OmeN2501 Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 (edytowane) Ilustracja dla Fabryki Slow na okładkę książki "Polowanie na Jednorożca" - całkiem fajnie sie ją czyta, polecam ;] Tlo to foto-moto-podmalowka, panienka dziergana w calosci recznie, kapturek z referki : klik Wszelkie uwagi jak zwykle mile widziane Prawie 100% zblizenia: - Edytowane 2 Kwiecień 2009 przez OmeN2501 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 bardzo pięknie głęboko piękne. wspaniałość. będę to często oglądał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 brak mi słow - twoja najlepsza pracka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 kurde genialne...brak mi słów!!...no normalnie mnie zatkało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 ugthff.. ojoj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 świetne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 Popraw ten kaptur-please! Jest płaski i brak mu formy pomimo , że z refki. Kolor miodzio :) Załamania na płaszczu są wałeczkowe i sztuczne.Źle, jak pojawiają się bliki ( najjaśniejsze światła) w tym samym walorze. Masz tu wiele takich punktów. Torba wisi w powietrzu, a powinna na jej ramieniu( wgniecenia zalecam) Pasek zaginając się na jej ramieniu powinien zmienić perspektywę ( szerokość) Kusi, aby zmoczyć te wystające włosy. Jeśli mokre to na większym kontraście i ciemniejsze z blikami światła. No i to przejście okolic nosa i oczu: płasko i kluskowato wyszło. Sorry za te uwagi, ale myślę, że Ci pomogą ;) pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 11 Październik 2007 Autor Share Napisano 11 Październik 2007 Dzięki wielkie wszystkim za komenty ;] Lace siade wieczorkiem to poprawie co sie da z tego o czym pisales (choć nie kumam za bardzo uwagi z blinkami :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 Twoja najlepsza pracka ! normalnie Super ! emocje, postac az mowi super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 Już tłumaczę. Oko zawsze zawiesza się na najjaśniejszych plamach, zwłaszcza małych. Jeśli tych jasnych plam (świateł) jest wiele i w dodatku są rozsiane po całości obrazu, to zaczyna nam widzenie skakać. Można temu zapobiec różnicując lekko ich walor. Niech najjaśniejszy będzie np. w jakimś ważnym momencie. Reszta analogicznie powinna gasnąć. Tak samo jest z nasyceniem koloru, jak również z temperaturą. I to należy brać pod uwagę. Myślę, że rozjaśniłem nieco ;) edit: W naturze po prostu nie ma wielu elementów o tej samej jasności. Poza tym ważna jest droga oka po obrazie. Widz nie wie dlaczego, ale z chęcią patrzy na obraz. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slon Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 Lizusy !!! ale mu słodzicie aż mi sie niedobrze zrobiło :) Praca fajna, pierwsze wrażenie bardzo dobre. Widać też że temat jest ciężki (płaszcz, deszcz i światła). Fajna kompozycja, misterna gra świateł i ciekawe ujęcie - czuć napięcie. Ale... Gdzie ta babka ma cycki :)? Pas od torby powinien się trochę załamywać na piersiach i naciągnij ten pas na kobietę niech torba wisi bo aktualnie lewituje a widać że jest ciężka. W brzuchu ma czarną dziurę ;), daj tam (brzuch) trochę światła. Jest tam bardzo silny kontrast z płaszczem kobiety wiec wygląda że babka jest pusta w środku :). Refleksy świetlne na kapturze i na ramieniu zbyt mocne. Na moim LCD LG Flatron wygladaja na białe. Jest jakaś nienaturalność w kapturze, wygląda trochę jak skorupka od jajka. Domyślam się że ciężko ująć taki materiał ale powalcz jeszcze. Reasumując praca bardzo przyjemna, klimat atmosfera i ujęcie dają bardzo interesujące wrażenie. Ułóż ładnie na dziewczynie pas od torby, popraw jasne i ciemne tony a praca będzie jeszcze lepsza. Powodzenia i pozdrawiam Slon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 bardzo ładne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 A może jakiś step-by-step? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 pieknie wyszla ta dlon ktora trzyma granata, wrecz wzorcowo :D Troche moze zeby wydajA sie za daleko rozstawione dales taka za szeroka plame miedzy nimi i wydaje sie szczerbata..? chyba wszystko co nie gra juz lace mowil i pewno poprawisz pracka i tak zdecydowanie lepsza imo niz wczesniejsza, ;)jest fajnie wydaje sie swobodnie zrobione tak z rozmachem i pytanie ile robiles? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 zgadzam sie ze Twoja najlepsza pracka, glowa troche mala sie wydaje, no ale liczy sie rzedewszystkim klimat, az sie nie moge doczekac nastepnej pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 Więcej chyba nie będę wchodził do tematów założonych przez Ciebie a zwłaszcza tych "Finished 2d" bo od razu się duszę;p Genialna praca bardzo mi się podoba. Nie mam zastrzeżeń:) Pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalion Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 jak dla mnie super:) świetne kolory, na pewno będzie dobrze wyglądać na okładce:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 fajna pracka ale chłopaki mają rację, dobrze jest zaplanować drogę wzroku jak pisał Lace, można wtedy "zmusić" oglądającego aby najpierw zobaczył to potem tamto, ale to pewnie wiesz. Czy postać rysowałeś z wyobraźni czy pomagałeś sobie referkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shi Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 nie ma co pisac zaduzo super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 barwne, ladne, super Ci dlonie wychodza, zdradz recepte;) jedno mnie zaskoczylo, laserki zauwazylem dopiero po dluzszym czasie patrzenia.. edit: kaptur tez odstaje od reszty - wydaje mi sie plaski... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 uff, zgadzam się z przedmówcami, zdecydowanie najlepsza praca, realizm powala na kolana, ale jest parę takich rzeczy o których pisał lace co można by poprawić, i ja jeszcze odnosze wrażenie że barki ma trochę za szerokie, szczególnie ta ręka z granatem jakoś tak za mocno wysunięta ale może to jest spowodowane tym odstającym płaszczem, mimo wszystko spróbowałbym sobie pomierzyć szkielet bez płaszcza ;] sory że się czepiam bo praca naprawde kosmiczna ale jak byś poprawił to już będzie tak że lepiej się nie da. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 no super praca i faktycznie chyba jedna z najlepszych w twoim wykonaniu, 5 gwiazdek i daj większy obrazek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 11 Październik 2007 Autor Share Napisano 11 Październik 2007 Dobra - poprawilem co moglem, update w pierwszym poscie. Jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc w wylapywaniu wszelkich potkniec ;] A wyzsza rozdzialka akurat na tapete pewnie sie pojawi niedlugo na http://www.cgwallpapers.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 Faktycznie pracka bombowa. Wersję "final" dodam sobie do galerii mistrzów. Pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 12 Październik 2007 Share Napisano 12 Październik 2007 Nie komentuje prac 2d bo sie nie znam:) ale to co zaprezentowałeś po prostu mnie zgwałciło oO. Genialne, gratuluje bo naprawdę jest czego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serratus Napisano 12 Październik 2007 Share Napisano 12 Październik 2007 Hej ! Postaci komentować nie będę, bo wyszła bardzo ładnie, szczególnie twarzyczka super. Ale to co najbardziej zwróciło moją uwagę to granat, który dziewczyna trzyma w ręku - dlaczego ? Bo bardzo estetycznie podpiąłeś go pod to środowisko. Tyle mojej filozofii :]. Pełen podziw. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 12 Październik 2007 Share Napisano 12 Październik 2007 Mimo, że nie lubię fotorealizmu to ta pracka jest bombowa. Bardzo podobają mi się dłonie, trochę mniej twarz. Wszystko siedzi jak należy, sensownie nie ma się do czego przyczepić (no ok, rękawy mogły być naturalniej pofałdowane ... ;) ). I na początku nie mogłem skumać co to za czerwone smugi ale to już mój problem chyba. Zajebista praca, gratuluję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 12 Październik 2007 Share Napisano 12 Październik 2007 szalejesz jak zwykle :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 13 Październik 2007 Share Napisano 13 Październik 2007 Aż mi sie jej szkoda zrobiło...:) Zwłaszcza że taka ładna. Masz kolejnego fana w mojej osobie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 13 Październik 2007 Autor Share Napisano 13 Październik 2007 Heh - jeszcze raz wielkie dzieki wszyskim za cieple slowa. Czasem sie tak pracka uda, temat podejdzie, (prawie) wszystko sie zgra... a czasem nie. Wiec jak nastepny obrazek bedzie kaszanka to nie bijcie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sammael_at Napisano 10 Listopad 2007 Share Napisano 10 Listopad 2007 Ocholera, o cholera o cholera :P wiecej powiedziec sie nie da ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 11 Listopad 2007 Share Napisano 11 Listopad 2007 genialne! :O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzelek Napisano 25 Maj 2008 Share Napisano 25 Maj 2008 kozak bez 2 zdań! jak zawsze w Twoim wykonaniu pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalais Napisano 26 Maj 2008 Share Napisano 26 Maj 2008 swierna praca, tylko lasery zauwazylem dopiero jak ktos o nich napisal, wydaje mi sie ze wartoby bylo je ciut mocniej wyeksponowac, bo sa waznym elementem tej historii ogolnie jak zawsze pro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avant.garde Napisano 26 Maj 2008 Share Napisano 26 Maj 2008 Rewelacja, jak na Omena przystało;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 26 Maj 2008 Share Napisano 26 Maj 2008 (edytowane) Praca wyróżniona w kategorii 2D. Edytowane 26 Maj 2008 przez leander Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afrix Napisano 24 Czerwiec 2008 Share Napisano 24 Czerwiec 2008 Dla mnie to jest bomba! lecz ten kaptur jest jak dla mnie troche za cienki :P ale i dla mnie to jest bardzo ladne :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość slay Napisano 25 Listopad 2008 Share Napisano 25 Listopad 2008 Powiem tylko tyle, uwielbiam tą pracę. Jest przepiękna. Pierwszy raz widziałem ją na okładce książki, albo bardzo podobną i od razu zwróciła moją uwagę. Wielkie brawa dla autora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ndru Napisano 25 Listopad 2008 Share Napisano 25 Listopad 2008 Wspaniala praca. Zarowno pod wzgledem technicznym jak i artystycznym. Dlaczego tylko Silver? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walmord Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 Padało tu już tyle pochwał że nie miałbym co dodać, więc powiem co mnie drażni. Drażnią mnie te blury, szkoda że deszcz zrobiłeś blurami i że tyle ich jest w tle. Postać jest ewidentnie malarska z malarską faktórą natomiast tło, efekty switlne i atmosferyczne próbują udawać zdjęcie. Ja bym wolał żeby to było bardziej zdecydowanie malarskie lub fotorealistyczne. Mało dramatyczna jest także sama postać w kontekście tematu pracy, jest za bardzo "upozowana". A po z tym gratuluję i tzymam kciuki za następne prace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Użytkownik Napisano 24 Marzec 2009 Share Napisano 24 Marzec 2009 Brak słów. Jesteś Wielki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 w tej dziewczynce to ja sie zakochalem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guffqa Napisano 11 Kwiecień 2011 Share Napisano 11 Kwiecień 2011 niesamowite to jest! Hipnotyzujace! Jak bys tylko mi wyslal wersje w 1080 p to odrazu by sie znalazla na mojej tapecie! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Senis Ditron Napisano 21 Luty 2012 Share Napisano 21 Luty 2012 świetna praca, szacunek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi