EthicallyChallenged Napisano 22 Marzec 2021 Autor Share Napisano 22 Marzec 2021 Dzięki za komplemety, ja też mam wielki sentyment do tego forum za takie okienko w przeszłość. @dm_podzielm Twoje wrażenie, to wynika z moich niedociągnięć w komponowaniu ilustracji, im więcej się chce pokazać elementów tym trudniej mi je fajnie pokazać. Posągowość postaci to drugi mój problem, staram się teraz z tym walczyć używając jako refek nie tylko zdjęć, ale też video, chyba pomaga ale problem z tym mam dalej. Dzięki za feedback i cieszę się że mimo tego i tak znalazłeś w tym obrazku też dobre strony. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dm_ Napisano 26 Marzec 2021 Share Napisano 26 Marzec 2021 Ja tam widzę w zasadzie same dobre strony a ta posągowość to coś, do czego się trochę doczepiłem na siłę. Gdybym miał napisać krótkiego posta pod Twoją pracą to pewnie byłoby to coś w stylu "zajebiste" itd. ale staram się jak już napisać coś więcej żeby nie było zbyt fejsbukowo z mojej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 13 Sierpień 2021 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2021 Ilustracje wykonane na potrzeby nowego DLC do Total War: Warhammer II. Wszelki feedback jak zwykle mile widziany: 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 14 Sierpień 2021 Share Napisano 14 Sierpień 2021 piekne ❤️ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 14 Sierpień 2021 Share Napisano 14 Sierpień 2021 Dobra robota, jedyne co od razu rzuciło mi się w oczy to minotaury niosące kłodę mają te same nóżki w górze, trochę kopiuj wklej, i wyglądają jakby mieli lewą rękę i lewą nogę z tyłu jednocześnie, tak się nie godzi, tak nie wypada 🙂 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 15 Sierpień 2021 Share Napisano 15 Sierpień 2021 mam wrazenie, ze dobrze by wplynelo na twoje prace, gdybys poprzerysowywal sobie jakies najlepsze kadry z komiksow DC, jakichs porzadych mang albo klatki ze scen z filmow. troche wiecej dynamiki i uzytku z kolorow i swiatla by sie przydalo w twoich pracach 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 16 Sierpień 2021 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2021 Dzięki za rady i krytkę. Faktyczni trochę tak samo wyglądają niosąc tę kłodę. Kierowałem się tym, że dwa osobniki niosące ciężkie rzeczy raczej stawiają kroki w zgrany sposób, ale na pewno mogłem to samo pokazać w ładniejszy sposób. Na swoją obronę dodam tylko, że nie mają jednocześnie nogi i ręki z tyłu. Do niektórych grzechów nie zniżyłbym się nawet ja 😉 Na dowód pokażę makietę na której oparta jest ta poza: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 16 Sierpień 2021 Share Napisano 16 Sierpień 2021 hmm ale dziwnie jakoś wyglądają, czy to wina skrótu perspektywicznego czy niefortunnej pozy nie wiem, nawet gdyby jeden trzymał kłodę drugą ręką to już by przełamało efekt klonowania 🙂 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 16 Sierpień 2021 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2021 2 godziny temu, Destroyer napisał: hmm ale dziwnie jakoś wyglądają No tak, nie zaprzeczam. Dziękuję za rady. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blaza Napisano 18 Sierpień 2021 Share Napisano 18 Sierpień 2021 Gram sobie w Warhammer i się zastanawiam kto te zajebiste ilustracje rysuje. A tu proszę Polak rodak 💪 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 2 Październik 2021 Autor Share Napisano 2 Październik 2021 Pierwszy odcinek serii o Belisariuszu do którego zrobiłem kilka ilustracji: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 2 Październik 2021 Share Napisano 2 Październik 2021 bardzo pro to jest zrobione, gratki 🙂 Zajebisty lektor 😄 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 2 Październik 2021 Autor Share Napisano 2 Październik 2021 Jakby co to ja nie mam nic wspólnego z resztą produkcji, ja tylko dostarczyłem obrazki podzielone na warstwy, cała reszta typu animowanie tego to już nie moja robota. Fakt, lektor ma zajebisty głos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 7 Październik 2021 Autor Share Napisano 7 Październik 2021 Popularna scena w której Perscy posłowie żądający od Spartan ziemi i wody (dyplomatyczne tradycyjne powiedzenie które oznacza żądanie poddaństwa) są wysłani na dno studni żeby mogli sobie sami znaleźć detal Trochę inaczej wygląda to według Franka Millera i Hollywoodu którzy nie szanują ciężkiej pracy archeologów 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 7 Październik 2021 Share Napisano 7 Październik 2021 W dniu 2.10.2021 o 11:04, EthicallyChallenged napisał: Pierwszy odcinek serii o Belisariuszu do którego zrobiłem kilka ilustracji: Wrzuc Pan te ilustracje osobno 😄 bo to tylko migawki w tym materiale video. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 7 Październik 2021 Autor Share Napisano 7 Październik 2021 Już wrzucam: 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 7 Październik 2021 Share Napisano 7 Październik 2021 39 minut temu, EthicallyChallenged napisał: Już wrzucam: No Mordo, piękne koniki. Fajna stylistyka, to twój pomysł czy klient sobie tak życzył ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 7 Październik 2021 Autor Share Napisano 7 Październik 2021 Dzięki, stylistyka to taki trochę kompromis żeby nie malować całości tak jak to robię zwykle, a trochę chęć poszukania jakiegoś nowego wyglądu. W moich pracach rzadko posługuję się linią, ale po iluś latach chce się człowiekowi spróbować czegoś nowego 🙂 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 7 Październik 2021 Share Napisano 7 Październik 2021 40 minut temu, EthicallyChallenged napisał: Dzięki, stylistyka to taki trochę kompromis żeby nie malować całości tak jak to robię zwykle, a trochę chęć poszukania jakiegoś nowego wyglądu. W moich pracach rzadko posługuję się linią, ale po iluś latach chce się człowiekowi spróbować czegoś nowego 🙂 no to wyszło Ci zacne połaczenie, bardzo fajnie sie to prezentuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 7 Październik 2021 Share Napisano 7 Październik 2021 5 godzin temu, EthicallyChallenged napisał: Popularna scena w której Perscy posłowie żądający od Spartan ziemi i wody (dyplomatyczne tradycyjne powiedzenie które oznacza żądanie poddaństwa) są wysłani na dno studni żeby mogli sobie sami znaleźć detal Trochę inaczej wygląda to według Franka Millera i Hollywoodu którzy nie szanują ciężkiej pracy archeologów Właśnie miałem pisać, że to wcale tak nie było bo widziałem w filmie i było inaczej. Nie rozumiem po co tak przekłamujesz historię, tutaj wielki minus, ale cieszę się, że zdajesz sobie sprawę co jest nie tak, pewnie było już za późno na zmiany... Ale no, wiadomo, że te rzeczy rysunkowe to tak z przymrużeniem oka bo artysta i w ogóle. Poza tym mega kozak, bardzo mi się podoba 😄 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 7 Październik 2021 Autor Share Napisano 7 Październik 2021 Zleceniodawcy nie było stać na narysowanie takiej wielkiej studni, musieli brać to na ca był budżet. Nawet na dachówki im nie starczyło i musiałem malować strzechy. Spartańskie warunki nomen omen heh heh. 1 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 7 Październik 2021 Share Napisano 7 Październik 2021 A jak tak to tak, zrozumiałe. Jeśli to szło gdzieś do druku to tym bardziej rozumiem- czarny wkład do drukarki drogi, za to biały bardzo tani. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 7 Październik 2021 Share Napisano 7 Październik 2021 Spoko wszystko tylko jedna rzecz mnie kluje w oczy. Ten tam Leonidas czy inny Spartan co trzyma koleszke nad studnia ma chyba sporo za mala lewa dlon. Perspektywa perspektywa ale cos mi tam nie gra. Poza tym bardzo git! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 8 Październik 2021 Autor Share Napisano 8 Październik 2021 8 godzin temu, Nezumi napisał: Spoko wszystko tylko jedna rzecz mnie kluje w oczy. Ten tam Leonidas czy inny Spartan co trzyma koleszke nad studnia ma chyba sporo za mala lewa dlon. Perspektywa perspektywa ale cos mi tam nie gra. Poza tym bardzo git! Chyba masz racje, dzieki za feedback! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 10 Listopad 2021 Autor Share Napisano 10 Listopad 2021 (edytowane) Ukazał się kolejny odcinek serii o Belisariuszu i mogę pokazać następne obrazki: Edytowane 10 Listopad 2021 przez EthicallyChallenged 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 13 Grudzień 2021 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2021 Nastepny odcinek wyladowal na YT: 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 13 Grudzień 2021 Share Napisano 13 Grudzień 2021 @EthicallyChallenged Panie pan to sam robisz te całe animacje? 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 13 Grudzień 2021 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2021 Nie, ja tylko dostarczam rysuny podzielone na warstwy, a glowny tworca to animuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 13 Grudzień 2021 Share Napisano 13 Grudzień 2021 To trochę ratuje sytuację bo nie czuję się taki gnuśny ze swoją pracą 😛 Fajny projekt, a ten twórca to całość sam animuje czy też ma kogoś do pomocy bo takie animacje 25min to masa roboty i jeśli ktoś niemal w pojedynkę to ciągnie to męczę się samą myślą 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 13 Grudzień 2021 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2021 Z tego co wiem to sam pisze scenariusz i animuje te moje rysunki w After Effects oraz mapy, a te animacje z silnika gry Total War robi ktos inny chyba ale nie wiem na 100%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 13 Grudzień 2021 Share Napisano 13 Grudzień 2021 Z total war? Heh, mają ludziska sposoby, co nie znaczy, że umniejsza pracy. Nie każdy może pozwolić sobie na studio animatorów. Fajne pracki, filmy też spoko. Przeklikałem ale może w wolnej chwili obejrzę, bo lubię tą tematykę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 13 Grudzień 2021 Share Napisano 13 Grudzień 2021 Tytaniczna robota a efekt całkiem fajny, dobrze się to ogląda i jest się czym pochwalić jak praca dla BBC History 🙂 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 13 Grudzień 2021 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2021 52 minuty temu, Destroyer napisał: Tytaniczna robota a efekt całkiem fajny, dobrze się to ogląda i jest się czym pochwalić jak praca dla BBC History 🙂 No właśnie na szczęście nie! 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 13 Grudzień 2021 Share Napisano 13 Grudzień 2021 Jak bbc history gdy miało więcej wspólnego z historią czyli samo jest już historią 🙂 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 25 Styczeń 2022 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2022 Kolejny odcinek i następne kilka obrazków: 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 25 Styczeń 2022 Share Napisano 25 Styczeń 2022 Git 😄 Ile mniej więcej poświęcasz czasu na jeden? Podpierasz się 3d czy wszystko ciśniesz od 0? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 25 Styczeń 2022 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2022 Dzięki! Waha się od 3 do 7 dni, zależnie od stopnia skomplikowania, najdłużej zajęły ten w namiocie i ta parada z poprzedniego odcinka. Ostatnio coraz więcej się podpieram 3d bo bardzo wygodnie mi się pracuje nad układaniem kompozycji, ale są to bardzo surowe modele i tekstury: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 25 Styczeń 2022 Share Napisano 25 Styczeń 2022 13 minut temu, EthicallyChallenged napisał: Dzięki! Waha się od 3 do 7 dni, zależnie od stopnia skomplikowania, najdłużej zajęły ten w namiocie i ta parada z poprzedniego odcinka. Ostatnio coraz więcej się podpieram 3d bo bardzo wygodnie mi się pracuje nad układaniem kompozycji, ale są to bardzo surowe modele i tekstury: Pytałem o 3d tylko dlatego, ze go nie widać, a jednoczesnie je czuć 😄 Taki dysonans poznawczy suaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 9 Luty 2022 Autor Share Napisano 9 Luty 2022 Szkic - zabawa pedzelkami w Krita 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 10 Luty 2022 Autor Share Napisano 10 Luty 2022 Kolejny szkic w Kricie. Bardzo fajnie mi się w tym programie rysuje. 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 10 Luty 2022 Share Napisano 10 Luty 2022 Kozak, wygląda jak na papierze 😮 Malujesz Kritowymi pędzlami czy ogarniałeś jakieś customowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 10 Luty 2022 Autor Share Napisano 10 Luty 2022 3 minuty temu, RaVirr napisał: Kozak, wygląda jak na papierze 😮 Malujesz Kritowymi pędzlami czy ogarniałeś jakieś customowe? Dzięki, domyślnymi, ten akurat to Pencil-6_Quick_Shade, ten z ikonką trzech ołówków. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 10 Luty 2022 Share Napisano 10 Luty 2022 kozak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 10 Luty 2022 Share Napisano 10 Luty 2022 idzie na melanż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 10 Luty 2022 Share Napisano 10 Luty 2022 Moc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 11 Luty 2022 Share Napisano 11 Luty 2022 6 godzin temu, EthicallyChallenged napisał: Dzięki, domyślnymi, ten akurat to Pencil-6_Quick_Shade, ten z ikonką trzech ołówków. Sprawdziłem, ależ świetny feeling ma ten brush 😮 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 11 Luty 2022 Autor Share Napisano 11 Luty 2022 Dziękuję za komplementy! 🙂 12 godzin temu, Sebazx6r napisał: idzie na melanż Wraca. Jak szedł to miał ubrania, 5 kg więcej wagi i kieszenie pełne tabletek. To było kilka dni temu ale nie zdążyłem go narysować bo za szybko szedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 11 Luty 2022 Share Napisano 11 Luty 2022 wraca na melanż zapomnniał o czymś... o tabletach albo o kieszeniach...lub czegoś związanego z kieszeniami 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 20 Luty 2022 Share Napisano 20 Luty 2022 Tej, dawaj wincyj 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 20 Luty 2022 Autor Share Napisano 20 Luty 2022 Ale szefie jeszcze nic nie pokończone... Robię, jak zrobię to dam. I czyde i dwade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi