Napisano 19 Maj 200816 l Autor Dzieki wszystkim! Stosując się do rad wychodzę z czymś takim, być może wip, a może fin, bo w najbliższym czasie nie posiedze nad tym raczej ;/ ..update/finisz w kolejnym poście... Edytowane 22 Maj 200816 l przez lisu
Napisano 19 Maj 200816 l na okładkę do jakiegoś focusa :) poślij gdzieś! Do Urbana! edit: Najlepszy jest ten za koparką :):):)
Napisano 19 Maj 200816 l mnie sie baaardzo podoba jak kolorami i forma operujesz - tak jakbyc lepił cos z plastelinym kształtował cos . super
Napisano 20 Maj 200816 l hahaha , poryczalem sie ze smiechu . Mayk idealnie trafiasz w klimat i tak jak Maronski pisze idealne na okladke
Napisano 22 Maj 200816 l Czerpałeś inspirację z tego: http://pl.youtube.com/watch?v=0-lWeptUdiw ?;> Fajne fajne ^^
Napisano 22 Maj 200816 l Autor Dzieki wszystkim, RaVirr - no własnie sie dowiaduje dopiero o tym spocie, rozwalił mnie pacjent który wpadł na betoniarkę :D Wrzucam ostateczny fin, poprzedni wyrzuciłem, bo zmany są czysto kosmetyczne + kilka faktur. pozdr!
Napisano 26 Czerwiec 200816 l Autor Partia speedów, dawno nic nie smarowałem dla siebie.. pozdr! Edytowane 26 Czerwiec 200816 l przez lisu
Napisano 4 Lipiec 200816 l Pierwszy zajebisty - idzie na tapetke :) Reszta tez spoko - tylko je pokonczyc i masz kilka w najgorszym razie solidnych pracek do portfolio :)
Napisano 9 Lipiec 200816 l ach ach ach super pomysły masz :D nie dajesz spoczynku swojemu nowemu tabletonowi :)
Napisano 9 Lipiec 200816 l Nic dodać nic ująć, po prostu super. Ja bym może trochę skórę człowieka poprawił, bo jak się tak przyjrzeć to miejscami wygląda jakby się topiła.
Napisano 9 Lipiec 200816 l Świetne :) Ładne kolory i ogólny zamysł. A co do tej topionej skóry, to tylko miejscami tak wygląda. Na tapetkę :)
Napisano 9 Lipiec 200816 l Pierwszy speedzik rewelka. Fajne bryły i światełka. I oczywista ostatnia ilustracja. Te ornamenta i cyjanowe mgiełki fajne. Podoba mi się też zróżnicowanie tekstur. Ogółem fajosko :)
Napisano 12 Lipiec 200816 l Autor Dzięks gajs ;) BTW Nubb gratuluję DD ;) Jako że mam urlop i full wolnego czasu trzepnalem taki oto koncepcik (Do bitwy na DA której tytułu nie za bardzo pamietam, w sumie temat mi przypasował - coś o żywiołach a szukałem jakieś inspiracji..) edit: Edytowane 15 Lipiec 200816 l przez lisu
Napisano 12 Lipiec 200816 l woaah jaki temat by nie był to zwycięzca bitwy chyba już jest :] świetny koncept
Napisano 13 Lipiec 200816 l wrazenie fajne, tylko nie wiadomo o co chodzi. on tym mlotem w ziemie uderzyl czy jak...jesli tak to jak on to zrobil jedna reka? bo przeciez jeszcze z tego mlotka ognie krag zataczaja, wiec znaczy, ze przed chwila uderzyl...a jesli uderzyl to dlaczego mlot wrasta idealnie w podloze...mieszane odczucie, mimo, ze atmosfera super.
Napisano 13 Lipiec 200816 l nooo:) będzie gorąco!:D świetna ilustracja! jeśli wygrasz, to może wybierz nowy temat inny niż "character design" bo powtarza się on już raz n-ty pod rząd:D
Napisano 14 Lipiec 200816 l Ja myślę, że ten młot tworzy się z ziemi i wypływającej z niej lawy. Świetny concept, w tle dodałbym coś zimnego do zwiększenia wrażenia głębi. Ale mimo to jest super.
Napisano 14 Lipiec 200816 l wykonanie zzzuper ! ale jak i mant raz troche siebie pytam o co chodzi :)?
Napisano 15 Lipiec 200816 l świetnie uchwyciłeś głowę w tym: http://img367.imageshack.us/img367/9452/16764454hm9.jpg ale z biodrami już trochę nie wiadomo co się dzieje. Kolorki super
Napisano 20 Lipiec 200816 l Wow! Piękna forma plecków! Przesuń budę, bo lezie mu po plecach (kierunki te same).
Napisano 21 Lipiec 200816 l Goooood doggie ;] jak juz lacedemon napisal- fajne plery naprawde.. kolorek spoko. Bude przesunac.. jakis lancuch walnac.. Ale fajny test pedzli ;) Pozdro.
Napisano 21 Lipiec 200816 l Budę wek a reszta rewelacyjna. Bardzo fajoski pysk wyszedł no i pasiaste umaszczenie.
Napisano 21 Lipiec 200816 l świetne plecki i jak pisali wcześniej + trochę lewa kończyna (kolano) wychodzi do przodu.
Napisano 21 Lipiec 200816 l świetne cieniowanie, plecki i pyszczek wypas. Kolana pieska rzeczywiście wychodzą do nas. Buda źle wkomponowana jak to zauważono wcześniej.
Napisano 23 Lipiec 200816 l Autor Buda wyautowana, postawiłem na siatke która mam nadzieje podkreśla nieokiełznaną naturę azorka + kilka poprawek. Mówcie co jeszcze i dzięki za dotychczasowe wskazówki! pozdr. Image Hosting Edytowane 23 Lipiec 200816 l przez lisu
Napisano 23 Lipiec 200816 l Wow teraz to jeszcze lepiej wygląda, rzeczywiście wykopanie budy i dodanie łańcucha z siatką poprawiło klimacik ;) Widzę, że poprawiłeś to lewe kolano, które jak ktoś powiedział wychodziło do przodu i mocniejsze światło z prawej. Świetna praca, naprawdę świetna. Pozdro
Napisano 23 Lipiec 200816 l Robi wrażenie, rzeczywiście dużo pozytywnych zmian w porównaniu z pierwszą wersją...
Napisano 24 Lipiec 200816 l Wygląda niesamowicie :D ale nie widzę oka nawet nie widzę wgłębienia w czaszce gdzie mogło by się znajdować. Patrząc na głowę pod tym kątem powinno być widać oczodół i kącik oka lub jego cień. Przynajmniej takie mam odczucie.
Napisano 24 Lipiec 200816 l o tak teraz duuużo lepiej:) wygląda wiele bardziej naturalnie. Powiedz mi mayk, jak uzyskujesz te fajne przejścia tonalne chodzi mi o światło i cień (w ostatniej ilustracji widoczne na skórze psa)... najpierw malujesz w szarościach, potem na warstwach (overlay, soft light itd) kolory wstawiasz, czy może masz jakąś inną metodę? :)
Napisano 24 Lipiec 200816 l Autor Dzieki wszystkim, oko jest, ale głowa psa nie jest rysowana z profilu tylko takie 3/4 w sumie. Thalion - chyba kwestia wyczucia i majstrowanie warstwami (overlay, multiply) i blurem. Kiedyś robiłem model w greyscale i potem go kolorowałem, ale jest to pierońsko mozolne (możliwe że w moim wykonaniu jest takie) i sprowadza się do tego, ze trzeba później tak czy inaczej walić konkretny overpaint na to wszystko. Miałem też problem z wyciśnięciem soczystych kolorków z samego narzucania różnych warstw na takie coś. PS. co do pracki z piesiem to jeszcze jest kilka faz które mnie denerwują, poskrobię jeszcze dziś troszke..
Napisano 24 Lipiec 200816 l fajny piesek !! ale ... nie miem czy taka centralna kompozycja sie trzyma może jakiś znaczek na plocie by poratował :) no i ten plotek jest chyba zbyt jasny wypycha sie przez to na pierwszy plan przynajmniej jak dla mnie :D ale i tak jest fajnie :) pozdrawiam
Napisano 24 Lipiec 200816 l Jest oczko! :D takie śliczne i czerwone z początku nie zauważyłem bo jest małe :) Piesiunio w mordę ^^ bardzo mi się podoba. maciekazazel14 jak dla mnie kompozycja pasuje do tej pracy i nie do końca wydaje mi się że jest centralna, oko wędruje mi do głowy która wcale nie znajduje się w centrum. Siatka też się nie wypycha na przód ponieważ jest drobna a wzór się powtarza, piesek jest jednolity i również bardzo jasny, ogólnie tworzy to fajny efekt. Kiedy w obrazie jest tyle światła uwagę przykuwają ciemne kontrastujące elementy. Jest super, sam chciałbym tak malować :D
Napisano 24 Lipiec 200816 l bardzo fajne, duzo lepiej z ta siatka. ale mysle ze jakbys puscil siatke mocniej w perspektywie i moze jakos nieco bardziej zroznicowal swiatlo na niej, bylo by jeszcze lepiej :)
Napisano 24 Lipiec 200816 l Autor Dzieki wszystkim, szczególnie za wychwycenie niedociągnięć. Odstawiam prackę w tej postaci
Napisano 24 Lipiec 200816 l Fajna pracka.NIezły klimat. Można jeszcze bardziej podkreślić ta postać rozmywając tło i traktując troszkę innym kolorem .