Koniu Napisano 17 Maj 2008 Share Napisano 17 Maj 2008 gratuluje wyróżnienia DD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 19 Maj 2008 Autor Share Napisano 19 Maj 2008 (edytowane) Dzieki wszystkim! Stosując się do rad wychodzę z czymś takim, być może wip, a może fin, bo w najbliższym czasie nie posiedze nad tym raczej ;/ ..update/finisz w kolejnym poście... Edytowane 22 Maj 2008 przez lisu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 na okładkę do jakiegoś focusa :) poślij gdzieś! Do Urbana! edit: Najlepszy jest ten za koparką :):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 mnie sie baaardzo podoba jak kolorami i forma operujesz - tak jakbyc lepił cos z plastelinym kształtował cos . super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 hahaha , poryczalem sie ze smiechu . Mayk idealnie trafiasz w klimat i tak jak Maronski pisze idealne na okladke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 22 Maj 2008 Share Napisano 22 Maj 2008 Czerpałeś inspirację z tego: http://pl.youtube.com/watch?v=0-lWeptUdiw ?;> Fajne fajne ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 22 Maj 2008 Autor Share Napisano 22 Maj 2008 Dzieki wszystkim, RaVirr - no własnie sie dowiaduje dopiero o tym spocie, rozwalił mnie pacjent który wpadł na betoniarkę :D Wrzucam ostateczny fin, poprzedni wyrzuciłem, bo zmany są czysto kosmetyczne + kilka faktur. pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 27 Maj 2008 Share Napisano 27 Maj 2008 szkoda z ejuz konczysz... nie mniej jednak pomysl genialny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 26 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2008 (edytowane) Partia speedów, dawno nic nie smarowałem dla siebie.. pozdr! Edytowane 26 Czerwiec 2008 przez lisu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosikowski Napisano 28 Czerwiec 2008 Share Napisano 28 Czerwiec 2008 Dla mnie pierwsza postać prze-ciekawa szkoda że black&white Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 2 Lipiec 2008 Share Napisano 2 Lipiec 2008 gratki wyróżnienia na digarcie wiedziałem ze tak będzie :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Pierwszy zajebisty - idzie na tapetke :) Reszta tez spoko - tylko je pokonczyc i masz kilka w najgorszym razie solidnych pracek do portfolio :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 8 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2008 fenks Panowie. A tu taki magiczny farmazonek ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 ach ach ach super pomysły masz :D nie dajesz spoczynku swojemu nowemu tabletonowi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDAStudio Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 Nic dodać nic ująć, po prostu super. Ja bym może trochę skórę człowieka poprawił, bo jak się tak przyjrzeć to miejscami wygląda jakby się topiła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 Świetne :) Ładne kolory i ogólny zamysł. A co do tej topionej skóry, to tylko miejscami tak wygląda. Na tapetkę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nubb Napisano 9 Lipiec 2008 Share Napisano 9 Lipiec 2008 Pierwszy speedzik rewelka. Fajne bryły i światełka. I oczywista ostatnia ilustracja. Te ornamenta i cyjanowe mgiełki fajne. Podoba mi się też zróżnicowanie tekstur. Ogółem fajosko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 12 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2008 (edytowane) Dzięks gajs ;) BTW Nubb gratuluję DD ;) Jako że mam urlop i full wolnego czasu trzepnalem taki oto koncepcik (Do bitwy na DA której tytułu nie za bardzo pamietam, w sumie temat mi przypasował - coś o żywiołach a szukałem jakieś inspiracji..) edit: Edytowane 15 Lipiec 2008 przez lisu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varmer Napisano 12 Lipiec 2008 Share Napisano 12 Lipiec 2008 woaah jaki temat by nie był to zwycięzca bitwy chyba już jest :] świetny koncept Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozik26 Napisano 12 Lipiec 2008 Share Napisano 12 Lipiec 2008 łooł super ! ożywić jeszcze lekko i super pracka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 12 Lipiec 2008 Share Napisano 12 Lipiec 2008 Co chwile coraz to lepsze pracki... chyba zmienie mojego faworyta ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 wrazenie fajne, tylko nie wiadomo o co chodzi. on tym mlotem w ziemie uderzyl czy jak...jesli tak to jak on to zrobil jedna reka? bo przeciez jeszcze z tego mlotka ognie krag zataczaja, wiec znaczy, ze przed chwila uderzyl...a jesli uderzyl to dlaczego mlot wrasta idealnie w podloze...mieszane odczucie, mimo, ze atmosfera super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalion Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 nooo:) będzie gorąco!:D świetna ilustracja! jeśli wygrasz, to może wybierz nowy temat inny niż "character design" bo powtarza się on już raz n-ty pod rząd:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mialczyk Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 Ja myślę, że ten młot tworzy się z ziemi i wypływającej z niej lawy. Świetny concept, w tle dodałbym coś zimnego do zwiększenia wrażenia głębi. Ale mimo to jest super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosikowski Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 Świetne, nic dodać nic ująć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 wykonanie zzzuper ! ale jak i mant raz troche siebie pytam o co chodzi :)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 świetnie uchwyciłeś głowę w tym: http://img367.imageshack.us/img367/9452/16764454hm9.jpg ale z biodrami już trochę nie wiadomo co się dzieje. Kolorki super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 16 Lipiec 2008 Share Napisano 16 Lipiec 2008 rewelacyjne prace serwujesz :] swietny styl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 20 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2008 Dzięki gajs! opis tego wyżej w finiszu 2d. a tu brusztest.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 20 Lipiec 2008 Share Napisano 20 Lipiec 2008 Wow! Piękna forma plecków! Przesuń budę, bo lezie mu po plecach (kierunki te same). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 21 Lipiec 2008 Share Napisano 21 Lipiec 2008 i z ust mu wystaje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 21 Lipiec 2008 Share Napisano 21 Lipiec 2008 Goooood doggie ;] jak juz lacedemon napisal- fajne plery naprawde.. kolorek spoko. Bude przesunac.. jakis lancuch walnac.. Ale fajny test pedzli ;) Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nubb Napisano 21 Lipiec 2008 Share Napisano 21 Lipiec 2008 Budę wek a reszta rewelacyjna. Bardzo fajoski pysk wyszedł no i pasiaste umaszczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 21 Lipiec 2008 Share Napisano 21 Lipiec 2008 świetne plecki i jak pisali wcześniej + trochę lewa kończyna (kolano) wychodzi do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 21 Lipiec 2008 Share Napisano 21 Lipiec 2008 świetne cieniowanie, plecki i pyszczek wypas. Kolana pieska rzeczywiście wychodzą do nas. Buda źle wkomponowana jak to zauważono wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 21 Lipiec 2008 Share Napisano 21 Lipiec 2008 hoho! Plecki w paseczki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDAStudio Napisano 21 Lipiec 2008 Share Napisano 21 Lipiec 2008 Fajny Szarik skrzyżowany z zebrą, no i ten powalający uśmiech. Wypas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 23 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2008 (edytowane) Buda wyautowana, postawiłem na siatke która mam nadzieje podkreśla nieokiełznaną naturę azorka + kilka poprawek. Mówcie co jeszcze i dzięki za dotychczasowe wskazówki! pozdr. Image Hosting Edytowane 23 Lipiec 2008 przez lisu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 23 Lipiec 2008 Share Napisano 23 Lipiec 2008 Wow teraz to jeszcze lepiej wygląda, rzeczywiście wykopanie budy i dodanie łańcucha z siatką poprawiło klimacik ;) Widzę, że poprawiłeś to lewe kolano, które jak ktoś powiedział wychodziło do przodu i mocniejsze światło z prawej. Świetna praca, naprawdę świetna. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ros1 Napisano 23 Lipiec 2008 Share Napisano 23 Lipiec 2008 Robi wrażenie, rzeczywiście dużo pozytywnych zmian w porównaniu z pierwszą wersją... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 24 Lipiec 2008 Share Napisano 24 Lipiec 2008 Wygląda niesamowicie :D ale nie widzę oka nawet nie widzę wgłębienia w czaszce gdzie mogło by się znajdować. Patrząc na głowę pod tym kątem powinno być widać oczodół i kącik oka lub jego cień. Przynajmniej takie mam odczucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalion Napisano 24 Lipiec 2008 Share Napisano 24 Lipiec 2008 o tak teraz duuużo lepiej:) wygląda wiele bardziej naturalnie. Powiedz mi mayk, jak uzyskujesz te fajne przejścia tonalne chodzi mi o światło i cień (w ostatniej ilustracji widoczne na skórze psa)... najpierw malujesz w szarościach, potem na warstwach (overlay, soft light itd) kolory wstawiasz, czy może masz jakąś inną metodę? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 24 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2008 Dzieki wszystkim, oko jest, ale głowa psa nie jest rysowana z profilu tylko takie 3/4 w sumie. Thalion - chyba kwestia wyczucia i majstrowanie warstwami (overlay, multiply) i blurem. Kiedyś robiłem model w greyscale i potem go kolorowałem, ale jest to pierońsko mozolne (możliwe że w moim wykonaniu jest takie) i sprowadza się do tego, ze trzeba później tak czy inaczej walić konkretny overpaint na to wszystko. Miałem też problem z wyciśnięciem soczystych kolorków z samego narzucania różnych warstw na takie coś. PS. co do pracki z piesiem to jeszcze jest kilka faz które mnie denerwują, poskrobię jeszcze dziś troszke.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azazel Napisano 24 Lipiec 2008 Share Napisano 24 Lipiec 2008 fajny piesek !! ale ... nie miem czy taka centralna kompozycja sie trzyma może jakiś znaczek na plocie by poratował :) no i ten plotek jest chyba zbyt jasny wypycha sie przez to na pierwszy plan przynajmniej jak dla mnie :D ale i tak jest fajnie :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 24 Lipiec 2008 Share Napisano 24 Lipiec 2008 Jest oczko! :D takie śliczne i czerwone z początku nie zauważyłem bo jest małe :) Piesiunio w mordę ^^ bardzo mi się podoba. maciekazazel14 jak dla mnie kompozycja pasuje do tej pracy i nie do końca wydaje mi się że jest centralna, oko wędruje mi do głowy która wcale nie znajduje się w centrum. Siatka też się nie wypycha na przód ponieważ jest drobna a wzór się powtarza, piesek jest jednolity i również bardzo jasny, ogólnie tworzy to fajny efekt. Kiedy w obrazie jest tyle światła uwagę przykuwają ciemne kontrastujące elementy. Jest super, sam chciałbym tak malować :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 24 Lipiec 2008 Share Napisano 24 Lipiec 2008 Prześliczne stworzonko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 24 Lipiec 2008 Share Napisano 24 Lipiec 2008 bardzo fajne, duzo lepiej z ta siatka. ale mysle ze jakbys puscil siatke mocniej w perspektywie i moze jakos nieco bardziej zroznicowal swiatlo na niej, bylo by jeszcze lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi-su Napisano 24 Lipiec 2008 Share Napisano 24 Lipiec 2008 po mistrzowsku, aczkolwiek ten ogonek trochę przy krótki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 24 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2008 Dzieki wszystkim, szczególnie za wychwycenie niedociągnięć. Odstawiam prackę w tej postaci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakóbM Napisano 24 Lipiec 2008 Share Napisano 24 Lipiec 2008 Fajna pracka.NIezły klimat. Można jeszcze bardziej podkreślić ta postać rozmywając tło i traktując troszkę innym kolorem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi