Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Cześć,

Przedstawiam kolejny exterior o cukierkowych kolorach :)

dla zainteresowanych:

vRay 1.5 sp2

sun&sky na defaultowych setach

w PS troszkę zmniejszony kontrast.

ozar01fz0.jpg

ozar02qj8.jpg

Pozdrawiam,

SWRSC

Edytowane przez SWRSC

• Odpowiedzi 47
  • Wyświetleń 9,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

wizka ładna jak zwykle ale płot na drugim ujęciu beznadziejny i brakuje mu jakiejś podmurówki, tak na trawie to on nie będzie stał i te zielone "kupki" na tym renderze mi nie pasują.

pozdro

Napisano

NO faktycznie cukierkowo. Wiem, ze klienci tak lubia, ale moznaby zdjac troche saturacji. generalnie i tak swietnie. Pieknie wyszla droga, super odbicia. Uzywales moze hdr'ki do odbic czy to tylko sun? zdradzisz ustawienia kamerki?:)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

tylko sun, bez wygibasów i przy defaultowych setach.

kamera:

f: 8.0

shutter: 160

ISO: 200

white balance custom, delikatny błekit

Napisano

hmm,

- kaczki - są

- audi-karawan - jest

Zaliczam wizkę do udanych :D

a tak na serio,

troche faktycznie za mocne kolory - ale nie ma się co dziwić skoro klient tak chciał, to tak dostał, jak dla mnie 1 obrazek nieco przyjarany, ale to też ma swój klimat.

Podzielił byś się ustawieniami szkła na balkonach?

Napisano
  • Autor

dzięki za komenty. z tymi kolorami to jest tak, ze wizki ida na strone gdzie przewaza zielen i niebieski i podobnych kolorach. Klient chciał abym to zrobił tak, żeby dobrze się komponowało.

Kaczki i karawan być musi zawsze xD

EDIT do Loki: sorka dopiero teraz zauważyłem, że pytasz o szkło: Diffuse biały, reflect: fresnell fallof 10/255, refract biały i delikatny niebieski w fog (mlt na 0.02)

Edytowane przez SWRSC

Napisano

EDIT do Loki: sorka dopiero teraz zauważyłem, że pytasz o szkło: Diffuse biały, reflect: fresnell fallof 10/255, refract biały i delikatny niebieski w fog (mlt na 0.02)

heh dałem inny kolor pytania zeby sie wyróżniało, a ja kliknąłem Zatwierdz Odpowiedź, to zdałem sobie sprawę że kolor jest taki sam jak w moim podpisie :D wiec generalnie mój sprytny plan wziął w łeb :)

Napisano

Dla mnie przesliczne, kolory i nasycenie takie jak lubie wlasnie i droga rzeczywiscie wyjatkowo fajna

Napisano

1 mi sie bardzo podoba.

Fajnie.

Ale nie ma luda wiec masz 4 gwizdole.

Edytowane przez !Ewert

Napisano

Tak w skrócie, jeśli się rozchodzi o fotorealizm to niezbyt udane, i zgadzam się z opinią Siwego, ale tak czy inaczej bardzo ładnie wyglądają, cieszą oko, a to chyba o to chodzi.

gratki, pozdrawiam!

Napisano

No i ekstra, aczkolwiek do krzaczkow tez sie przyczepie - mogly sie znalesc naposesji, a poza takie bardziej chaotyczne krzaczki i ze 2 3 w kupie - bylo by to bardizej naturalne :)

Co do kolorow, ja jestem na tak, trzeba pamietac ze to wizka, slodka mila sielankowa, moze troce zycia prez brak ludzi, ale i tka super. Na bilbordach NAJLEPIEJ sie preentuja dosaturpowane wizki. Nie raz widzialem dobre rendery, ale wlasnie przygaszone, to wogole oka z ulicy nie przyciaga, no chyba ze bylby ogromny... ja daje ***** bo jest technicznie i marketingowo ekstra:) - no moze brak roznorodnego odbicia w szybach, ale jezeli to jest zamierzone, to nie podpada pod krytyke :)

Napisano
  • Autor

no no, coraz bardzoj konstruktywnie się robi. Morphe, widze ze wiesz dokładnie o co w tym wszystkim chodzi.

Napisano

Jak zrobiłeś chmurki? Bo mi sie podobają:)

Nie wiem czy tam są cienie od tych chmurek czy mi sie wydaje ale za słabe imo.

Napisano
  • Autor

Dzięki Kliment, społoszyłeś mi ptaszyne :(

Freedom - google i sobie wyciąłem :) mocniejszy cień od nich za bardzo szpecił.

Napisano
  • Autor

to że cukierkowo to było założenie klienta. Gdzies wyżej pisałem, że to leci na www o specyficznym zielonym i niebieskim.

takie simCity :p

Napisano

trawa za mało zróżnicowana i tam "za domami" za tym płotkiem ta trawa powinna być trochę wyższa niż ta na terenie tych domków

Napisano

mogłes przynajmniej 3 różne brzozy wrzucić a nie bezczelnie skalować jedno biedne proxy

lakier na czerwonym samochodzie wyszedł jakby to auto stało na pustyni z 10 lat na piachu

sądząc po cieniach i wysokości kamery, to płytki na scieżkach do domów mają z 30 cm wysokości

szczeliny między sztachetami płotów to tak żeby pies z budą mógł przejść ?

sory ze sie czepiam, poprostu mi się nie podoba :)

Napisano

Widok z chmurkami miażdży klateczkę :)

Napisano
  • Autor
Oj. ten ostatni to boli :)

klienta też zabolał :p będzie replay.

Napisano

Te płotki to musze napisać.. tandeta:) a tka t opisałem już w testach ..ZAJE……***** no trochę saturacje bym na zieleni zmniejszył ale wiem o co chodzi..:) standard deweloperski mu Si być !! :)

Napisano

REWELACJA dawno takiej super wizki nie widziałem ;)

pozdrawaiam klienta... a Ty Tomie śmigaj na wakacja :*

pozdro

Napisano

Świerszczu bardzo fajna pracka, cholernie podoba mi się lot ptaka. Powiedz ta trawka na nim to jest wszystko disp?

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.