siwy Napisano 20 Kwiecień 2009 Share Napisano 20 Kwiecień 2009 a tam . ustawienia jak ustawienia. a usprawnienia o których pisze dunablaster nie przyspieszą znacząco renderingu takie moim zdaniem pieprzenie bzdur i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 20 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2009 render w tej chwili nie ma dla mnie znaczenia,nie zmienialem tam chyba nic od miesiacy,skupiam sie tylko na modelu,jak juz wczesniej pisalem,renderem bede sie bawil dopiero na koncu,taka moim zdaniem kolejnosc jest prawidlowa,a w tej chwili ustawienia sa takie aby render byl w miare dobry do upow ,render 1800x1500 renderowal sie jakies 50 min wiec chyba nie najgorzej,teraz czeka mnie modelowanie ogrodu,ciary mnie przechodza na sama mysl, dzieki wielkie za komentarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 20 Kwiecień 2009 Share Napisano 20 Kwiecień 2009 nmzc ja cierpliwie z zainteresowaniem bede ogladal Twoje updaty ;] czekam na next renderki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 20 Kwiecień 2009 Share Napisano 20 Kwiecień 2009 A sprzet pociagnie takie ogromne modele ?;) Jezeli ogrod bedzie rowniez z takim detalem to az wspolczuje twojemu komputerowi no i tobie samemu :) Czekam na upek juz samego ogrodu ! Btw moze jakis tutek na finale bedzie ? Powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 20 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2009 Jesli czas sie znajdzie to zrobie :) czy komp uciagnie nie wiem i tego sie najbardziej boje,pewnie trzeba bedzie z proxy kombinowac niektore modele,dzieki panowie za doping cieszy mnie to :) do zobaczenia przy nastepnym upie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 20 Kwiecień 2009 Share Napisano 20 Kwiecień 2009 Praca robi wrażenie i wzbudza szacunek :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 Powtórz mi jakiego procka masz bo dla mnie 50 min to masakra! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 Twoje wywody to czasem masakra. Na quadzie 50 min z taka iloscia poly, AA i GI to conajmniej dobry wynik jak na test do up'ów o dobrej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 21 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2009 (edytowane) Dunablaster ,sprawdzilem twoje ustawienia liczy,duzo wolniej,to sa przeciez lepsze ustawienia te co podales,to jak moze liczyc szybciej,w kazdym razie dzieki:) Edytowane 21 Kwiecień 2009 przez Eden-3d 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 Piękna sprawa. Bardzo efektowny modeling. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 (edytowane) Dunablaster ,sprawdzilem twoje ustawienia liczy,duzo wolniej,to sa przeciez lepsze ustawienia te co podales,to jak moze liczyc szybciej,w kazdym razie dzieki:) Byłem tak przeświadczony o jakości ustawień, jak chciałem spróbować klasowej jakości rendzika interioru na minibitwę - zaskoczyła mnie szybkość wyliczenia się tego w 30-50 minut. (na Corku 2 Kładce Q9300 @ 3.15 GHz...) Pozdrawiam, i co gorsza, nie będę wprowadzał więcej w błąd, a dawał rady dopiero, kiedy to zostanie przetestowane "laboratoryjnie" Pozdrawiam i dzięki za pocieszenia :) EDIT: Co z Twoim prockiem? :P Twój podpis jest dla mnie tak samo dobry, że mentorstwo duchowe wzbudza :D EDIT2: Co do ogrodu - jak Ci się w RAMie zmieści? Ile masz? Proxy się przyda... Do viewportu - łoptymalizacja wyświetlania :D Edytowane 21 Kwiecień 2009 przez Camel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 ten modeling .....to nawet nie jest już zabawne, jeszcze jeden up i masz bana ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 wow. piękne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 21 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2009 Witam :) -pionix, Dunablaster, Nvidia,RA, piksar, Ania,-dziekuje bardzo za komentarze Dunablaster-8gb mam,zeby nie bylo ze tylko gadamy wrzucam 3 fotki z ogrodem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 O mammoo :) Ale ogrod 2D? Czyli nie planujesz animki czy jak :D ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 To zdjęcia czy rendery? o-o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 no to teraz czekac na takie cos tylko w 3d wszystko :p 2 i 3 najlepiej pasuja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 wydaje mi się, ze z ogrodem pójdzie Ci na loozie, szczególnie po tym co pokazałeś tutaj ;) pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 Ogromny szacun!!! 50***** Ja to widzę jako front! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 O_o o matko...może jednak dać mu bana profilaktycznie, co ? ;). Detal coś wspaniałego. Mniejsza o render, ale model że hej , krew, pot, łzy i -3 dioptrie widać dobitnie :). Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotisded Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 Fuck... jak dla mnie to już jest złota galeria i powinieneś automatycznie wygrać z 5 bitew na przód. "Niezrealizowana Idea" - z perspektywy moich umiejętności to jest niezrealizowana Idea! :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 Fuck... jak dla mnie to już jest złota galeria i powinieneś automatycznie wygrać z 5 bitew na przód. "Niezrealizowana Idea" - z perspektywy moich umiejętności to jest niezrealizowana Idea! :p niezrealizowana idea: Raj dla grafików :D 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 22 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2009 Witam,chyba zaszlo nie porozumienie ,to sa zdiecia refki te z ogrodem :)) napisalem tam w poscie :)) wiec ogrod dopiero zaczne modelowac,zycze milego dnia :) ,pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luchu Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 No to zrobileś ich w konia :P :D teraz padłem Życze powodzenia z modelowaniem takiego ogrodu bo troche milionów poly na to pojdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 serwus :) heheh, no wypasiony modelik :) problem polega na tej jego szczegolowosci - i chyba zeby pokazac ze jest tak szczegolowy, to musialbys jakis przelot kamery zrobic :). Swietnie to wyglada :) pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimi Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 kunszcik jak nic. ;) Master. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 30 Czerwiec 2009 Share Napisano 30 Czerwiec 2009 Człowieku, aż odechciewa się nauki maxa jak widze coś takiego i pomyśle ile nauki jeszcze przedemna... detal masakra jak juz 1000 razy to mowili przedmówcy. kozak praca :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airice Napisano 30 Czerwiec 2009 Share Napisano 30 Czerwiec 2009 skąd sie tacy geniusze biorą... świetna praca ;) mam ja wielką nadzieję ze umieścisz finalne rendery w jakiejś ogromnej rozdziałce ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 1 Lipiec 2009 Share Napisano 1 Lipiec 2009 Nie śpij Eden, daj jakiś update :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 1 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2009 Witam, dziekuje za komentarze, niedlugo powienien byc jakis up :) milego dnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutomash Napisano 1 Lipiec 2009 Share Napisano 1 Lipiec 2009 Świetna robotą, super detal, masakra, czekam na up Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2009 (edytowane) Witam,to nie jest ten up co bym chcial dac ,ale obiecalem to wrzucam render starszy z testow,mam juz problemy pamieci mi brakuje :(( musze kabinowac, drzewo bede od nowa robil,pozdro Edytowane 13 Lipiec 2009 przez Eden-3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Brakuje pamięci, to wiesz że proxy Ci się przyda. A aberracja straszna :p To jest masakrycznie fajne, czekam niecierpliwie na upka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Nie wolno paskudzić świetnego modelu brzydkim renderingiem! Przesadziłeś z tą aberacją, aż oczy bolą. Czekam na tego właściwego up'a;) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2009 mam proxy :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 mam proxy :( szkoda :( w takim razie weź się za compositing. To drzewo leży przed całą sceną, to można potem pododawac w fotosklepie co jest zza tyłu, zza przodu. Trochę trudna sprawa ale podążaj za swoim sloganem który wypisujesz jako swój podpis ;) A aberrację i vignetting można póżniej dodać w PS'ie. Propozycja: Cały biały budyń masz za ogrodem- niech będzie to główny render. Ogród-dodany jako inna warstwa z compositingiem Woda w basenie- pokombinuj aby odbijała ten budynek i coś tam, a nie weszła w konflikt z ogrodem. Ja tu jakieś możliwości widzę, tak mi się wydaje, zresztą nie wiem zbyt wiele :p ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2009 dzieki,ale to w ostatecznosci ,narazie bede inaczej kombinowal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BiX Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 no nie dziwie sie, że ci pamieci brakuje... Ale powiedz mi jedno. Chcesz mi tak wspaniały detal chaszczem zasłonić? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 Świątynia super, reszta niestety do kitu (chodzi o render) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2009 dzieki,a wlasnie zapomnialem dodac,ze planuje zrobic 10-15 roznych ujec z roznych czesci ogrodu a to jest dopiero 1 ujecie ,na innych bedzie odsloniete:) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tob01 Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 a ja wierze, że będzie zajebiście :) Tylko nie psuj tego taką aberracją :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 nie no render to porażka jak byś dopiero zaczynał przygodę z maxem, ogarnij to :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 Prześwietlone to okropnie, i aberracje sobie daruj. Zieleń na pierwszym planie gryzie po oczach, a budynek się zlewa z niebem. Przepraszam że to mówię, ale niszczysz model takim renderem. Render i oświetlenie w poście #111 szło w dużo lepszym kierunku, świetnie wydobywało detal z modelu. Teraz to taka biała miazga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 a może coś w tym kierunku: http://gallery.photo.net/photo/4964133-lg.jpg Po za tym budynek swietny, szkoda go zmarnowac otoczeniem :) pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 Aż mnie oczy zabolały jak go zobaczyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 14 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2009 Witam wszystkich,dziekuje za odzew i krytyke ktora mnie mobilizuje,,abberacji oczywiscie nie bedzie,nad renderem bede pracowal na koncu tak na powaznie na spokojnie ,wybiore takie ujecia aby swiatynia nie byla mocno zakryta. Junior- to jest jedna z opcji ktora bralem pod uwage, chyba zrobie to ujecie teraz nawet.. do zobaczenia przy nastepnym upie :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 Jeszcze odnośnie ujęć, to zdecyduj się na maksymalnie trzy ujęcia. Idz w jakość, a nie ilość. :) Teoretycznie najlepiej gdybyś zrobił jedno, ale na prawdę dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 15 Lipiec 2009 Share Napisano 15 Lipiec 2009 detal sam wymyślałeś czy w 100% z refek? bo na kolumnie jest krzyż a pod nim sfastyka :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 15 Lipiec 2009 Share Napisano 15 Lipiec 2009 Wypadałoby nie kojarzyć pewnych symboli tylko z jednym ich zastosowaniem. :) Eden zrobił to zgodnie z referencjami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 15 Lipiec 2009 Share Napisano 15 Lipiec 2009 kakaku- wszystko wiedząca wikipedia ci podpowie jakie sa korzenie i znaczenie symbolu sfastyki :) tylko sie nie zdziw...:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi