Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Pojawiłą się zapowiedź jednej z najbardziej oczekiwanych gier Blizzarda - Diablo III. Po szczegóły odsyłam na oficjalną stronę gry gdzie można obejrzeć pierwsze screeny z nowej wersji Diablo oraz dwa filmy: Gameplay Video oraz Cinematic Teaser.

Pełna treść wiadomości znajduje się na

stronie głównej serwisu pod adresem:

http://www.max3d.pl/news.php?id=226

• Odpowiedzi 37
  • Wyświetleń 5,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Blizzard słynie z animacji w swoich grach. Jeszcze nie jeden serwis poświęcony grafice zamiesci makingof'y ich tworzenia.

W tym przypadku zachęcam do obejrzenia teasera.

Napisano

To będzie gra . Wiadomo , że super bo jest to moja ulubiona kompania , którzy wiedza jak zakręcić człowiekiem .

Napisano

I cinematiki i gameplay rewelacja.. z reszta jak zwykle :)

Napisano

Gameplay rewelacja? błagam... nic się nie zmienia praktycznie?

"po końcu czegośtam zawsze jest początek" - świetne uzasadnienie taśemcowej fabuły.. w gameplayu rażą odgłosy mam nadzieje że je zmienią 50% z wara3 50% z diablo2:) przyzwyczaiłem się do nich jak cholera:). Ale oczywiście będzie podniecenie jak przed Hell Gate London

..

Trailer jak zwykle fajny..

Napisano

Diablo II było po prostu super ;] Mam nadzieje że III nic nie zepsuje ...

Napisano

ahh już czuję te chordy sku.... potworów czyhających za rogiem :D złoooo złooooooo złooooooooooooooooo ^^

Napisano

moim zdaniem filmiki prezentują się nawet fajnie, myślę, że gierka będzie wciągająca ;]

Napisano

Cruzh3r -> tasiemcowa fabuła? Blizzard zawsze kończy swoje gry tak, że aż prosi się o kolejną część. A dźwięki z WarCrafta3 są na pewno dla tego, że to dopiero demko ;) Podobnie w demku StarCrafta2 wszyscy protosi mieli portret Zealota.

Mam nadzieję, że 100% portretów Zealota zmienią finalnej wersji na 100% różnych ;)

Napisano

ej widze ze jak ktos robi dobre rzeczy to z zadrosci trzeba sie doczepic :/ blizzard zawsze byl dobry w tym co robi i robia swe produkcje perfekcyjnie pod kazdym wzgledem a ze komus sie dane cos nie podoba to juz wyniki z takiego gatunku rozrywki i tyle. Gierki blizzarda nie sa niedopracowane bo sa zawsze takie jak zalozenia a ze ktos np nie lubi hack n slasch to juz inna sprawa. Diablo nigdy nie mialbyc czystym rpg tylko gra w ktorej siekamy z elementami rpg i tyle. Nie jestem fanem diablo ba nawet nie lubie takich gier ale nie powiem jak gralem sobie np w diablo 2 to mialem wieksza frajde niz z gier podobnego gatunku tutaj jest chociaz jakas dynamika a w innych grach to zasnac mozna.

BTW i tak bardziej czekam na SC2 :]

Napisano

Temporal, są perfekcyjne to prawda, ale maja tez jedna ceche - premiery sa przeciagane do granic nieskonczonosci.

Mnie tam najbardziej wciagnelo Diablo I, mialo swietny klimat i muzyczke. Nie ujmujac nic Diablo II.

Napisano

no lepiej robic szum i na koncu dajac produkt ktory jest taki jak w zapowiedziach niz sprzedawac bajki i wydac jakis shit jak to z wiekszosciac zapowiadanych hitow bywa... na dobra produkcje zawsze warto czekac

Napisano

Wielka radość u mnie z powodu oficjalnej zapowiedzi, choć jestem nieco zawiedziony kolorową grafiką. Pewnie i tak nie zaważy to na "grać czy nie grać", ale mogliby zrobić to w ten sposób:

itshouldrh5.jpg

Napisano

hehe, arev te obrazki poprawione duze lepsze, bardziej w klimacie diablo 1, czyli in plus jak dla mnie. kiedys gralem w jedyneczke namietnie, ale juz w dwojeczke nie bardzo, jakies takie zbyt cukierkowe mi sie wydawalo. teraz pewnie i tak bym nie zagral w 3 neizaleznie od palety barw, ale duzo fajniesze te monohromy, maja po prostu mega klimacik :)

Napisano

lol Leru !

pomykałem w D2 namiętnie na BN, wciągało, mase projektów zawalałem przez to :D No ale Amazonka z Eni, Wigorem, Okiem Gryfa, Tytanami, skillerami i innymi dobrymi przedmiotami się uzbierała. Ball na hellu to kwestia sekund :p

Info o d3 mnie przeraża - znowu terminy w plecy będą :D

Napisano

Trailerek rewelka :) Wiem, że to odważna teza, ale momentami niektóre ujęcia wyglądają jak zżyna z Katedry.. hmm.. miodzio :)

Napisano

Cruzh3r - nic sie nie zmiania praktycznie? A grales w Diablo w ogole? LOL

Pokaz mi gdzie w 1 czy 2 masz wykorzystanie elementow otoczenia do walki, taka interakcje z otoczeniem jaka pokazali tutaj (jak na filmiku barbarzynca macha swoja maczuga ( LOL ) to az sie kurtyna na scianie rusza), w ktorej czesci poza profesjami jest wybor plci, w ktorej czesci masz bossow tej wielkosci (size MATTERS!) w koncu przyjrzyj sie tej grafie - jest tak sliczna ze rzeczywistosc przestala mi sie podobac :D

To tylko hack'n'slash ale niech mnie diablo! Genialnie sie zapowiada.

Az mi sie lezka w oku kreci bo dla diablo przesiadlem sie z Amigi na PC ;)

Napisano

JA przywyklem do WoWa, w dupie mam mrok ;))))))))

Ale zgadzam sie, ze ma to klimat bardziej pasujacy do Diabla.

GO GO BLIZZ!

Napisano

no fakt z kolorkami to cos blizz ostatnio przesadza wszystko jest takie WoWate :/ wsumie na diablo mi nie zalezy wiec moga nawet tego nie wydawac ale SC mogliby z klimatem zrobic a nie kolorowa basn :( jakas moda na te oczojebne kolory jeszcze ci od fallouta zrobia takie cos i bedziemy mieli swoj nuklearny klimat xD

Napisano

Moze to kwestia malowanych teksturek. Wyprane kolory, szczegolowe tekstury...

Chyba jednak wole nieco bardziej plastyczny feel, przypominajacy amigowe czasy ;)

Napisano

Temporal - spoko spoko, fallout ma 4 kolory: niebieski i zolty na stroj z vaultu, czerwony na krew i reszta jest szara ;)

Napisano

w falloucie wlasnie to jest dobre ze w tej grze jest 256 kolorow a zobacz jak to genialne i klimatycznie wyglada (oczywiscie teraz takie cos nie rusza ale w tamtych czasach to naprawde wyciagnieta grafa przy takich mozliwosciach byla na maxa patrz nawet ta fejkowana przezroczystosc :])

Napisano

O cholera właśnie widziałem trainer i dobrze że siedziałem ufff... A kiedy to ma wyjść? :D

Napisano

Pojara....Masaaakra. Czy to już Film Czy jeszcze CG? ;)

O grze sie nie wypowiadam. w D2 grałem raz w demo...i nawet tego za bardzo nie pamiętam. Trójka wygląda fajnie...Taką rozpierduche mozna zrobić i to mi sie podoba ;)

btw. O co w tej grze chodzi?

Napisano

Chodzi o to, że:

Dawno temu zaczęła się wojna między piekłem a niebiem - Wielki Konflikt. W piekle rządził Diablo, Mephisto i Baal. Nazywali się Primie Evils (Zła Pierwotne? ;) ). W piekle również istniały Mniejsze Zła (czyli Andariel, Duriel, Belial i Azmodan). Skumały się te mniejsze zła i wygnały z piekła większe zła.

Większe zła zaczęły sobie chodzić w duchowej postaci po świecie zwanym Sanktuarium więc i ludzie zaczęli się mieszać do wojny między piekłem, a niebem. Ta wojna nazywa się Wojną Grzechu.

Potem ludzie się skumali i postanowili uwięzić wielką trójcę w kamieniach dusz. Kamienie te dał archanioł Tyrael zakonowi Horadrimów. Horadrimowie uwięzili trójcę w trzech kamieniach i ukryli je w 3 miejscach. Diablo został ukryty pod katedrą w Tristram, Baal pod piaskami pustyni wschodu, a Mephisto w świątyni w Kurast.

Po latach Diablo się obudził i swoim terrorem zaczął zakażać ludzi mieszkających w Tristram. Przybrał materialną formę w czym pomógł mu arcybiskup Lazarus przyprowadzając mu syna króla Leorica - Albrechta.

Potem przyszedł do miasta Tristram nieznany wędrowiec(tzn znany bo tam mieszkał wcześniej ale się wyprowadził widocznie :) ), zszedł pod katedrę, zabił Diablo ale kamień duszy, w którym była zaklęta dusza Diablo, wbił sobie w czoło. Tym samym Diablo dalej żył i dalej miał ciało ale jego ludzką formę. Diablo uwolnił Baala, Mephista. Potem Diablo i Mephisto zostali zabici, a ich kamienie dusz zniszczone.

Baal jednak dostał się do krainy Barbarzyńców żeby zniszczyć tzw Kamień Światów (?), który był barierą między światem piekieł, a światem Sanktuarium. Baal również poległ ale jego destruktywny wpływ zaczął niszczyć Kamień Światów. Jego destrukcję przyspieszył tylko archanioł Tyrael niszcząc go i tym samym niszcząc granicę między piekłem a światem Sanktuarium.

3ka dzieje się 20 lat po zniszczeniu tego kamienia ;)

Proste ajt? ;)

Edytowane przez Leru

Napisano

arev: wyslij to do blizza, powaznie :)

sc2 jakos specjalenie sie nie interesuje, ale podobno gdy go zapowiadali, bylo za cukierkowo i od tego czasu nieco poprawili na prosbe fanow a beda poprawiac jeszcze dalej.

Z diablo moze byc podobnie, tym bardziej ze do premiey pewnie 1.5-2 lata.

bo sama rozgrywka wydaje sie byc lepsza niz w d2.

Napisano

Hehe, sorry za offtop ale Leru czy na podobny recap dla swiata Starcrafta mozna liczyc? Bo juz lata minely odkąd gralem i pamiec juz nie ta ;]

Napisano

OmeN -> niestety nie ;) Za dużo się pokiełbasiła fabuła w BroodWarze ;)

Ale jako prawdziwy fan gier Blizzarda powinienem to znać, wstydź się Leru, wstydź się!

Ale #2 na stronie StarCrafta 2 można całą historię sobie przeczytać.

Jedyne co pamiętam to to, że Xel'Naga stworzyła Zergów a potem Protosów. Zergowie im nie wyszli i osiedlili się na Char, Protosi na Aiur.

Terranie pochodzą z ziemii ale to kryminaliści proszę księdza. ;)

StarCraft kończy się śmiercią nowego overminda, jego rolę przejmuje Queen of Blades czyli Kerrigan. Protosi wypierają Zergów z Aiur, a Terranie mają pokój po bratobójczej wojnie.

Czyli jak to bywa w grach Blizzarda - Zergowie (ta zła rasa ;) ) wychodzą najlepiej na tym.

Edytowane przez Leru

Napisano

airmoss: ludzie z Blizzarda to widzieli. Znalazłem ten obrazek na forum battle.net w temacie z sugestiami fanów. Oby tylko wzięli sobie to do serca.

p.s. Idę świętować z okazji 1K posta :p

edit: Petycja do Blizzarda o mroczniejszą grafikę: http://www.petitiononline.com/d3art/petition.html

Edytowane przez arev

Napisano

cinematic jest swietny, jak zawsze zreszta, blizz robi genialne animacje, caly czas mam nadzieje ze kiedys sie zdecyduja na dlugometrazowa animke :P

gameplay tez wyglada spoko, powiem ze z wielka checia w to pogram, i na bank zamowie jak tylko ruszy przedpremierowa sprzedaz :P

mam nadzieje ze blizz wezmie sobie do serca ta petycje o mroczniejsza grafe, chociaz i tak to wyglada o niebo lepiej niz D2... dla mnie jedynka jest niedoscignionym wzorem, ponadczasowa gra! D2 mialo slaby klimat, wlasnie przez ta cukierkowosc, i grafika ogolnie byla gorsza niz w d1...

Napisano

Ex3 swoim wesołym wpisem nt. D3 w "zabawnych..." przypomniał mi, że przecież Blizzard miał odsłonić nową postać.

Wizard(ka)

Wygląda lepiej niż poprzednio, a jej Spowolnienie Czasu jest co najmniej ciekawe. Do obejrzenia filmiki z czarami i trochę screenów.