mafida Napisano 6 Czerwiec 2008 Share Napisano 6 Czerwiec 2008 (edytowane) Założyłem nowy wątek bo w starym zrobił się drobny bałagan... Na początek speed w zbrushu na konkurs 3dtotal-super soldier Edytowane 19 Luty 2010 przez mafida Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 6 Czerwiec 2008 Share Napisano 6 Czerwiec 2008 Sculpcik może nic ciekawego ale materiał pierwsza klasa! Nie no model też mi się bardzo podoba zwłaszcza od szyi w górę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 6 Czerwiec 2008 Share Napisano 6 Czerwiec 2008 Sculpcik może nic ciekawego ale materiał pierwsza klasa! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 6 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2008 Eee tam materiał to też nic ciekawego raczej...;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 6 Czerwiec 2008 Share Napisano 6 Czerwiec 2008 (edytowane) Model pierwsza klasa! edit Ale jednak materiał to nic specjalnego... Edytowane 6 Czerwiec 2008 przez patry nic specjalnego :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
briz Napisano 6 Czerwiec 2008 Share Napisano 6 Czerwiec 2008 materiał nic ciekawego, zato sculpcik całkiem, całkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 6 Czerwiec 2008 Share Napisano 6 Czerwiec 2008 ....no materiał daje rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Idaho Napisano 6 Czerwiec 2008 Share Napisano 6 Czerwiec 2008 Dobre ale ... kapkę ubogie w detal. Oglądałem dzisiaj DW III... i chyba teraz wszystko będzie mi się wydawało ubogie w detal ;) mam nadzieję że mi przejdzie. (A więc bardzo subiektywne odczucia nie przejmuj się) Nie wiem czemu od razu skojarzyło mi się z "Return to Castle of Wolfenstein". Fajny pomysł. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 7 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2008 Idaho-chie,chie też oglądałem dw3 :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 7 Czerwiec 2008 Share Napisano 7 Czerwiec 2008 Trochę dziwnie wygląda kurtka, ta klapka z guzikami zamiast się nakładać na dolną część, jest jakby w nią wciśnięta. Twarz fajna, może by było jeszcze lepiej gdybyś się pozbył symetrii z podbródka. Kilka małych fałdek zbiegających się przy guzikach by się przydało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 7 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2008 Ania-wiem że kurtka jest do kitu ale to moje pierwsze ubranko w zbrushu i za cholere nie chciało wyjść jak powinno:)-może bym poprawił ale EURO sie zaczyna:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 10 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2008 W przerwie między meczami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 10 Czerwiec 2008 Share Napisano 10 Czerwiec 2008 O kurcze... to chyba nie jest twoje wyobrazenie o kobiecie? ;P Chyba ze to facet z silikonowymi cyckami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 10 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2008 Wszyscy pytają o to samo-troche tolerancji mamy 21 wiek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 23 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2008 Hellboy na speedsculpt-real-life cartoon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 Szata niedaje rady:) reszta very very nice:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 facet z cyckami...fuuuu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 23 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2008 eee tam umięśnionej kobiety nie wiidziałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 o ten model nawet ciekawy :D A tak serio to mnie pasuje poprzedni model - fajne. Gdzie reszta postaci ;] ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 23 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2008 Kirian-dzięki,wiem że płaszczyk taki sobie ale zabrakło mi poligonów a zbrush powiedział not enough memory jak chciałem zagęścić siatke:)(ale już zamówiłem nowy komputer-czekam na paczke -najwyższy czas pozegnać mojego athlona xp2500+;p) Oleksiak-dzięki.Reszty postaci nie ma bo to na konkurs i miało być tylko popiersie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 11 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2008 Takie tam na 3dtotal jak zwykle:) By mafida By mafida By mafida Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 Masakra. Przezarombiste normalnie :) Ile to dłubałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 Twarz super! szacunek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel72 Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 Widziałem to na 3dtotal, nawet nie zauważyłem że to twój model. :D a tak to super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 Dla mnie booomba! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 palce wydaja sie byc plaskie.. do reszty nie mam pytan :D miazga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 11 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2008 Lis-dzięki:)ile dłubałem dokładnie to nie wiem ładnych kilka wieczorów napewno bo to tak na raty robione... Tomala-dzięki:) gawel72-dzięki , a co cię na 3dtotal tak nie widać ostatnio? Kirian-dzięki ReflectVision-dzięki z palcami były problemy bo poligonów brakło(nie tylko tam)baza raczej taka kwadratowa była;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 ostatnie masakra - tak faajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel72 Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 mafida: hmm.. czekam aż będzie następna bitwa 006 :D. Może uda mi się w tej następnej dotrzeć do końca. W tej nie brałem udziału bo nie wiedziałem czy uda mi się coś dobrego zrobić z tej bazy co dali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 11 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2008 piksar-dzięki:) gawel72-no za bardzo z tą ostatnią bitwą nie trafili wystarczy porównać ile było ukończonych pracek w poprzedniej a ile w tej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 12 Lipiec 2008 Share Napisano 12 Lipiec 2008 Bies daje radę:) On robi kupę? Ma taki spięty wyraz twarzy... :) Morda spoko, ale proporcje Ciała chyba coś nie teges, albo rzuty takie.. Wyobraź sobie, że on wstaje, nie wydaje Ci się, że z miednicą/biodrami i okolicą jest coś nie tak? Nie podoba mi się jeszcze jedna rzecz, mianowicie sposób w jaki wykonałeś głowę jest okej (raczej dość realistycznie i detalicznie, idąc do obojczyków widać, że się przykladałeś, bardzo ładnie to gra, tak samo klatka piersiowa jest okej) ale reszta już gorzej (wygląda jak wyciosana z drewna, mocne żłobienia, miejscami nieprzemyślane, brzuch wbity, przedramię niekształtne, tak samo jak nadgarstek). Dłonie i stopy nawet spoczko ale brakuje im do tego co pokazałeś na twarzy. Plecy to samo, im wyżej tym lepiej, kręgosłupik fajny, szyja też (choć mogłoby być lepiej), ale zjeżdżając w dół do pupy i ogonka już się robi klopsik lekki, pojawiają się żłobienia nie wiadomo skąd i po co. Ogólnie wydaje mi się, że się śpieszyłeś niepotrzebnie, zacząłeś ładnie od góry i nagle idąc w dół model zaczyna walić wyciosanym z drewna ludowym Chrystysem Frasobliwym.. więc albo jedno albo drugie, lecisz w realizm i pochodne, czy rzeźbę artystyczną? Cóż, wytrwałości w dalszych pracach! pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 12 Lipiec 2008 Share Napisano 12 Lipiec 2008 Naprawde kawał roboty a to juz coś :) ale z całym szacunkiem nie podoba mi sie tak ogólnie... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 12 Lipiec 2008 Share Napisano 12 Lipiec 2008 Szczerze mowiac to poza tego goscia przypomina mi ten uroczysty moment nadchodzacej ulgi po długim czasie zatwardzenia co nie umiejsza kunsztu dla calej pracy, detalu i drobiazgowosci. Podziwiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 12 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2008 che,che może to troche wyjaśni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 5 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2009 W ramach wiosennych porządków -następny ryj:"wredny dziadu".Może go nawet do maxa kiedyś wrzucę i wyrenderuje;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 5 Kwiecień 2009 Share Napisano 5 Kwiecień 2009 pogrom stary :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 5 Kwiecień 2009 Share Napisano 5 Kwiecień 2009 Kawał wrednego dziada ;p Miło by było go zobaczyć po maxowym renderze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 5 Kwiecień 2009 Share Napisano 5 Kwiecień 2009 kurczę mam bolączkę z twoimi sculptami... są mocne technicznie ale dla mnie w odbiorze strasznie ciężkostrawne. To samo tyczy sie dziadzia, choć w mniejszym stopniu. Co do uwag to: -super wyszedł garnitur, choć prawe przedramie chyba jednak zbyt pofałdowane. -Nozdrza i oczy wielkie(w sensie ja zrobił bym mniejsze.) W dodatku te pierwsze wyglądają jakoś tak podwójnie. Dziwnie tam detalem zagrałeś. -Dłoń super swietna! Pokaż siaty. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 5 Kwiecień 2009 Share Napisano 5 Kwiecień 2009 Maaasaaakraaa !! :000 ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilL Napisano 5 Kwiecień 2009 Share Napisano 5 Kwiecień 2009 Jak dla mnie bomba, model daje rade i to bardzo :) Widać że dziadek nie miał łatwego życia :D I takie małe pytanie ile średnio zajmuje Ci jeden model ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 5 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2009 (edytowane) indian-dzięki! khatake-dzięki!Co do renderu to całkiem możliwe. Nvidia-dzięki! WilL-Dzziękki.Ile czasu zajmuje to ciężko stwierdzić bo na raty robię,jak mi się jeden znudzi to drugi zaczynam a potem znowu wracam:)W dziadzie napewno najbardziej namęczyłem sie z marynarką,eksperymentowałem z brushami itp.... Morte-chi,chi chyba mamy inne gusty bo mi się lewe przedramie nie podoba a oczy wydają mi się za małe...Dłonie w ogóle mi nie pasują.Co do nosa to się zgadzam jak teraz patrzę.O dziwo twoje sculpty mi się podobają...:) Siaty: I wcześniejszy dziwak: POzDr... Edytowane 27 Grudzień 2009 przez mafida 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 5 Kwiecień 2009 Share Napisano 5 Kwiecień 2009 najs stary ten ostatni jest niezły, jeśli miałbym się czepiać to kciuk za krótki i może przesadziłeś z ilością zmarszczek na ubraniu ale to takie tam moje marudzenie. jest git! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 5 Kwiecień 2009 Share Napisano 5 Kwiecień 2009 cóż gusta gusciki:) Nie mniej zdziwiłeś mnie z tą dłonią i oczyma... Ale też nie generalizuj ze nic mi sie od Ciebie nie podoba diabełek na klopie jest super! A siaty zacne bardzo. oj zacne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczery. Napisano 6 Kwiecień 2009 Share Napisano 6 Kwiecień 2009 Ja mam tak samo jak morte, szczególnie twarz mi nie podchodzi, no i krzysiek ma rację z dłonią chociaż i tak wygląda nieźle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2009 krzys!3k-Dzięki!Kciuk może nie tyle jest za krótki co żle wygiety,dłoń robiłem w maxie ze zdjęcia więc wymiary się zgadzają-ale masz rację że coś jest z nią nie tak:) Morte-Dzięki,dobrze że chociaż siaty się podobają;) Szczery-ja ci odpowiadam tak samo jak Morte w poście wyżej pierwsze 3 wyrazy;))...Acha i krzys!3k ma rację z dłonią...:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 10 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2009 (edytowane) Szpid na 3dtotal speed sculpt challenge;) POZDR.:) Edytowane 10 Kwiecień 2009 przez mafida ups,zapomniałem włączyć perspektywe...obrazki podmienione:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 10 Kwiecień 2009 Share Napisano 10 Kwiecień 2009 super, zresztą jak zwykle ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrupek Napisano 10 Kwiecień 2009 Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Genialne!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 10 Kwiecień 2009 Share Napisano 10 Kwiecień 2009 no to mafida dałeś do pieca, przedramiona szczególnie gites, wiadomo czuć gdzieniegdzie gnieciuchem ale w końcu speed. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 10 Kwiecień 2009 Share Napisano 10 Kwiecień 2009 .. glowa to praktycznie sfera, zbyt okrągła i niepasujaca do ciała, lewy nos, gosc niema praktycznie szyi, z miesniami wiele bledow... blabla bla bardzo fajny speed:)) good luck! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi