Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Założyłem nowy wątek bo w starym zrobił się drobny bałagan...

Na początek speed w zbrushu na konkurs 3dtotal-super soldier

Edytowane przez mafida

• Odpowiedzi 209
  • Wyświetleń 40,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Sculpcik może nic ciekawego ale materiał pierwsza klasa!

Nie no model też mi się bardzo podoba zwłaszcza od szyi w górę ;)

Napisano

Sculpcik może nic ciekawego ale materiał pierwsza klasa!

:)

Napisano

Model pierwsza klasa!

edit

Ale jednak materiał to nic specjalnego...

Edytowane przez patry
nic specjalnego :]

Napisano

materiał nic ciekawego, zato sculpcik całkiem, całkiem

Napisano

Dobre ale ... kapkę ubogie w detal. Oglądałem dzisiaj DW III... i chyba teraz wszystko będzie mi się wydawało ubogie w detal ;) mam nadzieję że mi przejdzie. (A więc bardzo subiektywne odczucia nie przejmuj się)

Nie wiem czemu od razu skojarzyło mi się z "Return to Castle of Wolfenstein". Fajny pomysł.

Pozdrawiam

Napisano

Trochę dziwnie wygląda kurtka, ta klapka z guzikami zamiast się nakładać na dolną część, jest jakby w nią wciśnięta.

Twarz fajna, może by było jeszcze lepiej gdybyś się pozbył symetrii z podbródka.

Kilka małych fałdek zbiegających się przy guzikach by się przydało.

Napisano
  • Autor

Ania-wiem że kurtka jest do kitu ale to moje pierwsze ubranko w zbrushu i za cholere nie chciało wyjść jak powinno:)-może bym poprawił ale EURO sie zaczyna:)

Napisano

O kurcze... to chyba nie jest twoje wyobrazenie o kobiecie? ;P Chyba ze to facet z silikonowymi cyckami :)

Napisano

o ten model nawet ciekawy :D

A tak serio to mnie pasuje poprzedni model - fajne. Gdzie reszta postaci ;] ?

Napisano
  • Autor

Kirian-dzięki,wiem że płaszczyk taki sobie ale zabrakło mi poligonów a zbrush powiedział not enough memory jak chciałem zagęścić siatke:)(ale już zamówiłem nowy komputer-czekam na paczke -najwyższy czas pozegnać mojego athlona xp2500+;p)

Oleksiak-dzięki.Reszty postaci nie ma bo to na konkurs i miało być tylko popiersie...

Napisano

Masakra. Przezarombiste normalnie :) Ile to dłubałeś?

Napisano

Widziałem to na 3dtotal, nawet nie zauważyłem że to twój model. :D a tak to super!

Napisano
  • Autor

Lis-dzięki:)ile dłubałem dokładnie to nie wiem ładnych kilka wieczorów napewno bo to tak na raty robione...

Tomala-dzięki:)

gawel72-dzięki , a co cię na 3dtotal tak nie widać ostatnio?

Kirian-dzięki

ReflectVision-dzięki z palcami były problemy bo poligonów brakło(nie tylko tam)baza raczej taka kwadratowa była;)

Napisano

mafida: hmm.. czekam aż będzie następna bitwa 006 :D. Może uda mi się w tej następnej dotrzeć do końca. W tej nie brałem udziału bo nie wiedziałem czy uda mi się coś dobrego zrobić z tej bazy co dali.

Napisano
  • Autor

piksar-dzięki:)

gawel72-no za bardzo z tą ostatnią bitwą nie trafili wystarczy porównać ile było ukończonych pracek w poprzedniej a ile w tej...

Napisano

Bies daje radę:)

On robi kupę? Ma taki spięty wyraz twarzy... :)

Morda spoko, ale proporcje Ciała chyba coś nie teges, albo rzuty takie..

Wyobraź sobie, że on wstaje, nie wydaje Ci się, że z miednicą/biodrami i okolicą jest coś nie tak?

Nie podoba mi się jeszcze jedna rzecz, mianowicie sposób w jaki wykonałeś głowę jest okej (raczej dość realistycznie i detalicznie, idąc do obojczyków widać, że się przykladałeś, bardzo ładnie to gra, tak samo klatka piersiowa jest okej)

ale reszta już gorzej (wygląda jak wyciosana z drewna, mocne żłobienia, miejscami nieprzemyślane, brzuch wbity, przedramię niekształtne, tak samo jak nadgarstek). Dłonie i stopy nawet spoczko ale brakuje im do tego co pokazałeś na twarzy.

Plecy to samo, im wyżej tym lepiej, kręgosłupik fajny, szyja też (choć mogłoby być lepiej), ale zjeżdżając w dół do pupy i ogonka już się robi klopsik lekki, pojawiają się żłobienia nie wiadomo skąd i po co.

Ogólnie wydaje mi się, że się śpieszyłeś niepotrzebnie, zacząłeś ładnie od góry i nagle idąc w dół model zaczyna walić wyciosanym z drewna ludowym Chrystysem Frasobliwym.. więc albo jedno albo drugie, lecisz w realizm i pochodne, czy rzeźbę artystyczną?

Cóż, wytrwałości w dalszych pracach!

pozdrawiam!

Napisano

Naprawde kawał roboty a to juz coś :) ale z całym szacunkiem nie podoba mi sie tak ogólnie... :/

Napisano

Szczerze mowiac to poza tego goscia przypomina mi ten uroczysty moment nadchodzacej ulgi po długim czasie zatwardzenia co nie umiejsza kunsztu dla calej pracy, detalu i drobiazgowosci. Podziwiam.

Napisano
  • Autor

W ramach wiosennych porządków -następny ryj:"wredny dziadu".Może go nawet do maxa kiedyś wrzucę i wyrenderuje;)

34prof.jpg

nowy1.jpg

nowy2.jpg

Napisano

kurczę mam bolączkę z twoimi sculptami... są mocne technicznie ale dla mnie w odbiorze strasznie ciężkostrawne. To samo tyczy sie dziadzia, choć w mniejszym stopniu.

Co do uwag to:

-super wyszedł garnitur, choć prawe przedramie chyba jednak zbyt pofałdowane.

-Nozdrza i oczy wielkie(w sensie ja zrobił bym mniejsze.) W dodatku te pierwsze wyglądają jakoś tak podwójnie. Dziwnie tam detalem zagrałeś.

-Dłoń super swietna!

Pokaż siaty.

Pozdrawiam!

Napisano

Jak dla mnie bomba, model daje rade i to bardzo :) Widać że dziadek nie miał łatwego życia :D I takie małe pytanie ile średnio zajmuje Ci jeden model ??

Napisano
  • Autor

indian-dzięki!

khatake-dzięki!Co do renderu to całkiem możliwe.

Nvidia-dzięki!

WilL-Dzziękki.Ile czasu zajmuje to ciężko stwierdzić bo na raty robię,jak mi się jeden znudzi to drugi zaczynam a potem znowu wracam:)W dziadzie napewno najbardziej namęczyłem sie z marynarką,eksperymentowałem z brushami itp....

Morte-chi,chi chyba mamy inne gusty bo mi się lewe przedramie nie podoba a oczy wydają mi się za małe...Dłonie w ogóle mi nie pasują.Co do nosa to się zgadzam jak teraz patrzę.O dziwo twoje sculpty mi się podobają...:)

Siaty:

user40567pic75031250080.jpg

wiredziad.jpg

I wcześniejszy dziwak:

japa.jpg

wireo.jpg

POzDr...

Edytowane przez mafida

Napisano

najs stary ten ostatni jest niezły, jeśli miałbym się czepiać to kciuk za krótki i może przesadziłeś z ilością zmarszczek na ubraniu ale to takie tam moje marudzenie. jest git!

Napisano

cóż gusta gusciki:) Nie mniej zdziwiłeś mnie z tą dłonią i oczyma...

Ale też nie generalizuj ze nic mi sie od Ciebie nie podoba diabełek na klopie jest super!

A siaty zacne bardzo. oj zacne!

Napisano

Ja mam tak samo jak morte, szczególnie twarz mi nie podchodzi, no i krzysiek ma rację z dłonią chociaż i tak wygląda nieźle

Napisano
  • Autor

krzys!3k-Dzięki!Kciuk może nie tyle jest za krótki co żle wygiety,dłoń robiłem w maxie ze zdjęcia więc wymiary się zgadzają-ale masz rację że coś jest z nią nie tak:)

Morte-Dzięki,dobrze że chociaż siaty się podobają;)

Szczery-ja ci odpowiadam tak samo jak Morte w poście wyżej pierwsze 3 wyrazy;))...Acha i krzys!3k ma rację z dłonią...:)))

Napisano
  • Autor

Szpid na 3dtotal speed sculpt challenge;)

px2.jpg

91933356.jpg

73725203.jpg

POZDR.:)

Edytowane przez mafida
ups,zapomniałem włączyć perspektywe...obrazki podmienione:)

Napisano

no to mafida dałeś do pieca, przedramiona szczególnie gites, wiadomo czuć gdzieniegdzie gnieciuchem ale w końcu speed.

Napisano

.. glowa to praktycznie sfera, zbyt okrągła i niepasujaca do ciała, lewy nos, gosc niema praktycznie szyi, z miesniami wiele bledow... blabla bla

bardzo fajny speed:)) good luck!