telthona Napisano 28 Luty 2010 Autor Share Napisano 28 Luty 2010 madts: babochłop?! XD kurde! ale wiesz; przynajmniej nikt w tym przypadku nie powie że "znowu taka sama twarz" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silvanus Napisano 28 Luty 2010 Share Napisano 28 Luty 2010 że babochłop, to bym raczej nie powiedział, wyraźnie widać kobiece rysy twarzy - subtelne wąskie brwi, duże usta, smukła twarz. Jedyna, co bym poprawił, to tam gdzie czoło się kończy jakoś zarysował, bo te krechy trochę rażą i jeszcze zmniejszyłbym nos. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 28 Luty 2010 Share Napisano 28 Luty 2010 znowu taka sama twarz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 28 Luty 2010 Autor Share Napisano 28 Luty 2010 COYOTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE doprowadzisz do tego że strzele sobie w łeb! bedziesz mnie mieć na sumieniu! zobaczysz! XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samborek Napisano 28 Luty 2010 Share Napisano 28 Luty 2010 jakie całuśne usta :D niezłą robota, zdecydowanie fajny materiał naramiennika i mordka tylko te dwukolorowe oczy i koślawa katka piersiowa dziwaczne , ale zazdroszcze ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 28 Luty 2010 Share Napisano 28 Luty 2010 tylko te dwukolorowe oczy Więc nie tylko ja to zauważyłem. Dawno temu wierzono że to sprawka diabła. Kobieta o różnych kolorach oczu zapewne skończyłaby na stosie... Sam szatan miał mieć oczy w dwóch kolorach. Jedno z nich, czarne, miało symbolizować otchłań i śmierć, drugie zaś, zielone, szaleństwo i obłęd. Żeby sprawa była jasna - mnie samego osoby o dwóch kolorach oczu w żadnej mierze nie przeszkadzają, przeciwnie - uważam to za dość intrygujące. Co do tych samych twarzy - ja mam tak samo. Za każdym razem kiedy maluję z wyobraźni podświadomie nadaję właśne cechy fizjonomii bohaterom. Zapewne to dlatego że własna twarz jest widywana w lustrze i siłą rzeczy są to cechy, które się łatwo zapamiętuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 28 Luty 2010 Share Napisano 28 Luty 2010 COYOTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE doprowadzisz do tego że strzele sobie w łeb! bedziesz mnie mieć na sumieniu! zobaczysz! XD przynajmniej twarz sie zmieni jak już strzelisz :D nie no naramiennik mi strasznie przypadł do gustu :) sam ostatnio kmninie taki dirty style... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 28 Luty 2010 Autor Share Napisano 28 Luty 2010 samborek: klatka dziwaczna bo nie znam sie na uzbrojeniu ^^'' wszelkie braki wiedzy na ten temat wyłażą w takich sytuacjach :D SBT77: nie wiedziałam o tym diabłu :D ale motyw niezły ;) co do naśladowania swojej twarzy: kurde; jeszcze wyjdzie że ja non stop gapie sie w lustro! XD a tak nie jest! XD po za tym własnie te kobiety co ja maluję, to są raczej tak "uniwersalnie" ladne; własnie "całuśne usta" itd... skłaniałabym się nawet do poglądu, że ja rysuje jakiś tam model ideału rys twarzy, do którego mi straszliwie daleko (z psychologicznego punktu widzenia można to chyba podciągnąć za właśnie tworzenie tego czego u siebie brak) nie wiem czy wy sie uparliście że ja tak rysuje podobnie wszystkie baby, czy może podobnie piękne - w sensie że nie ma raz brzydkiej raz ładnej, tylko zawsze "tak samo ładne", no serio ja już nie moge, chyba po prostu przestane malować baby a zajme sie facetami i potworami i designem ciuchów do gier rpg :P XD Coyote: podpadasz :P XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nata Napisano 28 Luty 2010 Share Napisano 28 Luty 2010 Po prostu widac ze to kobieta tworzy a nie mezczyzna :D Jak juz to na rece nie wiem skad sie wziely te dwie kreski poziome ciemniejsze. Jak na niewiedze to i tak ladnie Ci wyszla zbroja, ale naramienniki sa najlepsze :D I TWARZ pieeeeekna :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 28 Luty 2010 Share Napisano 28 Luty 2010 Baardzo fajne, tylko twarz znowu taka sama! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kpax Napisano 28 Luty 2010 Share Napisano 28 Luty 2010 Baardzo fajne, tylko twarz znowu taka sama! ........;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samborek Napisano 28 Luty 2010 Share Napisano 28 Luty 2010 to ja też chce sexowne ale buzia ta sama xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 28 Luty 2010 Autor Share Napisano 28 Luty 2010 (edytowane) XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD no nie moge już z wamiii XD Nata: kurde, fakt te kreski to miały być takie obręcze albo sznurki albo coś; ale zapomniałam ten temat rozwinąć XD a tymczasem next speed. pół godzinki :) Edytowane 1 Marzec 2010 przez telthona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 1 Marzec 2010 Share Napisano 1 Marzec 2010 wiem ze to spidy ale przydało by się na nich więcej detali a twarze to nie wiem czemu ci takie wychodzą po prostu wystarczy nań spojrzeć i widać że to ty je rysowałaś, tylko brać się za rysowanie komiksu :), przynajmniej nie będziesz miała problemów z utrzymaniem podobieństwa bohaterów. Ostatni rysuneczek świetny piękna poza i ta czerwień :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 1 Marzec 2010 Share Napisano 1 Marzec 2010 fajnie zagrane tą czerwienią i fajne fakturki :) ps. widziałaś jak ładne tagi pododawałem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 28 Marzec 2010 Autor Share Napisano 28 Marzec 2010 Skończyłam dawno zaczętą prackę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 28 Marzec 2010 Share Napisano 28 Marzec 2010 Co takie smutne? Zaznacz jej chociaż drugie oko (to zacienione) bo wygląda jak by go nie miała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 28 Marzec 2010 Share Napisano 28 Marzec 2010 Wiosenna depresja się przejawia. Nawet kałamarnica jest smutna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Richard Hade Napisano 28 Marzec 2010 Share Napisano 28 Marzec 2010 Niszczy mnie poezja jaka w tym jest :). Aż się prosi o tekst do takiej ilustracji. Z technikaliów...a w sumie, jest spoko i budzi podziw. Keep going! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 4 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2010 Dzięki za miłe komentarze :) Emmilius: ale ja chce żeby własnie tego oka nie miała xD a teraz następna stara, dopiero teraz skończona praca: Pozwolę sobie nawet pokazać Wam jakiś tam detal, którego w sumie nie za wiele na tym obrazku. Bardzo jestem jakoś zadowolona z głowy :) (co z tego, że znowu taka sama twarz ;)) Pozdrraawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 4 Kwiecień 2010 Share Napisano 4 Kwiecień 2010 o twarzy nie mówię :) fajna praca co do rzeczy które mi sie nie podobają to gorset który spłaszcza całkowicie cycki i z reszty ciała robi kukłę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 4 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2010 (edytowane) coyote: ale dzięki takiemu spłaszczeniu, te cycki idą do góry, i jest taki wspaniały rowek między nimi. XD EDIT: kurde, teraz jak sie nad tym rowkiem zastanawiam, to zaczyna mi przypominać tyłek :P Edytowane 4 Kwiecień 2010 przez telthona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 4 Kwiecień 2010 Share Napisano 4 Kwiecień 2010 Dla odreagowania od tych samych twarzy może namaluj faceta co? :d Aż mnie zżera ciekawość normalnie XD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 4 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2010 Joel: litości.. xD no ale w sumie racja, jakoś rzadko maluje facetów w digitalu ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 4 Kwiecień 2010 Share Napisano 4 Kwiecień 2010 Ha, zaryzykuję powiedzieć, że nie widziałem jeszcze żadnego przedstawiciela płci męskiej spod twojego piórka! Może ci szkoda na takich brzydali kanwy, no ale w końcu to digital, nic nie marnujesz :D. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezzed Napisano 5 Kwiecień 2010 Share Napisano 5 Kwiecień 2010 gorsetowi brakuje jednej ważnej rzeczy a zarazem kluczowej, miseczek (tak to się chyba nazywa) na piersi. Bez tego zamiast podkreślać to spłaszcza figurę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 5 Kwiecień 2010 Share Napisano 5 Kwiecień 2010 @up dokładnie o to mi chodziło :) a co do rowka to faktycznie jak u hydraulika grzebiącego pod umywalką XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 5 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2010 panowie, panoowie XD gorsety są RÓŻNE. wiem że chodzi wam o gorsety sprzedawane w sklepach z bielizną w czasach dzisiejszych, które mają być sexy, i właściwie są noszone rzadko, a i tak potem zaraz zdejmowane :P Ale są też gorsety znane z historii, i większość z nich jest mniejwięcej takiegop charakteru: http://www.weranda.pl/materialy/2008/12/4890783/big_16.jpg http://modny.blox.pl/resource/hafty2.jpg http://foto.m.onet.pl/_m/756c49db046f36cfaf016c3dc7c34a95,14,19,0.jpg mogłabym Wam tutaj dać dużo przykładów, ale może SAMI poszukajcie, na tym blogu: http://buduar-rokokwy.blog.onet.pl/3,16,12,album.html (który z resztą jest prowadzony przez moją znajomą, która ma fioła na punkcie historii ubioru i w ogóle buduarowych ciekawostek :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 7 Kwiecień 2010 Share Napisano 7 Kwiecień 2010 taki szybki over (wiem żem nie godzien bezcześcić tę ilustrację) bo tak szybciej niż jakbym miał tłumaczyć co mam na myśli;) tylko trochę zmieniłem kąt gorsetu a wydaje mi się że ciut lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 7 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2010 KhazadThard: dlaczego od razu bezcześcić? :D To co zrobiłeś, świadczy o tym, że nie ważne jak chudą zrobi się bohaterkę. Jak się ją jeszcze odchudzi to też bedzie wyglądać dobrze. XD A teraz pare koncepcików, które sobie robie ot, tak dla przyjemności i dla własnej satysfakcji. Pierwsza: 2 godziny roboty. dwa następne: po godzinie. Będę je kończyć :P Jakieś sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 7 Kwiecień 2010 Share Napisano 7 Kwiecień 2010 Moja jedyna sugestia bedzie" wiecej kreatywnosci " zdolna dziewczyna jestes, a takie zwyczajne ludziki malujesz no :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 7 Kwiecień 2010 Share Napisano 7 Kwiecień 2010 ...dobrze sie zapowiada - maluj, maluj dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 7 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2010 icecold: eh, jeszcze gdybym miała tyle czasu ile bym chciała, żeby się rozwijać w digitalu... bo teraz to naprawdę, walczę z typografią, InDesignem, Mayą, Zbrushem, MentalRayem, toonboomem, AfterEffectem i Premierem, i przez to roztrzepanie uwagi na tyle dziedzin i programów, nie moge sie skupić na jednym i go dobrze pociągnąć :( chcialabym już wakacje, żeby móc się skupić na najwazniejszych dla mnie dziedzinach- to dotyczy też wytworzenia jakiegoś stylu, już sama nie wiem :P najgorzej kiedy przychodzi mi wymyslenie animacji. Fabuła jest dla mnie wazna, a jak już jakąś dobrą wymyślę, to zacinam się nad STYLIZACJĄ. I tu własnie jest ten sam problem na który zwróciłeś uwage: rysuje "zwykłe" ludziki :P heh. muszę się przymusić by więcej rysować - niż tylko oglądać dzieła innych; przez które tracę dużo czasu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 7 Kwiecień 2010 Share Napisano 7 Kwiecień 2010 mało tego że zwykłe to jeszcze z tą samą twarzą :P może to jest pomysł na animacje ? pierwszy i drugi fajny trzeci jakiś smętny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 7 Kwiecień 2010 Share Napisano 7 Kwiecień 2010 Fajnie Telthcia, fajnie. Coś innego nam tu pokazujesz =] Jak Ice powiedział daj nieco więcej designu. Pierwsza pani ma imo najlepszą pozę. Drugi pan - chyba chodziło Ci o jego wyniosłość, jakby pozował do portretu. Trzecia pani powinna być bardziej podstępna, coś jakby jakaś zabójczyni. Postaraj się to uchwycić (lub to co zamierzasz) na początku bo potem będzie trudno, pewnie wiesz ale tak tylkio przypominam =]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 7 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2010 Coyote: te koncepty nie są do animacji, tylko tak o, zeby poćwiczyć zarówno "wymyslanie" kostiumów, jak i walkę z detalem ;P i weź już nie przesadzaj z tą twarzą :P emmilius: no, jak wejdę w większą ilość rzemyków, to może bedzie więcej designu (śmieje sie xD) nie no, ja wiem wiem, musze sie rozruszać tylko. i dzięki za przypomnienie; masz rację, pierwsze założenia sa najwazniejsze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 7 Kwiecień 2010 Share Napisano 7 Kwiecień 2010 Ha, a to ja mówiłem, żeby był facet, proszę, powiedz, że to dzięki mnie xD. Nie no fajnie, czekamy na up'y. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 7 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2010 Tak Joel, DOKŁADNIE; ale nie chciałam tego podkreślać, czekałam żeby zobaczyć czy sam wrócisz i sprawdzisz :D XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 7 Kwiecień 2010 Share Napisano 7 Kwiecień 2010 HA ! Miałemracjędziesięćznaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 8 Kwiecień 2010 Share Napisano 8 Kwiecień 2010 jeśli chcesz poćwiczyć detal, a raczej zrobić coś by twe prace były bardziej różnorodne to najlepszym sposobem jest rysowanie kilku prac na jednym brystolu tak by mieć zawsze oko na te poprzednie, to daje porządnego kopa jeśli chodzi o wzornictwo, czy różnorodność obiektów zamieszczanych na postaciach a poza tym umożliwia trzymanie wszystkich w podobnej stylistyce, bardzo pomaga. Pracki zacne szczególnie ten pierwszy szkic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 8 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2010 (edytowane) Uriel: ooo, dobra rada, dobra, trzeba wprowadzić ją w życie :D Hm.. jakieś takie postępy (i oczywiście jak mnie znacie, panie poszły pierwsze w kolejce XD) Edytowane 8 Kwiecień 2010 przez telthona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 10 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2010 nnanan.. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 Bardzo fajnie się pracka zapowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 (edytowane) Osmiele sie stwierdzic, ze wrecz epicka, tylko blagam wykoncz ja, zrob to dla takiej wredoty jak Ice ;) Ale pokombinuj jeszcze z biustem, mzoe to pomoze. ( uwaga nagosc!) http://www.gracefulnudes.com/Galleries/bodyinmind_klaudia_out_of_black/Klaudia152_large.jpg Jesli nie pomoglo, to sio przed lustro! ^^' Edytowane 10 Kwiecień 2010 przez ICE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 Praca super, ale więcej hollywoodu w cyckach by się przydało. ;) I w talii też miej dla niej więcej litości, bo troszkę grubo wygląda. Chyba, że nie chcesz, żeby była na maxa atrakcyjna. Ale sama praca naprawdę zapowiada sie pięknie. Koncepty też fajne, jestem ciekaw jak się rozwiną. Może tylko dobór kolorów mi w nich nie podchodzi. Ale za to pozy bardzo fajne i widac charakterek, zwłaszcza u pani z lewej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 fajnie sie zapowiada nie spiernicz tego :) a co do kk -dziwny skrót jej lewej ręki źle się go czyta -ruszy bym tło i określił światło żeby działać całościowo tyle od mnie pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nata Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 Porównując linie zakonczenia piersi do linii ramion to JEJ prawa pierś (czyli na obrazku ta po lewej str) jest za nisko. Ale zapowiada sie fanie i czekam na wykonczenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 bardzo przyjemnie się zapowiada:D chyba nic nie mam do dodania z konstruktywnej krytyki;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 bardzo lubię "smużastość" twoich prac i nie słuchaj się co do hollywoodzkich walorów faceci nie myślą trzeźwo akurat w tej kewstii ;P, tak jest dobrze, inaczej niż we wszystkich napompowanych ilustracjach. przykład: choć nabuforowana nieźle, ale coś mają wspólnego http://cghub.com/images/view/17438/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 Shaggi nie wiem gdzie Ty widzisz problem z tą ręką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi