Napisano 3 Maj 200816 l Autor Cieszy ze sie podoba- dzięki za dobre słowo :), stara blaszanka ale ma cos w sobie..... jesli idzie o malowanie to tylko chwilka zabawy w szopie i prosze nie przywiązujcie do tego zadnej wagi;) nad malowaniem myśle bo od tego jakie wybiore będzie zależna scenka finałowa zapewne. Co powiecie na takie jak ponizej( legion kondor - spain), plus próbka materiału mix z wirejowym blendem.
Napisano 6 Maj 200816 l Autor szybki teścik malowanka ( ciekawe czy pamietacie film " tylko dla orłów?):
Napisano 6 Maj 200816 l szybki teścik malowanka ( ciekawe czy pamietacie film " tylko dla orłów?): Właśnie od razu mi się skojarzyło :) Super machina.
Napisano 6 Maj 200816 l rewelka:) chociaz wiesz troszke te rendery sa dziwne, no kurcze :) btw. to ujecie mi bardzo przypadlo do gustu :)
Napisano 6 Maj 200816 l Bardzo bardzo ładnie. Na tym renderze z malowaniem jest trochę za dużo szumu, ale to pewnie przez niskie ustawienia rendera.
Napisano 6 Maj 200816 l "W życiu nie wymodelowałem śrubki z gwintem" Kliment, 20 IV 2008r. Czyżbyśmy byli świadkami tego przełomowego wydarzenia? ;)
Napisano 7 Maj 200816 l Autor nie ma tu ani jednej śrubki!:P tescik materiałów i szkic -concepcik scenki koncowej:
Napisano 7 Maj 200816 l Kliment barbarzyńco! to nieprzyzwoicie ładne jest :D tylko jakość tej fotki w tle troszkę pozostawia do życzenia. mógłbyś dać taką czarnobiałą wersję poszarpaną jak z tamtych czasów ;)
Napisano 7 Maj 200816 l Świetna robota! Wszyscy tu się podniecają pogięta blachą, a tak naprawdę majstersztyk to falista blacha poszycia. Dość dobrze znam ten samolot i muszę powiedzieć, że kapitalnie rozwiązałeś kwestię "zaklepek" na końcach tych "fal". Moje wielkie uznanie! PS. A te podkłady w tle, to przypadkiem nie z takiej jednej książki ;)
Napisano 7 Maj 200816 l Kliment barbarzyńco! to nieprzyzwoicie ładne jest :D tylko jakość tej fotki w tle troszkę pozostawia do życzenia. mógłbyś dać taką czarnobiałą wersję poszarpaną jak z tamtych czasów ;) nieeeeee błagam Cie to jest jedyna rzecz, której nie powinieneś robić :P wiocha i tyle co do samego modelu to jest zwyczajnie genialny ;] tyle ode mnie...czekam na finał i jakieś inne ujecia pozdrawiam
Napisano 7 Maj 200816 l Autor pochwała z ust Marka R. no to jest coś! dzieki!:) ta falista blacha mnie prawie wykonczyła, przyznam szczerze:) Marek, ksiazki? tzn? bo sa z netu :)
Napisano 7 Maj 200816 l model jest mistrzowski i bardzo sie podoba ;] tyle, ze fota w tle jest chyba taka przy przyslonietym sloncu i przez to Twoj model odcina sie troche od tla
Napisano 8 Maj 200816 l No kliment... kawal dobrej roboty niema co :) ale rzeczywiscie tak jak powiedzial JW_2305 troszke za ciemne to tlo w porownaniu do samolotu...
Napisano 11 Maj 200816 l super :) do końcowej sceny ja bym proponował samolot przechylić jeszcze ok 5-10 stopni, oraz z tego bardziej przechylonego silnika buchający czarny dym, i troche ognia, a tle wsadzić jeszcze jakiś myśliwiec :)
Napisano 11 Maj 200816 l Kliment, jeżeli ten Junkers został trafiony w silnik, to na pewno nie pierwszym pociskiem, więc może dodaj mu parę dziurek na kadłubie lub skrzydłach. No i może kolorki mininmalnie za intensywne. Efekt końcowy super, chociaż szkoda że nie widać tych wszystkich detali.
Napisano 11 Maj 200816 l Autor koniec to jeszcze nie jest, pilota nie ma!:) nad kolorem jeszcze posiedzę. Nie zapominajcie ze to wciąż WIP ;) Edytowane 11 Maj 200816 l przez kliment woroszyłow
Napisano 11 Maj 200816 l ja ci dam do końca, na samolocie odbicia poprawić no i z kolorystyka bym jednak trochę się pobawił jeszcze, no i dym też ja bym dał gęstszy
Napisano 11 Maj 200816 l Autor Chyba już nie będzie, umówmy się ze ciocia JU po długim locie nad morzem została zaatakowana przez wroga i teraz wraca ostatkiem sił " byle dociągnąć do brzegu", ma juz blisko 500 m i będzie ląd :) Poprawiłem saturacje i nasycenie:
Napisano 11 Maj 200816 l ogolnie to wypas jedynie co bym poprawil to tlo i smiglo powyginal czy cos z nim zrobil bo jak silnik sie pali to smiglo tez ulega jakiemus uszkodzeniu ;] pozdro !
Napisano 11 Maj 200816 l Świetny model :) Teraz teksturka wygląda dużo lepiej, ale dziwnie odbija światło na grzbiecie kadłuba w porównaniu ze skrzydłami np.
Napisano 11 Maj 200816 l POza tym chyba za wysoka gamma, szczególnie to widać na silnikach, ale już znacznie lepiej!
Napisano 11 Maj 200816 l Kliment jak to tak zostawisz, to autentycznie przy nastepnym spotkaniu bedziemy musieli porozmawiac :) w tym stanie wyglada jak model z gry, a tak na 100 % nie mialo to wygladac, wypal ambienta i postaraj sie to jakos w fotosklepie poskladac zeby wyciagnac z niego wiecej glebi i ilosc detali, w dodatku ten dym rozumiem ze na mołszyn blurze, ale tez nie wyglada najlepiej. Moim zdaniem jeszcze tydzien czasu powinienes poswiecic :) bo szkoda modelu, ale rozumiem ze juz jestes nim zmeczony :) tak czy inaczej trzymam kciuki :) pozdrowka wujku :)
Napisano 11 Maj 200816 l No i jednak dorób tych pilotów/strzelców - też tego nie lubię, ale czasami jednak trzeba:)
Napisano 11 Maj 200816 l Autor Lucas - pilot juz ma głowe i czapke.... zrobie mu jeszcze zarys korpusu i włoże na swoje miejsce:) więc spoko. bedzie bedzie:)
Napisano 11 Maj 200816 l to ujęcie kamery duzo bardziej mi się podoba (można tylko nieco bardziej przechylić samolot na bok) na tym wczesniejszym ujęciu on faktycznie leci. na tym nowym raczej spada http://img244.imageshack.us/img244/388/033aqe9.jpg poza tym teraz jest zbyt blado, oraz dym jest zupełnie nieprzekonujący ( powinien chyba też bardziej zalatywać w strone ogona a on ucieka na bok) i jeszcze jedna ważna sprawa, cały detal skrzydeł gdzieś przepadł działaj dalej do końca jeszcze troche :)