Napisano 1 Listopad 200816 l Troche czasu nic do WIPa nie wrzucalem, teraz mozecie powyzywac na starucha. :) przod ( przejscia na masce w okolicach swiatel oczywiscie nie beda takie kanciaste ) :) tyl in progress :) - krzywo ale poprawie felga na szybko dla zabicia zmeczenia prezent, stary testowy render :) i jeszcze taki test w studio z x6 (tez stary) Za wszelkie niedorobki przepraszam, poprawie sie Edytowane 7 Listopad 200816 l przez ReflectVision
Napisano 1 Listopad 200816 l Nad tylnim nadkolem w studiu masz taka linie, jakbys nie zweldowal vertexow, ale drobiazgi sie nie licza (tzn takie co latwo poprawic;p), och i ach ogolnie;p
Napisano 1 Listopad 200816 l Poproszę siatkę felgi :) Zrobiłbyś kiedyś tuta jak w poly modelować szybko i dobre felgi ? ;)
Napisano 1 Listopad 200816 l 'och' i 'ach' ;p tylko jesli nie jest to jakis na zlecenie to dawaj do jakiejs scenerii :}
Napisano 1 Listopad 200816 l Autor pecet - dzia JW_2305 - to studio takie :) w modelu takich bledow sie nie robi Kliment - wiesz ze poprawione to po co podsycasz ogien ! ;x ;p NVidia - moze kiedys nakrece tutka ;) Stachu - sceneria bedzie :)
Napisano 1 Listopad 200816 l Auto jak auto - nowe to paskudne :P Ale model znakomity, jak zawsze zresztą.
Napisano 1 Listopad 200816 l Oj nie przesadzaj Marek, ten niezły faktycznie ale wcześniej to tak średnio bywało...ale młody jest to się podciągnie jeszcze :D
Napisano 1 Listopad 200816 l Pracka jest znakomita :) Ten materiał felgi znasz z jakiegoś tutka czy sam wymyśliłeś?? :D Czekam na więcej.
Napisano 1 Listopad 200816 l Model super, zresztą jak zawsze. Chyba widze jakiegos bubla na feldze na samym srodku
Napisano 1 Listopad 200816 l Dobra mam już siatkę felgi, teraz tylko pytanie jak do tego doszłeś :] Ja poprostu nie umiem/ nie znam sposobu jak modelować coś co okrągłe, symetryczne (lub prawie symetryczne) i skomplikowane = gęsta siatka. Dla mnie to czarna magia. Tak patrze na tą siatke patrze a w myśli: " Tiaaaa banał ;) " Pozdrawiam mistrza :) PS: Płace przelewem za tutka ;)
Napisano 1 Listopad 200816 l polecam wszystkim tutorial "falken rim". Tam jest ładnie opisane jak zrobić fajną felgę. Może niektórym się przyda - na podstawie tego można stosunkowo łatwo budować inne felgi :) Właśnie uploaduje, bo na necie trudno dorwać ten tutorial :/ EDIT: zuploadowałem http://www.sendspace.com/file/kzyan5 mam nadzieję że komuś się przyda! Reflect wybacz że Ci wątek zaśmiecam. Poza tym to materiał felgi wyszedł poprostu super! Edytowane 1 Listopad 200816 l przez trosiek
Napisano 1 Listopad 200816 l Vip a juz jest na co popatrzec. Kawal sztuki z tą felą jesli chodzi o modelowanie. Oczywiscie pamietasz o wentylu? bd zagladał zdaje sie dosc czesto;) pozdrawiam!
Napisano 2 Listopad 200816 l Autor Grześ - wentyl bedzie, faktycznie zapomnialem w biegu :) grubości nadane + pare dupereli Pare bledow dostrzeglem jeszcze o tej porze, takze jutro beda dodlubane
Napisano 2 Listopad 200816 l podziwiam za cierpliwość:) moja siada po 20minutach kiedy próbuję wydziubać jakieś auto... Wygląda bdb, czekam na dalsze up'y :)
Napisano 2 Listopad 200816 l Weź Qba kurde nie zaśmiecaj forum takimi syfami, przecież tego się nie da oglądać :P A tak serio to ja... idę poszukać roboty w Biedronce, nic tu po mnie :) Super modelik, czapki i tupeciki z głów. Pozdrawiam i czekam na więcej.
Napisano 5 Listopad 200816 l jeśli dobrze widze to masz krzywą linie boczną - tą między górnymi krawędziami świateł przednich i tylnich
Napisano 5 Listopad 200816 l Autor dobrze widzisz javor, przesunely mi sie 3 vertexy lekko do gory w okolicach tylnej szyby (efekt uboczny modelowania z 1 obiektu) :) juz dawno tego nie ma Za niedlugo up, chwilowo nie mialem czasu edit. ktos wie czemu max nie pokazuje siatki powyzej 65k poly ? Edytowane 6 Listopad 200816 l przez ReflectVision
Napisano 7 Listopad 200816 l nic więcej nie da się napisać poza tym ze jest super i że jesteś moim guru:)
Napisano 7 Listopad 200816 l jak zwykle genialnie xD nic dodać, nic ująć - a może coś szepniesz o studiu i materiale? ;D pzdr :)
Napisano 7 Listopad 200816 l na ostatnim screenie to laczenie miedzy maska a zderzakiem mi sie nie podoba, po lewej stronie wyglada na wklesle:P Tak poza tym to bardzo ladnie, koncz juz to:P
Napisano 7 Listopad 200816 l KAPITALNE moglbys zdradzic sekret studia? strasznie podoba mi sie rozlozenie odbic
Napisano 8 Listopad 200816 l ReflectVision ty i mrkrzysiek poprostu niszczycie mi czaszke takimi modelami :P szczena opada ...
Napisano 9 Listopad 200816 l O kurtka! Ale świetne ujęcie. Może jeszcze jakiś dof na znaczek? :D Na prawdę mega praca.
Napisano 9 Listopad 200816 l hey mam takie pytanko. bo ja tu z kolega radkiem probojemy dociec jak te odbicia są. no i własnie czy ty tak robisz ze dajesz texturke panoramy 360 na sphere i autko w srodku tej sphery czy jakimis innymi sposobami?
Napisano 9 Listopad 200816 l Generalnie jakoś nie pasjonują mnie modele samochodów, ale jak się widzi coś takiego to koparka opada. Grtz.
Napisano 11 Listopad 200816 l Normalnie miażdżysz całe forum jeżeli chodzi o wózki jak dla mnie ... czekam na final ... Ale poważnie koparka opada ,dosłownie ! :)
Napisano 11 Listopad 200816 l no nie ;p felga z nudów :P dawaj tuta jak takie robisz. i powiedz mi jak zrobiles szybe ze ma takie ladne odbicie?