Gość P. Napisano 31 Marzec 2004 Share Napisano 31 Marzec 2004 ok bojsi end gerlsi! oto taki model. powstawal w bolach. myslalem ze juz mnie znienawidza, ze tak dlugo to trwalo ale sily wyzsze zawsze mialy wieksza wladze nad moim czasem niz moja \"silna\" wola. model moj, rigowal i ustawial gotham bo na mojej super turbo lux rakiecie to nieopisana katorga. koncept tiger1313. wszystko chyba wyjasnilem. oczywiscie nie uniknalem roznych bledow ale coz... zle nie wyszlo. dla waszej wiedzy. renderowane bez gi ani niczego takiego. 3 swiatelka szadlomapy... P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 31 Marzec 2004 Share Napisano 31 Marzec 2004 Piekna robota Pierdziele :) A tu koncepcik. Dodam jeszcze, że renderem się zajmie PENdzel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 1 Kwiecień 2004 Share Napisano 1 Kwiecień 2004 Fajne. Trochę czuć inspirację katedrą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 1 Kwiecień 2004 Share Napisano 1 Kwiecień 2004 A Mi mówili, że nie da się razem pracować nad jedną sceną...:( Dobra robota :) Bardzo fajny concept :) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 1 Kwiecień 2004 Share Napisano 1 Kwiecień 2004 super, tylko ona miała być z teksturkami?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empik Napisano 1 Kwiecień 2004 Share Napisano 1 Kwiecień 2004 funfel nowka super good work Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yabbol Napisano 1 Kwiecień 2004 Share Napisano 1 Kwiecień 2004 Bardzo fajne:) - kapitalny klimat, ale faktycznie czuc Katedre z daleka, co nie oznacza ze to zle;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 1 Kwiecień 2004 Share Napisano 1 Kwiecień 2004 wszystko ladnie pieknie, nawet logo max3d.pl nabralo sensu ale czy panowie nie powinni ZMIENIC TEMAT na zgodny z regulaminem? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 1 Kwiecień 2004 Share Napisano 1 Kwiecień 2004 > ale czy panowie nie powinni ZMIENIC TEMAT na zgodny z regulaminem? :) hehe :) warto by jeszcze dopracować pozycję. Na koncepcie Tigera jest ciekawsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 1 Kwiecień 2004 Share Napisano 1 Kwiecień 2004 A ja moge wtracic... ekhm, bo wymodelowany oczywiscie glanc, tylko ta poza... troche dziwa taka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 1 Kwiecień 2004 Share Napisano 1 Kwiecień 2004 Na koncepcie jest bardziej schylony i lewą nogę ma bardziej schowaną z tyłu... Ale i tak wyszło piknie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość P. Napisano 1 Kwiecień 2004 Share Napisano 1 Kwiecień 2004 bigleb. poza to zaslugo gothama. ja bylem tylko jak ten gornik z fedrem na przodku, mowia dzis wydobyc 20 ton to wydobylem. wiec jesli chcecie na kims psy wieszac to ja tak niesmialo chcialem zasugerowac wam cal ;) ale jestem wredny no nie :)? oczywiscie zartuje sobie :) co do podobienstw do katedry... no ja moge powiedziec ze katedra jest podohbna do tropikalnych lasow mangrowych (takie zalewane przez wode ) i bagins normalnie sie na nich wzorowal i w ogole zerznal wszystko. te kozenie wlasnie z czym takim mi sie kojaza a nie z katedra, te lasy w programach tonego halika widzialem wczesniej niz katedre. pewne podobienstwa do tygo co tony halik nam pokazywal mozna odnalezsc rowniez w malarstwie beksinskiego. takze wszyscy kopiujemy przyrode a nie siebie nawzajem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 1 Kwiecień 2004 Share Napisano 1 Kwiecień 2004 z mojej strony... szkoda, że się nie oparł na tym kolanie Gotham... bo trochę wisi w powietrzu i plecy ma takie sztywne... rozumeim że były jakieś problemy z rigiem, związane z topologią siatki? mniejsza z tym... nie wnikam. Statuetka jest świetna! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 1 Kwiecień 2004 Share Napisano 1 Kwiecień 2004 Hehe no nie chcę być podły i zrzucać... Ale ja tylko ustawiłem postać tak jak na konceptcie tak aby się pokrywała z konceptem po nałożeniu w photoshopie... Co ktoś z tym potem zrobił to już... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 1 Kwiecień 2004 Share Napisano 1 Kwiecień 2004 Codo \'katedralnosci\' to juz do koncept artysty zarzut, nie do Ciebie P. raczej:) Co do postawy, problem w tym wlasnie ze na niczym sie nie opiera, nie ma ciezaru na ktorym spoczywa, nie wiadomo do czego ten ruch prowadzi, nie wiem, chyba dalo by sie to jakos na kosciach zmienic, na koncepcie jest lepiej ale tam poza tez nie jest do konca sprecyzowana. Gotham, bez PSa widze ze nie pokrywa sie jak trza:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikim Napisano 1 Kwiecień 2004 Share Napisano 1 Kwiecień 2004 Zgodnie z zasadą ze nieobecni głosu nie maja proponuję zwalić winę na PENdzla:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 1 Kwiecień 2004 Share Napisano 1 Kwiecień 2004 ---::!!!BEZ TARGOWICY!!!::--- bosz.... kiedy dorosniecie - macie problemy emocjonalne - figorka jest i ch...j jaka jest - j..bac to wazne ze jest - jest ladnie wykonana i o to chodzi jak hccecie rozbijac g...wno mlotkiem to (... - tu mozna wiazanka zaslyszana pod blokiem od mlodziezy w sportowej odziezy) rozbijajcie jesli tak bedzie za 5 lat wygladac polskie CG - to ja szukam mozliwosci wyjazdu z tego kraju :) PS szadery ustawione scene odebral TIger - nie bede renderowac finala bo nie wiem jak z kamera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 1 Kwiecień 2004 Share Napisano 1 Kwiecień 2004 hmm... to nie mozna bylo troche wrzucic od siebie w tej pozie, tylko tak sztywno konceptu ? :PP a tak na serio, to milo. tylko te plecy faktycznie, trzyma jakby mial pajaczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 1 Kwiecień 2004 Share Napisano 1 Kwiecień 2004 Bede kasował OT jak tylko jakies nowe tu zobacze!. :P dodam jedynie ze troszeczka łądnie by to mozna wyrenderować, a co pozy to już wszystko było powiedziane.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 1 Kwiecień 2004 Share Napisano 1 Kwiecień 2004 Ogólnie ładne, ale nie do końca pasuje mi to coś co on trzyma w ręce. A dokładniej gorna częśc tej laski. Na koncepcie sprawia wrazenie ze jest ostre, a model wygląda \"miękko\". Ale ogólnie to fajne. Bardzo fajne:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 1 Kwiecień 2004 Share Napisano 1 Kwiecień 2004 Oj wy malkontenci... :> Poprawiłem ustawienie, aby serduszka co wrażliwszym nie popękały... Na dalsze zmiany myślę że nikt nie ma czasu... Ale z tego co mi wiadomo statuetka jest mocno -open sorce- więc jak ktoś czuje się na siłach ;).... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ulsia Napisano 1 Kwiecień 2004 Share Napisano 1 Kwiecień 2004 Z całym szacunkiem dla prac pana P. ten model nie uważam za specjalnie udany ( widząc jego możliwości -> neandertalczyk chociażby ) nie wiem skąd tyle zachwytów, ochów i achów... Koncept przedstawia masywnego, krępego meżczyzne mi kojarzącego się ze swojego rodzaju brutalnością a wykonany model prędzej przypomina wychudzonego Etiopczyka, nie ma on w sobie ani siły ani agresji, którą w moim odczuciu ma postać z konceptu... Konkludując: nowa statuetka mimo iż jest lepsza od statuetki rycerza przydzielanej w 2d to efekt bliższy konceptowi byłby znacznie lepszy- ot moje skromne zdanie... Oczywiście doceniam wniesiony wkład pracy. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinkit Napisano 1 Kwiecień 2004 Share Napisano 1 Kwiecień 2004 ja dodam tylko ze to jest genialne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeG Napisano 2 Kwiecień 2004 Share Napisano 2 Kwiecień 2004 pomysl genialny bardzo mi sie podoba co do wykonania uwazam ze jest niezle ... hmm mysle ze to sie rozwinie dalej .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 2 Kwiecień 2004 Share Napisano 2 Kwiecień 2004 Powinien oprzec sie mocniej na kolanie i patrzec jednak w kamere. Koncept jest naprawde swietny i bym sie go trzymal. Trzeba tez przyznać racje Ulsi. Faceta na koncepcie to \"żyła\" - silny, agresywny wojownik gotowy na wszystko. Golymi rękami rozerwalby kazdego na strzępy.. ..a statuetka prezentuje coś na kształt nietykalnego kapłana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaggeM Napisano 2 Kwiecień 2004 Share Napisano 2 Kwiecień 2004 Ohhh jaka mam piekna nozke :D zatancze dla was.. aaaahhh :) I raz i dwa.. laska w gore i jazda.. i krecimy tyleczkiem raz...raz :D:D:D ehhh to fakt model odbiega od conceptu i to znacznie.. a szkoda :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghost REAKTYWACJA Napisano 2 Kwiecień 2004 Share Napisano 2 Kwiecień 2004 zaglodzony ten typ jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TouchThis Napisano 2 Kwiecień 2004 Share Napisano 2 Kwiecień 2004 :) Anemik. Pracę ocenie 9/10 . Czekam na texturki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 3 Kwiecień 2004 Share Napisano 3 Kwiecień 2004 mysle ze wystarczy go w barach przybydlic i bedzie dobze :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 3 Kwiecień 2004 Share Napisano 3 Kwiecień 2004 ale to rozgorzało!! hoho! Kręcimy tyłeczkami! I raz i dwa.. i w lewo... hej sipu. Kolyszemy bioderkami! Mniam!! Za tak piękną figurkę mogę się nawet rozebrać do gaci... wielkie brawa panowie za tego ludka. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafex Napisano 3 Kwiecień 2004 Share Napisano 3 Kwiecień 2004 Na koncepcie widać, że ten gość jest naprawdę doświadczony i zmęczony życiem. Natomiast model wygląda jak jakiś chudy żółtodziób, który się właśnie czegoś wystraszył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kru Napisano 3 Kwiecień 2004 Share Napisano 3 Kwiecień 2004 mam pytanie do Gothama zaiste. jak zrigowales te korzenie ktore sie ciagna od reki w dol? jako kosci osobne, czy verty podczepiles pod kosc przedramienia? czy jak? nie wiem zaiste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 3 Kwiecień 2004 Share Napisano 3 Kwiecień 2004 Korzenie są autorstwa P. i nie były rigowane a po prostu wymodelowane. Tak poza tym mam rażące wrażenie że część osób nie ma bladego pojęcia co to jest Rig... Oraz hmmmm, troszeczkę dziwny wydźwięk mają co poniektóre posty... Ździebko nieodpowiedni i samo ośmieszający ale to tylko moje zdanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 3 Kwiecień 2004 Share Napisano 3 Kwiecień 2004 Na razie statuetka prezentuję się następująco. PENdzel - rendering Tiger1313 - retusz upodabniający ją do konceptu ja - zroznicowanie kolorystyczne, podstawka, tekst w PSie (nie jest idealny, ale umownie chyba ujdzie, a powinien być łatwy do edycji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 3 Kwiecień 2004 Share Napisano 3 Kwiecień 2004 Jw. Propozycja z jednolitą barwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 3 Kwiecień 2004 Share Napisano 3 Kwiecień 2004 Mi się propozycja zaprezentowana przez Lenadera bardziej podoba:) Bardzo mi się te gałęzie podobają. Świetny pomysł. Ale nad textem troszke ym popracował... Gdyby ten text zwężał się troszke po bokach to by lepiej wyglądało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 3 Kwiecień 2004 Share Napisano 3 Kwiecień 2004 Może by ten tekst wytłoczyć w podstawie. Fajnie by to wyglądało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafex Napisano 4 Kwiecień 2004 Share Napisano 4 Kwiecień 2004 Dokładnie. Spróbujcie co wyjdzie z tego wytłoczenia. Pierwsza propozycja bardziej mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarCon Napisano 4 Kwiecień 2004 Share Napisano 4 Kwiecień 2004 bardziej podoba mi się wersja kolorowa :) jestem za:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinclar Napisano 4 Kwiecień 2004 Share Napisano 4 Kwiecień 2004 spoko... statuetka jest oki ;]. smieszy mnie wiekszosc komentow dotyczaca tegoz tematu ..przeciez nikt z tego strzelac nie bedzie ...spelnia swoje zadanie i luzik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 5 Kwiecień 2004 Share Napisano 5 Kwiecień 2004 A ja napiszę że mi się bardziej podoba wersja mono :), tylko przydałoby się coś z tym napisem zrobić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 5 Kwiecień 2004 Share Napisano 5 Kwiecień 2004 mi bardziej przypadłą do gustu wersja Tigera :) jednolisty color wygląda lepiej nish w przypadku leanderowego przejścia ze złotego w srebrny...oczywiście to jest imo :) pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 5 Kwiecień 2004 Share Napisano 5 Kwiecień 2004 kolorowy lepszy - zrobcie cos z napisem - rowniez moim akromnym zdaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toudajew Napisano 5 Kwiecień 2004 Share Napisano 5 Kwiecień 2004 Swietna robota panowie [piwo] Gratulacje. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi