Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hej.

Kilka miesięcy temu robiłem pociąg, ale jak widać temat mi się nie znudził. Oto koncept lokomotywy. Inspirowane kształtami myśliwców z II W.Ś.

train_l.jpg

a tutaj kilka kroków, dwa pierwsze we flashu:

train_steps.jpg

pozdrawiam!

• Odpowiedzi 36
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość dekiel
Napisano

wspaniały rendering! wiele mozna sie z niego nauczyc dzieki....

Napisano

No...z oświetleniem to pojechałeś. ;)

Sam pociąg bardzo fajny, szczególnie front.

Taki taki...idealny do jakiejś animacji 3D.

Po dłuższym spojrzeniu ni to koncept ni to ilustracja,

znika całe eye-candy związane z głębią i robi się pustka,

może pokusisz się jeszcze o jakieś drobne otoczenie? :)

Napisano

Ładnie. Oświetlenie/cieniowanie bomba. Ciekaw jestem jak taki efekt osiągnąłeś :)

Gość User190
Napisano

Świetne :) Tak, jak napisał AG - aż chce się modelować :)

Napisano

nie będę oryginalny i napiszę że wygląda jak 3d:-) (bo wygląda!) . Świetne! (kurcze właśnie modeluję coś podobnego tyle, że latającego:-)

Napisano

hm, z tego co widzę wielu sie nabrało że to 3D ;) i się nie dziwie, trzeba przyznać ze rysunek detalami i ogółem nie powala, ale wykorzystanie przestrzeni i to jak go zacieniowałeś, daje wspaniały efekt 3D, wyszło perfekcyjnie i nie dziwie się że masz fronta ;] pozdro

Gość KRUChY
Napisano

dwa pierwsze we FLAShu ?? WOOW

Napisano

No i nie wiem jak traktować komplement, że to wygląda jak słabe 3d hłehłe

łatwiej coś takiego uzyskać w 3d niż w 2d... jako 3d nadal było by traktowane jako wip ;)

Napisano

Efekt koncowy powala :) Fajnie, że inspiracja do czegoś futurystycznego pochodzi od retro- samolotów ;) Ale jakoś najbardziej mi sie podobają 2 kadry z flash' a ;] Dobrze się maluje we flash' u ? Muszę spróbować :D

Napisano

lubie zajrzec na Twoja strone w poszukiwaniu motywacji i inspiracji, ten koncepcik jak i wczesniejsze pozytywnie nastraja...jestem w zgodzie z innymi forumowiczami - ja tez na poczatku myslalem, ze to 3d (komplement:)

Napisano

fajny klimacik, jak na koncepcik full wypas, ale samo w sobie jako pracka bez mega szalu, tzn ladnie "wyrenderowane":) ale mogl tam jakis pan maszynista stac, mogles jakos zamarkowac czy na czyms to stoi, bo ten cien tylko taki biedny

Napisano

heja

dzięki za komentarze. Nie chciałem tu robić całego otoczenia bo zrobiłoby się trochę podobnie do mojej poprzedniej ilustracji z pociągiem. Wolałem więc to zachować jako czysty koncept sprzętu i tyle.

Napisano

swietna praca, fajnie uzyskales przestrzennosc, i sam projekt tez jest bardzo klimatyczny

przejrzalem Twoje portfolio, masz talent i umiejetnosci!, swietne rzeczy, trafilo do ulubionych :)

pozdrawiam!

Napisano

a moglbys moze powiedziec, w jaki sposob uzyskales tak miękkie cienie - efekt w krokach 2 na 3. W 2 cienie mają ostre krawędzie, jednak dalej sa juz ciemniejsze i gladkie?

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności