Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 774
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość dekiel
Napisano

mnie sie baaardzo podoba jak kolorami i forma operujesz - tak jakbyc lepił cos z plastelinym kształtował cos . super

Napisano

Dzieki wszystkim, RaVirr - no własnie sie dowiaduje dopiero o tym spocie, rozwalił mnie pacjent który wpadł na betoniarkę :D

Wrzucam ostateczny fin, poprzedni wyrzuciłem, bo zmany są czysto kosmetyczne + kilka faktur.

pozdr!

wipeuro6fin1000gr9.jpg

Napisano (edytowane)

Partia speedów, dawno nic nie smarowałem dla siebie..

hostpart2finne0.jpg

83511228un6.jpg

20579056nv5.jpg

44884368fo4.jpg

16764454hm9.jpg

pozdr!

Edytowane przez lisu
Napisano

Nic dodać nic ująć, po prostu super. Ja bym może trochę skórę człowieka poprawił, bo jak się tak przyjrzeć to miejscami wygląda jakby się topiła.

Napisano

Pierwszy speedzik rewelka. Fajne bryły i światełka. I oczywista ostatnia ilustracja. Te ornamenta i cyjanowe mgiełki fajne. Podoba mi się też zróżnicowanie tekstur. Ogółem fajosko :)

Napisano (edytowane)

Dzięks gajs ;) BTW Nubb gratuluję DD ;)

Jako że mam urlop i full wolnego czasu trzepnalem taki oto koncepcik (Do bitwy na DA której tytułu nie za bardzo pamietam, w sumie temat mi przypasował - coś o żywiołach a szukałem jakieś inspiracji..)

edit:

volkan2oq2.jpg

Edytowane przez lisu
Napisano

wrazenie fajne, tylko nie wiadomo o co chodzi. on tym mlotem w ziemie uderzyl czy jak...jesli tak to jak on to zrobil jedna reka? bo przeciez jeszcze z tego mlotka ognie krag zataczaja, wiec znaczy, ze przed chwila uderzyl...a jesli uderzyl to dlaczego mlot wrasta idealnie w podloze...mieszane odczucie, mimo, ze atmosfera super.

Napisano

nooo:) będzie gorąco!:D świetna ilustracja! jeśli wygrasz, to może wybierz nowy temat inny niż "character design" bo powtarza się on już raz n-ty pod rząd:D

Napisano

Ja myślę, że ten młot tworzy się z ziemi i wypływającej z niej lawy.

Świetny concept, w tle dodałbym coś zimnego do zwiększenia wrażenia głębi. Ale mimo to jest super.

Napisano

Goooood doggie ;] jak juz lacedemon napisal- fajne plery naprawde.. kolorek spoko. Bude przesunac.. jakis lancuch walnac.. Ale fajny test pedzli ;) Pozdro.

Napisano (edytowane)

Buda wyautowana, postawiłem na siatke która mam nadzieje podkreśla nieokiełznaną naturę azorka + kilka poprawek. Mówcie co jeszcze i dzięki za dotychczasowe wskazówki!

pozdr.

9249wip-concept004-700.jpgImage Hosting

Edytowane przez lisu
Napisano

Wow teraz to jeszcze lepiej wygląda, rzeczywiście wykopanie budy i dodanie łańcucha z siatką poprawiło klimacik ;) Widzę, że poprawiłeś to lewe kolano, które jak ktoś powiedział wychodziło do przodu i mocniejsze światło z prawej. Świetna praca, naprawdę świetna.

Pozdro

Napisano

Wygląda niesamowicie :D ale nie widzę oka nawet nie widzę wgłębienia w czaszce gdzie mogło by się znajdować. Patrząc na głowę pod tym kątem powinno być widać oczodół i kącik oka lub jego cień. Przynajmniej takie mam odczucie.

Napisano

o tak teraz duuużo lepiej:) wygląda wiele bardziej naturalnie.

Powiedz mi mayk, jak uzyskujesz te fajne przejścia tonalne chodzi mi o światło i cień (w ostatniej ilustracji widoczne na skórze psa)... najpierw malujesz w szarościach, potem na warstwach (overlay, soft light itd) kolory wstawiasz, czy może masz jakąś inną metodę? :)

Napisano

Dzieki wszystkim, oko jest, ale głowa psa nie jest rysowana z profilu tylko takie 3/4 w sumie.

Thalion - chyba kwestia wyczucia i majstrowanie warstwami (overlay, multiply) i blurem. Kiedyś robiłem model w greyscale i potem go kolorowałem, ale jest to pierońsko mozolne (możliwe że w moim wykonaniu jest takie) i sprowadza się do tego, ze trzeba później tak czy inaczej walić konkretny overpaint na to wszystko. Miałem też problem z wyciśnięciem soczystych kolorków z samego narzucania różnych warstw na takie coś.

PS. co do pracki z piesiem to jeszcze jest kilka faz które mnie denerwują, poskrobię jeszcze dziś troszke..

Napisano

fajny piesek !! ale ... nie miem czy taka centralna kompozycja sie trzyma może jakiś znaczek na plocie by poratował :) no i ten plotek jest chyba zbyt jasny wypycha sie przez to na pierwszy plan przynajmniej jak dla mnie :D ale i tak jest fajnie :) pozdrawiam

Napisano

Jest oczko! :D takie śliczne i czerwone z początku nie zauważyłem bo jest małe :)

Piesiunio w mordę ^^ bardzo mi się podoba.

maciekazazel14 jak dla mnie kompozycja pasuje do tej pracy i nie do końca wydaje mi się że jest centralna, oko wędruje mi do głowy która wcale nie znajduje się w centrum.

Siatka też się nie wypycha na przód ponieważ jest drobna a wzór się powtarza, piesek jest jednolity i również bardzo jasny, ogólnie tworzy to fajny efekt. Kiedy w obrazie jest tyle światła uwagę przykuwają ciemne kontrastujące elementy.

Jest super, sam chciałbym tak malować :D

Napisano

bardzo fajne, duzo lepiej z ta siatka.

ale mysle ze jakbys puscil siatke mocniej w perspektywie i moze jakos nieco bardziej zroznicowal swiatlo na niej, bylo by jeszcze lepiej :)