SWRSC Napisano 6 Czerwiec 2008 Napisano 6 Czerwiec 2008 (edytowane) Cześć, Przedstawiam kolejny exterior o cukierkowych kolorach :) dla zainteresowanych: vRay 1.5 sp2 sun&sky na defaultowych setach w PS troszkę zmniejszony kontrast. Pozdrawiam, SWRSC Edytowane 9 Czerwiec 2008 przez SWRSC
siwy Napisano 6 Czerwiec 2008 Napisano 6 Czerwiec 2008 wizka ładna jak zwykle ale płot na drugim ujęciu beznadziejny i brakuje mu jakiejś podmurówki, tak na trawie to on nie będzie stał i te zielone "kupki" na tym renderze mi nie pasują. pozdro
keraj37 Napisano 6 Czerwiec 2008 Napisano 6 Czerwiec 2008 no wlasnie jak kcieli to nic nie zrobisz:) Nawet ptaszki sa, piekna wizka.
etyr11 Napisano 6 Czerwiec 2008 Napisano 6 Czerwiec 2008 NO faktycznie cukierkowo. Wiem, ze klienci tak lubia, ale moznaby zdjac troche saturacji. generalnie i tak swietnie. Pieknie wyszla droga, super odbicia. Uzywales moze hdr'ki do odbic czy to tylko sun? zdradzisz ustawienia kamerki?:) pozdrawiam
SWRSC Napisano 6 Czerwiec 2008 Autor Napisano 6 Czerwiec 2008 tylko sun, bez wygibasów i przy defaultowych setach. kamera: f: 8.0 shutter: 160 ISO: 200 white balance custom, delikatny błekit
pionix Napisano 6 Czerwiec 2008 Napisano 6 Czerwiec 2008 Bardzo przyjemna wizka może odrobinę zbyt nasycona jak dla mnie;)
kliment woroszyłow Napisano 6 Czerwiec 2008 Napisano 6 Czerwiec 2008 że tez zawsze jak pstrykasz te foty to ci kaczki wlatuja w kadr!:) pierwsza lepsza. obie trzymają poziom.
Loki Napisano 6 Czerwiec 2008 Napisano 6 Czerwiec 2008 hmm, - kaczki - są - audi-karawan - jest Zaliczam wizkę do udanych :D a tak na serio, troche faktycznie za mocne kolory - ale nie ma się co dziwić skoro klient tak chciał, to tak dostał, jak dla mnie 1 obrazek nieco przyjarany, ale to też ma swój klimat. Podzielił byś się ustawieniami szkła na balkonach?
SWRSC Napisano 6 Czerwiec 2008 Autor Napisano 6 Czerwiec 2008 (edytowane) dzięki za komenty. z tymi kolorami to jest tak, ze wizki ida na strone gdzie przewaza zielen i niebieski i podobnych kolorach. Klient chciał abym to zrobił tak, żeby dobrze się komponowało. Kaczki i karawan być musi zawsze xD EDIT do Loki: sorka dopiero teraz zauważyłem, że pytasz o szkło: Diffuse biały, reflect: fresnell fallof 10/255, refract biały i delikatny niebieski w fog (mlt na 0.02) Edytowane 6 Czerwiec 2008 przez SWRSC
Loki Napisano 6 Czerwiec 2008 Napisano 6 Czerwiec 2008 EDIT do Loki: sorka dopiero teraz zauważyłem, że pytasz o szkło: Diffuse biały, reflect: fresnell fallof 10/255, refract biały i delikatny niebieski w fog (mlt na 0.02) heh dałem inny kolor pytania zeby sie wyróżniało, a ja kliknąłem Zatwierdz Odpowiedź, to zdałem sobie sprawę że kolor jest taki sam jak w moim podpisie :D wiec generalnie mój sprytny plan wziął w łeb :)
SWRSC Napisano 6 Czerwiec 2008 Autor Napisano 6 Czerwiec 2008 dałbyś jakimś oczojebnym żarem to bym zauważył xd
mrkrzysiek Napisano 6 Czerwiec 2008 Napisano 6 Czerwiec 2008 pierwszy render bardzo ładny i Q7 jak zawsze jest:)
viz.k Napisano 6 Czerwiec 2008 Napisano 6 Czerwiec 2008 Dla mnie przesliczne, kolory i nasycenie takie jak lubie wlasnie i droga rzeczywiscie wyjatkowo fajna
!Ewert Napisano 6 Czerwiec 2008 Napisano 6 Czerwiec 2008 (edytowane) 1 mi sie bardzo podoba. Fajnie. Ale nie ma luda wiec masz 4 gwizdole. Edytowane 6 Czerwiec 2008 przez !Ewert
Levus Napisano 6 Czerwiec 2008 Napisano 6 Czerwiec 2008 Tak w skrócie, jeśli się rozchodzi o fotorealizm to niezbyt udane, i zgadzam się z opinią Siwego, ale tak czy inaczej bardzo ładnie wyglądają, cieszą oko, a to chyba o to chodzi. gratki, pozdrawiam!
Morphe Napisano 6 Czerwiec 2008 Napisano 6 Czerwiec 2008 No i ekstra, aczkolwiek do krzaczkow tez sie przyczepie - mogly sie znalesc naposesji, a poza takie bardziej chaotyczne krzaczki i ze 2 3 w kupie - bylo by to bardizej naturalne :) Co do kolorow, ja jestem na tak, trzeba pamietac ze to wizka, slodka mila sielankowa, moze troce zycia prez brak ludzi, ale i tka super. Na bilbordach NAJLEPIEJ sie preentuja dosaturpowane wizki. Nie raz widzialem dobre rendery, ale wlasnie przygaszone, to wogole oka z ulicy nie przyciaga, no chyba ze bylby ogromny... ja daje ***** bo jest technicznie i marketingowo ekstra:) - no moze brak roznorodnego odbicia w szybach, ale jezeli to jest zamierzone, to nie podpada pod krytyke :)
SWRSC Napisano 6 Czerwiec 2008 Autor Napisano 6 Czerwiec 2008 no no, coraz bardzoj konstruktywnie się robi. Morphe, widze ze wiesz dokładnie o co w tym wszystkim chodzi.
JohnZi Napisano 6 Czerwiec 2008 Napisano 6 Czerwiec 2008 ... Q7 jak zawsze jest:) Ja bym zmienil na Q5 :D ladnie:)
SWRSC Napisano 9 Czerwiec 2008 Autor Napisano 9 Czerwiec 2008 jeszcze taki widoczek z lotu ptaka. Chmury to pomysł klienta.
kliment woroszyłow Napisano 9 Czerwiec 2008 Napisano 9 Czerwiec 2008 wybrnałeś....ale kaczek i tak nie ma! :D
SWRSC Napisano 9 Czerwiec 2008 Autor Napisano 9 Czerwiec 2008 4 drzewo po lewej, siedzą na gałęzi i odpoczywają!
FF Napisano 9 Czerwiec 2008 Napisano 9 Czerwiec 2008 Jak zrobiłeś chmurki? Bo mi sie podobają:) Nie wiem czy tam są cienie od tych chmurek czy mi sie wydaje ale za słabe imo.
SWRSC Napisano 9 Czerwiec 2008 Autor Napisano 9 Czerwiec 2008 Dzięki Kliment, społoszyłeś mi ptaszyne :( Freedom - google i sobie wyciąłem :) mocniejszy cień od nich za bardzo szpecił.
!Ewert Napisano 10 Czerwiec 2008 Napisano 10 Czerwiec 2008 Ja tam w ogole cienia nie widze jeśli chodzi o chmury z prawej.
carlosss Napisano 10 Czerwiec 2008 Napisano 10 Czerwiec 2008 ten domek z czerwonym dachem to chyba ma mesh smootha włączonego na dachu ;P
!Ewert Napisano 14 Czerwiec 2008 Napisano 14 Czerwiec 2008 ten mi sie nie podoba. plastikowo tym razem wyszło.
SWRSC Napisano 15 Czerwiec 2008 Autor Napisano 15 Czerwiec 2008 to że cukierkowo to było założenie klienta. Gdzies wyżej pisałem, że to leci na www o specyficznym zielonym i niebieskim. takie simCity :p
Notre Napisano 15 Czerwiec 2008 Napisano 15 Czerwiec 2008 trawa za mało zróżnicowana i tam "za domami" za tym płotkiem ta trawa powinna być trochę wyższa niż ta na terenie tych domków
Loki Napisano 15 Czerwiec 2008 Napisano 15 Czerwiec 2008 mogłes przynajmniej 3 różne brzozy wrzucić a nie bezczelnie skalować jedno biedne proxy lakier na czerwonym samochodzie wyszedł jakby to auto stało na pustyni z 10 lat na piachu sądząc po cieniach i wysokości kamery, to płytki na scieżkach do domów mają z 30 cm wysokości szczeliny między sztachetami płotów to tak żeby pies z budą mógł przejść ? sory ze sie czepiam, poprostu mi się nie podoba :)
kliment woroszyłow Napisano 16 Czerwiec 2008 Napisano 16 Czerwiec 2008 1. faktycznie ostatnia najgorsza 2. Faktycznie Loki sie czepia:D
Gość User190 Napisano 17 Czerwiec 2008 Napisano 17 Czerwiec 2008 Widok z chmurkami miażdży klateczkę :)
SWRSC Napisano 17 Czerwiec 2008 Autor Napisano 17 Czerwiec 2008 Oj. ten ostatni to boli :) klienta też zabolał :p będzie replay.
arch515 Napisano 18 Czerwiec 2008 Napisano 18 Czerwiec 2008 Te płotki to musze napisać.. tandeta:) a tka t opisałem już w testach ..ZAJE……***** no trochę saturacje bym na zieleni zmniejszył ale wiem o co chodzi..:) standard deweloperski mu Si być !! :)
krzyhhh Napisano 19 Czerwiec 2008 Napisano 19 Czerwiec 2008 REWELACJA dawno takiej super wizki nie widziałem ;) pozdrawaiam klienta... a Ty Tomie śmigaj na wakacja :* pozdro
pressenter Napisano 19 Lipiec 2008 Napisano 19 Lipiec 2008 Świerszczu bardzo fajna pracka, cholernie podoba mi się lot ptaka. Powiedz ta trawka na nim to jest wszystko disp?
lashco Napisano 19 Lipiec 2008 Napisano 19 Lipiec 2008 hehe ładne se zarty stroicie :P reszta pierwsza klasa :D
Rekomendowane odpowiedzi