Napisano 8 godzin temu8 godz Autor @Destroyer dzięki za wskazówki! Przydadzą się następnym razem jak będę robił łuczników. Apropos łuczników, jak ocenasz album "Łucznicy" Rosińskiego pod tym względem? No bo ten to się znał na temacie.
Napisano 7 godzin temu7 godz @EthicallyChallenged nie znam ale znalazłem okładkę i no nie podoba mi się to :Dtzn głównie ten 3 palec na cięciwie, nie wiem jaki maiłyby mieć senstutaj jeszcze kciuk w górę, w sumie nie przeszkadza ale chyba tworzy dodatkowe napięcie w dłoni więc wypuszczenie strzały może być mniej czyste. A w ręce trzymającej za majdan nie wiem po co palec wskazujący jest wyprostowany i opiera się na nim strzała? :D bo strzałą jest po drugiej stronie majdanu i opiera się o kostki przy podstawie palca a nie na nim :) Gdy strzela się ze strzała po drugiej stronie ale to z kciuka to strzała może się opierać tak na palcu choć z reguły opiera się tak na kciuku a nie wskazującym a czasem można wyprostować palec wskazujący żeby niejako wskazywać nim cel bo to niektórym pomaga wyobrazić sobie kierunek lotu strzały gdy nie ma żadnych przyrządów celowniczych.Samo strzelanie z 2 palców jest mało popularne i niemal wszędzie gdzie wykształciło się łucznictwo w bardziej zorganizowany sposób uniwersalnie uczy się strzelać z 3. Choć strzelanie z 2 palców często pojawia się wśród samo-łuków ;P czy jakichś dzikich plemion i to przy strzelaniu ze słabszych łuków bo to duże obciążenie dla palców i strzelając bez skórki czy rękawicy łatwo nawet w dzisiejszych czasach uszkodzić sobie nerwy. Więc tutaj ta indianeczka strzelająca z krótkiego łuku z dwóch palców jest ok gdyby nie ten 3 palec :PChoć ostatnio w filmie The Ministry of Ungentlemanly Warfare był nakokszony Szwed który też tak strzelał choc 3 palec chowałalbo i nie, ale tutaj to i chwyt dziwny :) No ale w filmach to już niejedne głupoty były. Gdy byłem świeżo po filmie to miałem więcej uwag a teraz nie pamiętam :PW innych torgalach też czasami dziwnie więc ja bym tego nie traktował jako bibli łuczniczejco innego takie perełki dawnych mistrzów :D Edytowane 6 godzin temu6 godz przez Destroyer
Napisano 6 godzin temu6 godz @Destroyer w czystej formie!I weź tu coś maluj... palce złe, sprzączki złe, skrzydła złe, szyny złe, a podwozie no, podwozie też złe. Jak człowiek kopa w dupę będzie chciał narysować to zaraz jakieś piwniczaki wytkną, że rozchodzenie się fali uderzeniowej na tłuszczu półdupka jest niezgodne z prawdą historyczną :D
Napisano 4 godziny temu4 godz @Destroyer fachowy feedback, aż mięśnie na plecach same rosną od czytania, +1 do archery skills 😁
Napisano 2 godziny temu2 godz @SebastianSz jak jest z grubsza ok to staram się nie czepiać ale czasem jest ciężko :D Np takie artworki, czy dla niewprawnego oka wszystko jest ok? Laserowego łuku z predatora już nie przytoczę bo za łatwe :) Albo to, chłop pół roku robił tę postać