny, ale główna część całkiem całkiem;) no i jeszcze obi-wan w roli psychjologa:D fajne nawet, pozdr
zeet Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Miami Vice -jak dla mnie kiszka dwa razy przysnołem. Film dynamiczny jak ślimak po wypaleniu skręta. Jak ktoś liczy na film akcji to się zawiedzie.
Destroyer Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Dotyk przeznaczenia - The Gift całkiem niezły nie najwyższych lotów ale nudą nie wiało ;) Wykiwać Klawisza - The Longest Yard bardzo fajna komedia, więźniowie kontra stażnicy w meczu footballowym niektórzy wiźniowe fajnie wyglądają jak 2 metrowy mało rozgarnięty meksykańki wielkolud ;))
Leleń Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Zejście - niezly film, lepiej go ogladac w nocy, bo w dzien nic nie widac, fabula juz stara jak swiat (wchodza do jaskini znajduja tam bebakow a oni ich zjadaja), ale zakonczenie oryginalne, hlehle.. 7+/10 Trylogia Władcy Pierścieni (rezyserska) - no co tu duzo mowic, na dobrym kinie domowym jest mega wypas! 9/10 The Lizzie McGuire - komedio-romantyk dla nastolatkow ktorzy czytaja bravo:p 3+/10
Fr3d3k Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 "The Plaque" ...slyszac imie Clive'a Barker'a rzucilem sie na film jak dziecko na masło orzechowe...no i.........sie troszke rozczarowalem..poczatek swietny a potem juz troszke gorzej... No ale przynajmniej nie usnołem przed koncem..a to znaczy ze nie bylo tak źle :)
Destroyer Napisano 7 Wrzesień 2006 Napisano 7 Wrzesień 2006 Plan doskonały - Inside Man ciekawy, troche zaskakujący, całkiem przyjemnie sie oglądało Tristan and Isolde - Tristan i Izolda - spodziewałem sie czegoś gorszego na początku nawet ciekawie całkiem fajna dynamiczna walka na turnieju potem troche nudzenia z ich miłością itd :) i końcówka też ok oblężenie, zjednoczenie i w końcu śmierć Tristana żeby nie było za różowo ;) ogólnie całkiem niezły Team America World Police wygląda jak bajka dla dzieci ale dla dzieci na pewno nie jest ;) pokrecone dziwne i śmieszne troche, da sie obejżeć ;)) fajna scena uprawiania seksu przez te kukiełki albo koncowa mowa tego aktora hehe scenarzyta miał zryty łeb ;D
Gość User190 Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 Ostatnio naszedł mnie pomysł, żeby założyć wątek, gdzie ludzie będą wrzucali godne polecenia trailery gier/filmów/animacji. Coś na zasadzie rzeczy interesujące, ale z trailerami - jak post to tylko z linkiem :) Tak więc zakładam taki wątek i wrzucam pierwsze linki (otwierają się bezpośrednio na stronce :) WARHAMMER ONLINE: http://www.warhammeronline.com/english/media/video/easterEggs/WAR_Promo_081606.html i stronka, gdzie jest więcej takiego stuffu: http://www.warhammeronline.com/english/media/video/ Zacząłem też wysyłać na serwer teaser Wiedźmina w rezyserii Tomasza B., ale net mi coś słabo zasysa, a właściwie dmucha ;), więc może wrzucę wieczorem :) Postujcie panowie :) Z chęcią pooglądam dobre trailerki :)
Knysha Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 M@ti - podaj link do teaserka z Wiedzmina ;> http://www.apple.com/trailers/sony_pictures/thecovenant/medium.htm http://www.apple.com/trailers/paramount/wtc/large.html http://www.apple.com/trailers/fox/themarine/ http://www.apple.com/trailers/newline/snakesonaplane/trailer1a/ http://www.apple.com/trailers/miramax/renaissance/trailer1/ - WOW http://www.apple.com/trailers/paramount/transformers/transformers_large.html http://www.apple.com/trailers/wb/thefountain/trailer1/medium.html - to zapowiada sie ekstra ;]
Leleń Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 max3d przeistacza sie w portal o grach, no ale dobra przeciez 3d z grami maja cos wspolnego :p a mnie ostatnio zmiazdzyl trailer Soul of the Ultimate Nation (ten co leci 2:22) http://www.youtube.com/watch?v=YzRUY2e0s68&mode=related&search= http://media.pc.gamespy.com/media/743/743360/vids_1.html http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=1904
CzAk1 Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 Takie ciekawsze oczekiwane przezemnie filmy: http://www.apple.com/trailers/universal/childrenofmen/medium.html http://www.apple.com/trailers/touchstone/theprestige/medium.html
Gość User190 Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 Hehe, chyba nie sqmaliście przesłania :) Chodzi mi o trailer jako formę użytkową - nie o produkt, który ma reklamować. Chciałbym, żeby tutaj ukazywały się linki do wybranych wybitnych trailerów (które są sztuką same w sobie), a nie kiepskie trailerki do wybitnych produktów :) Obiecany Wiedźmin: http://student.agh.edu.pl/~mati/The_Witcher_Teaser_HD_PL_14_08.mov Pochodzi z płytki CDA - przyznaję się bez bicia.. nie wiem, czy mogę go tutaj zamieszczać, bo to chyba wersja exclusive, ale mam nadzieję, ze nikt mnie za to sądził nie będzie :)
CzAk1 Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 Stare bo z 2003 roku...ale nie mogłem znaleźć tegorocznego. Chodzi o Golden Trailer Awards czyli nagrody dla najlepszych zwiastunów. http://www.filmweb.pl/News?id=10270 [+] O! Znalazłem:) http://www.filmweb.pl/News?id=29076 http://www.filmweb.pl/News?id=28656
Destroyer Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 Mr. Hell straszna nędza 2/10 ma 2 plusy całkiem ładną aktorke pierwszoplanowa i fajne zacieki na ścianie ;) a poztym nędza aż piszczy ;) a pozostali aktorzy to jakby z łapanki do tego filmu trafili ;) film byłby dobry gdyby autorem scenariusza było 2 letnie dziecko a wykonaniem zajeli sie chłopaki z podwórka ;)) Egzorcyzmy Emily Rose - The Exorcism of Emily Rose całkiem fane , trzyma w napięciu ;) może ta rozprawa sądowa troche klimat niszczy ale i tak mi sie podobało, polecam
aspenboy Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 Dark City - film nie najnowszy (z 1998), tematycznie nieco zbieżny z kierunkami "matrixowymi", ale stylistyką zbliżony raczej do "city of lost children". Bardzo mi przypadł do gustu, głównie ze względu na klimat - polecam (pikanterii może dodać fakt, że niektórzy twierdzą jakoby to wachowscy ściągnęli bardzo dużo z "dark city" - inspiracje są zauważalne). off-topic: WHOAA! 333 post! To taki jakby... tego... pół-szatan? :D
hkropinski Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 Piraci z Karaibów 2 - mióóóóóóóóóóóóóóóóóóóóód w czystej postaci, rewelacyjne kino akcji z fajowym humorem, wspaniałym OSTem Hansa Zimmera, ciekawą grą aktorską, wartką akcją i tymi niesamowitymi efektami rodem z ILM. Davy Jones jest zrobiony przewspaniale!! Polecam każdemu i proszę, drodzy użytkownicy max3d, nie róbcie sobie krzywdy oglądając DivX`a. Warto iść do kina, poprostu warto!!
Destroyer Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 Zejście - The Descent bardzo fajny, niezbyt orginalny ale całkiem przyjemny, jak wchodziły przez te wąziutkie tunele to aż czułem jak tam ciasno :) no i końcówka inna niż wszystkie nie ma czegoś że wszyscy sie godzą a główna bohatera jednak nie wariuje ;) jest wręcz przeciwnie ;) V jak Vendetta - V for Vendetta świetny film 10/10, fajny orginalny klimat, teksty z szekspira trzeba sie ostro skoncentrować żeby nadążyć chwilami za nimi ;) Underworld Evolution dobry film wszystko na przyzwoitym poziomie, podobał mi sie Silent Hill 10/10 super klimat, muzyka, efekty super, w gierke nie miałem okazji grać ale film podoba mi sie bardzo! polecam Gladiator w spódnicy - Gladiatress całkiem niezła komedia, nic nadzwyczajnego ale nie spałem na nim Nieustraszeni bracia Grimm - The Brothers Grimm fajny, zmiksowno kilka baśni.bajek i legend całkiem fajnie wyszło
mrkrzysiek Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 Jarhead, Monachium dwa znakomite filmy 10/10 naprawde polecam
ledyr Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 Blair Witch Project -w końcu coś odmiennego, wszystkim znudzonym natłokiem amerykańskich produkcji polecam a tym czasem zabieram sie za druga czesc (trzeba nadrobic braki) 8,5/10
Knysha Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 Shinobi - dosyc ciekawe efekty specjalne :]
Baldack Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 "Awakenings" film z 1992 opwiadajacy historie szpitala psyhiatrycznego i pewnego doktora:)...film na faktach, dodam ze swietny:) polecam...
Huter Napisano 12 Wrzesień 2006 Napisano 12 Wrzesień 2006 Garfield 2 - mało oryginalny pomysł ... ehhh ... pierwsza część lepsza The Wild - ładne wykonanie ... ale gdzieś już coś podobnego widziałem... Madagascar? Troche podobne choć The Wild lepsze i ładniejsze ;)
Rekomendowane odpowiedzi