Vehr Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 (edytowane) Jest to moja druga bitwa. Pierwsza to byl niewypal no ale cóż. moje umiejętności troche wzrosly spróbuje swoich sił lecz może bedzie brakowalo umiejętności . Duzo myslalem nad tematem. Ciezko bylo cos wymyslic ale kolega dal mi swietny pomysl: No i koniec średnio jestem zadowolony ale sprzęt i max sprawial mi trudnisci podczas calej bitwy a najgorzej przy renderze oto wersja mała i regulaminowa: http://img12.imageshack.us/img12/6127/germane.jpg [Pl] W niemieckim hangarze podczas 2 wojny światowej powstawało wiele projektów uzbrojenia, które zostały opracowane były w tajemnicy. Niezostały jednak wykorzystane podczas wojny . [Eng] In the German hangar during World War 2 created a number of weapons projects, which were developed were to be kept secret. Was freed but used during the war. Powodzenia wszystkim Pozdrawiam Na tej stronie jest pare tajnych projektow niemcow z czasow wojny http://www.strange-mecha.com/german/luftvaffe/LuftWaffe.htm Edytowane 12 Lipiec 2009 przez Vehr
Omar Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 nice moze to byc fajna praca, mozna sie zrealizowac ;] bo nikt niewie co oni tam mogli miec. Powodzenia
Lucas Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 V7 to świetny pomysł jeśli chodzi o Luftwaffe - chyba najbardziej niezrealizowany (albo po prostu tajny) z nich wszystkich:) Właśnie o V7 przez chwilę myślałem ale widzę, że dobrze, że się nie śpieszyłem z wyborem tematu.
shi Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 ołł bingo widzę ze trzeba jednak zarezerwować szybko temacik bo myślę o czymś w tym samym klimacie... z tym ze mam juz nieco bardziej sprecyzowany pomysł. Zapowiada się bardzo ciekawie >> powodzenia >> będę tutaj na pewno zaglądał >> a teraz lece zakladac watek do 2d:))
RA Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 Ojaaa... Takich tematów jak najwięcej. :) Powodzenia.
SSn4k3 Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 Ano właśnie znalazłem na wykop.pl . Może się przyda: http://www.darkroastedblend.com/2009/04/wonder-weapons-of-world-war-two.html Powodzenia:)
Vehr Napisano 9 Kwiecień 2009 Autor Napisano 9 Kwiecień 2009 (edytowane) wielkie dzieki SSn4k3 z pewnością skorzystam ja znalazlem jeszcze o NaziUFO sporo zdjec to bedzie z pewnoscia pierwszy model za ktorego dzis sie wezme http://www.zamandayolculuk.com/cetinbal/HTMLdosya1/NaziUFOTechnology.htm Edytowane 9 Kwiecień 2009 przez Vehr
Pawelkos Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 Swietna sprawa, nie moge sie juz doczekac updateow i zycze powodzenia
Vehr Napisano 9 Kwiecień 2009 Autor Napisano 9 Kwiecień 2009 Dzieki wszytskim za komentarze najbardziej boje się modelowac niemieckiego żołnierza bedzie to moj pierwszy model człowieka ale naucze sie czegos nowego :d
Kolin101 Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 wystarczy głowa a reszta to już ubranie :P Kaloryfera nie będziesz chyba modelował :P
Vehr Napisano 9 Kwiecień 2009 Autor Napisano 9 Kwiecień 2009 (edytowane) W sumie racja dzieki cos wymysle Edytowane 10 Kwiecień 2009 przez Vehr
Vehr Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Napisano 12 Kwiecień 2009 Powoli robie statek nazi ufo haunebu 2 oto efekty pracy okolo 1,5 h
prrrszalony Napisano 12 Kwiecień 2009 Napisano 12 Kwiecień 2009 Talerz wydaje się malutki w porównaniu do reszty elementów.
Notre Napisano 13 Kwiecień 2009 Napisano 13 Kwiecień 2009 (edytowane) prrrszalony ale akurat do tych szkopskich wynalazków są szkice :) zresztą widać że tomek korzysta :) pomysł 1 klasa jak narazie jest spoko ale to przecież nic trudnego :) czekam na postępy edit: blomd jakbyś chciał poznać zasadę jak to ma latać to poczytaj to http://www.greendevils.pl/rozne/hyperborea/nowa_szwabia/1_nowa_szwabia.html :) ciekawy artykuł Edytowane 13 Kwiecień 2009 przez Notre
blomd Napisano 13 Kwiecień 2009 Napisano 13 Kwiecień 2009 hehe, fajnie się zapowiada, tylko nie wiem na jakiej zasadzie ma ten statek latać?:) będę tu zaglądał.
Vehr Napisano 13 Kwiecień 2009 Autor Napisano 13 Kwiecień 2009 Mały upload do zrobienia jeszcze troche detalu i koła do podwozia no i pewnie jeszcze jakies male poprawki wrzucam screena:
Omar Napisano 13 Kwiecień 2009 Napisano 13 Kwiecień 2009 mam wrazenie ze nity sa krzywo, ale reszta całkiem fajna ;p
_Arti_ Napisano 13 Kwiecień 2009 Napisano 13 Kwiecień 2009 Antygrawitacja powstała i opisana jest tutaj - http://www.reiki.fc.pl/viewtopic.php?p=6594 - może Ci się przydać, bo są tu opisane zjawiska i "efekty" towarzyszące antygrawitacji ^^
soshka.cg Napisano 15 Kwiecień 2009 Napisano 15 Kwiecień 2009 Fajny temat :) Sam mieszkam niedaleko miejsc, w których Niemcy prowadzili dziwne, do dziś nie wyjaśnione badania np sztolnie w Walimiu. Jest w tych miejscach atmosfera tajemniczości i grozy - Takiej atmosfery będę szukał w twojej pracy ;) :) powodzenia
Ferrum Napisano 15 Kwiecień 2009 Napisano 15 Kwiecień 2009 Pomysł po prostu rewelacyjny. Temat owiany tajemnica... Pokryty wojennym kurzem... Te relacje alianckich pilotów bojowych natykających się na dziwne zachowujące się obiekty latające... Zbyt wiele jest tych relacji, pytań bez odpowiedzi by przejść obok tego tematu nie zadając sobie pytania: A co jeśli tego dokonali? Jeśli będziesz w przerwie w modelowaniu szukał natchnienia to zaglądnij też i tu: http://www.greendevils.pl/rozne/hyperborea/nowa_szwabia/1_nowa_szwabia.html http://www.niewyjasnione.pl/TAJNA_BRO%C5%83_HITLERA_-t2117.html Powodzenia!
Sibu Napisano 15 Kwiecień 2009 Napisano 15 Kwiecień 2009 (edytowane) Pomysł rzeczywiście doskonały :P Tak naprawde to UFO nie powstało tylko u faszystów ale takze u amerykanow tylko ze oni boja sie o tym mowic, wiec nie ma za duzo danych na ten temat :P Edytowane 15 Kwiecień 2009 przez Sibu
Ufol Napisano 15 Kwiecień 2009 Napisano 15 Kwiecień 2009 Świetny pomysł, widzę że wymodelójesz moją brykę :) Ażeby było ciekawiej możnaby ustawić obok siebie dwóch oficerów - niemca i... amerykanina coby było zadość teorii spiskowej - tajna współpraca za plecami rządów obu krajów :)
Vehr Napisano 16 Kwiecień 2009 Autor Napisano 16 Kwiecień 2009 Żeby bie bylo ze nic nie robie zrobilem taki renderek statku musze jeszcze troche detalu dodac moze w z brushu spawy nie wiem musze pomyslec ale tak wstepnie taki:
Pawelkos Napisano 16 Kwiecień 2009 Napisano 16 Kwiecień 2009 Na razie idzie dobrze, ale to ta latwiejsza czesc pracy, dajesz dalej:) Z prawej strony brakuje jednego nita ;p Czy zamierzasz go zostawic na takich nogach czy zastapisz je pozniej podwoziem kolowym ?
ArTooRo Napisano 16 Kwiecień 2009 Napisano 16 Kwiecień 2009 Czy masz może zamiar chociaż w zarysie naszkicować koncepcję całej pracy? Pytam, bo może być Ci ciężko potem to poskładać do kupy z gotowych "klocków". Sam się zazwyczaj rozkładam potem na tym etapie i teraz bez szkicu sceny ani rusz :D Często się w głowie wydaje, że wszystko jest cacy, a potem jak już zaczynasz przelewać to w faktyczne wykonanie okazuje się, że "soczewka umysłu" była momentami nieostra ;)
KoMic Napisano 17 Kwiecień 2009 Napisano 17 Kwiecień 2009 mi sie nie podoba,,,, i to mocno. Glownie dlatego ze nie ma w tym grama zycia. Wyglada jak zlepek przypadkowych bryl bez zadnego sensu technicznego, ani ogolnej wizji designowej. Sry takie mam zdanie, moze sie myle. pozdro
Vehr Napisano 17 Kwiecień 2009 Autor Napisano 17 Kwiecień 2009 (edytowane) No to zacznę tak: Pawelkos - zrobie koła tak jak w tym pojezdzie na któtym sie wzorowalem: ArTooRo - po pierwsze nie potrafie rysowac. Szczerze powiedziawszy nie wiem jak to dokładnie bedzie wyglądac zastanawialem sie nad tym ze kilka projeków niemckich tajnych maszyn bedzie stało w hangarze niektóre przykryte lubb przed hangarem nie wiem jeszcze może wy macie jakies propozycje umiejscowienia sceny? Zainspirowalo mnie to zdjecie może zrobie cos w tym sttylu jak to musze to jeszcze przemyslec KoMic - Ja nieprojektowalem Haneub 2 staralem sie robic na podsawie projektów mialem malo zdjęć jeszcze musze duzo poprawic Edytowane 17 Kwiecień 2009 przez Vehr
DiM Napisano 17 Kwiecień 2009 Napisano 17 Kwiecień 2009 Pomysł z hangarem mnie się podoba jeśli dasz różne niemieckie prototypy w hangarze może być naprawdę ciekawie. Nie chce się czepiać ale nie tylko mi rzucił się w oczy błąd z nitami i zauważyłem małe wgniecenie ale może mnie się tylko wydaje (1). Jeszcze co zauważyłem to te nity (2) są chyba w powietrzu nie na poszyciu statku. Ogólnie model mnie się podoba.
Sibu Napisano 18 Kwiecień 2009 Napisano 18 Kwiecień 2009 Wyglada jak zlepek przypadkowych bryl bez zadnego sensu technicznego, ani ogolnej wizji designowej. to raczej nie jest wina modelujacego tylko niemcow :P mysle ze jak sie da jakies ciekawe materialy zrobine w vrayu to bedzie wtedy duzo bardziej urozmaicone
Vehr Napisano 24 Kwiecień 2009 Autor Napisano 24 Kwiecień 2009 Dodalem kola do mojego ufo moze troche lepiej z kolami bedzie wygladal musze te kola jeszcze troche zmniejszyc pozdrawiam
Eden-3d Napisano 24 Kwiecień 2009 Napisano 24 Kwiecień 2009 Witam,fajny temat,przez wielkosc kolek ,sam pojazd wydaje byc sie bardzo malutki.powodzenia,pozdr
Vehr Napisano 25 Kwiecień 2009 Autor Napisano 25 Kwiecień 2009 Woczraj bardzo sie spieszylem i wrzucajac screena bbylo duzo niedopracowania dzis na spkojnie zmniejszylem kola i juz wyglada lepiej moje ufo
RK Napisano 26 Kwiecień 2009 Napisano 26 Kwiecień 2009 Bardzo fajnie modelowany, to co mi trochę przeszkadza (z góry mówię że się nie znam) to to że części- każda z osobna świetna- są zestawione tak że całość sprawia wrażenie zabawki. Może to nieproporcjonalnie duże koła ? Nie wiem... takie wrażenie mam na pierwszy rzut oka. Może ktoś znający się na technikaliach lepiej podpowie.
Lucas Napisano 26 Kwiecień 2009 Napisano 26 Kwiecień 2009 Ja bym się pokusił jeszcze zmniejszyć te kółka, za to dać ich więcej , np 2-3 rzędy na jednym goleniu. Jeszcze takie złośliwe pytanie - jak to jeździ?;) Bo skoro tory kół są do siebie prostopadłe to chyba nie pojedzie w ogóle, no chyba, że przewidziałeś jakieś obracanie się tych kółek ale sądząc po budowie goleni to chyba nie.
Ania Napisano 26 Kwiecień 2009 Napisano 26 Kwiecień 2009 Też mi się wydaje że koła za duże, przez co ufo wygląda mniejsze.
Ferrum Napisano 27 Kwiecień 2009 Napisano 27 Kwiecień 2009 Faktycznie koła wydają się zbyt duże a pomysł by wstawić ich więcej w rzędzie wydaje się słuszny - doda takiego efektu masy pojazdu. Co do niemożliwości przemieszczania się na kołach to nie stanowi to większego problemu bo pojazd ten miał być z założenia Jednostką Latającą Pionowego Startu. Główne przeznaczenie kół to lądowanie - dlatego zrobiłbym jakieś masywne amortyzatory które przy lądowaniu takiej jednostki pochłonęłyby całą energie związaną z uderzeniem o podłoże. A możliwość obracania kół też byłaby niegłupia... trzeba jeszcze Nasze Wunderwaffe wypchnąć z hangaru ;) Pozdrawiam!
Vehr Napisano 27 Kwiecień 2009 Autor Napisano 27 Kwiecień 2009 Zmniejszylem calkiem kola i dodalem drugi rząd nie wiem czy o to chodzilo zostal mi jeszcze goleń. mam juz zrobiony helm niemiecki teraz zaczne nowa maszyne niemecka
RK Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 Kółka na moje oko o niebo lepiej- zupełnie inaczej ustawiają skalę. Teraz tylko te dziwne okienka...
RA Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 Koła skieruj w jedną stronę, bo teraz robią za dekorację. Ja na twoim miejscu zastanowiłbym się nad innym rozwiązaniem. Coś w stylu nogi istniejących statków kosmicznych. Jak w misji Apollo 11. Dodać parę bajerów dla szpanu i imo sprawdzi się lepiej niż koła. Ale to tylko moje zdanie. :) RK, ma racje, te okna wyglądają jak z zabawki. Już zmniejszenie ich da ciekawszy efekt. No i warto znowu pooglądać fotki różnych Sojuzów itp. i sprawdzić jak tego typu rzeczy wyglądają na prawdę. I na koniec działka (czy jak to się fachowo zwie...). Pomijam już fakt tych na dole, które mają zeza. ;) W samolotach były tego typu działka, więc konkretne rozwiązania i to bardzo bliskie ewentualnej prawdzie masz na wyciągniecie ręki. Tak ględzę, ale zależy mi żeby wyszła z tego fajna, poważna w odbiorze praca. :)
Vehr Napisano 30 Kwiecień 2009 Autor Napisano 30 Kwiecień 2009 Poprawilem według waszych rad musze dodac jeszcze cos aby urozmaicic gorę i dodam malutkie okienka ale narazie zabiore sie za drugi pojazd pozdrawiam i dzieki wszytskim za rady
Vehr Napisano 5 Maj 2009 Autor Napisano 5 Maj 2009 80% modelowania skończyłem przy kolejnym niemieckim samolocie jest nim Horten 9 pozosal mi do zrobienia pare szczegółow takich jak silnik i szczelini pomiedzy blachami. Nie wiem czy on mił śmigła posłużylem sie tymi zdjeciami byly one najlepsze ze wszystkich i oto moj efekt 3h pracy
Lucas Napisano 5 Maj 2009 Napisano 5 Maj 2009 Nie miał śmigieł - napęd odrzutowy. Przyznam, że zanim założyłeś swój temat właśnie ten samolot chciałem wymodelować:) Tu trochę prawdziwych zdjęć chyba jedynego ocalałego prototypu, może się przydadzą. http://www.nurflugel.com/Nurflugel/NASM/05_Ho_229_and_me.jpg http://www.nurflugel.com/Nurflugel/NASM/Img0043.jpg http://www.nurflugel.com/Nurflugel/Img0044.jpg http://www.warbirdsresourcegroup.org/LRG/images/lrg0168.jpg
Soul Master Napisano 5 Maj 2009 Napisano 5 Maj 2009 Lucas, może ty byś zrobił tą pracę.? Mówię o tym prototypie do których podałeś zdjęcia. :-)
Sibu Napisano 5 Maj 2009 Napisano 5 Maj 2009 wirniki powinny wygladac mniej wiecej tak http://www.barrettturbineengine.com/storage/turbine.jpg
Tinek Napisano 5 Maj 2009 Napisano 5 Maj 2009 Zgodzę się z KoMic'kiem. Mam nadzieję że to wstępny zarys...bo pani od plastyki mówiła: "Od ogółu do szczegółu". Pomysł samego "UFO" bardzo mi się podoba, ale nie wiem czy nie lepiej skupić by się było na jednym wybranym projekcie. Z własnego doświadczeni wiem, że jak chcę zrobić dużo, to wychodzi dużo G...
Vehr Napisano 24 Maj 2009 Autor Napisano 24 Maj 2009 Dawno nie wrzucałem bo musialem poszukać jakiś zdjęć starego hangaru no ale znalazlem przez najbliższe 2 tygodnie zajme się teksturami a narazie pokaże hangar z ktorego zdjęć korzystalem i to co z nich powstalo http://www.rosnowo.pl/lotnisko4.html
Rekomendowane odpowiedzi