Napisano 6 Czerwiec 200816 l Założyłem nowy wątek bo w starym zrobił się drobny bałagan... Na początek speed w zbrushu na konkurs 3dtotal-super soldier Edytowane 19 Luty 201015 l przez mafida
Napisano 6 Czerwiec 200816 l Sculpcik może nic ciekawego ale materiał pierwsza klasa! Nie no model też mi się bardzo podoba zwłaszcza od szyi w górę ;)
Napisano 6 Czerwiec 200816 l Model pierwsza klasa! edit Ale jednak materiał to nic specjalnego... Edytowane 6 Czerwiec 200816 l przez patry nic specjalnego :]
Napisano 6 Czerwiec 200816 l Dobre ale ... kapkę ubogie w detal. Oglądałem dzisiaj DW III... i chyba teraz wszystko będzie mi się wydawało ubogie w detal ;) mam nadzieję że mi przejdzie. (A więc bardzo subiektywne odczucia nie przejmuj się) Nie wiem czemu od razu skojarzyło mi się z "Return to Castle of Wolfenstein". Fajny pomysł. Pozdrawiam
Napisano 7 Czerwiec 200816 l Trochę dziwnie wygląda kurtka, ta klapka z guzikami zamiast się nakładać na dolną część, jest jakby w nią wciśnięta. Twarz fajna, może by było jeszcze lepiej gdybyś się pozbył symetrii z podbródka. Kilka małych fałdek zbiegających się przy guzikach by się przydało.
Napisano 7 Czerwiec 200816 l Autor Ania-wiem że kurtka jest do kitu ale to moje pierwsze ubranko w zbrushu i za cholere nie chciało wyjść jak powinno:)-może bym poprawił ale EURO sie zaczyna:)
Napisano 10 Czerwiec 200816 l O kurcze... to chyba nie jest twoje wyobrazenie o kobiecie? ;P Chyba ze to facet z silikonowymi cyckami :)
Napisano 23 Czerwiec 200816 l o ten model nawet ciekawy :D A tak serio to mnie pasuje poprzedni model - fajne. Gdzie reszta postaci ;] ?
Napisano 23 Czerwiec 200816 l Autor Kirian-dzięki,wiem że płaszczyk taki sobie ale zabrakło mi poligonów a zbrush powiedział not enough memory jak chciałem zagęścić siatke:)(ale już zamówiłem nowy komputer-czekam na paczke -najwyższy czas pozegnać mojego athlona xp2500+;p) Oleksiak-dzięki.Reszty postaci nie ma bo to na konkurs i miało być tylko popiersie...
Napisano 11 Lipiec 200816 l Widziałem to na 3dtotal, nawet nie zauważyłem że to twój model. :D a tak to super!
Napisano 11 Lipiec 200816 l Autor Lis-dzięki:)ile dłubałem dokładnie to nie wiem ładnych kilka wieczorów napewno bo to tak na raty robione... Tomala-dzięki:) gawel72-dzięki , a co cię na 3dtotal tak nie widać ostatnio? Kirian-dzięki ReflectVision-dzięki z palcami były problemy bo poligonów brakło(nie tylko tam)baza raczej taka kwadratowa była;)
Napisano 11 Lipiec 200816 l mafida: hmm.. czekam aż będzie następna bitwa 006 :D. Może uda mi się w tej następnej dotrzeć do końca. W tej nie brałem udziału bo nie wiedziałem czy uda mi się coś dobrego zrobić z tej bazy co dali.
Napisano 11 Lipiec 200816 l Autor piksar-dzięki:) gawel72-no za bardzo z tą ostatnią bitwą nie trafili wystarczy porównać ile było ukończonych pracek w poprzedniej a ile w tej...
Napisano 12 Lipiec 200816 l Bies daje radę:) On robi kupę? Ma taki spięty wyraz twarzy... :) Morda spoko, ale proporcje Ciała chyba coś nie teges, albo rzuty takie.. Wyobraź sobie, że on wstaje, nie wydaje Ci się, że z miednicą/biodrami i okolicą jest coś nie tak? Nie podoba mi się jeszcze jedna rzecz, mianowicie sposób w jaki wykonałeś głowę jest okej (raczej dość realistycznie i detalicznie, idąc do obojczyków widać, że się przykladałeś, bardzo ładnie to gra, tak samo klatka piersiowa jest okej) ale reszta już gorzej (wygląda jak wyciosana z drewna, mocne żłobienia, miejscami nieprzemyślane, brzuch wbity, przedramię niekształtne, tak samo jak nadgarstek). Dłonie i stopy nawet spoczko ale brakuje im do tego co pokazałeś na twarzy. Plecy to samo, im wyżej tym lepiej, kręgosłupik fajny, szyja też (choć mogłoby być lepiej), ale zjeżdżając w dół do pupy i ogonka już się robi klopsik lekki, pojawiają się żłobienia nie wiadomo skąd i po co. Ogólnie wydaje mi się, że się śpieszyłeś niepotrzebnie, zacząłeś ładnie od góry i nagle idąc w dół model zaczyna walić wyciosanym z drewna ludowym Chrystysem Frasobliwym.. więc albo jedno albo drugie, lecisz w realizm i pochodne, czy rzeźbę artystyczną? Cóż, wytrwałości w dalszych pracach! pozdrawiam!
Napisano 12 Lipiec 200816 l Naprawde kawał roboty a to juz coś :) ale z całym szacunkiem nie podoba mi sie tak ogólnie... :/
Napisano 12 Lipiec 200816 l Szczerze mowiac to poza tego goscia przypomina mi ten uroczysty moment nadchodzacej ulgi po długim czasie zatwardzenia co nie umiejsza kunsztu dla calej pracy, detalu i drobiazgowosci. Podziwiam.
Napisano 5 Kwiecień 200915 l Autor W ramach wiosennych porządków -następny ryj:"wredny dziadu".Może go nawet do maxa kiedyś wrzucę i wyrenderuje;)
Napisano 5 Kwiecień 200915 l kurczę mam bolączkę z twoimi sculptami... są mocne technicznie ale dla mnie w odbiorze strasznie ciężkostrawne. To samo tyczy sie dziadzia, choć w mniejszym stopniu. Co do uwag to: -super wyszedł garnitur, choć prawe przedramie chyba jednak zbyt pofałdowane. -Nozdrza i oczy wielkie(w sensie ja zrobił bym mniejsze.) W dodatku te pierwsze wyglądają jakoś tak podwójnie. Dziwnie tam detalem zagrałeś. -Dłoń super swietna! Pokaż siaty. Pozdrawiam!
Napisano 5 Kwiecień 200915 l Jak dla mnie bomba, model daje rade i to bardzo :) Widać że dziadek nie miał łatwego życia :D I takie małe pytanie ile średnio zajmuje Ci jeden model ??
Napisano 5 Kwiecień 200915 l Autor indian-dzięki! khatake-dzięki!Co do renderu to całkiem możliwe. Nvidia-dzięki! WilL-Dzziękki.Ile czasu zajmuje to ciężko stwierdzić bo na raty robię,jak mi się jeden znudzi to drugi zaczynam a potem znowu wracam:)W dziadzie napewno najbardziej namęczyłem sie z marynarką,eksperymentowałem z brushami itp.... Morte-chi,chi chyba mamy inne gusty bo mi się lewe przedramie nie podoba a oczy wydają mi się za małe...Dłonie w ogóle mi nie pasują.Co do nosa to się zgadzam jak teraz patrzę.O dziwo twoje sculpty mi się podobają...:) Siaty: I wcześniejszy dziwak: POzDr... Edytowane 27 Grudzień 200915 l przez mafida
Napisano 5 Kwiecień 200915 l najs stary ten ostatni jest niezły, jeśli miałbym się czepiać to kciuk za krótki i może przesadziłeś z ilością zmarszczek na ubraniu ale to takie tam moje marudzenie. jest git!
Napisano 5 Kwiecień 200915 l cóż gusta gusciki:) Nie mniej zdziwiłeś mnie z tą dłonią i oczyma... Ale też nie generalizuj ze nic mi sie od Ciebie nie podoba diabełek na klopie jest super! A siaty zacne bardzo. oj zacne!
Napisano 6 Kwiecień 200915 l Ja mam tak samo jak morte, szczególnie twarz mi nie podchodzi, no i krzysiek ma rację z dłonią chociaż i tak wygląda nieźle
Napisano 7 Kwiecień 200915 l Autor krzys!3k-Dzięki!Kciuk może nie tyle jest za krótki co żle wygiety,dłoń robiłem w maxie ze zdjęcia więc wymiary się zgadzają-ale masz rację że coś jest z nią nie tak:) Morte-Dzięki,dobrze że chociaż siaty się podobają;) Szczery-ja ci odpowiadam tak samo jak Morte w poście wyżej pierwsze 3 wyrazy;))...Acha i krzys!3k ma rację z dłonią...:)))
Napisano 10 Kwiecień 200915 l Autor Szpid na 3dtotal speed sculpt challenge;) POZDR.:) Edytowane 10 Kwiecień 200915 l przez mafida ups,zapomniałem włączyć perspektywe...obrazki podmienione:)
Napisano 10 Kwiecień 200915 l no to mafida dałeś do pieca, przedramiona szczególnie gites, wiadomo czuć gdzieniegdzie gnieciuchem ale w końcu speed.
Napisano 10 Kwiecień 200915 l .. glowa to praktycznie sfera, zbyt okrągła i niepasujaca do ciała, lewy nos, gosc niema praktycznie szyi, z miesniami wiele bledow... blabla bla bardzo fajny speed:)) good luck!