Cpt.Obvious Napisano 24 Lipiec 2008 Share Napisano 24 Lipiec 2008 (edytowane) w chwilach wolnych taki rysuneczek Edytowane 10 Marzec 2010 przez Cpt.Obvious 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Misztela Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 0_0 wow ale wypas:) bardzo fajne kolorki i przestrzeń. szkoda ze po prawej stronie dwie takie same prawie postacie. Piękny arcik:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 Podoba mi sie kadr i ten filar (az sie chce za niego zajrzeć) Bardzo łel don :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 Że też mnie takie rzeczy w chwilach wolnych nie wychodzą... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolegaalek Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 wow, pelen podziw:} szkoda ze tam nie mieszkam:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 Bombowe, jeśli nie korzystasz ze zdjęc w takich prackach i organizujesz plan i całą scene z bańki to pokłony. Niewąskie wyczucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 25 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2008 korzystam z fot niemal w kazdej z prac pod textury, oszczedzam czas :) czesto tez patrze w biblioteke refek zeby znalezc odpowiednie swiatlo do sceny. reszta to standard. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalion Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 zaraz zaraz... na ca.org jest nieco więcej ;) praca piękna... zapodaj coś jeszcze! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 Zmiażdzyłeś mnie! Uwielbiam takie prace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 to ja mam prosbe o jakies linki z fajnymi referkami, bo kurde zawsze mam problem ze znalezieniem odpowiednich fotek;/ z gory dzieki!;] a co do pracki-no mistrzowskie jak zawsze,jedynie kolumna wydaje sie byc za szeroka, no i cos z linią horyzontu chyba nie tak;/ wysokosci postaci fruwaja, pierwsza postac zdecydowanie za wysoko, nie wiem jaką obrales l.horyzontu( na wysokosci wzroku czlowieka czy jak),ale wszystko fruwa;/ no i dwie podobno postaci po prawej tez troche niepotrzebnie;] ale pozatym klasa;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 nareszcie jakas powalajaca praca na tym forum - bardzo mi sie podoba ta scena- fajnie luzno malowana i zarowno"lekka" w swoim skomplikowaniu - milo znow widziec w akcji od jakiegos czasu na forum. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 Bardzo fajne. Udało ci się nawet upchnąć jakieś designy postaci :). Właśnie malowanie tego typu zaludnionych scenek chodzi mi coraz częściej po głowie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 Rysunek mówisz? ;) Fantastyczne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 super! zawsze z takimi widoczkami mialem/mam problemy, wiec szacun :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 Chyba jako jedyny nie widzę obrazka :( Można go wrzucić na inny serwer ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 26 Lipiec 2008 Share Napisano 26 Lipiec 2008 bardzo fajne. Dla mnie takie sceny to masochizm [i to jeszcze w wolnych chwilach ;)] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 26 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2008 dorzucilem jeszcze jeden obrazek. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 26 Lipiec 2008 Share Napisano 26 Lipiec 2008 o zesz panie...!!! szalenstwo... to ja proponuje, zebys zmienil nazwe watku na "teczka 2d" i potraktowal te dwa rysunki jako dobry poczatek.... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 26 Lipiec 2008 Share Napisano 26 Lipiec 2008 Uuu.. ten drugi mnie rozłożył na łopatki. Pierwszy swietny, ale podobnie jak napisal Morbid Karbid, tematyka troche malo zajmujaca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 nie no auostrada miazga! pędzle m@? czy coś własnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nubb Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 Absolutne. Genialnie zbudowany nastrój. Bardzo wyczute i malarskie. Odważne i subtelne. Ukłon w Pańską stronę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 yo czemu to nie ma fronta?:P Kurde dopiero co zobaczyłem bo i bez miniaturki jest.. Obie prace- miazga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosikowski Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 cóż mogę więcej napisać ? - rewelacja ! (zawsze mam problem z komentowaniem świetnych prac, wszyscy tylko miazga, miód, niesamowite).... aż chce się więcej ćwiczyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Przybyłek Napisano 28 Lipiec 2008 Share Napisano 28 Lipiec 2008 Mam pytanie, Kapitanie Obious ;). Czy praca ze sceną miejską, tą z wieloma ludźmi, powstała od zera? To znaczy, czy nie pracowałeś na zdjęciu przedstawiającym miasto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 28 Lipiec 2008 Share Napisano 28 Lipiec 2008 znakomite, choć ludek wydaje mi się trochę przeskalowany za bardzo im minus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 28 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2008 Mam pytanie, Kapitanie Obious ;). Czy praca ze sceną miejską, tą z wieloma ludźmi, powstała od zera? To znaczy, czy nie pracowałeś na zdjęciu przedstawiającym miasto? korzystam z fot niemal w kazdej z prac pod textury, oszczedzam czas :) czesto tez patrze w biblioteke refek zeby znalezc odpowiednie swiatlo do sceny. reszta to standard. nie no auostrada miazga! pędzle m@? czy coś własnego? uzywam wlasnego setu brushy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 28 Lipiec 2008 Share Napisano 28 Lipiec 2008 Whow aUTOSTRADA rzekłbym wymiata ! straszn0o mnie sie podoba dym klimat autko kompozycja rzekłbym wszystko w tej pratce..!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Przybyłek Napisano 28 Lipiec 2008 Share Napisano 28 Lipiec 2008 Kapitanie, ja czytałem tamtą odpowiedź: korzystam z fot niemal w kazdej z prac pod textury, oszczedzam czas :) czesto tez patrze w biblioteke refek zeby znalezc odpowiednie swiatlo do sceny. reszta to standard. ...ale lubię mieć pewność. Z powyższej wypowiedzi wynika, że korzystasz z fotografii robiąc tekstury, czyli powierzchnie murów, drogi, materiału itd., wymieniać możnaby długo. Ja jednak, właśnie dla pewności, zapytałem, czy PODSTAWĄ CAŁEJ PRACY nie było zdjęcie. Bo jeśli nie, to BRAWO i zaczynam pilnie Cię obserwować :). Jeżleli tak, to też brawo, a jakże, ale już nie na stojąco, tylko na siedząco :). Inna sprawa, że czasy digartowe są takie, że zmieniają się możliwości, narzędzia, często tworzenie pracy to już nie malowanie od zera, ale swego rodzaju patchwork z licznymi modyfikacjami. Reasumując: zdjęcia do tekstur, czy zdjęcia do tekstur PLUS zdjęcie pod całość? Wybacz dociekliwość. Jestem gość dokładny :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi-su Napisano 28 Lipiec 2008 Share Napisano 28 Lipiec 2008 mnie jak resztę tutaj powaliła na kolana autostrada!! świetny klimat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 28 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2008 Kapitanie, ja czytałem tamtą odpowiedź: ...ale lubię mieć pewność. Z powyższej wypowiedzi wynika, że korzystasz z fotografii robiąc tekstury, czyli powierzchnie murów, drogi, materiału itd., wymieniać możnaby długo. Ja jednak, właśnie dla pewności, zapytałem, czy PODSTAWĄ CAŁEJ PRACY nie było zdjęcie. Bo jeśli nie, to BRAWO i zaczynam pilnie Cię obserwować :). Jeżleli tak, to też brawo, a jakże, ale już nie na stojąco, tylko na siedząco :). Inna sprawa, że czasy digartowe są takie, że zmieniają się możliwości, narzędzia, często tworzenie pracy to już nie malowanie od zera, ale swego rodzaju patchwork z licznymi modyfikacjami. Reasumując: zdjęcia do tekstur, czy zdjęcia do tekstur PLUS zdjęcie pod całość? Wybacz dociekliwość. Jestem gość dokładny :). :) zaspokoje twoja dociekliwosc. prace zwykle zaczynam od pomyslu. potem zalezy dla kogo robie i jaka prace. jesli jest to ilustracja z detalami to textury, wspomagaja konkretna forme. jesli praca ma byc szybka (czyt. ustawiona pod klienta, pokazanie pomyslu, etc), to czy wstawie fote czy namaluje cos od zera nie ma znaczenia. liczy sie efekt koncowy. dla mnie textura / fota stanowi wspomaganie, nie trzon pracy (chyba ze rozmawiamy o matte). poniewaz natura zawodu raczej nie pozwala mi na mizganie sie pedzlem tygodniami nad 1 rysnukiem, wykorzystuje wszelkie mozliwe narzedznia by otrzymac porzadany efekt koncowy kosztem jak najmniejszego nakladu pracy. ostatecznie klienta nie obchodzi jak praca zostala zrobiona, tylko jak wyglada. anyway, polecam poprobowac clone/stamp i healing tool na bazie customowego brusha z wykorzystaniem textur/ innych wlasnych prac, dosyc ciekawie wydobywa to ziarnistosc pracy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 28 Lipiec 2008 Share Napisano 28 Lipiec 2008 :) Marcin podpytuje bo chce Cię pewnie zwerbować:) Jest pisarzem. Pozdrówka Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levan Napisano 29 Lipiec 2008 Share Napisano 29 Lipiec 2008 Obie pracki fajne, ale autostrada zedycdowanie lepsza. Jakos mi ten filar za bardzo wyroznia sie w kompozycji. Pozdrawiam L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 cudowne obrazki... brak słów MANIFIK!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 dzięki mistrzu za sugestię z clone stamp i innymi obrazkami jako źródło. Jakoś do tej pory nie chciało mi się rozgryzać o co chodzi z tymi clone source'ami, ale faktycznie widać od razu przydatność tego narzędzia. A wie ktoś może czy w tych narzędziach można podmieniać okrągłego brusha na jakiegoś custom? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 w stamp/clone tool z pewnością;) Fantastyczne prace, szczególnie autostrada;) Klimatem trochę jak z 'Ja, Robot';) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 fajny klimacik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 2 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2008 praca na szybko, taki filmowy kadr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 Co prawda w Twoich pracach nie wiadomo, co jest fotą a co malunkiem, ale robią wrażenie :D Mam mieszane uczucia przy pracach,w których głównym elementem jest zdjęcie, nie wiem co chwalić, odpowiedni dobór? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belus Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 skałki super, cienie,światło... jak zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 2 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2008 Co prawda w Twoich pracach nie wiadomo, co jest fotą a co malunkiem, ale robią wrażenie :D Mam mieszane uczucia przy pracach,w których głównym elementem jest zdjęcie, nie wiem co chwalić, odpowiedni dobór? :) wszystko tak naprawde rozbija sie o to co chcesz osiagnac malujac dana pracke. previsualisation, production arty i temu podobne rzeczy. w tych pracach naprawde nie ma znaczenia czy wszystko malowane jest od podstaw, czy podmalowane 3d, czy textury, czy fotografie. liczy sie efekt koncowy, czyli to co sprzedajesz klientowi. w swoich pracach nigdy nie maluje czegos, co moge zastapic textura, fotka. jesli cos perspektywa/kompozycja pasuje do szkicu, to po cholere dziubac pedzelkami przez 10 godzin detale. jesli chce zrobic cos malarsko, to wtedy prace traktuje inaczej, ale jesli ma byc to typowy production art, to uzywam wszelkich mozliwych metod by uzyskac szybko widoczne efekty i ocenic co mozna w pracy zmienic. apropos kamykow, doskonale efekty mozna uzyskac z wspomnianym clone tool (clonuje fragmenty starych prac z uzyciem custom brusha), customowych brushy (z customowym taxture layering), mixowania warstw i wyostrzania niektorych elementow. obiecuje niedlugo zawiesic swoj osobisty zestaw brushy i patternow (na blogu). pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 Ja zacząłem teraz robić dla kogoś parę environmentów dochodze do podobnych wniosków. Jeśli to jest koncept który ma stanowić tylko pomoc przy modelowaniu i teksturowaniu jakiejś sceny to nadrzędną sprawą jest precyzja i umiejętne/wiarygodne przekazanie pomysłu. Praca ze statkiem jest super. Cienie wyglądają bardzo wiarygodnie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 efekty twoich prac są naprawdę niezłe... czekam z niecierpliwieniem na brushe i paterny trochę nie rozumiem tej opcji z clone toolem może mnie ktoś oświecić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 fakt, pracki wymiatają.....a co do brushy to czekam z niecierpliwoscia :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 3 Sierpień 2008 Share Napisano 3 Sierpień 2008 (edytowane) pikne! nie ma sie do czego przywalic - serio; z checia tez zobacze o co chodzi z tymi clonami na bazie brushy - bo nie wiem o co ci za bardzo chodzi :) Edytowane 3 Sierpień 2008 przez dekiel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 3 Sierpień 2008 Share Napisano 3 Sierpień 2008 CHYBA chodzi o to, że jeśli mamy na przykład custom brusha w kształcie liścia to zamiast nim malować, wybieramy clone tool, ustawiamy w nim naszego custom brusha, bierzemy fotkę z roślinnością i z niej kopiujemy do naszej pracy interesującą nas fakturę. Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale to wytłumaczyłem..Pytanie tylko czy o to na pewno chodzi..?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Przybyłek Napisano 4 Sierpień 2008 Share Napisano 4 Sierpień 2008 (edytowane) Okej, rozumiem, bardzo dziękuję za odpowiedź :). Mocno pozdrawiam. Może się jeszcze odezwę... ;) Tomek Maroński ma oczywiście rację :D. Ja tutaj zaglądam szukając talentów, tak, Tomeczku, trafiłeś w dziesiątkę... ;) Tomek zrobił dla mnie dwie rewelacyjne prace (wyróżnione tu w srebrnej galerii), przyjął zlecenie Morbid Karbid... A ja się rozglądam :). Dobry jest, Tomku, prawda? Edytowane 4 Sierpień 2008 przez Marcin Przybyłek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 4 Sierpień 2008 Share Napisano 4 Sierpień 2008 Dobry :) to chyba za mało powiedziane. Jak na moje oko to on jeszcze nie pokazuje wszystkiego co ma w zanadrzu i jedynie nęci ;). 2 (akcja pustynna burza ?) i 3 pracka mi się podobają w pierwszej przeszkadza mi ten filar, ale klimacik fajny. i Proszę o więcej :). //Pozdr. I powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 20 Październik 2008 Autor Share Napisano 20 Październik 2008 dodaje 2 nowsze obrazki do watku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barrystrew Napisano 20 Październik 2008 Share Napisano 20 Październik 2008 OMG!!! ta pierwsza z księżycem wymiata... świetny klimat!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 20 Październik 2008 Share Napisano 20 Październik 2008 swietne.. jak zawsze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi