regnar Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 (edytowane) Speedo-koncept 3-4h. --------------------------------------------------------------- Envi zainspirowany technika pana: Levente Peterffy I wersja bzzzz deszczu: Praca na digartową bitwę CAB. Tajna placówka badawcza... I zachód: Edytowane 2 Kwiecień 2015 przez regnar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 oby tak dalej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QbisieQ Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 Oby dwie pracki wymiatają ! :) tylko w tej placówce badawczej te domki pośrodku wyglądają trochę jak białe pudełka, dodałbym im trochę szczegółu. Ogólnie super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 czadzik :) fajnie ci to idzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 10 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2009 Hehehe oby bylo lepiej xD No faktycznie mozna bylo wiecej szczegółu dac na te budynki. Dzieki panowie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 10 Styczeń 2009 Share Napisano 10 Styczeń 2009 juz ci mówiłem ostatnio ze miotą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 11 Styczeń 2009 Share Napisano 11 Styczeń 2009 Wypasione te Arciki zarzuciłes panie, nie mam sie czego czepić (może poza tym co napisał QbiseQ) Trzymaj tak dalej bo świetnie ci to idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 11 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2009 Dzieki :] miło słyszeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 11 Styczeń 2009 Share Napisano 11 Styczeń 2009 dobre rzeczy, pierwsza zacna ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 12 Styczeń 2009 Share Napisano 12 Styczeń 2009 Bardzo piękne obrazki ! Niesamowita dbałość o szczegół i bardzo estetyczne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 14 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2009 Dzieki panowie :] A ode mnie taki concept (update w 1 poście ofkoz :P ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 14 Styczeń 2009 Share Napisano 14 Styczeń 2009 Wrzucaj tak jak inni jak w teczce, lepiej się ogląda i śledzi poczynania jakiejś osoby :) Prace bardzo fajne. Lekko Ci wychodzą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 14 Styczeń 2009 Share Napisano 14 Styczeń 2009 własnie miałem pisać to co szalony :) zrób z tego normalną teczeke :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 14 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2009 Spoka od kolejnych bede normalnie wrzucal ;p dzieki :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 14 Styczeń 2009 Share Napisano 14 Styczeń 2009 Śniegowy pierwsza klasa, brakuje mi tylko elementu który skupiłby wzrok. Tak trzymać. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 14 Styczeń 2009 Share Napisano 14 Styczeń 2009 czad ostatni ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 15 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2009 Dzieki panowie :] Dobra to jak obiecałem teraz normalnie wrzucam. Mialem zrobić tylko speeda ale pociągnąłem z tego mate no i to to takie teraz jest. Jakieś 5h. Tu macie taki mini progress z pracy: 1. speed: [/url] 2. wstępne teksturowanie: Uwagi mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 15 Styczeń 2009 Share Napisano 15 Styczeń 2009 (edytowane) Wszystkie pracki swietne :) Ta "zielen miejska" w ostatniej przywodzi mi na mysl raboty Maronskiego, w bardzo podobnym stylu to zrobiles. Mam tylko wrazenie ze rzeka ma zbyt nieregularne brzegi, przez co wydaje sie ze nie plynie w jednej plaszczyznie, tylko miejscami wspina sie pod gorke, a miejscami opada. Chyba wygladalaby o wiele naturalniej gdyby wila sie taka plynna wstega i, jako ze plynie miedzy drzewami i w jakims korycie na pewno, to przy tym kacie widzenia moglbys troche bardzej zroznicowac jej szerokosc miedzy tymi odcinkami ktore biegna rownolegle do obserwatora, a tymi ktore biegna bardziej prostopadle (mozliwe ze glownie w tym tkwi problem) - mam na mysli szczegolnie zakret i to ze jest chyba troche za szeroka na dalszym planie, jakby plynela po wierzcholkach drzew, a nie w swoim korycie. Nie wiem czy nie namotalem za mocno :> chodzi mi mniej wiecej o cos takiego: http://www.zsz2.ostroleka.edu.pl/narew06/dolina%20rzeki%20narew.jpg to oczywiscie tylko sugestia, wez poprawke na to ze moge pisac glupoty ;P Edytowane 15 Styczeń 2009 przez Urbanboogie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 15 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2009 Dzieki dzieki! Głupot nie piszesz, tym bardziej thx za komenta! :D Faktycznie wygląda jakby pędziła raz w gore raz w dół xD pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 15 Styczeń 2009 Share Napisano 15 Styczeń 2009 Coraz bardziej mnie przekonujesz do matte. Cieszą oko te pejzażyki, pokazują umiejętności autora. Ale nadal czekam aż zaczną mi opowiadać jakąś historię, że gdzieś w promieniach słońca ujrzę zabłąkanych wędrowców, albo w gęstwinie lasu rozbity pojazd kosmiczny. Coś co będzie uciechą także dla duszy, dla wyobraźni. Chyba, że chcesz tylko ładnie malować pejzaże, oczywiście możesz ale np mnie same takie obrazeczki nie przyciągną dłużej do monitora, tak jakbym oglądał widokówki. Jeszcze raz napiszę, niesamowicie opanowany warsztat, sam bym chciał umieć tak malować. Pozdrawiam. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 15 Styczeń 2009 Share Napisano 15 Styczeń 2009 Miażdżysz! Pozdrawiam z SaintCity ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 15 Styczeń 2009 Share Napisano 15 Styczeń 2009 Fajny progress, widac że z łatwoscią ci przychodzi siekanie takich widoczków i dobrze ze zachowujesz czystosc, z tą rzeka Urbanboogie ma troche racji, z moich uwag to pierwszy plan fajniej sie zapowiadał na pierwszym sketchu, był taki niergularny i wygladał jak klif schodzacy w dół, fajnie łaczył sie z drugim planem, ten na finishu jest taki troche nie okreslony. Lekko rzuca sie w oczy tekstura tych koron drzew, jest lekko płaska, przy nastepnej pracy mozna by pomyslec jak ten problem rozwiazac ;P Jak bys dal rade zrobic jakis kolejny step by step, to bym byl wdzieczny ;] szczegolnie na tych poczatkowych etapach pracy. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 15 Styczeń 2009 Share Napisano 15 Styczeń 2009 klif wyszedl plaski, gora i wnetrze az prosza sie o zlapanie troche swiatla drzewa troszke dziwnie splaszczone sa i zdeformowane ale ogolnie ladny concepcik, bardzo fajna kolorystyka. az sie prosi zeby temat rozwinac, pojechac z vue i planszami, i dac ladny kilkusekundowy przelot nad lasem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 15 Styczeń 2009 Share Napisano 15 Styczeń 2009 (edytowane) olać juz to ze te klify i drzewa na dole płaskie bla bla bla wszystko to co ci tutaj ludzie pisali bo to na szybko praca robiona była. Najgorszy bład popełniony juz w szkicu.... to juz ci urbanbogie napisał ze rzeka zdaje sie płynąć w róznych płaszczyznach..... nie chodzi o to ze płynie w róznych płaszczyznach bo tak nie jest tylko o to ze zdaje sie zmieniac swoja szerokość mocno zwęzać sie po czym za chwile znowu rozszerzać... to jest strasznie nienaturalne dla zwykłych śmiertelników nie grafików i jestem pewien ze istnieją tego typu rzeki ; ) ale pokazanie czegos takiego na obrazku i do tego szarpanie jej tak na zakrętach sprawia ze wprowadza ona widza w niepewność czy naprawde coś takiego mogłoby istnieć ;] fajnie też by było dla dodania realizmu czy pokazania czystej szkolnej wiedzy z geografii narysować jakies efekty rzeki meandrującej ...starorzecza itd.... teraz masz tylko jasną kreskę przez środek,płaski las i skały ; p żadna większa wiedza nie wynika z tej pracy a tego poza techniczną doskonałością oczekuje sie od matte paintingu gdy masz mozliwość stworzenia entire enviro... po co nam kolejny widoczek tylko z rzeką ; ] ? Ja sam staram sie uczyć myśleć w swoich pracach i umieszczać takie ciekawostki ale i niestety często nie wychodzi ; ) a ty kolego masz niesamowity potencjał do tworzenia enviro... niewielu jest takich u nas chociazby w kraju którzy ta dziedziną sie chcą zajmowac... na digartach i innych takich tylko kolorowe ludziki, roboty z czerwonymi oczami i inne dziwne stwory a na max wizualizacje i samochody i tez ludziki do tego sztuczne zazwyczaj albo kreskówkowe Edytowane 15 Styczeń 2009 przez norden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 16 Styczeń 2009 Share Napisano 16 Styczeń 2009 Gratuluje fronta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 16 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2009 Wow dzieki za fronta :] Urbanboogie im dłuzej patrze na ta prace tym mocniej gryzie mnei ta rzeka teraz xD Florian P a wiesz ze myslalem o jakims statku rozbitym :) Tyle ze dobrze by to w 3D pyknac a poki co z 3D jestem miętki siurek xD maszr)rum postaram sie jakis step by step wrzucic Cpt.Obvious postaram sie w next worku popracowac nad swiatlem. Co do animacji to bardzo chetnie, z tym ze poki co jestem zielony w tym temacie. Chyba ze poleciłbyś mi jakis prosty program do animacji na warstwach, taki dla kompletnej świerzynki jaką jestem :D Ps. Duzo teraz na Twoich pedzlach działam - miodne są :D norden silnie motywujące słowa, biore sobie do serca to co powiedziales. Musze poprostu wiecej tez poobserwowac rzeczywistosc. I tak jak juz wspominał Florian P jakies smaczki dodac :D peter_f pozdro pozdro :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 16 Styczeń 2009 Share Napisano 16 Styczeń 2009 Rozbity statek? Ja tu z kolei od poczatku widzialem cos co ma sie dopiero rozbic! :) Dzieki temu przechyleniu kadru, blurowi na pierwszym planie i delikatnemu znieksztalceniu drzew obrazek przypomina mi konkretnie ujecie z takiej dynamicznej kamery - nie wiem jak to sie nazywa, ale czesto na filmach sa takie kamery, ktore sledza z tylu latajace obiekty. I np. moja osobista wizja przedstawiala tu kolesia w jakiejs prymitywnej machinie latajacej na pedaly (w stylu Leonarda DaVinci), ktory rozpedzony wybil sie ze skaly i kazdy doskonale wie, ze biedak zaraz zleci na pysk ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 16 Styczeń 2009 Share Napisano 16 Styczeń 2009 obrazek przypomina mi konkretnie ujecie z takiej dynamicznej kamery - nie wiem jak to sie nazywa, ale czesto na filmach sa takie kamery, ktore sledza z tylu latajace obiekty. Pewnie chodzi Ci o shake-cam czyli dynamiczne ujęcia kręcone "z ręki". ;) Rzeczywiście koncepcja Urbanboogie bardzo trafna, ładnie by to wyglądało, widzę te skrzydła z rozpiętego jak błona materiału przez który przebija światło i mechaniczna konstrukcja latadła. Ale wolę liczyć na inwencję autora, czy pociągnie ten obrazek dalej, czy zrobi coś nowego. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejacypies Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 Znam Twoje pracki z Diga i od pewnego czasu przyglądam się im i powiem że z pracy na prace niesamowite postępy robisz:) nie chce wiedzieć co będzie za 2 lata:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 25 Marzec 2009 Autor Share Napisano 25 Marzec 2009 Z braku czasu raczej takie szybsze prace... Chyba zaczne znowu cwiczyc speedy z referek bo widze i czuje ze jest mi to potrzebne. Ze woda za spokojna (tornado) juz wiem i ze miejscami za ciemno tez wiem :/ Nie bede sie tlumaczyl bo to ewidentne bledy... Nie moglem sie powstrzymac i nie pobawic sie: Lens Correction Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 Ostatnie bardzo klimatyczne... Czuję jakbym tam był :) A w tym pierwszym to metalowy t-rex biegnie? Czy źle widzę? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 26 Marzec 2009 Autor Share Napisano 26 Marzec 2009 heheheh moze byc t-rex xD thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 jak zwykle rewelacja! Niesamowicie klimatyczne, szczególnie trzeci! 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubasa Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 rewelacja! drugi i trzeci niszczą klimatem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 Wyglądają cacy. Czekam na postacie z niecierpliwością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejacypies Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 Wszystkie śietne łącznie z samym ZUUEM!:D(czyli t-rex'em:P) ale ostatni mnie wgniótł że tak powiem w ziemie. czekam na więcej! pozdro niech ZUOO bedzie z Tobą ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 ja od początku mówiłem ze 3 najlepszy :D opowiada pewną historie nie jest landszafcikiem z pocztówki i to sie liczy zwróć w przyszłości na to uwagę no i czekamy na postacie XDD(wiem ze to kochasz :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 27 Marzec 2009 Autor Share Napisano 27 Marzec 2009 Dzieki panowie :] Taaak uwielbiam postacie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolipop Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 wszystkie ciekawe. ostatnie najlepsze. wszystkie poza ta kanciasta rzeka;) wieksze rozdzialki byly by mile:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 Przepiękne te twoje envirosy :> aż dech zapiera! miejscami troszeczkę przesadzasz z kontrastami; czyli faktycznie torche za dużo 100% bieli i 100% czerni, ale jest to niewielki błąd, który bez problemu naprawisz :) masz super wyczucie w budowaniu klimatu :) pierwsza wgrana w tym wątku i pierwsza z ostatniej aktualizacji podobają mi się najbardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 2 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2009 lolipop, telthona dzieki! :] Próba techniczna wiec bez jakiegoś głębszego przekazu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubasa Napisano 2 Kwiecień 2009 Share Napisano 2 Kwiecień 2009 już pisałem :) ale napiszę raz jeszcze:) jak dla mnie "od pasa w górę" zajefajność, szczególnie wodospady i mostek ( chociaż może bym powalczył bardzo z perspektywą powietrzną ), "od pasa w dół" jakoś ta droga i pola klimacik psują - imo, generalnie świtne ;P pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 2 Kwiecień 2009 Share Napisano 2 Kwiecień 2009 Skadruj ten dół i praca będzie ok. To zdjęcie z dołu ewidentnie nie pasuje. Trawa ma inny odcień... no i na dole wszystko jest oświetlone z przeciwnej strony niż na górze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 2 Kwiecień 2009 Share Napisano 2 Kwiecień 2009 to wyglada jak widoczek miasta z hereos III :D czyli wszystko nasrane :D skadruj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 13 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2009 cus tam dube Inspirowane praca Paul'a Chadeisson'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 Wymiatasz, pracki mają niesamowity klimat. Gdybyś był łaskaw przybliżyć w jaki sposób je tworzysz, czy to overpainting czy może tylko digital, albo jeszcze inaczej. W każdym razie widać niesamowite wyczucie koloru. Tą ostatnią malowałeś z jakiejś fotki? Woda jest namalowana czy jak to wyglądało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 pierwsza swietna- wszystko jak nalezy zrobione :) druga tez spoko... razi troche ta siatka na kopule taka plaska. trza bylo ja funkcja warp potraktowac.... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 właśnie ci miałem pisać żebyś w końcu tego updata zrobił bo sie trochę tego nazbierało :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 Pierwsze 3 prezentuja sie super w kolejnych jakby przed finiszem zabraklo checi, chociaz ujecia bardzo fajne, moze poza 4 ktora "nie wciga w obraz" w odruznieniu od reszty ostatni strasznie kojazy mi sie z Ptakami Hitchcocka ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 ja ci kibicuje za wytrwałosć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi